ΚΟΡΟΝΑ. Ο IΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ LOCKDOWN. ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΞΟΔΕΨΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ…..20 ΔΙΣ!

  1. α. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

    Ιταλία: Ο νέος κορωνοϊός ήταν παρών στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο από τον Δεκέμβριο 2019

 

Αποστάσεις λόγω κορωνοϊού

β. Το πρώτο αποτύπωμα της καταστροφής

Δυστυχώς, τα πρώτα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τη ζημιά που προκάλεσαν στην οικονομία η πανδημία και η καραντίνα φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα πιο δυσοίωνα σενάρια για το βάθος της ύφεσης. Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε τους τζίρους όλων των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, με 15 μέρες αναστολής δραστηριότητας, και τον Απρίλιο, μήνα σχεδόν καθολικού λουκέτου.

Τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά. Στις 45 μέρες της μεγάλης καραντίνας χάθηκαν 9 δισ. ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων και της αγοράς, ένα ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 5% του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας. Και σε αυτές περιλαμβάνονται κυρίως μόνο οι μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, όχι οι μικρότερες και ατομικές, για τις οποίες τα στοιχεία θα γίνουν γνωστά μετά τα μέσα του καλοκαιριού. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι απώλειες θα αποδειχθούν διπλάσιες.

Υπάρχει και συνέχεια, καθώς οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις ανεβάζουν τις απώλειες από τον τουρισμό φέτος σε 10 δισ. ευρώ (έκθεση της Ernst&Young). Το χειρότερο, μάλιστα, είναι πως ούτε το 2021 ούτε τα επόμενα 2-3 χρόνια φαίνεται ότι η τουριστική «μονοκαλλιέργεια» θα ανακτήσει τα ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών των τελευταίων ετών.

Πρώτα αποτυπώματα της ζημιάς καταγράφονται και στην απασχόληση, αν και στο πεδίο αυτό το εύρος της καταστροφής σε απολύσεις, ανεργία και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων θα καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του έτους, όταν θα έχει αποσυρθεί το «καμουφλάζ» των κυβερνητικών μέτρων επιδότησης της μερικής απασχόλησης.

Δεν καταστροφολογούμε, αλλά διαβάζουμε τα στοιχεία με βαθιά ανησυχία και χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των κυβερνητικών εξωραϊσμών. Αν η τάση που καταγράφουν τα στοιχεία εδραιωθεί, η ύφεση στην οικονομία θα επιβεβαιώσει τα πιο «μαύρα» σενάρια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για συρρίκνωση του ΑΕΠ τουλάχιστον κατά 10%.

Τα στοιχεία συνιστούν ηχηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. Πρώτον, γιατί δείχνουν την ανεπάρκεια και την προβληματική σύνθεση των μέτρων που μέχρι σήμερα έχει πάρει. Και δεύτερον, γιατί υπογραμμίζουν την υποχρέωσή της να συνταχθεί με τη σωστή πλευρά στη μάχη που ξεκινά σήμερα, στην τηλεδιάσκεψη κορυφής των «27», για να αντιδράσει η Ε.Ε. στην πρωτοφανή κρίση συλλογικά, με σημαντικούς πόρους και χωρίς τις καταστροφικές μνημονιακές εμμονές.

***

Ξεβρακώνονται σιγά σιγά.  Για δείτε.

Πήραν τα μέτρα και άρχισαν να …κάνουν προσκλητήριο νεκρών  στην Ιταλία από το Μάρτη του 2020! Ο ιός ήταν παρών απ΄το 2019! ΄Ισως και πιο παλιά. Απλώς,το 2020  ή βρέθηκε  σε έξαρση ή, η Κίνα  τους έδειξε το δρόμο να τον ανακαλύψουν. Κι αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Και στην Ελλάδα, προφανέστατα. Μόνο ο Τσιόδρας δε θέλει να το ακούσει και το ξορκίζει και ως …ψάλτης που είναι.

