ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! “ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ” ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ

“Aύριο”,  όλα θα γίνουν πάλι, όπως ήταν χτες. Οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν στους δρόμους, θα πηγαίνουν στις δουλειές  τους, θα διασκεδάζουν και τα “καφενεία” θα συνεχίσουν να είναι  καλύτερα κοινοβούλια από το υπάρχοντα παγκοσμίως και μη γνωρίζοντα να  ξεχωρίσουν την” ήρα από το σιτάρι”.  Βέβαια,    μια νέα οικονομική κρίση είναι επί θύραις,  σαν εκείνη του 2008 .Και θα πληρώσουν πάλι τη νύφη  πολίτες χωρών, υπερχρεωμένων και φτωχών. Καλή ώρα,   η Ελλάδα. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα  μνημόνια και σφίξιμο ζωναριού.

Μόνη διέξοδος στη νέα οικονομική κρίση είναι τούτη τη φορά  για τις υπερχρεωμένες χώρες, να υπάρξει ένα πραγματικό “κούρεμα” χρεών, που για τη  χώρα μας τουλάχιστον,   θα φτάνει ως και το 60% του χρέους της.  Παράλληλα, η αποπληρωμή του υπόλοιπου  χρέους ,να  μεταφερθεί σε βάθος χρόνου,αρχής γενομένης μετά το 2050. Την ίδια στιγμή,  να ξεκινήσει για όλες τις χώρες μια νέα οικονομική αντίληψη,κόντρα στο δανεισμό και την οικονομία της Αγοράς. Οι οικονομίες να στηριχτούν στα δικά τους πόδια και όχι στα πήλινα του “πέτσινου¨,του δανεικού  χρήματος.

΄Ομως,  θα επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά πως  δεν υπήρχε κανένας λόγο να συμβεί ό,τι συνέβη.  Ανεπίτρεπτο από έναν ιό με  μια συμπεριφορά “γρίπης”  να υπάρξει  τέτοιο   μπάχαλο, αποδόμηση  και αποδιοργάνωση   της καθημερινής  ζωής σε όλες τις δραστηριότητες . Ειδικά στην Ευρώπη. Με ελάχιστες κινήσεις,με ουσιαστικά μέτρα από τις κυβερνήσεις από την πρώτη στιγμή,  ούτε θα ξέραμε σήμερα τί σημαίνει “κορόνα”. Οι μόνοι που θα ήξεραν και θα ασχολούνταν με αυτόν,θα ήταν οι ειδικοί  στα εργαστήρια, για να τον μελετούν και να τον αντιμετωπίσουν  φαρμακευτικά.

Και τί έπρεπε να γίνει και δεν έγινε,για να φτάσουμε  κυρίως σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες  αυτό το χάλι;  Κίνα και Ταϊβάν μας έδωσαν από την αρχή την εμπειρία. Δε χρειαζόταν ούτε πολύ μυαλό ,ούτε ιδιαίτερη γνώση. Στοιχειώδης λογική,υπευθυνότητα ,γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις.  Δε θα επαναλάβουμε πάλι τί έκανε η Ταϊβάν και δεν το έκανε η Ελλάδα, η Ιταλία, Ισπανία,η Γαλλία, η Αγγλία.

