Η “ΦΑΜΙΛΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΤΑ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Απέλασαν Γάλλο πολίτη επειδή είναι αναρχικός!

Απέλασαν Γάλλο πολίτη επειδή είναι αναρχικός!

“‘ Εχοντας ζήσει οχτώ χρόνια στην Ελλάδα, ο Ερόλ δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πως μια μέρα θα τον συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ. επειδή… περπατούσε στον δρόμο, θα τον κρατήσει όμηρο στην Αμυγδαλέζα, θα τον βάλει δεμένο χειροπόδαρα σε πτήση προς Γαλλία και θα τον παραδώσει στην εκεί αστυνομία ως «κίνδυνο εθνικής και πολιτικής ασφάλειας», μόνο και μόνο επειδή είναι δραστήριος αναρχικός ακτιβιστής.

΄Ενας Γάλλος υπήκοος, ο Ερόλ, κάτοικος Ελλάδας εδώ και οκτώ χρόνια, με καθαρό ποινικό μητρώο, 13 μέρες μετά την αναίτια σύλληψή του στις 6 Δεκεμβρίου, απήχθη κυριολεκτικά από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. και με συνοπτικές διαδικασίες απελάθηκε με τη βία στη Γαλλία.

Συνελήφθη με πρόσχημα τη «διασπορά του ιού» την ώρα που περπατούσε μόνος στα Εξάρχεια και γύρισε, γιατί άκουσε κόσμο να φωνάζει για βοήθεια στην απειλή της ομάδας ΔΕΛΤΑ, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με εκατοντάδες άλλους εκείνη την ημέρα (374 προσαγωγές και 135 συλλήψεις), όλοι στριμωγμένοι από δεκάδες αστυνομικούς, και στη συνέχεια του επιβλήθηκε πρόστιμο και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διασπορά του Covid-19.

Οι μαφιόζικες πρακτικές του ελληνικού κράτους

Ο ίδιος στη ΓΑΔΑ μαζί με έναν δικηγόρο επανέφερε ένα παιδί 18 χρόνων, το οποίο έπαθε επιληπτικό σοκ. Μία ώρα μετά, ο Ερόλ απομονώνεται και μεταφέρεται στην Πέτρου Ράλλη με σκοπό τη δρομολόγηση της απέλασής του με αιτιολογία πως αποτελεί κίνδυνο για τη «δημόσια υγεία». Στη συνέχεια οδηγείται στην Αμυγδαλέζα όπου από τις 10 Δεκεμβρίου κρατείται σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης, έγκλειστος 24 ώρες στο κελί, χωρίς καν προαυλισμό. Παράλληλα στερείται –όπως και άλλοι συγκρατούμενοί του– οποιαδήποτε πρόσβαση σε κινητό τηλέφωνο. Με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζεται η απέλασή του και η απαγόρευση εισόδου του στην Ελλάδα μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου του 2027!

«Πολιτικός κρατούμενος»

Γράφει σε κείμενό του μέσα από το κρατητήριο της Αμυγδαλέζας στις 16 Δεκεμβρίου: «βρίσκομαι όμηρος του κράτους έπειτα από μία απόφαση που εξέδωσε η κρατική ασφάλεια και ζητά την απέλασή μου και την απαγόρευση εισόδου μου στο ελληνικό έδαφος. Σε αυτό το χαρακτηρισμένο ως “απόρρητο” έγγραφο, η παραπάνω απόφαση αιτιολογείται ως απαραίτητη για λόγους “εθνικής και πολιτικής ασφάλειας”, χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες. Είμαι, επίσημα, πολιτικός κρατούμενος».

Σήμερα το πρωί θα εκδικάζονταν οι αντιρρήσεις του κρατούμενου Ερόλ στο δικαστήριο. Ομως η ΕΛ.ΑΣ. είχε άλλο σχέδιο για να προλάβει τις διαδικασίες.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εντελώς απροειδοποίητα και ενώ κανένας (ούτε οι συνήγοροί του το γνώριζαν ούτε συγγενείς του) απήχθη από το κελί της απομόνωσης στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει και ο ίδιος, τον έβαλαν σε μεταγωγικό φορώντας του χειροπέδες, λέγοντας του ψέματα πως θα τον πήγαιναν στο νοσοκομείο να κάνει υποτίθεται τεστ Covid-19, προκειμένου να λήξει η κράτησή του σε απομόνωση.

