Η ΟΜΕΡΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ

(Μόλις διαπιστώσαμε πως η  προηγούμενη ανάρτηση, άφησε ολόκληρο κείμενο απ΄έξω. Παραθέτουμε πλήρες το θέμα)

 

 

Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που η φωτοβολίδα χτυπάει την γυναίκα στα Εξάρχεια -[Σκληρές εικόνες]
https://hellas-now.com/skliro-vinteo-stigmi-pou-fotovolida-chtypai-ti-dikigoro-ourliaze-ap-tous-ponous-sto-edafos/

Για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκονται οι, άγνωστοι μέχρις στιγμής, δράστες για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατ´αγνώστων με την αστυνομία να διεξάγει από χθες έρευνες για τον εντοπισμό τους. Η δικηγόρος δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, μετά από ένα πολύωρο χειρουργείο.

 Η αστυνομία «διεξάγει έρευνες», αλλά δεν πρόκειται   να …θέλουν  να  βρουν τους δράστες. Τους «γνωστούς άγνωστους». Δεν τους συμφέρει να τους βρουν. ΄Οπως δεν τους βρήκαν χρόνια τώρα, επειδή ακριβώς δεν επιθυμούσαν , δεν τολμούσαν.

Γιατί,  αν τους έπιαναν, ο εξευτελισμός  θα ήταν  απόλυτος για το ίδιο το κράτος. Μόνο οι αφελείς ή οι ανενημέρωτοι  αγνοούν πως είναι πολλοί οι κρατικοί μηχανισμοί, οι υπηρεσίες , οι…θεσμοί που ή ανέχονται ή ακόμα και   συνεργάζονται αρμονικά  με κατάπτυστους όλων των ειδών και των περιπτώσεων.  Χρυσαυγίτες,  μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν, ποινικοί, γενικώς αποβράσματα.  Και δεν τους ανέχονται απλά. Τους εξωθούν  στην εγκληματικότητα , σε πράξεις βίας. Αλλιώς, δε θα είχαν λόγο η ανοχή και η   συνεργασία τους.

 Ο  μπαχαλισμός, για παράδειγμα,  πολλά χρόνια τώρα είναι το  ίδιο  απαραίτητος για το κράτος, όπως ακριβώς  η ίδια η δική του, η κρατική   καταστολή. Γιατί, αν δεν υπάρχει ο πρώτος, δεν έχει νόημα ύπαρξης η  δεύτερη. Και δεν αναφερόμαστε στα  κονδύλια εξοπλισμών ,τους  μισθούς, τα επιδόματα στις υπηρεσίες, που επιβάλουν την…τάξη και την ασφάλεια. Αυτά είναι τα λιγότερα.

΄Εχει «ιδεολογικό» υπόβαθρο   η ανοχή, η αδράνεια, η καλλιέργεια της βίας από τη μεριά εκείνων που υποτίθεται πως  την αποτρέπουν, που είναι επιφορτισμένοι με την πάταξή της. Και φυσικά η  πασιφανής  συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών* και της αστυνομίας με τέτοια λούμπεν, περιθωριακά,  εγκληματικά στοιχεία, που κινούνται, είτε στο χώρο του μπαχαλισμού, είτε στον άλλο του  υπόκοσμου,  των «ποινικών».

 Η ίδια η ύπαρξη του κράτους εξαρτάται από τη δραστηριότητα αυτών των καθαρμάτων.  Αλλά είναι και  το «ψωμί»  των στυλοβατών του  συστήματος και ,ως έχοντες υψηλό διάφορο, το υπερασπίζονται με «νύχια  και δόντια». Ανύπαρκτη εγκληματικότητα, σημαίνει και έλλειψη ανάγκης του κράτους . Κι αυτό είναι μέγα έγκλημα κατά τους θεωρητικούς του κρατικισμού.

Γι΄αυτούς τους λόγους υπάρχουν και δρουν ακόμα μαφίες, υπόκοσμος ,μπαχαλάκηδες, χαμένα άλλα κορμιά. Φίλοι και συνεργάτες του κράτους ,που έχουν μάλιστα πολλοί από δαύτους το θράσος να λένε ότι  το…πολεμούν.  Κυνισμός.