΄Ενα να υπενθυμίσουμε μόνο. Την ώρα που η επιδημία  ήταν στο φόρτε της,  οι Ισπανίδες  την… Ημέρα της Γυναίκας(!) διαδήλωναν  στους δρόμους κατά χιλιάδες  με αίτημα  να μην καταχωρηθεί  οριστικά και αμετάκλητα  στις συνειδήσεις των ανθρώπων η αντίληψη πως   ο ΄Ανθρωπος δεν αναγνωρίζεται από το  φύλο του,αλλά από την ανθρώπινη ιδιότητά του. Κι αν οι κοινωνίες εξελιχθούν σε άφυλες, αυτόματα οι ανισότητες, οι διαφορές, τα …ισχυρά και τα αδύνατα φύλα, παύουν   να υπάρχουν.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή ,πιο πέρα από το… αδύνατο φύλο,  τα γήπεδα στέναζαν από  ιαχές και τους τσαμπουκάδες  του… ισχυρού φύλου, των ανεγκέφαλων  οπαδών .Κι ακόμα, την ίδια εβδομάδα είχαν επίσης συνέδριο στην Ισπανία Ακροδεξιοί και Ναζιστές,που βγήκαν κι αυτοί στους δρόμους να  διαδηλώσουν για το …δικαίωμά τους να χωρίζουν τους ανθρώπους σε ΄Ελληνες και Τούρκους,  μαύρους και άσπρους,  χριστιανούς και μουσουλμάνους ,γυναίκες και άντρες. Πώς να μη…θριαμβεύσει  ο “κορόνα” σήμερα στη χώρα του δεινού εθνικισμού και της..κληρονομικής βασιλείας;

Από τώρα ,επομένως, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία της αποτυχίας τω εξουσιών και των αρμόδιων,που άφησαν τον κόσμο στο έλεος της τύχης του , με αποτέλεσμα να συμβαίνει αυτό που βλέπουμε  μπροστά μας. Υπάρχουν ένοχοι, υπεύθυνοι γι΄αυτό το έγκλημα. Και φυσικά πρέπει να τιμωρηθούν.Παράλληλα, η ίδια εμπειρία και η γνώση μας δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο για να  απαλλαγεί ο κόσμος από αυτές τις ανίκανες, ανήθικες και χρησιμοθηρικές δυνάμεις -μάστιγες που εξουσιάζουν και οδηγούν  στον όλεθρο και την οπισθοδρόμηση.

 

1.Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΣ,”ΚΙΤΡΙΝΟΣ” ΤΥΠΟΣ.

Ιδεατός σκοπός της λεγόμενης “Τέταρτης Εξουσίας” (Media)  είναι έλεγχος των τριων άλλων, αλλά και κάθε άλλης “εξουσίας” και “αρχής” που παρανομούν, καταπατούν  δικαιώματα, αδικούν άτομα, ομάδες, συλλογικότητες. Την ίδια στιγμή, υποχρέωσή τους είναι να  ενημερώνουν αντικειμενικά και ανεξάρτητα, να παρουσιάζουν τα δρώμενα και τα διαδραματιζόμενα (είδηση) χωρίς ψιμύθια και “μπογιές” διαφόρων  χρωμάτων,  αλλά πρωτίστως χωρίς χάλκευση, κακοποίηση,βιασμό της πληροφορίας

“Από σχεδιασμό και εξ ορισμού” ,όμως,  τα media  είναι  αδύνατον να λειτουργήσου έτσι .Ο λόγος  είναι ένας  και μοναδικός . Μιλάμε για  “μαγαζιά” και “επιχειρήσεις”.  Βγάζουν χρήματα (πολλά ή λίγα) από τη “δουλειά” που κάνουν. Αυτή και μόνο η εξάρτηση, αναιρεί τους σκοπούς και τους στόχος του Τύπου, αφού ένα  “κατάστημα” είναι υποχρεωμένο να προσφέρει στον πελάτη  ό,τι εκείνος θέλει να αγοράσει. Και ΟΛΟΙ  οι πελάτες δε θέλουν  να ψωνίζουν τα ίδια. Ο καθένας με τις…ανάγκες και τις επιθυμίες τους.Αυτονόητο  επίσης είναι ,  πως κάθε πελάτης μπαίνει στο αντίστοιχο  κατάστημα με το προϊόν που θέλει. Δεν πας να ψωνίσεις ρούχα σε χασάπικο.  Βεβαίως,για υψηλότερο κέρδος  υπάρχει και ο “Τύπος”  “Σούπερ Μάρκετ”,που διαθέτει…αγαθά όλων των ειδών. Από σοβαρή πολιτική είδηση και δραστηριότητα ή κριτική  δημοσίων προσώπων ,μέχρι ποδόσφαιρο και τσόντα.