Αντ’ αυτού, τον πήγαν απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου τον συνόδεψε ειδική ομάδα καταστολής με αυτόματα και καλυμμένα πλήρως πρόσωπα και χαρακτηριστικά, οι οποίοι με τη βία τον έβαλαν στο αεροπλάνο, δένοντάς του με χειροπέδες και τα πόδια.

Σιδεροδέσμιος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης ήταν δεμένος χειροπόδαρα και δεν σταμάτησε να φωνάζει και να αντιστέκεται. Ομάδα αστυνομικών με πολιτικά τον συνόδεψαν σε επιβατική πτήση της Aegean και τον παρέδωσαν στη γαλλική αστυνομία στο αεροδρόμιο του Παρισιού. Εκείνοι τον ανέκριναν και του είπαν πως δεν έχουν ξαναδεί παρόμοια διαδικασία –χωρίς ενημέρωση σε δικηγόρους και συγγενείς– ακόμη και για υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης.

Οπως αναφέρει πλήθος συλλογικοτήτων, που προγραμματίζουν δράσεις υποστήριξης για την υπόθεσή του τις προσεχείς μέρες, η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος και το υπουργείο Προ.Πο. δεν απέλασαν τον Ερόλ επειδή δήθεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Θεωρείται «επικίνδυνος» εξαιτίας της πολιτικής του ταυτότητας (αναρχικός) και της συνεχούς παρουσίας του σε κοινωνικούς αγώνες: ενάντια στα μεταλλεία της Ελ Ντοράντο στις Σκουριές, αγώνα για τον οποίο έχει επίσης απειληθεί με απέλαση τον Αύγουστο του 2015, συμμετοχή σε κατάληψη στέγης, όπως τα Καστρόπληκτα, η Κατάληψη 111 (Θεσσαλονίκη), Κατάληψη Βανκούβερ και Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου.

 ***

Ο πατήρ και αρχηγός της δυναστείας, ο αλήστου μνήμης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ετοίμαζε με τον τότε  βασιλιά  και το  συγγενή του στρατηγό Σπαντιδάκη, το περίφημο πραξικόπημα των στρατηγών ,που όμως δεν πρόφτασε να εκδηλωθεί, γιατί οι  συνταγματάρχες, πιο συνωμοτικοί και δραστήριοι,  τους πρόλαβαν στο παρά πέντε και τους έδεσαν. Να μην ξεχνάμε πως ο πλέον διεφθαρμένος κομματικός  στη σύγχρονη πολιτική ιστορία το τόπου, υπήρξε ο Κων. Μητσοτάκης, ο αποκαλούμενος και “Αποστάτης” ή  “Μητσοτάκης Κάθαρμα”, επειδή, ακριβώς,  “πούλησε” την τότε παράταξή του, την Ε.Κ, έναντι  υπέρογκων για την εποχή (1965) οικονομικών ανταλλαγμάτων και προσχώρησε στην συνωμοσία του Βασιλιά και της προετοιμασίας της δικτατορίας των στρατηγών.

Ο γιος του Κυριάκος, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του  από  το χρηματισμό του στη Αποστασία, αλλά και άλλα  αργότερα “εγκλήματα του λευκού κολάρου”   ( 32 διαμερίσματα  και σπίτια σε Ελλάδα και Γαλλία!),είναι  κομματικός από την ίδια στόφα.  Πέρα από  πολιτική και  μορφωτική μετριότητα , είναι   το ίδιο διεφθαρμένος και αδίστακτος  ,όπως ο πατέρας του. Η διαφορά τους είναι μία. Ο  γεννήτορας μπήκε φτωχός στην πολιτική και εξήλθε πλούσιος. Ο γιος του μπήκε πλούσιος και θα φύγει πάμπλουτος (όρα  μίζες από γαλλική  “αγορά αιώνα”).

