Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΡΜΑΙΟ ΣΕ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ

                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ιταλίδα χωρίς μάσκα σε πτήση της Ryanair κάνει κακό χαμό: Βρίζει, φτύνει και ξεμαλλιάζει άλλη επιβάτιδα

“Κακός χαμός σε πτήση της Ryanair από την Ιμπιζα στο Μιλάνο, με μια Ιταλίδα επιβάτη εκτός εαυτού να επιτίθεται σε άλλους επιβάτες και στο πλήρωμα. Ο λόγος; Δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα της.

Στην πτήση ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ωστόσο η εν λόγω επιβάτης αρνούνταν πεισματικά να φορέσει. ΄Αλλοι επιβάτες της ζήτησαν να φορέσει τη μάσκα της, εκείνη εκνευρίστηκε και ακολούθησε ο κακός χαμός. Προσέβαλλε τους συνεπιβάτες της, ενώ σε κάποια στιγμή έφτυσε κάποιους από αυτούς ενώ τράβηξε τα μαλλιά γυναίκας που καθόταν στα μπροστινά καθίσματα από εκείνη.

Σε κάποια στιγμή οι αεροσυνοδοί, καθώς το αεροπλάνο δεν είχε απογειωθεί ακόμη, φαίνεται να έχουν απομακρύνει τη γυναίκα από τη θέση της και να προσπαθούν να την βγάλουν έξω με εκείνη να τους χτυπά και να τους κλωτσά”.

****

Tους  ακούγαμε  το πρωί  που τσακώνονταν, 2 τραπέζια   δίπλα  από το δικό μας. Πίναμε καφέ με τον κολλητό   στην καφετέρια στην Αρτάκη.   Ζευγάρια , νεαροί οι   διασταυρώνοντες  τα ξίφη τους  .

Καθόμασταν   οι παρέες η μια  δίπλα στην  άλλη. Ο καφετζής να “βγάλει από η μύγα ξύγκι”.  Ούτε κατά διάνοια να τηρεί τι αποστάσεις.  Ο ένας πάνω στον άλλο.

Η κοπέλα από το ένα, τα έχωνε     στον άλλο   στο διπλανό  τραπέζι.   Μάλωναν  για τις μάσκες στα αεροπλάνα. “Τις φοράμε;  Δε της φοράμε; Καλώς αντέδρασε η  Ιταλίδα στην κατσάδα που της βάλανε οι συνεπιβάτες;”

Στην αρχή δεν καταλάβαμε  οι ωτακουστές  για ποιο περιστατικό μιλούσαν. Σπεύδει να μας ενημερώνει η  Τασία η   σερβιτόρα καταλεπτώς, που ήταν από την αρχή παρούσα στον καυγά  και τρελαίνεται συνήθως  για τέτοιες φάσεις τσακωμού στη δικιά της  επικράτεια   σερβιρίσματος.   Μια Ιταλίδα, μας λέει, τα έκανε λίμπα στο αεροπλάνο  που ταξίδευε, γιατί οι άλλοι επιβάτες της κάνανε παρατήρηση που δε φορούσε μάσκα.

Τί μου έκανε περισσότερο  εντύπωση;   ΄Οχι πως  ο τύπος που ωρυόταν,  ήταν κάθετα αντίθετος με τη συμπεριφορά των άλλων επιβατών και υπέρ της κυρίας της  άνευ μάσκας στο αεροπλάνο. Και υπερθεμάτιζε  πως  καλώς τα έκανε  “γης Μαδιάμ”  εκεί μέσα.  “Δε θα μας  κάνουν και στρατιωτάκια.   ΄Οποιος δε γουστάρει  τη μάσκα ή το εμβόλιο δεν τη βάζει και δεν το κάνει. Και ο άλλος,  που φοβάται, ας  μην  πηγαίνει σε κλειστούς χώρους!  Ως εδώ τα  γυμνάσια…”. ΄Ελεγε διάφορα τέτοια, χοντρά, πολλά απ΄αυτά   ανυπόστατα.   Οι αντικρούσεις της κοπελιάς απέναντι,  λογικές και τεκμηριωμένες.