Οπότε, πέθαιναν άνθρωποι και παλιότερα, παρόντος του Κορόνα, αλλά,  δεν ήξεραν την αιτία, ούτε  χρειαζόταν να τους μετράνε.  Απλά…πέθαιναν. Και δεν    χαρακτήριζαν τους κορονοϊονεκρούς  ως τέτοιους και   ηρωικώς  πεσόντας στις  εντατικές των  νοσοκομείων. Ούτε εν μια νυκτί  πετάγανε  τα συντάγματα και τις οικονομίες  των χωρών τους  στους απόπατους.

 

Υπολογίζουμε, κόντρα σε όσα λένε οι συνωμοσιολόγοι με πρώτα τα Μέσα παραπληροφόρησης, πως  η επιδημία    ξέσπασε για πρώτη φορά στην Κίνα  και έτσι έγινε αντιληπτός ο ιός. Αλλά κι εκεί υπήρχε καιρό,ίσως χρόνια πριν.

Οπότε, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα.Δεν ξέφυγε από την ψαραγορά της Wuhan ο Κορόνα, ούτε μόνο στην Κίνα  εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Το μέγα σφάλμα της Κίνας ήταν πως, όταν  ανακάλυψε το πρόβλημα, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ,το απέκρυψαν.

Θα μάθουμε με το χρόνο όλη την αλήθεια, φυσικά.Και οπωσδήποτε όχι από τους Τσιόδρο- Χαρδιαλιάδες των 10 ανόητων κυβερνήσεων, που  τίναξαν ανεύθυνα, επιπόλαια ,χωρίς πρόγραμμα και μέτρα  το σύμπαν στον αέρα. Αυτοί,όλοι τους,  δε θα έχουν πού να κρυφτούν.  Είναι το μόνο σίγουρο.

Ο Κούλης με τον Αλέξη τους θα λογοδοτήσουν. Δεν λογοδότησαν για τη χρεοκοπία. Ούτε η Ν.Δ που την προκάλεσε,ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τιμώρησε τους ενόχους. Και τώρα, πάλι τα δύο παλικάρια χρωστάνε  να απολογηθούν για 20 δισ. που χάνονται.  Εκτός,  από το συνταγματικό πραξικόπημα που διέπραξαν.

Να δούμε, όταν ξυπνήσει κάποτε αυτός ο κόσμος και ζητήσουν ευθύνες για όλα όσα υπέστησαν, εξαιτίας τους   πώς θα δικαιολογήσουν  τα …σαϊνια της επιστημοσύνης , τα αρπακτικά της παραπληροφόρησης  και οι κρετίνοι  της πολιτικής  τα συνταγματικά τους πραξικοπήματα, τα οικονομικά και ψυχολογικά σμπαράλια που άφησαν πίσω τους οι χειρισμοί τους .

Εδώ θα είμαστε.Δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία.

2.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Ξέσπασε ο Γιαννόπουλος για την απαγωγή της Μαρκέλλας: Η οικογένεια γνώριζε τι συνέβαινε και όλο το περιβάλλον

Αν δεν ήταν αυτή η κινητοποίηση του κόσμου, το παιδί τώρα δεν ξέρω πού θα ήταν, δεν ξέρω πώς θα κατέληγε», ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ξεκαθαρίζοντας ότι το πρώτο ουσιαστικό που έγινε ήταν ότι η μικρή σώθηκε.

***

Αυτή είναι μάλλον  η αλήθεια, όπως τη διατύπωσε  ο Γιαννόπουλος. Η οικογένεια ήξερε. Δεν αποκλείεται  καθόλου αυτή η πιθανότητα.

 Μπορεί όλα να  έγιναν εν γνώσει  της μητέρας της Μαρκέλλας. Το ιστορικό της οικογένειας,δεν είναι και το καλύτερο. Για ψάξτε και θα το διαπιστώσετε. Μη λέμε περισσότερα.