Στην ιδεατή, προσδοκώμενη  περίπτωση ο  Τύπος, αν δεν ήταν αυτό που είναι, στην ” κατάσταση πολιορκίας” των κοινωνιών αυτή την ώρα , λόγω του ιού, όφειλε με νηφαλιότητα, αξιολόγηση,ευθύνη και γνώση να μην καλλιεργεί τον πανικό,τον τρόμο,την απόγνωση, τη σύγχυση  και τον αποπροσανατολισμό του πλήθους.  Αλλά,έκανε ακριβώς  το αντίθετο. Σαν τον “σκορπιό” του Αισώπειου μύθου. Κατασκεύασε μια υστερική, πολεμική ατμόσφαιρα, με ανύπαρκτο εχθρό, αλλά με μάχες, νεκρούς, τραυματίας ,τραγωδίες. ΄Επαιξε όλα τα λεφτά του στο νούμερο  της υπερβολής και “τίναξε την πάγκα στον αέρα”.   Με ασυμμάζευτα  ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, άρθρα, “ειδήσεις”   τρόμου, φρίκης, αγωνίας και συναισθηματικών παραληρημάτων για ετοιμοθάνατους που αποχαιρετούν τους δικούς τους μέσω… viber,  έφτιαξε αυτό ακριβώς το κλίμα που χρειάζεται η ψυχολογία του πλήθους ,για να χειραγωγήσει   την  συνειδητή  ατομικότητα και να  επιβάλει   οχλώδη και ανόητη  συμπεριφορά  .

Εγκληματικά,όλα αυτά, άτιμα,παραληρηματικά, ασυγχώρητα.  Αντί τα media να ελέγχουν όλο αυτό τον καιρό τις άλλες εξουσίες που δεν έκαναν ,όπως είπαμε,  αυτό που όφειλαν να  το έχουν εξ αρχής προγραμματίσει,  αντί  να εξάρουν και να υποδεικνύουν συνεχώς το  παράδειγμα ΤΑΪΒΑΝ, καθημερινά  γέμιζαν τις βρώμικες, “κιτρινιάρικες” σελίδες, οθόνες  και μικρόφωνα με βορβορώδη  λόγο και εικόνα. ΄Ετσι, χειραγώγησαν  τον όχλο, παρέσυραν  εκεί που ήθελαν τις ανίκανες και αστείες   ηγεσίες και  “αρχές”, αλλά  ασέλγησαν και   στην επιστήμη ,παρασύροντας κι εκείνη   στο δικό τους  εγκληματικό κόσμο.

Ο σημερινός παγκόσμιος Τύπος έχει δυο χαρακτηριστικά. Της Μαφίας και του Ναζισμού. Και τα διαθέτει στη δίδυμη εκδοχή τους. Αποσκοπεί στο κέρδος και την προπαγάνδα. Είναι μια βιομηχανία που παραπληροφορεί με σκοπό το ασύστολο κέρδος. Παράλληλα, επειδή αυτό το κέρδος εξασφαλίζεται μόνο μέσα από τη σταθερότητα των σύγχρονων τεχνητών αξιών του συστήματος, κυρίως αυτών των  πολιτικών  εξουσιών και  της  οικονομίας της Αγοράς, που  είναι αντίθετες με τη φύση  και αντιμάχονται       τους φυσικούς νόμους,  παλεύει με” νύχια και με  δόντια” να  διατηρήσει αυτή την άρρωστη  συστημική πραγματικότητα ,να την  επιβάλει και να τη διασώσει  στις νέες γενιές.

