Με αφορμή τους Αυγουστιάτικους ..κεραυνούς, που καθόλου δεν έρχονται “εν αιθρία” .

 

Συναγερμός στην Κέρκυρα για την κακοκαιρία – Προ των πυλών καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται, τις επόμενες ώρες, να χτυπήσει την Δυτική Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών…

Συναγερμός στην Κέρκυρα για την κακοκαιρία – Προ των πυλών καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων

Ανάρτηση Κολυδά για την κακοκαιρία: «Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος για τα βορειοδυτικά. Προσοχή!»

Με ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Ωρα 12:25 Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο “δεύτερος γύρος” για τα Βορειοδυτικά . Προσοχή !», έγραψε ο διευθυντής της ΕΜΥ.

****

Ένα φεγγάρι στα νιάτα μου ,όταν  πέρασα (και) από την ΚΝΕ, ο…προσωπικός μου διαφωτιστής  (όπως λέμε  ο προσωπικός μου γυμναστής ή  μασέρ , του μυαλού εδώ) με είχε κάνει να πιστέψω πως οι Αμερικανοί (και άντε, όχι αυτοί και μόνο, αλλά ο παγκόσμιος καπιταλισμός) είχαν στήσει ένα… κρησφύγετο κάπου σε άγρια βουνά με πυκνές φυλλωσιές και καταρράκτες για να είναι αθέατο, κι εκεί μαζεύονταν η αφρόκρεμα του κεφαλαίου  μια (1)  φορά το χρόνο και συζητούσαν ποιους  τρόπους  θα βρούνε, για να αποχαυνώνουν και να αδρανοποιούν  τη νεολαία. Δοθέντος πως ο ενθουσιασμός και η μαχητικότητα της εκάστοτε   νεολαίας ,έλεγε, είναι ο πλέον αμείλικτος και ορκισμένος εχθρός του. (Εμ ,πώς δεν είναι. Κοίτα σήμερα  με πόση…εχθρική μανία και αγωνιστικότητα έχουν  πέσει οι  νεολαίοι μας πάνω στα Smartphones του Μπίλ Γκέιτς    και του καπιταλισμού του .  Τον έχουν ξεσκίσει).

Πρώτο  και καλύτερο όπλο, προτείνανε οι σύνεδροι   τη διάδοση των …ναρκωτικών, γιατί κάνουν το μυαλό κουρκούτι.  Σε στέλνουν στο περιθώριο, την αδιαφορία από τα τεκταινόμενα  και ησυχάζει,  απαλλάσσεται το Σύστημα από τη δυναμική παρουσία των νέων,  που όλα εκείνα τα χρόνια, τους αλλάζαμε τα φώτα (Στην  ουσία, βέβαια,  αυτοί μας τα άλλαζαν, κι εμείς, εν αγνοία μας, παίζαμε το παιχνίδι της αντίδρασης, «της γάτας και του ποντικιού», όπως,  ακριβώς , θέλει ο δημοκρατικός  καπιταλισμός. Μια άλλη ιστορία αυτό).

 

 

 

Το θυμάμαι εκείνο  το κάζο του μυαλού από τον ινστρούχτορά μου  τότε, κάθε φορά που διαβάζω πως βγήκε πάλι ο… Κολυγάς  Αυγουστιάτικα   και απειλεί  με ακραία, καιρικά φαινόμενα, καύσωνες, πλημμύρες , σεισμούς, καταποντισμούς  και   Αρμαγεδώνες, τα μαϊμουδάκια,  που περιμένουν πώς και πώς να φτιαχτούν με τέτοιες  ιστορίες  τρόμου, πανικού  αγωνίας και αίματος.(Είδατε  τι έκαναν  τα λοκντάουν με τον εγκλεισμό  και τον εθισμό στο …  watching a movie;)

