ΖΑΡΙΦΑ ΓΚΑΦΑΡΙ, ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ!

 H  πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: “Είμαι εδώ, περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν”

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος πόλης του Αφγανιστάν Ζαρίφα Γκαφάρι

“Η 27χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι είναι δήμαρχος της πόλης Μαϊντάν Σαρχ. Είναι η νεότερη δήμαρχος του Αφγανιστάν, έγινε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της επαρχίας Μαϊντάν Γουάρντακ το 2018 και υπερασπίζεται εδώ και χρόνια, τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, φιλοξενώντας τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή και ιδρύοντας μια μη κυβερνητική οργάνωση που επικεντρώνεται στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

«Κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν» δήλωσε η Γκαφάρι στο βρετανικό iNews, για τους Ταλιμπάν. «Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα και την οικογένειά μου. Απλά κάθομαι μαζί τους και με τον άντρα μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Και στο κάτω κάτω της γραφής, πού να πάω;».

***

Υποκλινόμαστε.΄Αξια σεβασμού και μίμησης.

Καλό κουράγιο, Ζαρίφα,  στον αγώνα ζωής και θανάτου που δίνεις. Είμαστε, έστω κα με τη σκέψη μας, δίπλα σου.   Συμπάσχουμε και  συμμεριζόμαστε τον πόνο και την αγωνία σου !

___________________________________

                                     ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Ο αριθμός των ανεμβολίαστων

Η κυβέρνηση «τρέχει» τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό σε νεότερες ηλικίες

Μέχρι σήμερα προκύπτει ότι ο γενικός πληθυσμός -βάσει του οποίου υπολογίστηκε το παραπάνω ποσοστό- είναι 10.522.931. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες -δηλαδή όσοι δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση- είναι περισσότεροι από 4.672.000!

***

΄Εχουμε, λοιπόν, τόσους ανεγκέφαλους συμπατριώτες ;  Σχεδόν η μισή Ελλάδα!   ΄Ενα αυτό.

Αλλά  μου έρχεται στο μυαλό και κάτι άλλο. Μήπως έτσι εξηγείται γιατί κυβέρνηση και Αντιπολίτευση  ” ξαπλώσανε σε δυο βάρκες”  και είναι και με τους μεν κα με τους…δεν;

Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει  “ας πάει και το παλιάμπελο”  χάρη του χαχόλου . Αυτόν τον ανόητο  που τον γλείφουν τα κόμματα πατόκορφα και  συνεχίζουν να τον χαϊδολογούν, ακόμα και σε βάρος του  αυτονόητου δικαιώματος στην  υγεία των άλλων, για να του πάρουν (υφαρπάξουν) την ψήφο.  Αυτή την αισχρή…δημοκρατική  παγίδα, που και στην περίπτωση των ανεμβολίαστων, αποδεικνύεται  πως είναι φασισμός με μάσκα.

 

2. Ανεμβολίαστος ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα εμβολιαστώ αν γίνει υποχρεωτικό»

Ανεμβολίαστος ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα εμβολιαστώ αν γίνει υποχρεωτικό»

Αυτό το  καλόπαιδο, πάλι,  για ποιο λόγο βρίσκεται καιρό τώρα στην επικαιρότητα και μάλιστα  “τρώει με χρυσά κουτάλια”; Τί σπουδαίο κάνει στη ζωή του; Ποια η προσφορά του, έστω και ελάχιστη, στο κοινωνικό σύνολο;

Θα μπορούσε τέτοιο “βούρλο”, βέβαια,  να μην είναι και αντιεμβολιαστής;”΄Ολα τα κακά της μοίρας  του”. ΄Η είσαι ή  δεν είσαι κρετίνος.

 

3. H Tουρκία χτίζει τείχος εκατοντάδων χλμ. στα σύνορα με το Ιράν για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν

Άποψη του τείχους που χτίζει η Τουρκία στα σύνορά της με το Ιράν

Να καλέσει  ο Ερντογάν το φίλο του  Παναγιωτόπουλο   να του μάθει το μυστικό πώς υψώσαμε εμείς το δικό μας εδώ τείχος το αίσχους  στον ΄Εβρο.  Και   όταν το ολοκληρώσει,  στα εγκαίνια  να καλέσει και την πρόεδρό μας.  Την κυρία Κατερίνα.  Είναι πρώτη και καλύτερη σε  κάτι τέτοια. Να  …βαρέσει καμιά  προσοχή κι εκεί.

