ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Τα ΜΑΤ αδειάζουν την Ειδομένη -Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης
Τα ΜΑΤ αδειάζουν την Ειδομένη -Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης

 

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης, που προβλέπει τη μεταφορά των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, 6 ακριβώς έξω από τον καταυλισμό και ακόμη 30 σε αναμονή, σε κοντινή απόσταση. καθοσίωσης

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση, η επιχείρηση αυτή την ώρα εξελίσσεται σιγά σιγά και καθώς οι πρόσφυγες ξυπνάνε θα μαζεύουν τις σκηνές τους, τα πράγματά τους και θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Με το καλό,  ήρεμα. Μην τολμήσει κανείς   και σηκώσει χέρι σε πρόσφυγα . Είναι έγκλημα. Κουβαλάνε βαρύ  σταυρό αυτοί οι άνθρωποι.  Ας μην τους  τον κάνουμε βαρύτερο.

Σεβασμός και αλληλλεγγύη .Τους τα οφείλουμε. Μας δίνουν την ευκαιρία να “ασκηθούμε” στον ανθρωπισμό και την ανθρωποκεντρική συμπεριφορά.  Τέτοιος θα είναι ο πολιτισμός στο Μέλλον.

 

2. α. ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Αλαβάνος: Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή -Ούτε οι χούντες δεν έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα
EUROKINISSI
β. Κικίλιας για Ειδομένη: Πόση ζημιά ακόμη θα κάνει αυτή η κυβέρνηση;
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
γ. Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αν τα αποδεδειγμένα κοράκια του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ,οι επαγγελματίες ξεφωνητάδες, μιλάνε επικριτικά και μάλιστα  τόσο σκληρά για τους κυβερνώντες ,σημαίνει πως οι Συριζαίοι κάνουν καλά τη δουλειά τους  τελικά. Κουτρούμπας, Μητσοτάκης, Αλαβάνος και λοιποί λύκοι του κομματισμού και της δημαγωγίας  στην “αναμπουμπούλα χαίρονται”.  Σιγά, που θα λέγανε καλή κουβέντα τέτοιοι πολιτικάντηδες.

________________

  1. “ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!
  2. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.  ΤΟ  “ΔΕΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟ” ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  ΣΗΜΕΡΑ.
  3.  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ Ο “ΠΕΠΛΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ”; ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ;
  4. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ.  ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ …ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  5. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ;
1. Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Σακοράφα: Yπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή και δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης Να κρατήσει τα μαθήματα και τις παραινέσεις για τον εαυτό της, απαντά το πρώην κόμμα της

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη Σακοράφα: Yπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή και δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης

Με πολύ σκληρές εκφράσεις απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Σοφία Σακοράφα η οποία, είχε επιτεθεί στο πρώην κόμμα της με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου χθες από τη βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για υποκλοπή της έδρας στο ευρωκοινοβούλιο ενώ θέτει και ζητήματα ηθικής καθώς αποκαλύπτει ότι η κ. Σακοράφα δεν έδωσε ποτέ συνδρομή στο κόμμα ούτε εισέφερε ποτέ στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, σε αντίθεση με άλλους βουλευτές. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής: 1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα  ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων. 2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα  ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος. Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς. Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια». Η κ. Σακοράφα σε δήλωσή της για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε -και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση».

Στις κονίστρες και στις αρένες που διέπρεψε η  κυρία Σακοράφα δεν καλλιεργείται  ούτε ήθος ούτε ηθική. “Ο θάνατός σου η ζωή μου” είναι  η μοναδική αρχή-“αξία” που έχει πέραση σε τέτοιους χώρους.

 Επαγγελματίας “πολιτικός” είναι η κυρία Σοφία.  Όπως  ήταν και επαγγελματίας “αθλήτρια”.  Τέτοιοι είναι οι περισσότεροι στη Βουλή, άλλωστε .Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο.