 Ας δούμε μόνο μια παράμετρο του υπό διαπραγμάτευση θέματος. Πόσο εύκολο ήταν, αν ήθελα πραγματικά να χτυπηθεί το έγκλημα, να έχουν τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια με αυτό. Από τότε τουλάχιστον που υπάρχουν κάμερες, δορυφόροι, άλλα υψηλής τεχνολογίας μέσα. Να σαρώνουν στην κυριολεξία τις δραστηριότητες, νόμιμες και παράνομες, των υπηκόων.  «Στο πιάτο»  θα είχαν όποιο δράστη ήθελαν και μάλιστα με  επ΄ αυτοφώρω σύλληψη. Ποιές κουκούλες, ποια μεταμφίεση,ποιο κρυφτούλι, ποιες δοσοληψίες «κάτω από το τραπέζι».  Όλα  «φως φανάρι».

 Και ο καθικαράς προχτές  που πέταξε τη φωτοβολίδα και έκανε κομμάτι το πόδι της γυναίκας ,σήμερα θα είχαν τη μούρη του φόρα παρτίδα στα γυαλιά και τις φυλλάδες  με ταυτοποιημένα  στο λεπτό τα στοιχεία του. Αλλά, είπαμε, δε θέλουν. Δε συμφέρει ως δια μαγείας να πάψει να υφίσταται έγκλημα, παρανομία, βρωμιά. Καταρρέει ως χάρτινος πύργος το κρατικό εποικοδόμημα. Πάει περίπατο η περίφημη αναγκαιότητα του κράτους.

Όπως συμβαίνει με τα ναρκωτικά. Δε θέλουν να λείψουν, να εξαφανιστούν οι ναρκομανείς. Και έχουμε αναλύσει τον τρόπο που μπορεί αυτή η μάστιγα να εκλείψει, να τελειώνει εύκολα και αποτελεσματικά.  ΄Ομως, ένα τεράστιο κύκλωμα τροφοδοτείται με απίστευτο  χρήμα, αλλά και άλλες απολαβές ( δοσοληψίες υποκόσμου) από το εμπόριο των ναρκωτικών.

 Αν λείψει, αυτόματα άπειρες βίλες,  πανάκριβα μοντέλα αυτοκινήτων δε θα έχουν τρόπο να συντηρηθούν, αλλά ούτε να χτιστούν ή να αγοραστούν νέα. Δίδακτρα κανακάρηδων  σε ακριβά πανεπιστήμια, ταξίδια στις Ταϊλάνδες    θα πάψουν αυτομάτως να καταβάλονται και να πραγματοποιούνται. Εν τέλει, μια αλυσίδα από συναλλασσόμενους, παραγωγούς, μεγαλεμπόρους, ντήλερ, επαγγελματίες, αλλά και  κρατικούς  υπαλλήλους  πρόσωπα που συνδέονται με την καταστολή, τη δίωξη, τη «θεραπεία» των τοξικομανών, θα μείνουν χωρίς δουλειά. Χρυσοφόρα επιχείρηση. Δεν κλείνουν τέτοια… μαγαζιά. Θα ήταν αφροσύνη.

Και όμως. ΄Οσο κι αν ακούγεται παράξενο ,δεν ευθύνεται το κράτος για την αφύσικη αυτή κατάσταση που βιώνει αιώνες  ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει σύστημα χωρίς υπηκόους ,  μάζα, ασυνειδητοποίητους ,  οπαδούς. Αυτό ο ανερμάτιστος  όχλος είναι υπεύθυνος για όλο το κακό.