Τη δικτατορία την έχουνε στο αίμα τους στο Μητσοτακέικο. Οι συμπεριφορές τους έχουν όλα τα στοιχεία φορέων τέτοιων καθεστώτων.  Και όσο δεν κυβερνούν, δε φαίνονται,  δεν αποκαλύπτονται  στη…μεγαλοπρέπειά τους. ΄Οταν, όμως,  έστω και ολιγόχρονα, αναλάβουν  εξουσία, ανοίγει πάντα  “ο ασκός του Αιόλου”. Οπαδοί  και  “ένστολοι” πάσης φύσεως (μέσα και οι,,,παπάδες), παίρνουν τα πάνω τους. Ξεσαλώνουν.  Σαν να τους πιάνει ντελίριο, αλλοφροσύνη,   τρελό μίσος και   εκδικητικότητα για όποιον  ,έστω και κατά φαντασία και υποψία ,  αντιδεξιό.

Κι αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς, δε  συμβαίνει μόνο με  Μητσοτακικές  κυβερνήσεις.  Πάντα σε αυτό τον τόπο, όταν  η Δεξιά πάρει εξουσία, γίνονται “σημαία κα τέρατα”.  Εγκλήματα καθοσίωσης!

  Να μη ξεχνάμε, άλλωστε, πως οι Ακροδεξιά, ο Νεο-Ναζισμός  και  δικτατορία είναι  τέρατα  της ίδιας  γέννας.  Αδέρφια. ΄Αλλα με εντελώς παρεκκλίνουσες συμπεριφορές και άλλα με λιγότερο.  Η  Χούντα, ο  ΛΑ.Ο.Σ, η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝ.ΕΛ δεν βγήκαν  από παρθενογεννήσεις.   Δεν είναι αυτόνομες παρατάξεις και αχρωμάτιστα  κομματικά μορφώματα . Είναι  καρκινογεννήσεις της Δεξιάς,  μιας  “Μήτρας”  που  βρίθει  από  κακοήθεις  νεοπλασίες.

Να μην πάμε μακριά στους Χίτες και τους Μάυδες. Ούτε στο παρακράτος που δολοφόνησε τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα. Στη  Μεταπολίτευση η Κανελλοπουλου ,ο Κουμής,  ο Τεμπονέρας, ο Γρηγορόπουλος,  ο Φύσσας, να μείνουμε σε αυτούς,  είναι θύματα της  εκδικητικής  μανίας και της ασυδοσίας του Δεξιού παρακράτους, όταν ακριβώς  κυβέρνηση είναι  η Δεξιά, όποια “μουτσούνα” και να φοράει.  Τόσοι  νεκροί , σε χρόνια επάρατης Δεξιάς  διακυβέρνησης , σύμπτωση,  σίγουρα δεν είναι.

Ο Ερόλ, που απελάθηκε το περασμένο Σάββατο, είναι μόνο ..απελαθείς. Θα μπορούσε να είναι και νεκρός. Το ίδιο και τα μέλη  της οικογένειας στα Σεπόλια λίγες εβδομάδες νωρίτερα που  υπέστησαν την οργή και την αισχρή  βία   των σιδηρόφρακτων του Χρυσοχοϊδη.

Το  Σάββατο στη Χαλκίδα ,οι παπάδες έκαναν  μια τεράστια συγκέντρωση “ψεκασμένων”  στην πλατεία  Αγ. Νικολάου,  για να πετάξουν “αναμμένα φαναράκια”,  λόγω εορτών  και άλλων τάχα μου  χριστιανικών  ευαισθησιών.  Εν μέση lockdown. Οι περισσότεροι χωρίς μάσκες. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Δεν υπήρχε μπάτσος ούτε για δείγμα. Δεν τους ενόχλησε κανείς. Και τον ΄Ερόλ τον απέλασαν, γατί είναι επικίνδυνος, είπαν, επειδή  δεν τηρεί  τους κανόνες  για την πανδημία .Είναι και γελοίοι, προκλητικοί  και θρασείς.

Η απαγωγή και η  απέλαση εντάσσονται  μέσα σε αυτό το γενικότερο   κοινοβουλευτικό, χουντικό κλίμα που ταιριάζει και στην κυβέρνηση και τους οπαδού της. ΄Ολες αυτές οι  χουντο – Χρυσοχοϊδικές βιαιότητες, οι άλλες κατάπτυσες  συμπεριφορές που προσβάλουν το κράτος δικαίου και οδηγούν συνειρμικά σε περιόδους  πολιτικών  ανωμαλιών και εκτροπών,    πέρα από  εκτόνωση του άγριου  ενστίκτου του Δεξιού,  υποκρύπτουν    και  λόγους ψηφοθηρίας. Τους νοικοκυραίους μαυλίζει.  Ποιος δε χαροποιήθηκε από  δαύτους  για την απέλαση του Ερόλ;

Είναι διεστραμμένα άτομα, κακοί,  γραμμένα  στο γονιδιακό τους σύστημα το μίσος  κα η διαφθορά.  ΄Εχουν στρεβλή, έως φονική αντίληψη για το τι σημαίνει συνάνθρωπος και  ποιος είναι.  Αλλά και τι σημαίνει  σεβασμός, τάξη, αλληλεγγύη. Μιλάμε  για πραγματική  διαστροφή της ανθρώπινης φύσης.

