ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΙΗΤΙΚΑ. “ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ”!

Διαζύγιο ζήτησε η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη όταν έμαθε για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της!

Πλήρη άγνοια για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της Κώστα Γασπαρινάτου, δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Γιαννακάκη.

Ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Μαρίας Γιαννακάκη, κ. Κώστας Γασπαρινάτος ήταν ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο του… London School of Economics και προσελήφθη με αυτό στον δήμο . To γεγονός αυτό το παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες. «Καλά»,θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, «τόσο καιρό η βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τα πτυχία του συζύγου της»; «Κοιτάξτε, τον γνώρισα το 1998, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δύο χρόνια παντρευτήκαμε. Δεν μου είπε τίποτα, αν και πολλές φορές έκανε λόγο για τις σπουδές του στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου 2014, όταν επέστρεψε σπίτι από την εργασία του, μου το αποκάλυψε ως εξής: “Έκαναν έλεγχο στον δήμο και βρήκαν ότι κατέθεσα πλαστό πτυχίο”. Έγινα έξαλλη…». Αυτά φέρεται να έλεγε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η βουλευτής και επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ίδια δεν είχε ιδέα, ότι ποτέ δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο για να προσληφθεί ο σύζυγός της και ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Η κυρία Γιαννακάκη είπε όμως και τα εξής: «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο…».

 Σ΄αυτή τη χώρα του μπάχαλου και της “φαιδράς πορτοκαλέας”  σπάνια να βρεις ΄Ελληνα, που να μην έχει προσκομίσει σε κάποια υπηρεσία, οργανισμό, Τράπεζα ένα πλαστό πιστοποιητικό μια κάλπικη βεβαίωση  ή ιατρική γνωμάτευση ,να μην έχει υπογράψει μια ψευδή υπεύθυνη δήλωση , για να εξυπηρετηθεί, να κάνει τη δουλίτσα του, να έχει όφελος και διάφορο. Για να μη μιλήσουμε για χλιάδες μαϊμού διαθήκες, συμβόλαια, δηλώσεις χρησικτησίας, που είναι καταχωνιασμένα “βουνό” στα συμβολαιογραφεία, τα υποθηκοφυλακεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

΄Εχει στο αίμα του την παρανομία και την απάτη ο ΄Ελληνας. Ανέκαθεν, από συστάσεως ελληνικού κράτους, όχι μόνο σήμερα. Παλιότερα, μάλιστα, που δεν υπήρχε στις Κοινότητες-Δήμους-Ληξιαρχεία μηχανογράφηση, ο καθένας δήλωνε, τουλάχιστον ως ημερομηνία γέννησης, ό,τι γούσταρε. Γεροντοκόρες και γεροντοπαλίκαρα, έβγαζαν ταυτότητες με  5 και 10 χρόνια νεότεροι, για να βρουν σύζυγο . Αγρότες προσκόμιζαν πλαστά πιστοποιητικά γέννησης με μεγαλύτερη ηλικία , για να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από τον ΟΓΑ. Ο καθένας ό,τι “χαρτί” ήθελε και είχε ανάγκη μπορούσε να το προμηθευτεί εύκολα και με ελάχιστο μπαχτσίσι.

Χιλιάδες επίσης είναι οι συν-΄Ελληνες που έχουν προσληφθεί, προαχθεί ή  έχουν λάβει επιδόματα και μισθοδοτικές προαγωγές στις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς με πλαστά πτυχία και ψευδείς βεβαιώσεις σπουδών. Στη δημόσια Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, εκεί να δείτε τί γίνεται. Σε κάθε φάκελο εκπαιδευτικού υπάρχουν και ένα και δύο πλαστές βεβαιώσεις-πιστοποιήσεις,ειδικά γνώσης ξένων γλωσσών. ΄Ισως και ολόκληρος ο φάκελος να περιέχει ψευδή βιογραφικά και άλλες  ανύπαρκτες πιστοποιήσεις τυπικών προσόντων του εκπαιδευτικού .

Αν μπορούσε να γίνει ένας πραγματικός και σε βάθος έλεγχος όλων των πλαστών εγγράφων στην επικράτεια, θα έμεναν “κόκαλο” οι Ευρωπαίοι…εταίροι. Μιλάμε για πρωτοφανή αλλοίωση στοιχείων, για φοβερή απάτη, για “χοντρή” καταλήστευση δημοσίου χρήματος, εξαιτίας αυτών των πλαστών στοιχείων που καταθέτουν οι κλέφτες και οι απατεώνες συν-΄Ελληνες. Θυμηθείτε  λίγο καιρό πριν τί “λαβράκια” έβγαλε ο έλεγχος για συντάξεις και μισθούς που εισέπρατταν συγγενείς πεθαμένων επί χρόνια, αλλά και μισθούς και επιδόματα που ή δεν εδικαιούντο οι υπάλληλοι ή ήταν εντελώς γελοία και  εικονικά (π.χ επίδομα πλύσης χεριών, “κερατιάτικο” και άλλα τέτοια ξεκαρδιστικά!).

 ΄Ασε δε στο ΙΚΑ με τους ανάπηρους μαϊμού, που τίναξαν την “μπάγκα” στον αέρα. Γιατροί καθ΄όλα …αξιότιμοι και έντιμοι    χορηγούσαν τις  μούφα γνωματεύσεις,έναντι αδράς αμοιβής φυσικά, σε τυφλούς με μάτια αστρίτη   ,σε παράλυτους που έκαναν 100αρια, σε καρδιακούς που είχαν αρτηρίες νενανία.   Αλλά, ποιος θα πίστευε  πως ακόμα και στον ευαίσθητο χώρος της εκπαίδευσης γίνονταν πρωτοφανείς κομπίνες για να εισπράττουν οι επιτήδειοι μισθούς και επιδόματα μη δικαιούχων; Για παράδειγμα: Κάποια χρόνια πριν, τους μισθούς των εκπαιδευτικών ενός σχολείου τους έπαιρνε από το δημόσιο ταμείο ο “εκκαθαριστής” Γυμνασιάρχης -Λυκειάρχης και  μοίραζε τα λεφτά κάθε 15ήμερο στο προσωπικό. Στις καταστάσεις μισθοδοσίας, λοιπόν ,υπήρχαν και ονόματα  άγνωστα στο σύλλογο των καθηγητών ,που δεν τους είχε δει ποτέ κανείς και  φέρονταν να είναι αποσπασμένοι, όπου μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους (ειδικά σε σχολεία του εξωτερικού). Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν υπαρκτά, δεν ήταν εκπαιδευτικοί ή πληρώνονταν από δύο και τρεις πηγές! .Κάποιοι επιτήδειοι,δηλαδή, τσέπωναν  “ζεστό” και πολύ  χρήμα (και ποιος ξέρει επί πόσα χρόνια), αφού δεν υπήρχε ούτε ουσιαστικός έλεγχος ούτε  αποτελεσματικός μηχανισμός,για να εντοπιστούν οι ανύπαρκτοι ή διπλο-τριπλο-μισθοδοτούμενοι δημόσιοι υπαλλήλοι.

Σήμερα ,μετά την κρίση, είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, όσον αφορά τους δικαιούχους δημοσίου χρήματος. ΄Εγινε ένα σχετικό ξεσκαρτάρισμα. Αλλά είναι σίγουρο πως ακόμα δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στα “πλαστά” χαρτιά. Και όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε είδους. Εκεί γίνεται το “έλα να δεις”. Θα φρίξει η οικουμένη!