΄Αλλο, όμως,  με εκνεύρισε. ΄Οχι οι ηλιθιότητες πασιφανώς  που έλεγε. Μιλούσε για το δικαίωμά του να  συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην πανδημία και την ίδια ώρα κρατούσε ένα κωλοτσίγαρο στο χέρι και λιβάνιζε αναγύρω.  Ρούφαγε, ρούφαγε     και μετά ξέρναγε     τον καπνό από τα άρρωστα πνεμόνα του,  δέκα τραπέζια μακριά από το δικό του. Με πρώτα θύματα εμάς, που είμαστε και πιο κοντά τους.

Λοιπόν, πανύβλακες,  να τελειώνουμε με σας. Περάσανε οι εποχές της ηγεμονίας  σας, όταν μας πυροβολούσατε στα μούτρα με τα  ντουμάνια σας, ακόμα και μέσα σε κλειστούς χώρους λίγων τετραγωνικών.  Και αν σας κάναμε παρατήρηση, μας λέγατε …φασίστες . Ποιοι;  Οι φασίστες (!),  γιατί σας  ζητούσαμε  να  μη φτύνεται στα μούτρα μας τις ακαθαρσίες σας.  “Να πάτε αλλού, αν δε σας αρέσει εδώ”, σου λέγανε με θράσος. ΄Οχι να πάνε εκείνοι αλλού, αλλά εσύ,  που έχεις δικαίωμα να  ζεις στο υγιές και αμόλυντο περιβάλλον.   Τί πιο φυσικό,  λογικό και δίκαιο να έχω  καθαρό αέρα να αναπνέω και  όχι το δικό σου άρρωστο ξέρασμα στη μούρη;

Τέλος, λοιπόν,  η ασυδοσία του άκρατου  εγωισμού και  και της καφρίλας σου. Και όχι μόνο στο τσιγάρο. Σε όλα . Ο παρτάκιας,  ο εγωίσταρος, ο ασεβής, ο βλαχαντερός να πάει να ζήσει , αν θέλει στα όρη και  στα βουνά. ΄Οχι, μέσα σε κοινωνίες ανθρώπων που σέβονται  τη δική τους ζωή και των άλλων. Πρωτίστως των άλλων. Αλλιώς, να συμμορφωθεί και να λογικευτεί.

Και τώρα με την πανδημία, και μετά αν χρειαστεί, θα φοράς   τη μάσκα σου, θα κάνεις και το εμβόλιό σου ασυζητητί και με το… νόμο.  Ποσώς μας νοιάζουν οι συνωμοσιολογικές σου παρλαπίπες. .  ΄Ετσι κι αλλιώς,  ως εγωίσταρος ,δεν καταλαβαίνεις χριστό από επιχειρήματα, πέρα από την καφρίλα σου.

Τη μάσκα και το εμβόλιο δε μας  ενδιαφέρει, αν  τα κάνεις για σένα, αφού δεν έχεις σέβας.  Για  αυτόν   που κυκλοφορεί δίπλα σου,  νοιαζόμαστε.  Στον ανύποπτο περαστικό  που  του  καρφώνεις στα πνευμόνια  τα εκατομμύρια  σωματίδια από το φτάρνισμά σου ,  τίγκα στους  ιούς.  Και εμποδίζεις με την εγκληματική ανοησία και τη συνωμοτική βλακεία  σου την πλήρη ανοσία .

Λοιπόν,  τέλος!  Θα  κάνεις το εμβόλιο   και θα πεις κα ένα τραγούδι. Κι αν δεν το κάνεις, ως απειλή και  δημόσιος κίνδυνος, να τρως γερή σφαλιάρα από το νόμο. Και  όχι μόνο. Και από τη διπλανή σου, που θηλάζει στο αεροπλάνο  το μικρό ανθρωπάκι,  απέναντι από   σένα τον ανόητο  και εγωπαθή.