Τις  μάχες  τις σχεδιάζουν οι  στρατηγοί, αλλά τις   διεξάγουν οι στρατιώτες. Τις θρησκείες,  τους -ισμούς, τα συναφή συστήματα,  τα επινοούν οι μεσσίες, οι σαμάνοι, τα ιερατεία, οι υπερφίαλοι, οι καιροσκόποι,   αλλά οι πιστοί και οι οπαδοί τα συντηρούν. Το Ναζισμό δεν τον συντήρησε ο Χίτλερ. Ούτε μια μέρα δε θα μπορούσε να σταθεί η πολεμική μηχανή, αν δεν τη κινούσαν  ,η γερμανική, ναζιστική μάζα,  ο γερμανικός…λαός(!) .

Ας μην αναζητάμε αλλού τους  υπεύθυνους και  μόνο στους «αρχηγούς» για  το αίμα που χύθηκε στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας. Χωρίς τα  πρόθυμα, δολοφονικά χέρια της ανθρωπόμαζας, δε θα είχαν διαπραχτεί  τα   ειδεχθή εγκλήματα  της σε όλη τη διάρκεια της πορείας του κόσμου.

Αυτός ο όχλος που ήταν πάντα υπέυθυνος και  ένοχος για το κακό,  είναι και σήμερα. Συντηρούν το Σύστημα.  Το κράτος, τα κόμματα, τους θεσμούς, τις   σεξιστικές, τις τερψιλαρύγγιες,  τις ποδοσφαιρικές και προ παντός τις βιομηχανίες παραπληροφόρησης.  Δικές τους είναι όλες  οι  ανθρωποκτόνες συνήθειες, οι νοσηρές  συμπεριφορές, η αφυσικη ζωή.  

Αν δε νικηθεί η νοοτροπία ,η τρικυμία  εν τω κρανίω,  η έλλειψη στοιχειώδους στοχασμού , το μικροσυμφέρον,  ο φιλοτομαρισμός, η ιδιοκτησιακή αντίληψη και συμπεριφορά , αν με λίγα λόγια τη θέση του υπηκόου, του οπαδού, δεν πάρει μια μέρα ο Συνειδητοποιημένος Πολίτης, θα αργήσει να ανατείλουν οι νέες εποχές.  Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δε θα φτάσουν.΄Εστω και με καθυστέρηση.

* Ειδικά οι μυστικές υπηρεσίες, όχι μόνο της χώρας  μας, έχουν ιδιαίτερες και πολύπλοκες συνεργασίες, συναναστροφές, συναλλαγές με τρομοκράτες πάσης φύσεως. Πολλά από τα λεγόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, ειδικά τα τελευταία  που φέρονται ως δράστες ακραίοι Ισλαμιστές, είναι εγκλήματα  «κατά παραγγελία» από τις ίδιες τις μυστικές υπηρεσίες.
Πασίγνωστη αυτή η συνεργασία….νόμιμων και παρανόμων. Να, για παράδειγμα πρόσφατα τί αποκάλυψε πάλι  η ισπανική εφημερίδα  EL PAIS:
:Ο «εγκέφαλος» τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη ήταν πληροφοριοδότης των Ισπανών.