_________________________________-

1. Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου

Ο γιατρός – σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, φέρεται να προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πόρισμα υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το οποίο ο γιατρός σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου φέρεται να προέβη σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ, εστάλη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργεί για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,το πόρισμα που εστάλη ήδη από την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην προανακριτική, συνέταξε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, και –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προσδιορίζοντας το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς. Στο δια ταύτα του πορίσματος φέρεται να αναφέρεται ότι:

  • Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.
  • Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.
  • Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από τις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS, η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

Στο μεταξύ η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κράτησε αντίγραφο του πορίσματος προκειμένου να προχωρήσει η ποινική προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία.

«Ακόμη μία υπόθεση “φούσκα”»

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, με δήλωσή του σχολιάζει ότι η έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς αποτελεί «υπόθεση “φούσκα”» που έχει σκοπό να πλήξει την σύζυγό του.

Ο στρατιωτικός γιατρός αναφέρει στην δήλωσή του :

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση “φούσκα” που σκοπό έχει να πλήξει την σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια Εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

***

Να ήταν μόνο αυτά; .”Λουλούδι”  το  ζεύγος. Σε όλα  τα σκ@τά  μέσα ως το λαιμό χωμένοι. Και αυτά που βγήκαν στη φόρα, δεν είναι τίποτα, μπροστά σε κάτι άλλα …ασύγκριτης ανηθικότητας και βρωμιάς.  Και όπως λέγαμε χτες, έστω και το 20% να είναι αλήθεια από όλες αυτές τις απίστευτες καταγγελίες για την εισαγγελέα και το γιατρό σύζυγο, και πάλι οφείλουν να κατέβουν με τη πέτρα στο λαιμό κατά Φάληρο μεριά. Αμφότεροι.

Είδατε την απάντηση του συζύγου και στρατιωτικού(!) ιατρού; Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα.Για  τις κομπίνες και τις λαμογιές του.  Σαν να μην έγινε καμιά καταγγελία σε βάρος του.  Σαν  να μην έκλεψε 1.500.000 ευρώ,δικά μας λεφτά. Η Τουλουπάκη του φταίει που ο  ΕΟΠΥΥ ανακάλυψε την κομπίνα του. ΄Ελεος για  το θράσος και των δύο αυτών  αισχρών τύπων  !

Στο μεταξύ, οι κρετίνοι της Δεξιάς  δε θα πληροφορηθούν  τι… αστέρι στη λαμογιά είναι ο  γιατρός και  σύζυγος της Ράικου, αφού κανένα από τα μέσα αποβλάκωσής τους  δεν “έπαιξε” το θέμα. Ούτε στα ψιλά το ανάφεραν καν οι προνοφυλλάδες τους .

Θα πεις και να το μάθουν, υπάρχει περίπτωση να φταίει γι΄αυτούς ο  διεφθαρμένος Λάζαρος Καρνέσης και η περίφημη σύζυγός του  Ελένη Ράικου; Η εισαγγελέας Διαφθοράς, η Τουλουπάκη,  είναι πάλι  υπεύθυνη!

Λογική και ηθική, χαχόλων είπαμε. Πώς  νομίζετε και από ποιους έγινε πρωθυπουργός της χώρας ο γόνος της πιο διεφθαρμένης πολιτικής οικογένειας στη χώρα από καταβολής ελληνικού κράτους;

Πραγματικά, χαρά στο κουράγιο της αυτής της εισαγγελέας. Την Τουλουπάκη λέμε.   Παλεύει μόνη  μέσα στο “λάκκο των   φιδιών  και των λεόντων”.Καλό κουράγιο!