2. ΟΙ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Οδεύουμε , με το  πλήρωμα του χρόνου,σε κοινωνίες αντιεξουσιστικές, αταξικές, άφυλες και τιμωρητές της οικονομίας τη Αγοράς. Δεν έχουν ούτε τη ιστορική άδεια, ούτε ευρύ προσδόκιμο  χρόνο ζωής οι κυβερνητικές εξουσίες  να επιβιώσουν και  να παραμένουν  αλώβητες.  Κουβαλάνε το βάρος του εγκληματικού παρελθόντος  αιώνων και η μοίρα τους είναι η πτώση,  ιστορικά  δρομολογημένη. Και η  απόφαση της εξαφάνισής τους, αμετάκλητη και οριστική. Η “μηχανή”,το Ρομπότ θα τις ισοπεδώσει .΄Εδωσαν εξετάσεις επί αιώνες και  μηδενίστηκαν.  Αποδείχτηκαν πάντα κατώτερες των  περιστάσεων και ειδικά   των κρίσιμων. ΄Οπως σήμερα.

Πέντε απλά βήματα, αν έκαναν οι κυβερνήσεις στην Ιταλία,την Ισπανία, την Ελλάδα,τη Γαλλία,σήμερα θα είμαστε … Ταϊβάν. Το γεγονός πως δεν τα έκαναν, είτε από σκοπιμότητα κομματική,είτε από ιδεοληψία ή ακόμα από ηλιθιότητα, ανεπάρκεια  και ανικανότητα, τίποτα απ΄όλα αυτά δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη του εγκλήματος που διέπραξαν.

Και μένει να τιμωρηθούν. Και με την οριστική τους εξαφάνιση εν καιρώ. Τώρα ,προετοιμάζουμε τη μεγάλη σύγκρουση,  τον πόλεμο που οφείλουμε να  τους κηρύξουμε  όλοι οι  σώφρονες οι συνετοί,  οι συνειδητοποιημένοι και οι έντιμοι πολίτες, Ας τους πάρουμε τα “κλειδιά” από τα χέρια. Είναι θέμα πλέον επιβίωσης του πλανήτη, του ανθρώπινου γένους. Ας τους αποσπάσουμε την ανήθικη   εξουσία που ασκούν. Κι ας την καταστήσουμε    υγιή , για  να   ανοίξει ο δρόμος στις  αντιεξουσιστικές κοινωνίες που χτίζουμε.

Ας μην κυβερνούν πλέον ο μέτριοι, οι ανίκανοι, οι διεφθαρμένοι.  ΄Οπως το διατύπωσε εύστοχα η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Αν διευθύνουν οι ανίκανοι, τότε φταίνε οι ικανοί» Ας ανασκουμπωθούν οι ικανοί, ας τραβήξουν στους  Τραμπ, τους Πούτινν, τους “Κούληδες”  το “χαλί κάτω από τα πόδια” τους. Είναι καιρός πια.

Ο “κίτρινος ιός”, ο Τύπος ή  Τέταρτη εξουσία και μαζί της  όλο το  κατεστημένο  σύστημα διακυβέρνησης  θα πέσουν με πάταγο και  σάλο. Με μαθηματική μάλιστα ακρίβεια,που θα είναι  τέτοια, ως …ιστορική. Δεν  θα αντέξουν,ούτε μπορούν να αντισταθούν,  ,επειδή τα εγκλήματά τους είναι πολλά και ασυγχώρητα.

Κορονοϊός. “Ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Σοφοί οι αρχαίοι ΄Ελληνες.  Αν μη τι άλλο,    ο “Κορόνα” ήταν η αφορμή να συνειδητοποιήσει η διεθνής κοινότητα πως κάποτε πρέπει να σταματήσουν να την  κυβερνούν ηλίθιοι και διεφθαρμένοι. Η τεχνητή Νοημοσύνη  με ανθρωποκεντρικό προγραμματισμό, μόνο  τέτοια δεν είναι. Ας τις παραδώσουμε τα κλειδιά!