Σήμερα,  αν υπήρχε  σοβαρό, ακτιβιστικό κίνημα  στην Ελλάδα, έπρεπε η Βουλή να είναι περικυκλωμένη Και να μην απεγκλωβιστεί,  αν ο Γάλλος απελαθείς   δε γύριζε πίσω.  Από το ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν περιμένουμε τέτοιες ευαισθησίες. ΄Οπως δεν αντιστάθηκε  για μικροκομματικούς λόγους  και στα δυο πραξικοπήματα για την πανδημία.  Τώρα , με τη υπόθεση Ερόλ, θα βγάλει πιθανότατα καμιά  ανακοίνωση καταγγελίας  και έτσι  θα είναι ήσυχοι στην Κουμουνδούρου  πως έπραξαν το καθήκον της.

΄Εχω ζήσει την ψυχοφθόρα διαδικασία   της απέλασης.  Πρώτη φορά στο Λονδίνο με τα γεγονότα του Κολλεγίου. Το βασιλιά  και τους εφοπλιστές, που ήθελαν να πάρουν απολυτήρια  ο… διάδοχος και οι πρίγκιπες με τίτλους  υπογεγραμμένους από ΄Ελληνες δημόσιους εκπαιδευτικούς.    Η  Εγγλέζικη “ΕΥΠ”  ήταν  έτοιμη τότε   να με απελάσει, γιατί…κινδύνευε από τη δράση των  “ανταρτών” η δική τους βασιλική οικογένεια!  (Ούτε ΙRA να είμαστε).  Δεν πρόφτασαν να με διώξουν. Λίγες ημέρες μετά, ο Κωνσταντίνος έκλεισε το κολέγιο και τα παιδιά του πήραν απολυτήρια από εγγλέζικα σχολείο.  Η   Αθήνα, ύστερα απ΄αυτό,  αναγκάστηκε να  μας ανακαλέσει στην Ελλάδα.

Η δεύτερη  φορά ήταν  το 2000. Τούτη τη φορά με απέλασαν οι Ρουμάνοι για…εθνικούς λόγους!  Είχα κάνει μια διάλεξη σε ακροατήριο κυρίως μη καθεστωτικών ιστορικών  στο Βουκουρέστι.  Αναφέρθηκα με σκληρές εκφράσεις , τόσο στον εθνικισμό των Ρουμάνων στη ιστορία, ειδικά στο λεγόμενο “Βλαχικό  ζήτημα”. (“Κουτσοβλάχοι), όσο και στη συμμετοχή πρακτόρων  της ελληνικής ΚΥΠ στο οργανωμένο σχέδιο για την  πτώση Τσαουσέσκου και την άγρια και άδικη  δολοφονία του ζεύγους από το συνωμότη Ιλιέσκου.     Οργίστηκαν σφόδρα. Μου έδωσαν  24 ώρες προθεσμία να εγκαταλείψω τη χώρα.΄Εφυγα  κακήν κακώς.

 

Τον  νιώθω απόλυτα τον   Ερόλ. Την ψυχολογία και την οργή του.   Να υφίστασαι  έναν  πλήρη  εξευτελισμό, μια άνευ προηγουμένου  δίωξη και να  αναρωτιέσαι, πάει καλά το ημερολόγιο με τους αιώνες ή ακόμα είμαστε  σε Μεσαίωνα ;

 

Για προσέξτε αυτό.  Σας θυμίζει κάτι;

“Σήμερα το πρωί θα εκδικάζονταν οι αντιρρήσεις του κρατούμενου Ερόλ στο δικαστήριο. Ομως η ΕΛ.ΑΣ. είχε άλλο σχέδιο για να προλάβει τις διαδικασίες.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εντελώς απροειδοποίητα και ενώ κανένας (ούτε οι συνήγοροί του το γνώριζαν ούτε συγγενείς του) απήχθη από το κελί της απομόνωσης στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει και ο ίδιος, τον έβαλαν σε μεταγωγικό φορώντας του χειροπέδες, λέγοντας του ψέματα πως θα τον πήγαιναν στο νοσοκομείο να κάνει υποτίθεται τεστ Covid-19, προκειμένου να λήξει η κράτησή του σε απομόνωση.