2. Το Documento ανακοινώνει τα ποσά που έλαβε από κρατική διαφήμιση τα τρία χρόνια λειτουργίας του

 

Ο πίνακας με τα ποσά από κρατικές διαφημίσεις στο Documento

ΕΥΔΑΠ

2017 – 16.864

2018 – 31.992

2019 – 15.500

Σύνολο 64.356

ΔΕΠΑ

2017 – 20.832

2018 – 12.958

2019 – 6.076

Σύνολο 39.866

Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης

2017 – 1.240

2018 – 1.240

2019 – 868

Σύνολο 3.348

ΕΥΑΘ

2017 – 1.240

2018 – 1.240

2019 – 0

Σύνολο 2.480

ΔΕΗ

2017 – 7.440

2018 – 37.820

2019 – 0

Σύνολο 45.260

Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής 

2017 – 0

2018 – 0

2019 – 24.800 (Διαφήμιση κοινής λήψης για τη Συμφωνία Πρεσπών)

Σύνολο 24.800

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

2017 – 0

2018 – 1.860

2019 – 0

Σύνολο 1.860

ΕΛΤΑ

2017 – 0

2018 – 2.480

2019 – 2.480

Σύνολο 4.960

Ελληνικό Κτηματολόγιο

2017 – 0

2018 – 0

2019 – 6.200

Σύνολο 6.200

Υπουργείο Εσωτερικών

2017 – 0

2018 – 0

2019 – 11.806 (Μάιος)

2019 –   9.920 (Δεκέμβριος)

Σύνολο 21.726

 

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

β.Η Ελενα Ακρίτα σχολιάζει την εμφάνιση της Νίκης Κεραμέως: “Η εικόνα με αγριεύει πολύ”.

Η εθνική χωροφύλαξ  και τρόφιμος του πρώην ΔΟΛ  νυν  ΔΟΝ (=Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ναρκέμπορων) ,έχει πέρα από τα άλλα, τα σοβαρότερα κουσούρια, κι αυτό της…κουρκουσούρας. Μην πέσει κάτω τίποτα και δεν το σχολιάσει.  Τα φουστάνια της Κεραμέως τη μάραναν.

Μη ρωτάτε με ποια ιδιότητα. Η κουτσομπόλα δε χρειάζεται να δηλώσει επάγγελμα. ΄Αλλωστε, η ΄Ελενα είπαμε, διέπρεψε και διαπρέπει ως κοντυλφόρος στο πιο  βρώμικο στη χώρα βόθρο-δημοσιογραφικό οργανισμό.Αυτόν τον παλιό του Λαμπράκη και σήμερα  του Μαρινάκη.

Τώρα, τίς οίδε, λόγω ποιων συνειρμών, απαγορεύει, λέει , τη δημοσίευση της φωτογραφίας της παιδεράστριας, για να μην τη δουν οι κόρες της. Δηλαδή, οι άλλες-οι που για πιο ελαφρά εγκλήματα είδαν τις  μούρες τους κρεμασμένες  στα μανταλάκια δεν είχαν παιδιά κι εγγόνια;   Τί ιδιαίτερο έχει η διεστραμμένη κοκκινομάλα, για να της κάνουν τη χάρη;

θα μας πει η  μεγάλη κουτσομπόλα τί είχε κατά νου,όταν  έκανε τέτοια πρόταση; Τόσο αφελής ή βλαξ δεν μπορεί να είναι.

4. Πάολα – Η επική προσφώνηση στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Ξέρετε, κύριε Χατζηνικολάου…»

“Γλώττα λανθάνουσα τ΄αληθή  λέγει”.΄Εχουν διαφορά οι δυο κοντυλομικροφωνάκηδες ; Δε λένε “Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν “; Πώς να τα  ξεδιακρίνεις και να τους βάλεις και όνομα ,για να αναγνωρίζεις  γουρούνια μεταξύ τους; Δε γίνεται.

5. Γιατρός-«μαϊμού»: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά σαρωτικούς ελέγχους για πλαστά πτυχία μελών του

 

Γιατρός-«μαϊμού»: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά σαρωτικούς ελέγχους για πλαστά πτυχία μελών του

γιατροι

Προβληματισμό στους κόλπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε η αποκάλυψη της υπόθεσης του γιατρού – «μαϊμού».

