ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. “ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑΣ”

                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Απαράδεκτο σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία του Καραϊβάζ προκαλεί αντιδράσεις

Αντιδράσεις για το σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Εντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει σημερινό σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο σκίτσο απεικονίζονται οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να βρίσκονται επάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονία, με τον συνοδηγό να πυροβολεί, και δίπλα τους έχει τοποθετηθεί ως τρίτος επιβάτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβάζει εφημερίδα και να πίνει καφέ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αντέδρασε, κατά την ενημέρωση των συντακτών, λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ. Απαράδεκτο. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι ανυπόστατο. Να είναι πιο προσεκτική η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος έγραψε: «Η ευθύνη για το άηθες σκίτσο που δημοσίευσε η ‘ΕφΣυν είναι του Ζερβού, αφού στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η δημοσιογραφική ελευθερία είναι καλά φυλασσόμενη. Η ανοησία Τσίπρα, κατ’ ουσίαν εμπνευστή του σκίτσου, που αποκαλεί “Κολομβία” τη χώρα, θα κριθεί από τους πολίτες. Βόθρος!»

Από το πρωί στο twitter είναι έντονες οι αντιδράσεις των χρηστών, οι οποίοι τονίζουν πως με το σκίτσο η εφημερίδα συνδέει τη δολοφονία Καραϊβάζ με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

iefimerida.gr

***

Επιτέλους να δούμε και την εφσυν μια φορά στο …σωστό δρόμο. Ως τώρα μας είχε συνηθίσει  “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”.

Και το ότι είναι στο σωστό δρόμο, φάνηκε από τις αντιδράσεις της ΔεξιοΑκροδεξιάς και του ΝεοΝαζί Παπαδημητρίου.  Τους έτσουξε, όπως πάντα , η αλήθεια.  Στη Μαφία, όμως,  σε   όλες οι  “φαμίλιες”  υπάρχει αλληλεγγύη ως γνωστό, όταν  δε σφάζονται για το μοίρασμα της πίτας.  Σήμερα, οπαδοί, στελέχη και Μέσα ΔεξιοΑποχαύνωσης  σε αγαστή σύμπνοια, αλλά καθόλου πρωτότυπο υβρεολόγιο.

Μπράβο, παίδες στην εφσυν!  Σε σας  και  ειδικά τον  σκιτσογράφο σας!

2. Βόμβα» από Βορίδη: Καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων

βοριδης μαυρο σακακι

Σκάνδαλο είναι η ίδια η παρουσία του ΝεοΝαζί   και π. υπουργού…Υγείας  επί ημερών Novartis στην κυβέρνηση της μαφίας, ως υπουργός  Εσωτερικών τώρα. Τα άλλα είναι παρεπόμενα, με βάση την αρχαία   λαϊκή αγχίνοια   “ενός κακού  δοθεντος”  (και μάλιστα τόσο μεγάλου), “μύρια έπονται”.

Εν πάση περιπτώσει αυτή  η ιστορία με την ψήφο των Απόδημων είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να γίνει και μπούμερανγκ για όποιον δεν το χειριστεί καλά.

Πάντως,  να κάνουμε μια παρατήρηση  (“για του στραβού το δίκιο”). Οι φυλλάδες και τα κόμματα στην Ελλάδα  την εποχή που ο Τραμπ, φώναζε για τις λαθροχειρίες  σε τέτοια διαδικασία ψήφων, όλοι τον έκραζαν. Και τώρα οι ίδιοι ,ακριβώς,  γλείφουν εκεί που έφτυναν!

Κακιά φάρα πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Οι δεύτεροι  είναι…πρώτοι στη σειρά παλιανθρωπιάς.

3. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία για το Yale εξηγεί πώς τον επέλεξαν

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», ο μαθητής Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

***

Να τη σχολιάσουμε, όπως της  αρμόζει της είδησης:

1. Τα πανεπιστήμια αυτά που συνδυάζουν-συνδέουν  σπουδές με  αγορά εργασίας ,”κάνουν κρα” για τέτοια μυαλά. Λογικό που  επέλεξαν  τον Κωνσταντίνο.  Από τώρα τον έχουν καβαντζώσει οι εταιρίες.