΄Η θα γίνετε σοβαρά και υπεύθυνα  μέλη  κοινότητας  ή  τραβάτε μακριά από  μας να φτιάξετε  αγέλη. Η ζωή είναι πολύ σημαντική υπόθεση,  για να  τη αφήνουμε έρμαιο    σε όποιον  ανεύθυνο και  αχρείο  (κατά Θουκυδίδη).

 

2.Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 θα διεκδικήσει να κερδίσει την κυβέρνηση

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 θα διεκδικήσει να κερδίσει την κυβέρνηση

Να κοιτάξετε εκεί στο ΜΕΡΑ 25 να συνεργαστείτε με  κυβέρνηση Αριστεράς  , αν προκύψει.  Αυτό είναι το χρέος σας. Και σταματήστε   το  Βαρουφάκη  να λέει πάλι  αυτά τα ψωνισμένα. Αλλιώς. ..25 θα είναι οι μέρες σας  στην πολιτική.

Είστε  ο καλύτερος σύμμαχος  και συνεταίρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα έχουμε ξαναπεί. Η Δεξιά στην Ελλάδα είναι μειοψηφία. Και όποτε γίνεται κυβέρνηση ,ή κάνει απάτες και  νοθείες ή  εκμεταλλεύεται  τους εγωισμούς  και τη αφροσύνη της αντιΔεξιάς.

Ποιος έκανε το γιο του αισχρότερου πολιτικού  της χώρας πρωθυπουργό, ,αν όχι ο  Yanis, ο Λαφαζάνης, η Ζωή και η Φώφη;  Και φυσικά η Αποχή. (Θα μιλήσουμε άλλη φορά εκτενώς για τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν και προέκυψαν  με την Αποχή)

Με το   25%  το εκλογικού σώματος έφτιαξαν  κυβέρνηση ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος . Δηλαδή , 7.5 εκατομμύρια ΄Ελληνες παράδωσαν την εξουσία  στην..πλειοψηφία   των 2.5 εκατομμυρίων(!).  Εξωφρενικό, πέρα από ανήθικο.

Συνέλθετε λοιπόν. Δείξτε σύνεση και σωφροσύνη   το Αντιδεξιό μέτωπο. Και γίνεται ΜΕΤΩΠΟ. Πραγματικό και αρραγές.  Τείχος   απόρθητο  απέναντι στη βάρβαρη επίθεση της Δεξιάς στα ανθρώπινα  δικαιώματα,

3.Παναγιωτόπουλος: «Το καλοκαίρι η νομοθετική παρέμβαση για την εξομοίωση των στρατιωτικών με τους τακτικούς δικαστές»

Ν. Παναγιωτόπουλος στην τελετή υποδοχής του Spitfire: Ίσως το πιο φημισμένο πολεμικό αεροσκάφος που πέταξε ποτέ

Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων - Βικιπαίδεια

***

Χούντα, παιδί μου. Κανονική και  σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια!

΄Εκαναν  και οι συνταγματάρχες στην 7ετία το ίδιο ακριβώς  με του μισθούς και τα αναδρομικά των στρατόκαυλων (διάβαζε ,των χαραμοφάηδων).  ” Σόι πάει το βασίλειο”.

Παιδί  της Δεξιάς ήταν η χούντα. ΄Οπως και η Χρυσή Αυγή.  Μη βλέπετε που αποποιείται και αποκηρύσσει  η μάνα  τα ίδια της τα παιδιά, που  βγήκαν τέρατα.  Η δικιά της μήτρα τα πέταξε.

΄Αρα,   είναι αίμα από το αίμα τους.  Η Ιστορία  δεν παίζε με τις αλήθειες.΄Οσο οδυνηρές κι αν είναι για κάποιους.