Η περίπτωση του γιατρού – «μαϊμού», που εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο, απασχόλησε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για έναν «αδίστακτο απατεώνα που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.»

***

Δε  έχουν μόνο πλαστά πτυχία στο χώρο της ιατρικής.Το πλαστό χαρτομάνι πάσης φύσεως, ενδημεί στη χώρα της  διαφθοράς και της απάτης.  ΄Οπως όλα τα δεινά.

Γράφαμε παλιότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα:

 

ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΙΗΤΙΚΑ. “ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ”!

Διαζύγιο ζήτησε η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη όταν έμαθε για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της!

Πλήρη άγνοια για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου, δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Γιαννακάκη.

Ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Μαρίας Γιαννακάκη, κ. Κώστας Γασπαρινάτος ήταν ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο του… London School of Economics και προσελήφθη με αυτό στον δήμο . To γεγονός αυτό το παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες. «Καλά»,θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, «τόσο καιρό η βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τα πτυχία του συζύγου της»; «Κοιτάξτε, τον γνώρισα το 1998, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δύο χρόνια παντρευτήκαμε. Δεν μου είπε τίποτα, αν και πολλές φορές έκανε λόγο για τις σπουδές του στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου 2014, όταν επέστρεψε σπίτι από την εργασία του, μου το αποκάλυψε ως εξής: “Έκαναν έλεγχο στον δήμο και βρήκαν ότι κατέθεσα πλαστό πτυχίο”. Έγινα έξαλλη…». Αυτά φέρεται να έλεγε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η βουλευτής και επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ίδια δεν είχε ιδέα, ότι ποτέ δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο για να προσληφθεί ο σύζυγός της και ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η κυρία Γιαννακάκη είπε όμως και τα εξής: «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο…».

 Σ΄αυτή τη χώρα του μπάχαλου και της “φαιδράς πορτοκαλέας”  σπάνια να βρεις ΄Ελληνα, που να μην έχει προσκομίσει σε κάποια υπηρεσία, οργανισμό, Τράπεζα ένα πλαστό πιστοποιητικό μια κάλπικη βεβαίωση  ή ιατρική γνωμάτευση ,να μην έχει υπογράψει μια ψευδή υπεύθυνη δήλωση , για να εξυπηρετηθεί, να κάνει τη δουλίτσα του, να έχει όφελος και διάφορο. Για να μη μιλήσουμε για χιλιάδες μαϊμού διαθήκες, συμβόλαια, δηλώσεις χρησικτησίας, που είναι καταχωνιασμένα “βουνό” στα συμβολαιογραφεία, τα υποθηκοφυλακεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

΄Εχει στο αίμα του την παρανομία και την απάτη ο ΄Ελληνας. Ανέκαθεν, από συστάσεως ελληνικού κράτους, όχι μόνο σήμερα. Παλιότερα, μάλιστα, που δεν υπήρχε στις Κοινότητες-Δήμους-Ληξιαρχεία μηχανογράφηση, ο καθένας δήλωνε, τουλάχιστον ως ημερομηνία γέννησης, ό,τι γούσταρε. Γεροντοκόρες και γεροντοπαλίκαρα, έβγαζαν ταυτότητες με  5 και 10 χρόνια νεότεροι, για να βρουν σύζυγο . Αγρότες προσκόμιζαν πλαστά πιστοποιητικά γέννησης με μεγαλύτερη ηλικία , για να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από τον ΟΓΑ. Ο καθένας ό,τι “χαρτί” ήθελε και είχε ανάγκη μπορούσε να το προμηθευτεί εύκολα και με ελάχιστο μπαχτσίσι.

