Ντροπή για την ανθρωπότητα η σφαγή της Σρεμπρένιτσα»

 

«Αυτό που έγινε εδώ αποτελεί ντροπή για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όπως κι αυτό που έγινε στη Ρουάντα, το 1994», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μηχανισμού για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια (Mechanism for International Criminal Tribunals/MICT) των Ηνωμένων Εθνών Χάσαν Τζάλοου, επισκεπτόμενος την Τετάρτη τη Σρεμπρένιτσα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της μαζικής σφαγής αμάχων Βόσνιων μουσουλμάνων από τα σερβοβοσνιακά στρατεύματα, τον Ιούλιο του 1995.

«Αυτά που έγιναν εδώ και στη Ρουάντα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και τέτοιου είδους εγκλήματα να μην συμβούν ποτέ ξανά», δήλωσε ο εισαγγελέας του MICT από το Ποτοτσάρι, σύμφωνα με το βοσνιακό πρακτορείο Fena.

Δεν τα αφήνετε αυτά τα… δικολαβίστικα, κύριε εισαγγελέα; “Χούφτα χώμα” είναι πια οι εκτελεσμένοι Βόσνιοι .Μεταξύ αυτών χιλιάδες παιδιά. Γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ οι ένοχοι; Αφήστε ,λοιπόν  τα …συγκινητικά που μας λέτε μετά  20 σχεδόν ολόκληρα χρόνια !

΄Εχουμε καταγγείλει εδώ πολλές φορές πως  οι σφαγείς  Σέρβοι Ράτκο Μλάντιτς, Ράντοβαν Κάρατζιτς και Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς των  8.000 ΑΡΡΕΝΩΝ στη Σρεμπρένιτσα  ήταν φίλοι  ΟΛΩΝ των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και των κομμάτων (μηδέ του ΚΚΕ εξαιρουμένου). Ο Κάρολος Παπούλιας, μάλιστα, υπήρξε στενός συνεργάτης και  συνομιλητής και του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς.Τον θεωρούμε συνένοχο σ΄εκείνο  το μεγάλο έγκλημα των Σέρβων. Θα πληρώσει γι΄αυτό ποτέ;