4. Το φαρμακερό tweet Φλωρίδη για ΣΥΡΙΖΑ: Οι δημοσκοπήσεις είναι πριν ή μετά τον Μιθριδάτη;

ΤΟ ΒΗΜΑ

***

Α, βρε, Κατσιφάρα . Τι ωραία το είπες τότε.  “Αν δεν ήταν  ο Αντρέας, ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας δε θα μας ήξερε” ! Τώρα,  έκανε και ο Φλωρίδης “κώλο  και έχεσε το κόσμος  όλο”.

Σιχτίρ, ψώνια, Κουκούτσι ήθος.( ΄Ομως, το ήθος και η σύνεση  προϋποθέτουν αυτογνωσία. Εύκολες είναι τέτοιες αρετές για τους  Φλωρίδηδες;)

5. Στους Λειψούς η βασίλισσα Σοφία -Την υποδέχθηκε ο Γιώργος Αμυράς
Φέρτε πίσω την προίκα της Σοφίας

Με αφορμή την..υψηλή επίσκεψη,  να θυμηθούμε  γιατί   πέθανε στην Ανδρίτσαινα  “το καψερό ο  Τζανέτος” , που έλεγε η γιαγιά η Σημούλα.   “Νεότατο το μαύρο,   με δυο μωρά στο μπεσίκι .   “Από  σκουληκοειδίτη,  πήγε, το κακόμοιρο, από  ένα τίποτα”!
Την ίδια εποχή που  η πριγκίπισσά  μας στεφανώθηκε τον Ισπανό  γαλαζοαίματο και προικίσαμε το γαμπρό  με τα λεφτά των πατεράδων μας,   πέθανε  το παλικάρι.
Παρατημένη στο έλεος η επαρχία από το παλάτι και την ΕΡΕ.  “΄Οπου  φωχός και η μοίρα του”.
Μέχρι και η    πρεσβεία της Αγγλίας στη  Αθήνα έγινε έξω φρενών τότε.  Και παραδέχτηκε πως το πραγματικό ύψος της προίκας ,είχε ανέλθει στο μυθώδες ποσό των 200.000 χρυσών λιρών (!), που καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από το ελληνικό κράτος. “΄Οταν”, έλεγαν  οι  Βρετανοί στην Αθήνα, “για να βρεις γιατρό σε ελληνική επαρχία, έπρεπε να κάνεις άρρωστος μια ημέρα ταξίδι πάνω  σε γάιδαρο ή μουλάρι”!
΄Οντως,…γαϊδούρια ξεσαμάρωτα στη Δεξιά. Μια ζωή.  Τότε και τώρα.
___________________________________________

(*)Οπως είναι γνωστό, ο Χουάν Κάρλος νυμφεύτηκε το 1962 την πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας, στην οποία το ελληνικό κράτος έδωσε προίκα 9 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ εκατομμύρια κόστισε και ο χλιδάτος γάμος, με παρουσία δεκάδων γαλαζοαίματων, εστεμμένων και μη. Με κυβέρνηση Καραμανλή που είχε προκύψει από τις περιβόητες εκλογές «βίας και νοθείας», ο λαός υφίστατο πολιτικές ακραίας λιτότητας και τότε. Η δε νεολαία διαδήλωνε συχνά στους δρόμους με συνθήματα το 1-1-4 και το 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.

Επόμενο ήταν λοιπόν ο χλιδάτος γάμος της Σοφίας και η σχετική προίκα να ξεσηκώσουν θύελλα διαμαρτυριών εκ μέρους τη δημοκρατικής νεολαίας, με σύνθημα «προίκα στην παιδεία – όχι στη Σοφία». Η τότε αντιπολίτευση, και κυρίως η ΕΔΑ, είχε καταψηφίσει την προίκα της Σοφίας.