Αλλά , να μην ξεχάσουν να καλέσουν  και τον ομόλογο ,ακροδεξιό Ούγγρο ΄Ορμπαν. ΄Ιδιου φυράματος και τούτος.

Και με την ευκαιρία. Βάζουμε ένα ερώτημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύντομα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός   (και μάλιστα πιθανότατα  και  αρχηγός αντιπολίτευσης στη Ν.Δ ,φρέσκο πρόσωπο).  ΄Οταν, λοιπόν,  με το καλό αναλάβουν και οι δύο,  θα ρίξει η νέα κυβέρνηση  το φράκτη  του αίσχους στον ΄Εβρο; Και ας ωρύεται  ο καινούριος στην Αντιπολίτευση.

4.  α. Σάκης Αρναούτογλου: Μια «πρώτη, πολύ γενική εκτίμηση» για τον χειμώνα που έρχεται και τις χιονοπτώσεις

β. Ο Καλλιάνος διαψεύδει ότι έρχεται μεγάλος καύσωνας και συνιστά: “Ας ρωτήσετε κανέναν μετεωρολόγο”

Ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος: Δεν έρχεται νέο κύμα καύσωνα

 

Η περιπέτεια υγείας του Καλλιάνου: Είχα χρόνια να αρρωστήσω τόσο, φοβήθηκα

 

Σάκης…Μάκης  και  Γιαννάκης.       Το  νέο σελεμπριταριό  του  “meto”. Τους έμαθαν τα λαμόγια της  Γκεμπελικής αυτοκρατορίας τι σημαίνει να κρατάς αιχμάλωτο τον όχλο με φοβίες, τρομοκρατία, άσκηση βίας στο μυαλό.  Και τους έδωσαν και βήμα. Κι έγιναν πρωταθλητές της τρομολαγνίας και τούτοι.

 Με το ματσούκι στο χέρι τον καιρό    (“αν δε βρέξει, θα κρατήσει”),  τους δίνουν και καταλαβαίνουν.   Δεν προλαβαίνουν οι σκουπιδοφάγοι   να  τους ρίχνουν  σφαλιάρες για καύσωνες, πλημμύρες, χιονιάδες, ανεμοστρόβιλους, ανομβρίες, χαλάζια.

Λες και πρώτη φορά συμβαίνουν όλα   τούτα.  Και μάλιστα ως…Αρμαγεδώνες!

΄Αλλη σιχαμένη φάρα όπως κατάντησαν , ως βεντέτες πια  , οι  “Καλλιάνοι”.  Ζήλωσαν τη δόξα των λογής ψώνιων , που κυκλοφορούν στην κοινωνία.

5. Σοκ στη Δύση με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αλλά ικανοποίηση σε Ρωσία, Κίνα και Πακιστάν ,Τουρκία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Υποδεχόμαστε θετικά τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους Ταλιμπάν

Ταλιμπάν στο προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ

Ρωσία-Κίνα  (και…ΚΚΕ!)  Απόλυτη ικανοποίηση από το δράμα του Αφγανιστάν!   “΄Οπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”.

Μια ζωή τα άθλια αυτά  καθεστώτα.  Κερδισμένος, λέει,  όλος αυτός  ο συρφετός των  ηγετών  της βίας και του αίματος από την επικράτηση του σκοταδισμού και της βαρβαρότητας στην ταλαίπωρη χώρα.

΄Αλλωστε,  δεν είναι καλύτερος  ο  Ρώσος και ο  Κινέζος  …Ταλιμπάν από τους …γνήσιους.  “΄Ομοιος,  ομοίω αεί πελάζει”.

‘Οσο για τον Τούρκο  “Ταλιμπάν”  Τσαβούσογλου,  “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”!