Είναι πολλά τα … χιλιάρικα  το μήνα στην Ευρωβουλή, για να αφήσει  τέτοια χρυσοφόρα κότα η Σακοράφα  και να παραδώσει την έδρα, που δεν της ανήκει.  Πρέπει να είσαι στοιχειωδώς ηθικός, για να το κάνεις. Δε λέμε…τέρας ηθικής. Λίγη τσίπα χρειάζεται. Αλλά, μην είμαστε και αφελείς. Σπάνιο είδος στις μέρες μας κι αυτό.

Γρήγορα θα αναζητήσει νέα κομματική στέγη η ακοντίστρια  και νυν  βουλευτίνα .Τώρα που γλυκάθηκε στην κονόμα, δε θα αφήσει εύκολα την καρέκλα. Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, δε στοιχίζουν, για να τα πληρώνει. ΄Εχει ασκηθεί στο τζάμπα.  Πλούσια  εμπειρία η κυρία Σοφία.

 

2. Ερντογάν σε Τσίπρα: Πού είναι η γραβάτα που σου χάρισα; – Τι του απάντησε ο πρωθυπουργός
Ερντογάν σε Τσίπρα: Πού είναι η γραβάτα που σου χάρισα; - Τι του απάντησε ο πρωθυπουργός [βίντεο]

Εναν… σημειολογικό διάλογο είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ενρτογάν, μπροστά στις κάμερες, πριν την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε τον Τσίπρα:

«Γραβάτα;», εννοώντας γιατί δεν φορούσε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Του υπενθύμισε μάλιστα ότι στην προηγούμενη συνάντησή τους, τον Νοέμβριο του 2015 στην Αγκυρα, είχε χαρίσει από μία στον ίδιο και στους συνεργάτες του.

«Ναι, αλλά την επόμενη φορά…» απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός γελώντας, και συμπλήρωσε «Εάν λύσουμε το κυπριακό».

Την ίδια απάντηση είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ερντογάν και στην τελευταία τους συνάντηση, όταν ο Τούρκος πρόεδρος του είχε χαρίσει την γραβάτα.

Ωριμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.  Δεν έχει τις παλιές συμπεριφορές.  Πολλά από τα σφάλματα του πρωθυπουργού, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, ήταν απότοκα  και της ηλικιακής απειρίας του.

Μαθαίνει πολύ εύκολα, όμως. Δίνει εξετάσεις σε πολλά  ,ακόμα και σε απλά.  Και τις περνάει.

Να σημειώσουμε πως στην Ευρώπη,αλλά και με τους ηγέτες που έρχεται σε επαφή, αρχίζει να αποκτά “πόντους”.

Πέρασε μέτρα επώδυνα. Σε καμιά περίπτωση δε θα περνούσαν με Σαμαρά. Πολλώ μάλλον με Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι, επομένως, περίεργο που τον “πάνε” πια οι ξένοι. ΄Εβγαλε δουλειά σκληρή, “λάτζα” που εύκολα,δεξιός ειδικά πρωθυπουργός, δε θα τα κατάφερνε. Μόνο φανατικοί και έχοντες διάφορο δεν το καταλαβαίνουν.

 

3. EgyptAir: Εκρηξη δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα των ανθρωπίνων μελών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/EGYPTIAN DEFENCE MINISTRY / HANDOUT

 

Εκρηξη φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε εντός του αεροσκάφους της EgyptAir, όπως αναφέρει αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου, μετά την εξέταση των ανθρωπίνων μελών.

Σύμφωνα με το AP, από την εξέταση των ανθρώπινων μελών που συλλέχθηκαν από τη θάλασσα, προέκυψε πως το αεροπλάνο συνετρίβη μετά από έκρηξη εντός του.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν του επιτρέπεται να δώσει πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, δήλωσε ότι η ομάδα εγκληματολογίας είχε να ασχοληθεί με πολύ μικρά μέρη του σώματος.

