“ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ”

  “ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

 

 

1. O Σνόουντεν αποκαλύπτει: «Εξωγήινοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη Γη»
 
O Σνόουντεν αποκαλύπτει: «Εξωγήινοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη Γη»
Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «startalk» με τον επιστήμονα Neil de Grasse Tyson ο Σνόουντεν ισχυρίστηκε ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη Γη. 

Μάλιστα εξήγησε: «Έτσι, εάν έχετε έναν εξωγήινο πολιτισμό που προσπαθεί να επικοινωνήσει με άλλους πολιτισμούς, ή τον πολιτισμό μας που προσπαθεί να ανακαλύψει εξωγήινους, υπάρχει μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα για την ανάπτυξη της κοινωνίας τους, όταν το σύνολο της επικοινωνίας τους θα σταλεί μέσω των πιο πρωτόγονων και πιο απροστάτευτων μέσων».

΄Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία με το θέμα αυτό. Πριν λίγες ημέρες, ανεβάσαμε εδώ άρθρο, το οποίο μας πληροφορούσε πως η ΝΑΣΑ, κανένα χρόνο πριν,  κάλεσε επιστήμονες πολλών κλάδων, αλλά  και προσωπικότητες από διάφορους χώρους  (ιστορικούς, κοινωνιολόγους, επικοινωνιολόγους, θεολόγους κ.α), για να συζητήσουν το ζήτημα της ενδεχόμενης σύντομης επικοινωνίας με εξωγήινους και τον τρόπο με τον οποίο θα ανακοινωθεί στον κόσμο αυτή η συγκλονιστική είδηση. Είναι σίγουρο πως μόλις υπάρξει τέτοια επίσημη  ανακοίνωση, θα “παγώσει”η ανθρωπότητα.  Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σοβαρές αντιδράσεις από υστερίες, άλλα φοβιστικά-φοβικά φαινόμενα, αλλά και οργή και επιθετικότητα, πέρα από το  σκεπτικισμό, ειδικά στους χώρους των θρησκειών, οι πιστοί των οποίων θα δουν την πίστη τους να γίνεται συντρίμμια.

Πάνω σ΄αυτό, να θυμηθούμε πως ο αδελφός του πάππα που ήταν προσκεκλημένος της ΝΑΣΑ στη συνάντηση που αναφέραμε, δήλωσε (προφανώς σοκαρισμένος και για να περισώσει ό,τι μπορούσε)  πως η τυχόν ύπαρξη άλλων “κόσμων”,έξω από τη γη, ενισχύει τη θρησκευτική πίστη!  Αντίθετα λέμε εμείς. Τη συντρίβει.

΄Ολες οι θρησκείες διδάσκουν ή υποννοούν πως μόνο στη γη υπάρχει ανθρώινη ζωή.   Οι θρησκείες στη ουσία είναι “άθεα” ανθρώπινα κατασκευάσματα-συστήματα, που   χαμηλώνουν- μικραίνουν  το θεό στο ανάστημα  του Γιαχβέ και του Αλλάχ. Θεοί με ανθρωπινα χαρακτηριστικά που ουδεμία σχέση μπορούν να έχουν με εκείνο που εμείς οι άθρησκοι φανταζόμαστε ως θεό. Αυτός, ο δικός μας   θεός, είναι ασύλληπτος από το νου, τις αισθήσεις και τα συν- αισθήματα του γήινου ανθρώπου.

΄Οπως και να έχει πάντως το θέμα με τους εξωγήινους, “καλώς να ορίσουν”  στη γήινη πατρίδα μας. Είναι ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι  και η παρουσία τους συγκλονιστική για μας τους…θνητούς ανθρώπους που ριζώσαμε και ζούμε σ΄αυτή την κοκιδίτσα του  απέραντου  Σύμπαντος.

Αυτοί να πεθαίνουν άραγε; Να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να  κάνουν σχέσεις, όπως εμείς; Είναι ανθρωπόμορφοι ή “θεόμορφοι”; Ποιος να ξέρει!

 Τί μεγαλειώδεις σκηνές   περιμένουν τις μελλοντικές γενιές του πλανήτη μας!  Εμείς, το πιθανότερο, θα λείπουμε από το μεγάλο εκείνο πανηγύρι. Τί κρίμα!

