ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ;

 

Γιατσένιουκ: Ο Πούτιν είναι με το μέρος του διαβόλου

«Διαβολικό» χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρ. Γιατσένιουκ, υιοθετώντας την άποψη ότι η Μόσχα έπαιξε ξεκάθαρο ρόλο στην κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών που παρέσυρε στον θάνατο 298 ανθρώπους.

Ο Γιατσένιουκ δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα, το αεροσκάφος με τους 298 επιβαίνοντες κατερρίφθη από το αντιαεροπορικό σύστημα BUK-M1.

«Μεθύστακες, φιλορώσοι τρομοκράτες δεν θα μπορούσαν να χειριστούν αυτό το σύστημα. Επρόκειτο για επαγγελματίες» τόνισε ο Γιατσένιουκ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, λίγο αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ειδικών που ερευνούν τα αίτια της συντριβής.

«Δεν περιμένω τίποτε από την ρωσική κυβέρνηση…Ο Πούτιν θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι ήδη αρκετό. Δεν πρόκειται για σύρραξη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Είναι μια διεθνής σύρραξη. Η Ρωσία βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά, είναι με την πλευρά του διαβόλου» υποστήριξε ο Γιατσένιουκ.

«Μεθύστακες, φιλορώσοι τρομοκράτες δεν θα μπορούσαν να χειριστούν αυτό το σύστημα. Επρόκειτο για επαγγελματίες»

Αυτό ακριβώς έλεγε στην παρέα χτες, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας. “Δεν καταρρίπτεται ένα αεροπλάνο από ερασιτέχνες αντάρτες. Για να χτυπηθεί ένα αεροπλάνο  από αντιαεροπορικό σύστημα, χρειάζεται ειδικούς και εκπαιδευμένους στρατιωτικούς. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτα να το καταρρίψει”.Τα ίδια που λέει σήμερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Αυτό που υποστήριξε ο Γιατσένιουκ σημαίνει πως το αεροπλάνο κατερρίφθη με εντολή Πούτιν; Αυτό υπονοεί;

Αν συμβαίνει αυτό, ο δικτάτορας θέλει να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα, σε μη αναστρέψιμη πρόκληση, σε καταστάσεις  “χωρίς επιστροφή, ώστε να έχει πλέον το άλλοθι απειλής με πυρηνικά.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πως  βρισκόμαστε “επί ξυρού ακμής”. Και συνεχίζουν οι ηγέτες της Δύσης να  συμπεριφέρονται ως η στρουθοκάμηλος!