Η …καλυτερότερη  της συνωμοσιολογίας  και της τρομολαγνίας   είναι αυτή η εποχή.  Ακόμα και  από το Μεσαίωνα με τους προφήτες και τους Νοστράδαμους που  σκίζανε  με τις θεόπνευστες προρρήσεις τους. Εδώ, λέμε, κοντέψανε να κάνουν και σε μας πλύση εγκεφάλου  σε «καλές εποχές», που δε μασάγαμε από τέτοια,  οι  άλλοι, μεγάλοι  συνωμοσιολόγοι του ΚΚΕ, που βλέπουν παντού εχθρούς,  απειλές και «μεγάλους αδερφούς»  από τους  Αμερικανούς, τους …δολοφόνους των λαών και το ΝΑΤΟ, που υπονομεύει  τον πατριώτη   Πούτιν και τη μάνα Ρωσία τους.

Βεβαίως , πρωταγωνιστές και ασυναγώνιστοι στο άθλημα , είναι η συνομοταξία των Γκέμπελς . Τούτοι,  όχι  μόνο «κάνουν την τρίχα τριχιά»,  αλλά και  κατασκευάζουν ιστορίες, επινοούν σενάρια, αρπάζονται από ευκαιρίες  μυθοπλασίας και… του δίνουν και καταλαβαίνει,  ΄Ολα αυτά… δια τας ανάγκας της σελίδας και της οθόνης, ρε γαμώτο. Δε γεμίζουν  οι πο@τάνες,  με όσα  χρωματιστά  χαϊμαλιά  και  καθρεφτάκια    κι αν  τις  φορτώσεις.

 

 

 

Ο κόσμος δεν «παραμυθιάζεται» ,απλώς εύκολα. Ζει με  και για το μύθο. Εξ αρχαιοτάτων χρόνων.  Γυρίστε τους Ανατολικούς λαούς , το έπος Γιλγαμές και τη Βίβλο των Εβραίων. Αλλά και στους ΄Ελληνες και τους Ρωμαίους  αργότερα.  ΄Ολη η ζωή  ένα  μυστήριο ακατανόητο, μια συνωμοσία, καπρίτσιο θεών  και στοιχειών της φύσης .

 Η αχλή  του μύθου, της υπερβολής, του μυστηρίου  πρώτη και καλύτερη  θα αφήσει τη βαριά σκιά της και πάνω στην Ιστορία.  Ο Ηρόδοτος, ο  «πατέρας της» ,ούτε μπόρεσε ούτε διανοήθηκε ποτέ να απογαλακτιστεί, να   αφήσει τη ευρύχωρη  και ζεστή αγκαλιά που πρόσφερε  η ποίηση  και ειδικά του Ομήρου. Ο μύθος είναι ο εύκολος δρόμος στα δύσκολα της Ιστορίας. ΄Αλλωστε, ακόμα και για τον «πατέρα της επιστημονικής Ιστορίας», το Θουκυδίδη,  ο ποιητής  της Ιλιάδας και της Οδύσσειας , υπήρξε και «ιστορικός». Και για πολλούς αιώνες ο μοναδικός. Η μία και ξεχωριστή πηγή.

Είναι στη φύση του ανθρώπου. Θέλει   να περάσει σε άλλους κόσμους,  για να «φτιαχτεί».  Να έρθει στα καθημερινά του “ίσα” . Εκείνους τη φαντασίας. Ολόκληρη η ζωή του   από το όνειρο  τρέφεται. Περισσότερο  χώρο παραχωρεί στη φαντασία απ΄ ό, τι στην πραγματικότητα. Αυτή είναι σκληρή. Το όνειρο το πλάθει ο ίδιος.  Όταν και όπως θέλει.  Είναι  καταφυγή  και παρηγοριά. Με την πραγματικότητα είναι δύσκολο να αναμετρηθεί κάθε φορά.