2. Θα μπορούσε , όμως, αν δεν είχε τα  προσόντα, τις μαθηματικές διακρίσεις  ο Μαρκόπουλος και ο όποιος άλλος   μαθητής από λαϊκή τάξη,  να πάει στο Χάρβαρντ ή το Yale; Μιλάμε για σχεδόν 100.000 δολάρια δίδακτρα το χρόνο(!) ,που ουδείς μισθοσυντήρητος  γονιός θα τα δει ποτέ, ούτε στον   ύπνο του.

3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηλικία του Κωνσταντίνου   δεν είχε προσόντα μυαλού ούτε καν στις πανελλαδικές εξετάσεις να περάσει.  ΄Οχι  και να έπαιρνε υποτροφία για το Χάρβαρντ.  Ούτε απ΄έξω δε θα το έβλεπε.

Ας ήταν ,όμως,  καλά τα δίδακτρα και οι…χορηγίες του μπαμπά  Μητσοτάκη   από τα “αργύρια” της Αποστασίας και τις λοιπές μαφιόζικες μπίζνες. ΄Ετσι και μόνο έτσι, τον δέχτηκαν στο Χάρβαρντ.

Και με την ευκαιρία  πάλι, όπως τόσες φορές έχουμε κάνει εδώ,  θα ξαναρωτήσουμε.  Θα μας αποκαλύψει, όπως έχει υποχρέωση το Χάρβαρντ το σύνολο των διδάκτρων και των δωρεών που εισέπραξε  για  τη φοίτηση και την περάτωση των σπουδών  του  γιου  της φαμίλιας;

Μιλάμε για πρωθυπουργό χώρας.΄Ολα πρέπει να λούζονται από φως και  τη διαφάνεια. Και όποιοι κρύβονται,  γιατί έχουν  τους λόγος τους, εμείς είμασε εδώ για να ρίχνουμε πάνω τους τους προβολείς.  Και μάλιστα της Ιστορίας.

Αναμένουμε, λοιπόν,  ενημέρωση από το καλό, ιδιωτικό , αμερικάνικο  πανεπιστήμιο.

4. ΣΥΡΙΖΑ: Τι σημαίνει η απουσία Τσακαλώτου από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος

Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος με μάσκες

Σημαίνει πως επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά στο κόμμα με  κάποιους  επισκέπτες του.     Μπορεί, μεν, να κοκορεύεται   πως  είναι πολυσυλλεκτικό , αλλά  μήπως  είναι και  καθαρτήριο  γόνων  κομμουνιστοφάγων…ΕαμοΒούλγαρων;

Τσίπα, Αλέξη υπάρχει ;   Πολάκη τί λες εσύ;

5. Politico: Τα τρελά μαλλιά του Μπόρις Τζόνσον είναι στρατηγική -Ενας αριστοκράτης που εμπαίζει τις συμβατικότητες

Μπόρις Τζόνσον τρελό μαλλί

΄Ενας ακροδεξιός συστημικός Εγγλέζος είναι ο “ανέμελος  αυτός καβαλάρης”,  που δεν εμπαίζει τις συμβατικότητες, αλλά  το 65% των Εγγλέζων. Δε θα είναι μακριά η ημέρα που θα τον πάρουν  με τις λεμονόκουπες.

Οι ΄Αγγλοι μπορεί να είναι ό,τι είναι, αλλά ηλίθιους  σίγουρα δε θα τους πεις.  Και  το Brexit με αλχημείες  το πήραν οι εθνικιστές.  Η  Αποχή  έκρινε αποφασιστικά την εξέλιξη.  Στην ουσία η πλειοψηφία των ΄Αγγλων, οι σοβαροί άνθρωποι,  δεν ήθελαν την έξοδο.

Ούτε τώρα  θέλουν . Μια μέρα στο πολύ εγγύς μέλλον, η χώρα θα επιστρέψει στην Ε.Ε.  Πρώτα θα υποστούν, βέβαια, τις συνέπειες. ΄Ολοι πληρώνουμε την αφροσύνη και την τύφλα  των ανόητων.  Ειδικά των  Ακροδεξιών, απανταχού της γης.  Ακρίδα! Βαμπίρ!