ΘΡΑΚΗ. Η “ΚΡΙΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΝΤΑΡΑΛΑ, ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΤΙΝΙΣΤΕΣ

Εισβολή στην Ουκρανία: Νέα «συναυλία ειρήνης» στα Προπύλαια -Οι αντιδράσεις, τι λείπει από την αφίσα - iefimerida.gr

Μια  ερώτηση  μόνο   (καθόλου ρητορική) στους παραπάνω  αποδέκτες  .Θα  γίνουν δεκτές   απαντήσεις χωρίς  “ναι, μεν,   αλλά” . Ούτε, όμως,  διατυπωμένες  με την πρόσφατη κουτοπονηριά του… στρίβειν δια  της  αοριστίας  και της γενικότητας  των Ελληνάρων  τραγουδιάρηδων ,που  τώρα τρέχουν   ασθμαίνοντες  και δε φτάνουν, για  μην χάσουν την πελατεία , να αποκηρύξουν ,έστω και φαινομενικά,  τη συμπάθειά τους προς τον  πατριωταρά και ομόδοξο  Ρώσο δικτάτορα Πούτιν.

Προηγουμένως, διαβάστε το ακόλουθο ποστ, ανεβασμένο κάτι χρόνια πριν, εποχή που ο γράφων κατοικοέδρευε στην  Γκιουμουλτζίνα, ελληνιστί Κομοτηνή, πλήθουσα , ως γνωστό, από ομόδοξους, αδερφούς του “Σουλτάνου” απέναντι. Να θυμίσουμε δε για να υποβοηθήσουμε τη μνήμη των…εξεταζόμενων πως ο … Σαμάνος τους “Τσάρος” Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία για τους εξής βασικούς λόγους.1.Για να σώσει τους αδερφούς Ρώσους  στην Ανατολική Ουκρανία, που τους καταπίεζαν οι Ουκρανοί. 2.  Για να καθαρίσει τη χώρα από τους εκεί  Χρυσαυγίτες (σ.σ ούτε μισοί αριθμητικά  από τους δικούς μας εδώ στη μικρή πληθυσμιακά Ελλάδα).

 

Γράφαμε, λοιπόν, στις 19 Μάη 2013

΄

«Απειλή για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή»

Η ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης στην Ελλάδα απειλείται από τη δράση της Χρυσής Αυγής, τονίζει η Ετήσια Έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες για το 2012 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο αντίστοιχο τμήμα για τη χώρα μας…
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά, όπως τονίζεται, ότι το 98% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνες Ορθόδοξοι. Αναφορά γίνεται και στη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε μια αναγνωρισμένη «μουσουλμανική μειονότητα», που υπολογίζεται σε 140.000 έως 150.000 (περίπου 1,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού) που κατοικούν στη Θράκη…”

****

Oι Μουσουλμάνοι της Θράκης δεν καταπιέζονται μόνο θρησκευτικά, αλλά όλα τα ατομικά τους δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση και κινδυνεύουν να καταπατηθούν ακόμα και από τον “τελευταίο” δημόσιο υπάλληλο . ΄Εζησα στην Κομοτηνή σχεδόν τρία (3) χρόνια και είδα με τα ίδια μου τα μάτια πώς αντιμετωπίζουν τους δυστυχείς Μουσουλμάνους της περιοχής οι ακροδεξιοί-εθνικιστές ,αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στις διάφορες υπηρεσίες. Θυμάμαι και καταθέτω μια συγκεριμένη περιπτωση (την καταθέτω και ως καταγγελία):

Κομοτηνή, 2009, Nομαρχιακό μέγαρο. ΄Εχω πάει ένα μεσημεράκι στην εφορία, για να τακτοποιήσω μια φορολογική εκκρεμότητα και μόλις ανεβαίνω έναν όροφο, που στεγάζονταν τα γραφεία κάποιας υπηρεσίας ,βλέπω μια τεράστια ουρά, που έφτανε ως κάτω στις σκάλες. ΄Ανθρωποι που με την πρώτη ματιά καταλάβαινες πως ήταν ντόπιοι ξωμάχοι, αγρότες, εργάτες ,ταλαιπωρημένοι φυσιογνωμίες.

Από τις μεταξύ τους συνομιλίες κατάλαβα πως ήταν Μουσουλμάνοι. Μου έκανε εντύπωση ,γιατί μιλούσαν σιγο-ψιθυριστά, φοβισμένα, αλαφιασμένα και ανάμεσά τους στην ουρά δεν υπήρχε κανένας ΄Ελληνας. Απόρησα. -Τί στο διάολο, λέω, δημόσια υπηρεσία και κάνανε δυο σειρές, μια για τους ΄Ελληνες μια για τους Τούρκους;

Στο μεταξύ, η ουρά να μην προχωράει, εγώ είχα πάει πάνω στην εφορία, είχα τελειώσει τη δικιά μου δουλειά, θα χρειάστηκα και μισή ώρα, βάλε και άλλη μισή που καθόμουνα και παρακολουθούσα τα “συμβάντα”, μια ώρα και τους είχαν εκεί να περιμένουν σαν τα ζώα στη γραμμή, από το πρωί φαντάζομαι. Κάποια στιγμή βγαίνει μια “κυρία” από ένα γραφείο και με ένα απίστευτα ποταπό και απαξιωτικό τρόπο, αγριεμένη ,με ύφος «Ζωικού Γυμνασιάρχη» της δεκαετίας του ΄60, τους ανακοινώνει πως τα γραφεία ,λόγω έκτακτης ανάγκης, κλείνουν και επομένως “δε θα εξυπηρετηθεί κανένας σήμερα”.