  Από την άλλη, όμως, η παρατήρηση και η εμπειρία, δείχνουν πως δίπλα στο όνειρο,    παραμονεύει και  το κακό. Είναι κάτι σαν ένστικτο αυτοσυντήρησης  στον άνθρωπο η υπόμνηση αυτής της αλήθειας. Αλλά και απόδειξη της αδυναμίας και της μικρότητάς του απέναντι στη Φύση

  Μπορεί, βέβαια , τον ίδιο ποτέ να μην τον επισκεφτεί   το κακό . Το  φοβάται ,όμως.  Την αρρώστια, το ανεπάντεχο, τη  ατυχία που θα συμβεί  κάποια στιγμή. Χαλάει τη ζωή του για να τρέφεται  με ζοφερές εικόνες από το αδιόρατο  μέλλον. Δεν μπορεί,  θα φτάσει η στιγμή  να το  ζήσει κι αυτός.

Μόνο εκεί, κάπου στο τέλος  και λίγο πριν το θάνατο , οι περισσότεροι  αντιλαμβάνονται  πως …πιάστηκαν κορόιδα. Απ΄  όσα  (πολλά) φοβήθηκαν πως θα συμβούν στη ζωή τους , τελικά τα περισσότερα δεν ήρθαν  ποτέ.  Αλλά…πέταξε το πουλί πια!

 

 

Εδώ, όμως, και από τη χαραυγή ακόμα της ανθρώπινης ζωής,  μαζί με αυτή, θα   ενσκήψει και  η μεγάλη  μάστιγα .   Θα  διαπρέψουν και θα διαφεντέψουν  τη ζωή του  τρομαγμένου» (διάβαζε αφιλοσόφητου) , οι μεσσίες, οι προφήτες, οι  μάγοι, οι αλχημιστές, οι αστρολόγοι,οι κομπογιαννίτες,   οι Γκέμπελς.   Τα μέλη  όλης αυτής  της συνομοταξίας της τρομολαγνίας  που είναι    «μανούλες» σε αυτά, θα συνοδεύουν τον άνθρωπο σε όλη την κατοπινή του πορεία.

  ΄Ενας ολόκληρος, κατάπτυστος  κόσμος  λωποδυτών     με  εργαλεία το φόβο, τον  τρόμο, την  καταστροφή, την απειλή  , την τιμωρία, αιώνες τώρα ,  αποπατεί στα μυαλά του  φοβισμένου,   τα χειραγωγεί, αλλά  και τα χειρουργεί βαθιά για περισσότερη και διηνεκή υποταγή   με αθεράπευτη λοβοτομή.  Το «διάφορό» τους,  ποικίλλει στους αιώνες. Συνήθως , οι περισσότεροι είναι οι πιστοί, οι ακόλουθοι  και οι  θύοντες  στο μεγάλο θεό.  Το Μαμωνά!

 

 

 

΄Ερχονται,  λοιπόν …ακραία φαινόμενα  κεραυνών και αστραπών, μας ενημερώνουν (!) οι Έλληνες Γκεμπελίσκοι, αναπαράγοντας   εδώ και εβδομάδες  τα μηνύματα από  τις «προκηρύξεις»  της τρομοκρατίας  των  Κολυγάδων.  Από το «Δόξα η Παναγία η Δεκαπενταυγουστιώτισσα», πάλι στο «Παναγιά βοήθα»!

Κι ας είναι ο Αύγουστος, ο άρχοντας και βασιλιάς του χρόνου και  μήνας των αέρηδων, της φυσικής στροφής του καιρού από τη ζέστη στη δροσιά, αλλά και στις μπόρες και τις δυνατές βροχές.   Ξεχνούν  οι βιαστές της πληροφορίας, τη  λαϊκή αγχίνοια  αιώνων  πως «από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι»!  ΄Ετσι συνέβαινε  και ίδια θα συμβαίνει πάντα.

Και τούτη τη φορά και  με τέτοια φαινόμενα , καμιά σχέση  δεν έχει η κλιματική αλλαγή (υπαρκτή και αναμφισήτητη, βέβαια) με  όσα η Φύση προγραμμάτισε και όρισε να συμβαόνουν στους καιρούς και τους χρόνους.   ΄Ετερον ,εκάτερον!