ΘΑΥΜΑ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΒΙΩΣΙΜΟ!

 

Βούτσης: Βάση η συνεννόηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Βούτσης: Βάση η συνεννόηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

“Είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι το κορυφαίο ζήτημα είναι το χρέος και το μέλλον της διαχείρισης του χρέους είναι μια βόμβα στα θεμέλια οποιασδήποτε συζήτησης, και μάλιστα με την καθυστέρηση για να έρθει η τρόικα φαίνεται πως δεν υπάρχεισυμφωνία και δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το μείζον θέμα”.

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, επισημαίνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μ σταθερότητα και ένα κλίμα μέσα στο οποίο να είναι δυνατόν να λειτουργήσουν και οι θεσμοί και οι σχέσεις με τους εταίρους αλλά και οι σχέσεις με την κοινωνία.

“Αυτό το χρέος υπογράμμισε είναι μη βιώσιμο” και πρόσθεσε “Αυτή είναι η βάση στην οποία θα πρέπει ως χώρα να κινηθούμε. Με αυτήν την έννοια θα γίνει μια πρόταση εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θα απηχεί ακριβώς αυτήν την αντίληψή μας”.

Και κατέληξε “Συνεννόηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους ως έδαφος για την όποια διαπραγμάτευση κι από εκεί και πέρα, πολύ καθαρά οι διαδικασίες για εθνικές εκλογές και ύστερα για ευρύτατη συναίνεση, όπως απαιτεί και το Σύνταγμα, μετά τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

 

 

Δεν είναι απλά δημαγωγοί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Είνα πολιτικοί απατεώνες. Τους “πήρε πρέφα” ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ευρώπη πια. Το είδαμε πρόσφατα και από τις δηλώσεις Φίσερ,που δε δίστασε να αποκαλέσει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ  τυχοδιώκτη και “υπ΄αριθ. 1” κίνδυνο για τους λαούς της γηραιάς ηπείρου. Ακόμα κι εκεί στον άλλο αχταρμά της Ερωπαϊκής “Αριστεράς” (σιγά μην είναι Αριστερά, μια μάζωξη σταλινικών απολιθωμάτων είναι, θαυμαστών του αργεντινού μοντέλου οικονομίας και υποστηρικτών των δικτατόρων Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν, ) αρχίζουν να αναρωτιούνται μετά τις δηλώσεις του γκουρού των Πρασίνων Γιόσκα Φίσερ ,αν κάνανε καλά που εξέλεξαν ως πρόεδρο τον Τσίπρα. ΄Εναν αδίστακτο δημαγωγό (υποδύεται τον πολιτικό),ο οποίος,όμως, (ξεχνούν οι περισσότεροι) έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.

Σήμερα, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του κομματικού μορφώματος πέταξε πάλι άλλη μια στρακαστρούκα (από την πλούσια συλλογή πυροτεχνημάτων της Κουμουνδούρου). ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, ανέκραξε ο Νίκος Βούτσης και άπαντες, σύντροφοι στο κονκλάβιο και “Αγανακτισμένο” πόπολο, ξέσπασαν σε …γοερά κλάματα στο άκουσμα της τρομερής είδησης. Πρώτη φορά ακούγανε για αυτή την εξέλιξη του χρέους!

Αλλά, τώρα ανακάλυψε το Νεο-ΠΑΣΟΚ τη μη βιωσιμότητα του Χρέους; Να πιστέψουμε πως τόσο καιρό το αγνοούσαν, μια και όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι ούτε στοιχειωδώς επαρκείς στα οικονομικά; Το γεγονός μάλιστα, πως του οικονομικού τημ του “μορφώματος” έκανε κουμάντο (κάνει ακόμα;) εκείνος ο ανεκδιήγητος οικονομολόγος …Μπαρουφάκης (εξαφανίστηκε ο τύπος μετά που δεν τον βάλανε οι σύντροφοι στο ψηφοδέλτιο της Ευρω-εκλογών), η κατάσταση της άγνοιας και της σύγχυσης ήταν αναμενόμενα. Οπότε δεν αποκλείεται να είχαν μεσάνυχτα,να αγνοούσαν τη σκληρή πραγματικότητα και ας το είχε “ο κοσμος τούμπανο”. Αυτή ειναι η πρώτη (αστεία) εξήγηση της (δημαγωγικής) έκπληξης της Κουμουνδούρου από την τωρινή ανακάλυψη της μη βιωσιμότητας του χρέους. Αλλά υπάρχουν και τα σοβαρά.

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας ήταν αναμενόμενη και ορατή τουλάχιστον από το 2008. Τα στλέχη του   ΣΥΡΙΖΑ (αν και δεν υπήρχε τότε με τη σημερινή μορφή του)   φαίνεται πως ήταν οι μόνοι στην Ελλάδα που δε γνώριζαν πως: Ο Κ. Καραμανλής ως το 2008 είχε διπλασιάσει το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο (πέρα κι από το “κόκινο”) 16% . Χρειαζόταν ζεστό χρήμα ,για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα” και να κερδίσει ξανά της τότε (επερχόμενες) εκλογές. Αυτά τα δύο,διπλασιασμός και έλλειμα σε τέτοια ύψη, (το γνωρίζουν ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών) αυτόματα σήμαινε πως το χρέος από εκείνη τη στιγμή καθίστατο μη βιώσιμο.