Ο ιμάμης που φέρεται ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Αυγούστου στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς της Καταλονίας υπήρξε πληροφοριοδότης των ισπανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI) παραδέχτηκε ότι είχε επαφές με τον ιμάμη του Ριπόλ, τον Αμπντελμπακί Ες Σάτι, την περίοδο που εκείνος έκτιε ποινή φυλάκισης για εμπόριο ναρκωτικών στη φυλακή του Καστεγιόν, από το 2010 μέχρι το 2014. Το CNI δεν διευκρίνισε πόσο συχνές ήταν οι «επαφές» αυτές, ούτε πόσες ακριβώς ήταν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ες Σάτι, ο ηγέτης των τζιχαντιστικών πυρήνων της Καταλονίας, δεν ήταν άγνωστος στις αρχές ασφαλείας, αφού είχε μπει στο στόχαστρό τους σχεδόν από την εποχή που έφτασε και εγκαταστάθηκε στην Ισπανία, το 2002. Οι πηγές τις οποίες επικαλείται η El Pais επισημαίνουν ότι μολονότι είχε ερευνηθεί τότε η ενδεχόμενη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, το όνομά του δεν είχε συνδεθεί με κάποια τρομοκρατική ενέργεια, παρά μόνο για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Γράφαμε πριν λίγους μήνες  για το συγκεκριμένο θέμα  των τρομοκαρτικών επιθέσεων στην Ευρώπη και τις περίεργες διασυνδέσεις τους με τις μυστικές υπηρεσίες:
«ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (5/6/2017)
Διαφωνούν πολλοί με την επιμονή μας να στηρίζουμε   την άποψη πως οι χρονικές «συμπτώσεις» των τελευταίων πολύνεκρων ισλαμικών, τρομοκρατικών χτυπημάτων  στην Αγγλία, αρχής γενομένης από εκείνο το Μάρτη του 2017 μπροστά στο βρετανικό κοινοβούλιο και  λίγο μετά με  τα δύο πρόσφατα, το ένα  στο Μάντσεστερ πριν δύο εβδομάδες και το άλλο  την περασμένη Κυριακή στο Λονδίνο, μόνο  συμπτώσεις   δε δείχνουν να είναι  . Και θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε αυτή την άποψη με στοιχεία.
Η τελευταία πολύνεκρη ισλαμική επίθεση στην Αγγλία, έγινε πριν 12 ολόκληρα χρόνια.  ΄Ηταν οι  βομβιστικές επιθέσεις  στις 7 /7/2005 στο Λονδίνο (οι λεγόμενες στα αγγλικά 7/7 bombings) στα μέσα μεταφοράς της Βρετανικής πρωτεύουσας .Δράστες 4 Μουσουλμάνοι, που ήθελαν  να εκδικηθούν  την  Αγγλία για την εμπλοκή της στον πόλεμο του Ιράκ. Οι  πολύνεκρες εκείνες συντονισμένες επιθέσεις στα μέσα μεταφοράς , άφησαν πίσω τους 57 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες. ΄Εκτοτε και ,όπως είπαμε, για 12 ολόκληρα χρόνια, δεν είχαμε άλλες τέτοιες, ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγγλία.
Και ξαφνικά,  το ακραίο Ισλάμ θυμήθηκε ξανά τη Βρετανία το 2017, όταν η χώρα, μετά το Brexit,  βρίσκεται με κυβέρνηση ακροδεξιά, η οποία ως βασικό στόχο έχει την εκδίωξη όλων των ξένων  και την εμπόδιση εισόδου στη χώρα αλλοδαπών και ειδικά Αράβων Ισλαμιστών. ΄Ολη η προπαγάνδα του  Brexit, αλλά και η χωρίς προβλήματα κατίσχυση της νέας κυβέρνησης υπό την ακροδεξιά Τερέζα Μέι, στηρίχτηκαν αποκλειστικά σε αυτές τις ρατσιστικές εξαγγελίες και λιγότερο σε οικονομικά θέματα.
Και όμως. ΄Ολος αυτός ο θρίαμβος  της κυβέρνησης και των συντηρητικών Εγγλέζων  για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, στηρίχτηκε σε πλασματικά στοιχεία, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΄Αγγλών είναι κατά του Brexit . Να μην ξεχνάμε πως στο δημοψήφισμα είχαμε περίπου 17 εκατομμύρια εθνικιστών, που φήφισαν υπέρ, έναντι 28 εκατομμυρίων προοδευτικών Εγγλέζων , οι οποίοι είτε ψήφισαν ΝΑΙ στην Ευρώπη, είτε  ΑΠΕΙΧΑΝ από τις κάλπες. Αλλά και πέρα από αυτούς  ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι συντηρητικών ΄Αγγλων, είναι  κατά του ρατσιστικού ντελίριου,  που επακολούθησε την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε .
