ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΗΠΑ.

 

Μαύρη Επέτειος: Δεκατρία χρόνια μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων
  • Σαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, τρία πολιτικά αεροσκάφη υπό αεροπειρατεία, προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, και ένα τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες,

13 χρόνια μετά, τα αθώα θύματα των δίδυμων πύργων δεν  δικαιώθηκαν. Οι Ισλαμιστές -(Τζιχαντιστές, Αλ Κάιντα και άλλες  εγκληματικές οργανώσεις) συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα, σκορπώντας θάνατο και πόνο.

Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία πνίγηκαν στο αίμα,  πάλι με την καθοδήγηση και την ένοπλη παρουσία των Ισλαμιστών, και δε θα κλείσουν οι πληγές του εμφυλίου πολέμου στις χώρες αυτές για πολλές δεκαετίες ακόμα. Ο δικτάτορας Πούτιν υποκινεί Ρωσόφιλους μεθύστακες στην Ουκρανία  να καταρρίπτουν επιβατικά αεροπλάνα  και να δολοφονούν εν ψυχρώ  πολίτες και κανείς δεν φαίνεται ικανός να τον σταματήσει.

Η Αμερική δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει και την Ισλαμική,αλλά και τη ρώσικη τρομοκρατία-μαφία. Κάποτε ο κόσμος ένιωθε περισσότερο ασφαλής, όσο η Αμερική διέθετε υπεροπλία  και η υπερδύναμη μπορούσε να επέμβη αποτελεσματικά, για να συλλάβει επικίνδυνους τρομοκράτες, να δώσει ένα καλό μάθημα σε δικτάτορες ή να τους ανατρέψει , να κρατήσει στον πλανήτη ισορροπίες.  Φαίνεται ,όμως, πως αρχίζει να δύει το αμερικάνικο “άστρο”. Εκτός  εάν ο Αμερκανός πρόεδρος Ομπάμα είναι κατώτερος των ιστορικών στιγμών που διέρχεται ο πλανήτης και εξαιτίας των αποφάσεών του δεν έχουν τέλος οι κρίσεις που πλήττουν τον κόσμο  τον τελευταίο καιρό.

΄Ο τι και να συμβαίνει, πάντως, η ειρήνη και η ασφάλεια της ανθρωπότητας είναι σήμερα περισσότερο επισφαλή  από κάθε άλλη φορά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.