΄Επαθα. Οι καημένοι χωριάτες, αδιαμαρτύρητα με την απόγνωση και τον πόνο χαραγμένα στην όψη, ράκη πραγματικά από την απογοήτευση (ποιος ξέρει πόση ώρα τους κρατούσαν “στημένους” και τί περίμεναν, πιθανότατα κανένα επίδομα), άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες και να αποχωρούν. Τα “παίρνω κι εγώ κρανίο” , ανεβαίνω στο πάνω σκαλοπάτι, σταματάω όσους μπορούσα και …”πού τους πονεί και πού τους σφάζει”. -Γιατί φεύγετε , μωρέ, έτσι αδιαμαρτύρητα; τους “τα έσουρα”, οργισμένος .-Γιατί δε μιλάτε, δεν διεκδικείτε το δίκιο σας; Ποιος είπε πως είσαστε πολίτες β΄κατηγορίας, επειδή είστε Μουσουλμάνοι; ΄Ελεγα-έλεγα ώρα. Είχαν σταματήσει και ακούγανε οι περισσότεροι, αλλά πάλι φοβισμένοι, κανείς δε μιλούσε, κουνούσαν μόνο τα κεφάλια και έβλεπες σαν να ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα.

Κάποια στιγμή, την ώρα που τους μιλούσα, βγαίνει πάλι η ίδια “κυράτσα”, που τους έδιωξε πριν, με κεραυνοβολεί με ένα βλέμμα “φαρμάκι” και με διατάσσει αυστηρά να αποχωρήσω, γιατί θα καλέσει την αστυνομία.

– Κάντο, κυρά μου ,την απειλώ φουρκισμένος -και στη στιγμή ξαπλώνω έξω από το γραφείο του Νομάρχη ,καλώ κανάλια και εφημερίδες και ξεκινάω συμβολική απεργία πείνας. Δεν ντρέπεσαι; Αντί να ζητήσεις συγγνώμη από τους ανθρωπάκους, που τους κρατούσες όμηρους τόσες ώρες, βγαίνεις και από πάνω; Για πότε ,εξαφανίστηκε, χεσμένη, για πότε κρύφτηκε, ποιος ξέρει πού, για πότε κλείσανε τις πόρτες και δεν ξεμύτισε για πάνω από μισή ώρα υπάλληλος από μέσα… χεχε, το θυμάμαι ακόμα και γελάω.

΄Εμεινα ακόμα λίγο στο διάδρομο. Οι Μουσουλμάνοι με τα κεφάλια κατεβασμένα είχαν πια διαλυθεί .Πήρα κι εγώ οργισμένος και πικραμένος το δρόμο να πιω ένα καφέ στο “σκουέρ” ,στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Παραπάνω, φάτσα- θέα η τεράστια ατσάλινη σπάθα (πάνω από 12 μέτρα!),έργο της χούντας, με το αίμα να στάζει στην αιχμηρή κορφή της, δέσποζε στο πάνω μέρος . Κανείς δήμαρχος ή άλλος υπεύθυνος δεν την γκρέμισε, για να σταματήσει να “παγώνει το αίμα” κάθε Μουσουλμάνου που την αντικρύζει, γιατί σκέφτεται πως η σπάθα είναι εκεί συμβολικά ,να του θυμίζει πάντα πως είναι εχθρός, Τούρκος ,ξένος.

Ξένος στον τόπο του!

΄Αει σιχτίρ, πανάθλιοι ,πατριωταράδες-Ελληνάρες, Κομοτηνής και πάσης Ελλάδος.

Το ερώτημα  τώρα: Αν ποτε ο “Σουλτάνος” ,ως ο “Τσάρος” σήμερα και για τους ίδιους λόγους,  εισβάλει στη Θράκη,   οι τότε καλλιτέχνες που θα διοργανώνουν Νότια συναυλίες για τις σφαγές Βόρεια , θα κυκλοφορήσουν όμοια αφίσα σαν αυτη τώρα με την  Ουκρανία χωρίς καμιά αναφορά στον εισβολέα και σφαγέα   “Σουλτάνο”;

(Αν δοθεί η πέπρουσα ΗΘΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΑ – και Ιστορικά- απάντηση από τους ερωτώμενους, θα προσκαλέσουμε κι εμείς από εδω τους επισκέπτες μας να παραστούν στη σημερινή  ΟΥΔΕΤΕΡΗ -θύτης και θύμα ίδια- συναυλία στα Προπύλαια.)