 Και ως την προκήρυξη των εκλογών (θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 8/6),  η πανηγυρική εκείνη  ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Ακροδεξιά, άλλαξε άρδην, όταν οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι  πολλοί ψηφοφόροι, ειδικά  από εκείνους που προτίμησαν την ΑΠΟΧΗ στο δημοψήφισμα , θα προσέλθουν τώρα στις κάλπες και θα ψηφίσουν «αριστερά» και αντιρατσιστικά. Η Τερέζα Μέι έντρομη έβλεπε τις τελευταίες εβδομάδες μια χωρίς προηγούμενο συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματός της, που  μόλις 2-3 μέρες πριν από σήμερα, έφτασε η διαφορά τους με τους εργατικούς στο 1%!
Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της τελευταίας δημοσκόπησης που προκάλεσε σοκ στην Ακροδεξιά, έχουμε την τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής στο Λονδίνο. ΄Οπως, ακριβώς, είχε γίνει πριν περίπου 2μιση μήνες, πάλι στο Λονδίνο και πριν  2 εβδομάδες στο Μάντσεστερ, όταν επίσης   παραμονές και εκείνων των επιθέσεων, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν κατρακύλα των ποσοστών της Μέι!
Να επαναλάβουμε πως η Αγγλία έμεινε ολόκληρα 12 χρόνια μακριά από τον τρόμο, ο οποίος ξαναχτύπησε τώρα παραμονές εκλογών, όταν  η Μέι  σκίζεται να σχηματίσει  αυτοδύναμη, ρατσιστική  κυβέρνηση με βασικό προεκλογικό σκλόγκαν της «ΕΞΩ ΟΙ ΜΗ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ».  Κι αυτός  ο τελευταίος τρόμος των 3 χτυπημάτων  από τις 22 Μάρτη 2017 μέχρι και χτες Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, μόνο τους Ακροδεξιούς εξυπηρετεί, αφού συσπειρώνει  τους ψηφοφόρους που είναι κατά των ξένων, ειδικά των Μουσουλμάνων   και υπέρ της συντηρητικής, ρατσιστικής κυβέρνησης Μέι.
Κι αν λάβει  κανείς υπόψη του από τις μαρτυρίες-αποκαλύψεις (για διάφορους λόγους) πολλών κορυφαίων  στελεχών στις παγκόσμιες   κρατικές, μυστικές υπηρεσίες πως η παγκόσμια τρομοκρατία και όχι μόνο η Ισλαμική, συνεργάζεται με αγαστή σύμπνοια και …κατανόηση με όλες αυτές τις σκοτεινές    υπηρεσίες, ποιος μπορεί να αποκλείσει πως οι κατ’ έξοχήν ασκημένες στην ίντρικα, την απάτη και την προδοσία αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, δε ζήτησαν από τους συνεργάτες τους ακραίους Ισλαμιστές  αυτά τα  μακελειά, που ζήσαμε; Να τονίσουμε ΠΑΛΙ πως η «προσφορά» αυτών των συνεχόμενων  τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι «λαχείο», που κλήρωσε ,ειδικά για τη Μέι.   Αρκούντως, δηλαδή,  ουσιαστική η συμβολή τους  στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος και την επιτυχία του αφεντικού των υπηρεσιών αυτών, εν προκειμένω υπέρ της ακροδεξιάς Τερέζας Μέι και των ρατσιστών εθνικιστών, που στελεχώνουν την κυβέρνησή της.
Απόδειξη τρανή και μοναδική πως και το χτεσινό χτύπημα ήταν «λαχείο» για τη Μέι, είναι και  η σημερινή δημοσκόπηση που  ξεκίνησε στις 2/6 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 4/6, μετά την τρομοκτατική επίθεση και   δίνει προβάδισμα στη Μέι 11 ολόκληρες μονάδες! Και λέμε παραπάνω πως λίγα 24ωρα πριν την επίθεση οι ακροδεξιοί είχαν υποστει σοκ με το 1% διαφορά από τους εργατικούς. Χρειάζεται να πει κανείς περισσότερα;
Αν δεν είναι όλα τούτα συμπτώσεις με «εισαγωγικά», πώς αλλιώς θα έπρεπε να τα χαρακτηρίσουμε για να είμαστε δίκαιοι και συνεπείς στην ιστορική μας κρίση;
 Όσο για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (παλιά ΚΥΠ, σήμερα ΕΥΠ) μια από τις πολλές και καραμπινάτες αποκαλύψεις συνεργασίας τους, εν προκειμένω με τη 17Ν,  είναι η περίφημη υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ ,που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζεται περίεργη,αφού επίσημα δεν έχει   διευκρινσιτεί τί συνέβη σε εκείνη την υπόθεση που στήθηκε για το λόγο που θα παραθέσουμε στη συνέχεια.
  Στον Τύπος της επχοής της Δίκης της 17Ν.διαβάζουμε:
Με την κατάθεση του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανου Μακρή, για την υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ, στις 27 Μαρτίου του 1992, συνεχίσθηκε η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