Χιλιάδες επίσης είναι οι συν-΄Ελληνες που έχουν προσληφθεί, προαχθεί ή  έχουν λάβει επιδόματα και μισθοδοτικές προαγωγές στις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς με πλαστά πτυχία και ψευδείς βεβαιώσεις σπουδών. Στη δημόσια Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, εκεί να δείτε τί γίνεται. Σε κάθε φάκελο εκπαιδευτικού υπάρχουν και ένα και δύο πλαστές βεβαιώσεις-πιστοποιήσεις,ειδικά γνώσης ξένων γλωσσών. ΄Ισως και ολόκληρος ο φάκελος να περιέχει ψευδή βιογραφικά και άλλες  ανύπαρκτες πιστοποιήσεις τυπικών προσόντων του εκπαιδευτικού .

Αν μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός και σε βάθος έλεγχος όλων των πλαστών εγγράφων στην επικράτεια, θα έμεναν “κόκαλο” οι Ευρωπαίοι…εταίροι. Μιλάμε για πρωτοφανή αλλοίωση στοιχείων, για φοβερή απάτη, για “χοντρή” καταλήστευση δημοσίου χρήματος, εξαιτίας αυτών των πλαστών στοιχείων που καταθέτουν οι κλέφτες και οι απατεώνες συν-΄Ελληνες. Θυμηθείτε  λίγο καιρό πριν τί “λαβράκια” έβγαλε ο έλεγχος για συντάξεις και μισθούς που εισέπρατταν συγγενείς πεθαμένων επί χρόνια, αλλά και μισθούς και επιδόματα που ή δεν εδικαιούντο οι υπάλληλοι ή ήταν εντελώς γελοία και  εικονικά (π.χ επίδομα πλύσης χεριών, “κερατιάτικο” και άλλα τέτοια ξεκαρδιστικά!).

 ΄Ασε δε στο ΙΚΑ με τους ανάπηρους μαϊμού, που τίναξαν την “μπάγκα” στον αέρα. Γιατροί καθ΄όλα …αξιότιμοι και έντιμοι    χορηγούσαν τις  μούφα γνωματεύσεις,έναντι αδράς αμοιβής φυσικά, σε τυφλούς με μάτια αστρίτη   ,σε παράλυτους που έκαναν 100αρια, σε καρδιακούς που είχαν αρτηρίες νεανία.   Αλλά, ποιος θα πίστευε  πως ακόμα και στον ευαίσθητο χώρος της εκπαίδευσης γίνονταν πρωτοφανείς κομπίνες για να εισπράττουν οι επιτήδειοι μισθούς και επιδόματα μη δικαιούχων; Για παράδειγμα: Κάποια χρόνια πριν, τους μισθούς των εκπαιδευτικών ενός σχολείου τους έπαιρνε από το δημόσιο ταμείο ο “εκκαθαριστής” Γυμνασιάρχης -Λυκειάρχης και  μοίραζε τα λεφτά κάθε 15ήμερο στο προσωπικό. Στις καταστάσεις μισθοδοσίας, λοιπόν ,υπήρχαν και ονόματα  άγνωστα στο σύλλογο των καθηγητών ,που δεν τους είχε δει ποτέ κανείς και  φέρονταν να είναι αποσπασμένοι, όπου μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους (ειδικά σε σχολεία του εξωτερικού). Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν υπαρκτά, δεν ήταν εκπαιδευτικοί ή πληρώνονταν από δύο και τρεις πηγές! .Κάποιοι επιτήδειοι,δηλαδή, τσέπωναν  “ζεστό” και πολύ  χρήμα (και ποιος ξέρει επί πόσα χρόνια), αφού δεν υπήρχε ούτε ουσιαστικός έλεγχος ούτε  αποτελεσματικός μηχανισμός,για να εντοπιστούν οι ανύπαρκτοι ή διπλο-τριπλο-μισθοδοτούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σήμερα ,μετά την κρίση, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, όσον αφορά τους δικαιούχους δημοσίου χρήματος. ΄Εγινε ένα σχετικό ξεσκαρτάρισμα. Αλλά είναι σίγουρο πως ακόμα δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα “πλαστά” χαρτιά. Και όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε είδους. Εκεί γίνεται το “έλα να δεις”. Θα φρίξει η οικουμένη!