«Δεν υπάρχει ένα ολόκληρο μέρος του σώματος, όπως ένα χέρι ή κεφάλι, Η λογική εξήγηση δείχνει έκρηξη», τόνισε στο AP, λέγοντας πως στους ιατροδικαστές έχουν δοθεί περίπου 80 μικρά μέρη σώματος για να ερευνήσουν

“Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν του επιτρέπεται να δώσει πληροφορίες σχετικά με την έρευνα”

Τί μυστικότητα είναι αυτή πάλι; και ποιος δικαιούται να την επιβάλει; Εξουσία μας το παίζουν οι αρμόδιοι;

Εδώ και τώρα να σταματήσουν  οι παράλογες αυτές συνήθειες να κρύβουν την αλήθεια από τον κόσμο,τάχα για το καλό της έρευνας.  Ουδείς έχει δικαίωμα να μη λέει στον πατέρα πώς σκοτώθηκε το παιδί του σ΄αυτή την τραγωδία.

΄Ολα καθαρά, ξάστερα, “έξω από τα δόντια”.Κι αφήστε τις όποιες δικαιολόγιες . Το πιθανότερο είναι πως έγινε έκρηξη βόμβας ή χτυπήθηκε το αεροσκάφος από κάτω.  Τί στα κομμάτια,ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να βρουν  και να επιβεβαιώσουν οι εμπειρογνώμονες;

 

4. Οικονομέας-Καμπουράκης για ΜΕGA: Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν να φάνε
Οικονομέας-Καμπουράκης για ΜΕGA: Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν να φάνε [βίντεο]

Στην κατάσταση που επικρατεί στο Μεγάλο κανάλι αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά το πρωινό τηλεοπτικό δίδυμο των Καμπουράκη-Οικονομέα μέσω της εκπομπής τους.

Εργατοπατέρες εκ του ασφαλούς, αφού οι εν λόγω κύριοι την έχουν κάνει την μπάζα τους μετά από τόσα χρόνια  υπηρεσίας στη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Αισχρό δίδυμο τούτο του Οικονομέα-Καμπουράκη. Ως αηδιαστικό θα έλεγα. Θεατρίνοι, λαϊκιστές, ασυνείδητοι. Το παίζαν “ο καλός και ο κακός μπάτσος” στην εκπομπή τους.

Πήγαν χρόνια πίσω την ενημέρωση, σακάτεψαν την πληροφορία και την είδηση. Κι όλα αυτά για την κονόμα.   Πανάθλιοι αμφότεροι.

 

5. Ιερώνυμος: Η περιουσία είναι δική μας και δεν πωλείται -Θα τη διαχειριστεί η Εκκλησία

Φωτογραφία: Intime News

«Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα τη διαχειριστεί».

Κατηγορηματικός, όπως φαίνεται από την παραπάνω δήλωση, εμφανίστηκε για την εκκλησιαστική περιουσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης.

Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος «μίλησε για όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο μέλλον, όπως η απώλεια του δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της περιουσίας που διέθεσε η Εκκλησία στο κράτος από την παλιγγενεσία και μετά».

Προσέθεσε ακόμη ότι «υπάρχουν πολλοί σ’ αυτόν τον τόπο που κινούνται επιπόλαια» και πρόσθεσε: «Αλλά εμείς θα τολμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Είναι πολλές οι αμαρτίες της Εκκλησίας και κάποιες πολύ βαριές  σε βάρος της χώρας. Από την εποχή ακόμα που  το Βυζάντιο περνούσε  στον απόλυτο  εξελληνισμό του και άρχισε να αχνοφέγει  το πραγματικά, ελληνικό πρόσωπό του .

΄Ηταν το Ορθόδοξο ιερατείο που παράδωσε  την Πόλη στο Μωάμεθ με όρο τα προνόμια που όντως πέτυχαν στα 400 χρόνια του “ραγιαδισμού”. Γι΄αυτό το μέγα έγκλημα, δεν πλήρωσε ποτέ η Εκκλησία. Και μόνο για 4 αιώνες σκλαβιάς, για να μιλήσουμε έτσι “εθνικά”, οφείλουν οι παπάδες να είναι πιο προσεκτικοί. ΄

Ηταν αμετροεπής ο λόγος του  Αρχιεπίσκοπου. Χρωστούν δεν τους χρωστάμε.