Ο κ. Μακρής ο οποίος διατέλεσε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από το Μάρτιο του 1992 έως το Μάρτιο του 1993, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα όταν κατέθεσε ότι η γυναίκα που τους έδωσε την πληροφορία για τη Λουίζης Ριανκούρ, Μαρία Τσιντέρη, εισέπραξε το ποσό των 13 εκατομμυρίων δραχμών, χωρίς οι αστυνομικές αρχές να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Ο εισαγγελέας, Βασίλης Μαρκής, έκανε λόγο για δεύτερο φιάσκο.

«Άκουγα για φιάσκο της Ριανκούρ, τώρα διαπιστώνω ότι υπάρχει και δεύτερο φιάσκο. Ο άνθρωπος που έδινε πληροφορίες πήρε χρήματα με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στις απαγωγές και δεν την εντοπίσατε», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, εξέφρασε την απορία για τον τρόπο δράσης της αστυνομίας τότε.

Ρώτησε τον μάρτυρα αν υπήρξαν εξωτερικές παρεμβάσεις που δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε και στη συνέχεια ο κ. Μαργαρίτης ζήτησε την εκτίμηση του εάν είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά της αστυνομίας.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέχισε λέγοντας: «Απορώ με τον τρόπο που δουλέψατε και αφήνει και σε μένα πολλά ερωτηματικά».

Η «Μαρία της Ριανκούρ»

Στην κατάθεσή του ο κ. Μακρής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1992 δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία του είπε ότι ετοιμαζόταν από τη «17 Νοέμβρη» χτύπημα εναντίον δικαστικού λειτουργού στις 27 Μαρτίου και πως, αν αποτύχει η επιχείρηση, τα μέλη της οργάνωσης θα συγκεντρωθούν στη οδό Λουίζης Ριανκούρ.

Ο κ. Μακρής υποστήριξε πως ενημερώθηκε τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οργανώθηκε μία επιχείρηση, η οποία όμως απέτυχε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο σημείο που είχε αναφερθεί, εμφανίστηκε ένα κίτρινο φορτηγάκι απ’ όπου κατέβηκαν δύο άτομα, από τους οποίους ο ένας φορούσε περούκα.

Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκε, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, ένα περίστροφο από αυτά, που είχε κλέψει η «17 Νοέμβρη» από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα.

Ακολούθησε, όπως είπε ο μάρτυρας, επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι μόλις έφυγαν με το φορτηγάκι, χωρίς όμως επιτυχία.

«Ήταν η πρώτη φορά, που μπορέσαμε να έχουμε μία πληροφορία για τη ’17 Νοέμβρη’, αλλά έμεινε αναξιοποίητη. Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες καταλογίστηκαν», είπε ο κ. Μακρής, προσθέτοντας ότι, όπως πληροφορήθηκε, η γυναίκα αυτή ονομάζεται Μαρία Τσιντέρη, εργαζόταν σε μικροβιολογικό εργαστήριο και ο σύζυγός της ήταν αξιωματικός.