Να υποθέσουμε πως η τότε κυβέρνηση Καραμανλή δεν το αντελήφθη; Αστεία πράγματα. Φυσικά το ήξεραν (οι Αμερικανοί αλλά και η Ε.Ε είχαν “χτυπήσει καμπάνα”,πολύ πιο πριν το 2008, όπως ακόμα και χτες αποκάλυψε ο Μπαρόζο). Επομένως, συνειδητά και εγκληματικά η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ κατέστησε μη ελεγχόμενο το χρέος και άφησε την κατάσταση να οδηγηθεί εκεί που οδηγήθηκε.

Αυτά,φυσικά, τα γνώριζε ο Τσίπρας, όταν παρέστη στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και…έπλεκε το εγκώμιο του ακροδεξιού ηγέτη της ΕΡΕ. Και όταν αποδεχόταν φιλάρεσκα εκείνο το περίφημο “ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΑΩ” του τότε πρωθυπουργού-ανιψιού και σήμερα υπόδικου Κ.Καραμανλή. ΄Ομως, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Κανένας. Οι κατά τ΄άλλα λαλίστατοι ως και υστερικο-παραληρηματικοί Συριζαίοι, ακόμα και για ασήμαντα θέματα, δεν έβγαλαν τσιμουδιά τόσα χρόνια, συγκάλυψαν με πρωτοφανή θρασύητητα, ως αντιπολίτευση, το τερατώδες σκάνδαλο του Κ.Καραμανλή και της κυβέρνησής του.

Σήμερα με περισσή υποκρισία ,με την αναλγησία της γνωστής παλαιοπασοκικής δημαγωγίας, βγαίνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και …έκπληκτος και έντρομος μας αποκαλύπει πως 6 χρόνα μετά εντόπισαν κι αυτοί τη μη βιωσιμόητα του χρέους. Τόσο καιρό δεν είδαν, δεν άκουσαν δεν ήξεραν, γι΄αυτό και δε μιλούσαν ούτε ζητούσαν την παραπομπή σε δίκη του Κ. Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στη οικονομική κατάρρευση.

Τώρα ,όμως που…ξύπνησαν και κατάλαβαν πως το χρέος δεν έγινε ξαφνικά μη βιώσιμο,αλλά χρονολογείται από το έτος 2008, “θα κινήσουν γη και ουρανό”,για να στείλουν στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου τον πρώην πρωθυπουργό και (τουλάχιστον) τους παρακοιμώμενους υπουργούς του; Ας παύσουν να απειλούν με αγχόνες,με ξερονήσια με φυλακίσεις τους μνημονι(α)κούς και με αργεντίνικους τσαμπουκάδες την αντιμετώπιση της κρίσης. Το χρέος μιας σοβαρής αντιπολίτευσης δεν είναι οι απειλές και η κινδυνολογία,αλλά ο εξαναγκασμός της κυβέρνσησης να σέβεται τη νομιμότητα και να μη συγκαλύπτει εγκλήματα.

Ο Σαμαράς,όπως βλέπουμε, όχι μόνο συγκάλυψε κι αυτός τις ευθύνες Καραμανλή για κομματικά οφέλη,αλλά μόλις “χτες” στο γεύμα των δύο στο Χίλτον,  προειδοποίησε τον ” ανιψιό” πως αν κάνει το λάθος, όπως είχε δηλώσει,να μην κατέβη σε εκλογές, χάνει τη βουλευτική ασυλία. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε πια να στείλει τον Καραμανλή στο δικαστήριο. Δεν παραγράφονται τέτοια εγκλήματα.

Δεν θα το κάνει,όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θα είμαστε. Δε θα στείλει τον Κ. Καραμανλη στο ειδικό δικαστήριο. Περιμένουν το “μάννα εξ ουρανού”,κι άλλο ποσοστό,δηλαδή, καραμανλικών ψήφων, που δεν “πάνε” με τίποτα το Σαμαρά και το στυλοβάτη του στην κυβέρνηση Βενιζέλο. Αυτούς μαυλίζει, σ΄αυτούς υπόσχεται την ατιμωρησία του αρχηγού τους .

Η κουμπαριά Τσίπρα-Καραμανλή δεν είναι, βέβαια, τωρινή. Η συμφωνία μεταξυ των δύο “αδερφοποιτών” είχε υπογραφεί ήδη από την εποχή των “Αγανακτισμένων” της πλατείας Συντάγματος με αντάλλαγμα την ατιμωρησία Καραμανλή. Και ο πρώην πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του. Κατηύθυνε ένα σεβαστό ποσοστό κεντροδεξιών ψήφων στη δεξαμενή ΣΥΡΙΖΑ (οι άλλοι πήγαν στους ΑΝ.ΕΛ) και παράλληλα, έδωσε εχέγγυα για μελλοντική συνεργασία του (βαμμένου Καραμανλικού) Καμμένου με Τσίπρα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο και με διαφορά κόμμα στις επόμενες εκλογές. Κι αυτά τα “όργανα” συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ “ήχησαν” εδώ και πολύ καιρό.Τα ακούμε να παίζουν όλο και πιο δυνατά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα σοβαρό,δεν είναι κόμμα αριστερό,δεν είναι κόμμα αξιών και αρχών. Ο συρφετός που το απαρτίζει (και όχι μόνο στην ηγετική ομάδα),είναι πολιτικά ανήθικα άτομα, κεροσκόποι, δημαγωγοί, “πελάτες”. Είναι η χειρότερη πλευρά του ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε. Του Ανδρέα Παπανδρέου,των πρασινοφρουρών,των εργατοπατέρων συνδικαλιστών, της ψευδολογίας, της διαπλοκής και της πελατειακής σχέσης.

΄Ενα είναι το παρήγορο. Δε πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει το Νεο-ΠΑΣΟΚ αυτό τον τόπο. Είνα η εγγύηση που υπογράφουν οι σώφρονες΄Ελληνες.