 

 

2. Συρία: Το Ι.Κ. εκτέλεσε εννέα άνδρες και ένα αγόρι «για ομοφυλοφιλία»

 

 

REUTERS/HANDOUT
 
  

Εννέα άνδρες και ένα αγόρι εκτέλεσε η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, «με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, επτά άνδρες εκτελέστηκαν στην πόλη Ραστάν της κεντρικής επαρχίας Χομς «καθώς κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία». Οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. σκότωσαν επίσης δύο άνδρες και ένα αγόρι για τον ίδιο λόγο στην περιοχή Χρεϊτάν, στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, οι εκτελέσεις έλαβαν χώρα δημόσια αλλά οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν όλες τις κάμερες που πιθανόν είχαν μαγνητοσκοπήσει τις εκτελέσεις.

Στα εδάφη που ελέγχονται από το Ι.Κ. η ομοφυλοφιλία, η μαγεία, η πίστη στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου. Στο παρελθόν, το Ι.Κ. είχε λιθοβολήσει και πετάξει από στέγες ανθρώπους που κατηγορούνταν για ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Κατά την ίδια πηγή, η τζιχαντιστική οργάνωση έχει εκτελέσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, ανάμεσά τους 1.800 άμαχους από τον Ιούνιο του 2014.

 

Σε λίγο ,όπως λέμε παραπάνω,  μπορεί να δεχτούμε  την επίσκεψη εξωγήινων κι εδώ κάποιοι “Ταλιμπάν’,με μυαλό εντελώς σκοτισμένο και “ανύπαρκτο”, εκτελούν συνανθρώπους μας γιατί είναι… ομοφυλόφιλοι.

Πώς θα απολογηθούν τέτοια τέρατα σε όντα που θα έχουν σίγουρα ανώτερο πολιτισμό και  από μας και  φυσική ηθική; Πού θα κρυφτούν; ΄Η θα κηρύξουν πόλεμο και στους επισκέπτες της γης; Είναι τόσο τετυφλωμένοι και σκουπιδόμυαλο, που δεν αποκλείεται κι αυτό.

Ως τότε ελπίζουμε οι Αμερικανοί, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, να έχουν τελειώσει με  τους παράλογους αυτούς υπανθρώπους.  Είναι η ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο. Με αεροπλανοφόρα, σύγχρονα όπλα, υψηλή τεχνολογία. Δεν μπορούν να εντοπίσουν και να κάνουν σκόνη αυτά τα σκουπίδια του κόσμου; Τί περιμένουν; ΄Η μήπως υπάρχει σκοπιμότητα που εμείς δε τη γνωριζουμε;

Ντροπή σου, Αμερική!

 

 

3. ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ

Πάτρα: Πώς βρέθηκε στη θάλασσα το αμάξι με τα παιδιά

Πάτρα: Πώς βρέθηκε στη θάλασσα το αμάξι με τα παιδιά [εικόνες
 

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα και τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών, περιμένουν οι αξιωματικοί του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου χθες τα ξημερώματα, μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένα φοιτητής, ηλικίας 20 έως 24 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου, όσο και δύο άλλοι διασωθέντες δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν κατάθεση, διότι βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στο μεταξύ, μία από τις απαντήσεις που περιμένουν οι λιμενικοί, είναι το πώς προήλθε το χτύπημα στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, δηλαδή αν προήλθε πριν ή μετά την πτώση του οχήματος στην θάλασσα.

Παράλληλα, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται επίσης, είναι αν έπαιξε ρόλο στη πτώση του αυτοκινήτου στην θάλασσα η ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω της βροχόπτωσης.

Στο μεταξύ εκτός από τις μαρτυρίες και οι αιματολογικές εξετάσεις των επιζώντων καθώς και οι τοξικολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους,  αναμένεται να αποτελέσουν την «πυξίδα» για τις αρχές, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα σκληρά γιατί.

Τα σενάρια για το δυστύχημα

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθώς και οι «απρόσωπες» μαρτυρίες.

Σύμφωνα με μια εκδοχή ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου δεν αποκλείεται  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν – όταν έχει «καιρό» η θάλασσα στο σημείο αυτό φτάνει στο ύψος της αποβάθρας , να μπερδεύτηκε και να θεώρησε πως επρόκειτο για προέκταση του  δρόμου.