«Αστυνομικό κύκλωμα έστησε την ιστορία»

Την άποψη, ότι κύκλωμα αστυνομικών εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση της Λουΐζης Ριανκούρ, με σκοπό να οικειοποιηθεί χρηματικά ποσά εξέφρασε στο δικαστήριο ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στα γεγονότα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μιχάλη Νηστικάκη, ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 1992, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ, υπήρχε μόνον ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας και ότι όλη η περιοχή είχε ελεγχθεί από τα μέλη της οργάνωσης χωρίς να έχει εντοπιστεί καμία άλλη κίνηση της αστυνομίας.

Όπως είπε ο Σάββας Ξηρός στις 28 Μαρτίου στο επίμαχο σημείο υπήρχαν μόνο δυο αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το φορτηγάκι που εγκατέλειψε η οργάνωση την προηγούμενη μέρα και την Κυριακή 29 Μαρτίου το απόγευμα οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο φορτηγάκι ένα όπλο από αυτά που είχε ληστέψει η «17 Νοέμβρη» από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα.

«Αυτό που περιέγραψε ο κ. Μακρής -είπε ο Σάββας Ξηρός- η κοσμοσυρροή δηλαδή ήταν πλέον τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Έστησαν την ιστορία τη Δευτέρα, σαν εμποροπανήγυρη ήταν. Αυτό αποδεικνύει ότι το κύκλωμα δεν φτιάχτηκε τότε, προϋπήρχε και εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση για να βγάλει περισσότερα λεφτά».

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής κ. Γιώργου Μαύρου διέταξε την κλήτευση του αστυνομικού Βασίλη Γκιώνη ο οποίος παρακολουθούσε την Λουΐζης Ριανκούρ το επίμαχο χρονικό διάστημα αλλά και του τότε επικεφαλής των ΕΚΑΜ κ. Μιχάλη Μαυρουλέα.

Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για την κλήτευση της Μαρίας Τσιντέρη η οποία, σύμφωνα με τις καταθέσεις πρώην υψηλόβαθμών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι ήταν η πληροφοριοδότης στην υπόθεση της Ριανκούρ.

Η Μαρία Τσιντέρη η οποία έχει δώσει προανακριτικές καταθέσεις αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.


