ΓΑΖΑ: ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΝΤΙ…ΟΦΘΑΛΜΟΥ!

Η σφαγή των αμάχων – Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα σκότωσαν οικογένεια – Ξεπέρασαν τους 580 οι νεκροί
Η σφαγή των αμάχων - Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα σκότωσαν οικογένεια - Ξεπέρασαν τους 580 οι νεκροί
– Νεκροί 7 Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές νωρίς το πρωί
– Ανάμεσά τους πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας
– Πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι
– Αγνοείται ισραηλινός στρατιώτης στη Λωρίδα της Γάζας
– Διπλωματικός πυρετός με στόχο συμφωνία για εκεχειρία
– Συνάντηση Μπαν Κι μουν – Κέρι στο Κάιρο

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας. Από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων 583 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 3.640 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

Νωρίς το πρωί επτά παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στο νότιο και κεντρικό τομέα της Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους, πέντε μέλη της ίδια οικογένειας, εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας αγνοείται, δύο ημέρες αφού η οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε στρατιώτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θεωρεί ότι ο άνδρας σκοτώθηκε μαζί με άλλους έξι στρατιώτες κατά την επίθεση εναντίον ισραηλινού τεθωρακισμένου άρματος την Κυριακή. Ωστόσο, ο στρατός έχει αναγνωρίσει έξι πτώματα.

 

Αν νομίζει ο Νετανιάχου πως με τέτοιες φρικαλεότητες θα εξασφαλίσει την ανοχή του πολιτισμένου κόσμου (για συμπαράσταση δεν το συζητάμε) είναι γελασμένος.Αντίθετα,οι ισραηλινές δυνάμεις είναι εκτεθειμένες και υπόλογες για το αιματοκύλισμα στη Γάζα.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν πολεμά τη Χαμάς,αλλά τον άοπλο παλαιστινιακό πληθυσμό. Οικογένειες με παιδά, γέροντες, άοπλοι έφηβοι πέφτουν νεκροί από τις βόμβες και τους ελεύθερους σκοπευτές του Ισραήλ.  Απίστευτη βαρβαρότητα!

Δεν υποστηρίζουμε πως η Χαμάς είναι “αθώα περιστερά”. Αντίθετα, κι αυτοί λειτουργούν σκληρά και βάρβαρα. ΄Εχουν και οι δυο πλευρές τεράστιες ευθύνες. ΄Ομως, οι Ισραηλινοί το παρακάνουν. Παραβαίνου ακόμα και τη…βιβλική τους εντολή, “οφθαλμόν αντί οφθαλμού…” και την εφαρμόζουν ως    …κεφαλήν αντί οφθαλμού.

Και οι δυο λαοί να το πάρουν είδηση, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν. ΄Εχουν και οι δυο ιστορικά δικαιώματα σ΄αυτή τη γη. Δεν ανήκει μόνο  σε έναν. Αυτό διδάσκει η Ιστορία και όσο δεν το καταλαβαίνουν,θα μετράνε θύματα και οι δυο πλευρές.  Το αίμα δε θα σταματήσει να ρέει,αν δεν προχωρήσουν σε ουσιαστικές υποχωρήσεις και οι μεν και οι δε. Αυτό ,δεν είναι μόνο ιστορική επιταγή, αλλά και απλή λογική