ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 1.   TA ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ… ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

 

2.   ΝΤΟΠΙΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ  ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

 

3. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ  Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ  ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ

___________________________________________________________________________

                                                               1.
α. Μεγάλο χτύπημα προετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Μεγάλο χτύπημα προετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Από τα ευρήματα φαίνεται, όπως έλεγαν από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι των διωκτικών αρχών για όλο αυτό το διάστημα της εξαφάνισής του ότι προετοίμαζε μεγάλο εντυπωσιακό χτύπημα. Αυτή τη φορά, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, φαινόταν ότι θα προχωρούσε σε νέου τύπου επιθέσεις, όχι αποστολή δεμάτων-βομβών, όπως εκείνο που εντοπίστηκε στις 29 Απριλίου 2014 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Φαίνεται ότι πλέον προετοίμαζε μεγάλο χτύπημα είτε με παγιδευμένο όχημα είτε με χρήση ρουκετοβόλου ενδεχομένως σε συνδυασμό με καλάσνικοφ.Και αυτό συμπεραίνεται από τις πρώτες έρευνες στο κατάλυμα που χρησιμοποιούσε στην Ανάβυσσο καθώς βρέθηκαν ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας, τρεις αντιαρματικές ρουκέτες, οκτώ πολεμικά καλάσνικοφ, εκ των οποίων το ένα έχει ειδικό σκοπευτικό ελεύθερου σκοπευτή με λέιζερ, τρία πιστόλια και πυροκροτητές. Όσο για τα σακιά με την άμμο που ήταν στην αυλή, εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι πιθανώς ήθελε να τα χρησιμοποιήσει στο παγιδευμένο όχημα και να σπρώξει το ωστικό κύμα από την έκρηξη προς τον συγκεκριμένο στόχο που είχε, μια τακτική που ακολουθούσε η 17Ν.Ανάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σχεδιαγράμματα επίθεσης σε βάρος πολιτικού – οικονομικού στόχου. Επίσης μέσα σε μεταλλικό βαρέλι λαδιού, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, βρέθηκαν 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, αμμωνιοδυναμίτιδα ενδεχομένως με πρόσμειξη ANFO.Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες υπήρχαν έτοιμοι πυροκροτητές με καλωδιώσεις που θα τις τοποθετούσαν στο αυτοσχέδιο μεταλλικό στόμιο του βαρελιού είτε για την ωρολογιακή πυροδότηση είτε με τηλεχειρισμό ή κινητό τηλέφωνο.

 

Το έχουμε ξαναδεί το έργο, πριν κάποια χρόνια στη Ριανκούρ. Το λέγαμε και χτες.Τότε ήταν η…΄Αννα που έδινε τις πληροφορίες.  Σήμερα, ποια Λίτσα ή Μαργαρίτα έχουν για καρφί και  έτοιμη να  τη στείλουν στο ταμείο, για να ξεκοκαλίσουν  συνεταιρικά  την επικήρυξη;

Μην ξεχνάτε. Είμαστε δώ και σας βλέπουμε. Κάτω,λοιπόν,τα χέρια από τα λεφτά μας.

 

β. Δημοσκόπηση Rass: Η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνθλίβει τα άλλα κόμματα

 

  • Μικραίνει η ψαλίδα
  • Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3,1%
  • Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ
  • Πόλωση του εκλογικού σώματος, μείωση των ποσοστών των υπόλοιπων κομμάτων
  • Το 6,1% δηλώνει ότι θα ψήφιζε το κόμμα Παπανδρέου
  • Ποιοι προτιμούν τον Σαμαρά για πρωθυπουργό και ποιοι επιλέγουν Τσίπρα

Καμιά δημοσκόπηση δεν κάνουν, όπως λένε, ούτε στους δρόμους ούτε  στα τηλέφωνα  .Σιγά, με τέτοιο… κρύο που θα βγαίνουν στις πλατείες να ρωτάνε περαστικούς ή θα ξοδεύουνε λεφτά για τους λογαριασμούς-φαρμάκι της κινητής τηλεφωνίας.  Αποτελέσματα  από το γραφείο είναι αυτά  και “μαγειρεμένα”, όπως τα θέλει ο πελάτης-εντολέας,που πληρώνει να πάρει ό,τι  εντέλλεται.

Βαρεθήκατε να το ακούτε; Κι εμείς να το γράφουμε.

 

___________________________________________________________________

2. ΔΗΛΩΣΗ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Σε δήλωση  του ενώπιον του εισαγγελέα ο Ξηρός είπε:
«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν το λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Νωρίτερα, βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο από την ώρα της σύλληψής του το απόγευμα του Σαββάτου, απαντώντας στους δημοσιογράφους που περίμεναν εκεί, είπε: «Δεν μιλάω με νενέκους. Αντίσταση στην τρόικα, δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας»!

«Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ”.

Και δε μου λες, υπερ-πατριωταρά και Ελληνάρα Χριστόδουλε; Τί διαφορετικό λες εσύ και κάνεις από το Μιχλολιάκο; Τα ίδια και απαράλλακτα έχω ακούσει χίλιες φορές από τους Χρυσαυγίτες.

Δοθέντος, μάλιστα, πως και οι Ναζί,όπως κι εσύ,  επικροτούν και εφαρμόζουν  την ένοπλη βία εναντίον εκείνων που θεωρούν αντιπάλους τους, μπορείς να βοηθήσεις την ιστορική μας κρίση, για να ξεκαθαρίσουμε τις  “ιδεολογικές”  διαφορές  ανάμεσά σας; Πάει αυτό.

Λες στον εισαγγελέα. “Η χώρα τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ”. Δηλαδή, η κατάσταση και η…”ποιότητα” Κατοχής  μιας χώρας έχουν να κάνουν με  την εθνικότητα του κατακτητή;  Από τότε που γεννήθηκα τη χώρα την κυβερνούν ντόποιοι κατακτητές, άλλοτε πολύ σκληροί άλλοτε μαλακότεροι. Πάντως, κατακτητές, που  με τα δικά μου ιδεολογικά “μέτρα και σταθμά” δεν ήταν καλύτεροι από τους ξένους.

Εν πάση περιπτώσει, οφείλεις να κάτσεις και να διαβάσεις πάλι από την αρχή   Μαρξ, ΄Ενγκελς,Λένιν και άλλους όμοιους διανοητές. ΄Ομως να συναρτήσεις  τις απόψεις και τις θεωρίες τους  με τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί σήμερα και στα  δεδομένα, που έχουμε αυτή τη στιγμή. Στην ιστορία αυτό είναι κανόνας. Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ένα γεγονός (ιστορικό ή όχι),αν το δούμε ενταγμένο στο σήμερα και όχι στην εποχή που διαδραματίστηκε.

Γενικά, να θυμάσαι πως αλλάξανε οι εποχές.  Οι μέθοδοι που χρησιμοποιείς εσύ και οι σύντροφοί σου είναι εντελώς ξεπερασμένες, έξω από την εποχή μας. Χρόνια πριν, αιώνες, η ένοπλη  λαϊκή  πάλη ήταν  ανάγκη και μέσο,για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Σήμερα, εκείνη η μεγάλη χρονική περίοδος έλαβε τέλος. ΄Εχουμε νέους  και πιο ουσιαστικούς  τρόπους να προχωρήσουμε την “επανάσταση”. Ψάξε μέσα σου να τους βρεις, αν η …επαναστατική σου φόρα έχει ώθηση ιδεολογική και δεν είναι  αποτέλεσμα  υπερλειτουργίας αδρεναλίνης.

_______________________________________________________________________

3. Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Ξηρός