Το γεγονός ότι σε ένα ιδιαίτερα μικρό αυτοκίνητο– Hyundai  atos  – επέβαιναν έξι άτομα, οδηγεί  στο συμπέρασμα, πως για τον οδηγό, ανεξάρτητα του τι προκάλεσε την  πτώση στη θάλασσα, οι όποιοι χειρισμοί  ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς στην καλύτερη περίπτωση στα μπροστινά καθίσματα εικάζεται πως κάθισαν τρία άτομα, με το ένα από αυτά να κάθεται πάνω σε αυτόν που ήταν στη θέση του συνοδηγού. Το ίδιο εκτιμάται πως έγινε και με όσους κάθισαν στα πίσω καθίσματα, με ένα άτομα να κάθεται λόγω στενότητας χώρου πάνω στα πόδια  κάποιου άλλου.

Ο Αλέξης Ανδρέας

Η διασκέδαση

Ερωτήματα υπάρχουν και ως προς το τι είχαν καταναλώσει – τουλάχιστον ο οδηγός – κατά τη διάρκεια της διασκέδασης οι επιβάτες του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες ώρες από τις αιματολογικές εξετάσεις που προφανώς του έχουν γίνει, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Άνοιξαν οι πόρτες;

Σύμφωνα με μια εκδοχή, την ώρα που το μοιραίο Atoς έπεφτε στη θάλασσα, άνοιξε η πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού και γι’ αυτό σώθηκαν ο οδηγός και τα δύο ακόμα άτομα που ήταν στις μπροστινές θέσεις.

Κάτι ανάλογο δεν συνέβη με τα τρία άτομα που ήταν στις πίσω θέσεις, με αποτέλεσμα μόλις το αμάξι άρχισε να βυθίζεται, να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο απεγκλωβισμός, καθώς απαιτείται ψυχραιμία και γνώσεις  – πρέπει να περιμένει κανείς η στάθμη του νερού μέσα στην καμπίνα να φτάσει στο ανώτερο σημείο για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση, στο άνοιγμα της πόρτας – κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να υπάρχει.

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Θρηνούν φίλοι και συγγενείς

Οι συγγενείς και φίλοι των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, του Αλέξη Ανδρέα, της Ρεγγίνας Ζαπάντη και της Γεωργιάνας Μουραφέντη βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Οι φίλοι τω ν παιδιών έχουν κατακλύσει τις σελίδες τους στο Facebook με μηνύματα, με το πιο συγκινητικό να είναι εκείνο ενός φίλου του Αλέξη Ανδρέα που κλήθηκε να στο σημείο για την διάσωση. «Δεν μ’ αρέσει να γράφω ευχές ειδικά,όταν έχει συμβεί ένα τραγικό γεγονός…Δυστυχώςεσάς τους 3 πια δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε…Τι να πω τόσαχρόνιααπό το δημοτικό και γείτονες και ξαφνικάεκεί που ήμασταν συνομήλικοι, συμμαθητές,γείτονες, ξαφνικά χάνεσαι…ΕΥΧΟΜΑΙ να αναπαυτείς εν ΕΙΡΗΝΗ δεν μπορώ να πω κάτιάλλο και πολλά είπα…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ παίδαρέ μου… ΥΓ: Όταν ήρθα το πρωί με την υπηρεσία μου να προσφέρω βοήθεια αλήθεια τρελάθηκα…», γράφει ο φίλος του 21χρονου.

Λίγες ώρες, η παρέα βρισκόταν σε γενέθλια από τα οποία ανέβασαν και μία φωτογραφία στην οποία γελούσαν. Τίποτα τότε δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

΄Αμυαλα παιδιά (μπήκαν 6 άτομα σε ένα μικρό αμάξι και τα 3  ήταν μπροστά!), πέρα από άπειρα (Πώς οδηγούσε ο 24χρονος με βρεγμένο οδόστρωμα; ΄Ετρεχε, είχε ορατότητα,  ήταν μήπως  και πιωμένος;) . Μετά΄, το χειρότερο. Οι ΄Ελληνες δεν έχουν ως οδηγοί “πολιτισμό”. Η οδική παιδεία-συμπεριφορά είναι άγνωστη σε  όλο τον ελληνικό  πληθυσμό. Προσπεράσματα επικίνδυνα, μεγάλες ταχύητητες, εγωισμοί, κορναρίσματα χωρίς λόγο, είναι μερικά από τα θανητοφόρα οδικά  αμαρτήματα  του ΄Ελληνα.

΄Ολα αυτά (συν το κακό  και ασυντήρητο εν πολλοίς  του οδικού μας δικτύου)  εξηγούν γιατί  κάθε χρόνο θρηνούμε μια μικρή πόλη με σκοτωμένους από τροχαία και μια μεγαλύτερη από τραυματίες και σακατεμένους.

Τί χώρα,τί λαός!