Αντ’ αυτού, τον πήγαν απευθείας στο αεροδρόμιο, όπου τον συνόδεψε ειδική ομάδα καταστολής με αυτόματα και καλυμμένα πλήρως πρόσωπα και χαρακτηριστικά, οι οποίοι με τη βία τον έβαλαν στο αεροπλάνο, δένοντάς του με χειροπέδες και τα πόδια”

Διαβάστε και το παρακάτω  και κάντε , τηρουμένων των αναλογιών,  τους συνειρμούς.  Θα καταλήξετε πως η Δεξιά “τρίχα  αλλάζει”. Εγκληματικό  μυαλό ποτέ.

 

“Στις 30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 04:10 τα χαράματα, οι τέσσερις μελλοθάνατοι κομμουνιστές,  Νίκος Μπελογιάννης, Νίκος Καλούμενος, Δημήτης Μπάτσης και Ηλίας Αργυριάδης μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο του Γουδή και εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού με τα φώτα των προβολέων των φορτηγών που τους μετέφεραν.

Η Έλλη Παππά δεν εκτελέστηκε λόγω του παιδιού του Μπελογιάννη που κυοφορούσε και γέννησε αργότερα μέσα στη φυλακή και ο Τάκης Λαζαρίδης λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ώρα και η ημέρα της εκτέλεσης ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη (οι εκτελέσεις γινόταν πάντα με το πρώτο φως του ήλιου και ποτέ μέρα Κυριακή ακόμα και από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές) και φέρεται να έγινε τότε για να προλάβουν οι υπέρμαχοι της εκτέλεσης τυχόν απονομή χάριτος”.

 

Λοιπόν, έξω από τα δόντια.  Τα  “αστικά” λεγόμενα  κόμματα”  έχουν το ίδιο DNA. ΄Αμα ψάξουμε να βρούμε διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ας πούμε,  θα καταλήγαμε να αποδεχτούμε  το  ΣΥΡΙΖΑ ,ως  το “βέλτιστον   στο  μη χείρον.  Κατά τα  άλλα,  στα αριστερά κόμματα , δεν υπάρχει πια  σοβαρή   δυναμική.  Το ΚΚΕ, ειδικά ,   έχει αποβάλει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά του επαναστατικού κόμματος .Μόνο ,αν πρόκειται για τα οικονομικά  των συντεχνιών , βγαίνουν στους δρόμους  το ΠΑΜΕ με στυλιάρια.  Για το Ζακ Κωστόπουλος τον Ερόλ σήμερα,  θα πουν δυο γραπτές κουβέντες,   απλώς   για την τιμή των όπλων.

Χρειάζεται δυνατό ακτιβιστικό κίνημα στη χώρα.  Σε 4 εκατομμύρια σχεδόν μετριέται η ΑΠΟΧΗ. Τουλάχιστον οι μισοί και παραπάνω, δε συμμετέχουν στο  θέατρο των εκλογών, ως πολιτική στάση. Ποιος θα συσπειρώσει  και θα οργανώσει αυτόν  τον κόσμο, ενάντια σε δικτατορίες, έστω και κοινοβουλευτικές  σαν αυτή σήμερα  των Μητσοτακικών  ημερών;

Αύριο θα είναι αργά.  Θα προχωρήσουν και  σε κοινωνίες ΄Οργουελ  με διάφορα…κορονο-προσχήματα. Το ζητούμενο, επομένως,  σήμερα στην Ελλάδα είναι η δημιουργία  ενός ισχυρού   ακτιβιστικσού κινήματος.

 Οι  συνειδητοποιημένοι  Πολίτες είναι έτοιμοι και σε τέτοιο αριθμό, που θα τρομάξουν  στα  κόμματα  και τα  λοιπά  “κουκουβαγεία”. Αλλά,   ποιοι θα συσπειρώσουν   αυτό  τον κόσμο κα θα οργανώσουν  το  αντιστασιακό κίνημα;