Η…περίεργη αυτή υπόθεση που δε μοιάζει καθόλου τέτοια, αποδεικνύει εκείνο, που είχε αποκαλύψει παλιότερα με επιστολή του σε εφημερίδα ο   Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.  Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17 Ν είχε πει πως εκτός από τα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης υπάρχουν και άλλα, περίπου οκτώ(8), που δε συνελήφθησαν ποτέ. Τα μέλη αυτά δεν ανήκαν στην Αριστερά, εξωκοινοβουλευτική ή μη.
Είναι τα μέλη, ή τουλάχιστον κάποια απ΄αυτά, που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν άγνωστο πώς στην οργάνωση και δεν αποκλείεται να ήταν στελέχη  κόμματος ή ακόμα και κάποιοι πράκτορες της τότε ΚΥΠ Σε εκείνους, όπως αναλύσαμε σε άλλο κείμενό μας, χρεώνεται και η υπόδειξη της δολοφονίας  Μπακογιάννη για τους λόγους που αναπτύξαμε εκεί. Πιθανότατα και οι ίδιοι να «έδωσαν» και το Σάββα Ξηρό, με την πειραγμένη από τους ίδιους βόμβα, που έσκασε στα χέρια του.  Αυτοί  φαίνεται να έστησαν και  την υπόθεση Ριανκούρ, που απέφερε στους εμπνευστές της σοβαρά κέρδη κάποιων εκατομμυρίων δραχμών, το 1992.
Η Μαρία Τσιντέρη και ο θυρωρός του Σάββα Ξηρός που τάχα τους  κάρφωσε, είναι παραμύθι. Της πρώτης το όνομα ,υπαρκτό μεν, χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα και για αποπροσανατολισμό. Η ίδια, βιολόγος και  σύζυγος στρατιωτικού,  ανακρίθηκε πολλές φορές και  φυσικά φάνηκε από την πρώτη στιγμή πως δεν  είχε καμιά  ανάμειξη στην υπόθεση. Θυρωρός που  κάρφωσε  δεν υπήρξε, γιατί αν υπήρχε και έγιναν τα πράγματα, όπως ισχυρίστηκε ο Σάββας Ξηρός, θα του «είχαν κόψει τα πόδια» μετά  τούτοι, όπως έκαναν πάντα με τα «καρφιά».
Η υπόθεση στήθηκε  ως εξής  και  μοναδικός στόχος ήταν η είσπραξη της επικήρυξης  : Τηλεφώνησε μια μέρα του Μάρτη του 1992 η τάχα μου  «Μαρία Τσιντέρη» στον αρχηγό της  Αστυνομίας και του είπε πως θα αποκαλύψει  τόπο και χρόνο επίθεσης της 17Ν, αν πάρει χρήματα. Πράγματι ,ενημερώθηκε η τότε ΚΥΠ, η οποία έκρινε πως επρόκειτο για αξιόπιστη πληροφορία. ΄Ετσι και σε πολιτικό επίπεδο  αποφασίστηκε να συνεργαστούν.
Τότε   η «Μαρία» τους αποκάλυψε πως  η 17Ν στις 27 Μάρτη θα χτυπούσε κάποιο ανώτερο δικαστικό ή υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών. Κι αν η επιχείρηση αποτύγχανε, τα μέλη της 17Ν  θα συγκεντρώνονταν στην πλατεία Ριανκούρ.  ΄Οπως και έγινε. Οι αστυνομικοί που την είχαν στήσει στην πλατεία, βρήκαν, μεν ένα κλεμμένο φορτηγάκι εκεί, που δεν ήταν φυσικά μέσα ο  Κουφοντίνας και οι Ξηροί, αλλά υπήρχε μέσα εκείνο ακριβώς που ήθελαν να τους δείξουν.  ΄Ενα 38αρι περίστροφο που είχε κλέψει από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα η 17Ν! 
Αυτή η εξέλιξη  με το πιστόλι, να βρεθεί, δηλαδή, μια αναμφισβήτητη απόδειξη πως πράγματι πρόκειται για τη 17Ν, αφού αυτή είχε πια στην κατοχή της  το παρατημένο περίστροφο, θεωρήθηκε από την ΚΥΠ  πως ενισχύει σημαντικά  την αξιοπιστία της “Μαρίας  Τσιντέρη” και αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Εκείνη, όμως,  τους ανακοίνωσε πάλι  τηλεφωνικά, πως θα δώσει και νέα πληροφορία για χτύπημα της 17Ν, αν πάρει τα χρήματα για την πρώτη πληροφορία. ΄Ετσι αποφασίστηκε να της δοθούν τα χρήματα, αλλά εκείνη δε δέχτηκε   πρόσωπο με πρόσωπο. Τους όρισε μέρα και ώρα και   έστελνε τον μεταφορέα των χρημάτων  από δω κι από κει, όπως κάνουν οι απαγωγείς, για να εισπράξουν τα λύτρα. Κι αφού τον  πήγε  στο μέρος που ήθελε, του πήρε τα λεφτά και… “μην την (τον, δηλαδή) είδατε μην τον απαντήσατε”.
Έκτοτε, ουδεμία άλλη πληροφορία δόθηκε από τη «Μαρία» ή από άλλον. Τα λεφτά τα εισέπραξαν τα μέλη της 17Ν, οι συγκεκριμένοι, δηλαδή που έστησαν τον έξυπνο όντως κόλπο να  βουτήξουν 15 ολόκληρα εκατομμύρια. Μεγάλο ποσό για το 1992. Και μάλιστα, πήραν το χρήμα εντελώς ακίνδυνα, βάζοντας  σε ένα κλεμμένο φορτηγάκι μέσα ένα καταδικό τους αποδεικτικό στοιχείο, που κανείς άλλος δε θα μορούσε να το έχει. Το 38αρι περίστροφο.  Ούτε περίεργο,αλλά ούτε και πρωτότυπο για τους ασχολούμενους με τέτοιου είδους παρανομία.