ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ LIFO ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

HOMO-NATURALIS.GR

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  ΤΟΥ …13033

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΣΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ…”ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΣΚΟΥΡΙΑ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ”!

_____________________________________

                            ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Ο Τραμπ, το τουίτερ και οι άλλοι

Ο Τραμπ, το τουίτερ και οι άλλοι

efsyn

“Οι εικόνες εισβολής στον «ναό» της αμερικανικής δημοκρατίας ήταν σοκαριστικές για την παγκόσμια κοινή γνώμη και οι πέντε νεκροί το αποκορύφωμα των πρωτόγνωρων και αδιανόητων επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

Κι αν θα μπορούσε κανείς να περιμένει τα πάντα από τον Ντόναλντ Τραμπ, με γνώμονα την ιδεολογία, τη ρητορική και την εν γένει ιστορία του, ελάχιστοι ήταν σε θέση να διανοηθούν την αδράνεια των κορυφαίων μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη.

Ο Τραμπ άναψε ξεκάθαρα το φιτίλι. Αυτός έδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, την παρότρυνση. Πιθανώς δε να υπήρξαν και παρασκηνιακές κινήσεις των συνεργατών του για να φτάσουμε στο σημείο να μαζευτούν οργανωμένα τόσοι υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο.

Συν τοις άλλοις το νόημα όσων είπε όταν άρχισαν τα όργανα, τη στιγμή της έντασης, ήταν του τύπου «γυρίστε στα σπίτια σας, αλλά έχουμε δίκιο. Μας έκλεψαν…».

Αλλιώς λέγεται και ηθική αυτουργία. Δεν πέσαμε βέβαια απ’ τα σύννεφα με τη στάση του. Φαινόταν από μακριά ότι μπορεί να υπάρξουν πρωτόγνωρες καταστάσεις στις ΗΠΑ ως απόρροια της συνολικής του στάσης και ρητορικής αφότου έχασε τις εκλογές. Οχι όμως σε αυτό τον βαθμό. Και σίγουρα όχι με τέτοιου είδους αδράνεια από τις μυστικές υπηρεσίες. Τέσσερις ολόκληρες ώρες μέχρι την ανταπόκριση και την… αντεπίθεσή τους είναι τεράστιο χρονικό διάστημα για τα κυβικά τους, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση του «αστακού» που λέγεται Καπιτώλιο.

Κόσμος και κοσμάκης εισέβαλε από παντού, φωτογραφίες με σταυροπόδι στα γραφεία γερουσιαστών και Κογκρέσου, εικόνες που έτριβες τα μάτια σου για να διαπιστώσεις εάν αποτελούν αποκύημα φαντασίας ή θλιβερής πραγματικότητας. Οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός πιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοί. Σφύριζαν κλέφτικα. Στις ΗΠΑ. Σοκ και δέος α λα Τραμπ”.

***

“Κρίνο του αγρού” αυτή  η Κορίνα μας στη φυλλάδας της  κολεκτίβας συντακτών! Επιχαίρει και τούτη που η φασιστική πλατφόρμα, διέγραψε λογαριασμούς  με πρόφαση το ρατσιστικό  λόγο του Τραμπ . Αλλά όχι και του ακροδεξιού και μαφιόζου  Πούτιν, ας πούμε ή του Ερντογάν.

Αντίθετα, οι συντάκτες της αριστεροφροσύνης αναγουλιάζουν, μεν, με  ο τιδήποτε Αμερικανικό, εκστασιάζονται όμως ακόμα  και στο άκουσμα της λέξης Ρωσία. ΄Οσο για τον δικτάτορα της χώρας ,λέγανε οι ίδιοι  της προάλλες πως πιθανότατα ο αρχηγός της Ρώσικης αντιπολίτευσης και σφόδρα πολέμιος του Τσάρου, μάλλον… αυτοδηλητηριάστηκε για να  εκθέσει τον Πούτιν!  Ναι, κάπως έτσι το είπανε τα ΜΟΣΧΟλούλουδα ,τα καλόπαιδα  της  π. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Βεβαίως και η “κουτσή Μαρία” γνωρίζει πιά, πλην των εν λόγω εδώ ,για την επιλεκτική τούτη τιμωρία από του πουλάκι του τουίττερ.    Ο  Τραμπ τους πήρε τα σώβρακα και μείναμε    τετραχηλισμένοι οι γυμνοσάλιαγκες της  κερδοσκοπίας και του Γκεμπελισμού.

Οπότε, όλοι  αντιλαμβάνονται  για ποιο λόγο το συνάφι της παραπληροφόρησης και  τα μονοπωλιακά αυτά μέσα κοινωνικής δικτύωσης,   επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα ΜΟΝΟ κατά Τραμπ ή  κατεβάζουν λογαριασμούς  ΜΟΝΟ  εκείνων που υπονομεύουν τα συμφέροντά τους.

Το μάθημα του Βολτέρου  “διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να μιλάς” (κι ας μην το είπε ο ίδιος), εν άλλοις,  η λογοκρισία ως φασισμός και έγκλημα,  είμαστε σίγουροι πως αποτελούν  “ψιλά γράμματα” για την εν λόγω κυρία  Βασιλοπούλου  της φυλλάδας των  συντακτών. Αλλά σιγά μην είναι η μόνη.

Υ.Γ Δεν   έχει αμοληθεί με χίλια στον φασιστικό κατήφορο  μόνο  η ΕΦΣΥΝ  στο   συγκεκριμένο ζήτημα.   Οι  επίσης… προοδευτικάριοι   εκεί στο  LIFO,  ακολουθoύν  και τούτοι κατά πόδας.

2. Μέρκελ: «Προβληματικός» ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter

Προβληματικό» θεωρεί τον μόνιμο αποκλεισμό που επέβαλε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter στον λογαριασμό του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε δια του εκπροσώπου της.

«Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης είναι στοιχειώδους σημασίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο σύμφωνα με τους νόμους, όχι όμως έπειτα από απόφαση των διαχειριστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Υπό αυτή την έννοια, η καγκελάριος θεωρεί προβληματικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του Προέδρου των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί οριστικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU) τόνισε την ανάγκη για περισσότερη εποπτεία στα συγκεκριμένα δίκτυα. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε στις αμερικανικές εταιρίες το πώς θα συζητούμε και πώς όχι», δήλωσε στο Politico και τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων κανονισμών ρύθμισης.

Και Γάλλοι πολιτικοί καταδικάζουν τον αποκλεισμό Τραμπ
Γάλλοι πολιτικοί, από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, καταδίκασαν σήμερα τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ να δηλώνει ότι «ο έλεγχος των ψηφιακών κολοσσών δεν μπορεί να διεξάγεται από την ίδια την ψηφιακή ολιγαρχία».

Δηλώνοντας «σοκαρισμένος» από την απόφαση αυτή, ο υπουργός επισήμανε την «απειλή» που συνιστά αυτή η «ψηφιακή ολιγαρχία» για «τα κράτη και τη δημοκρατία» και τόνισε ότι μόνο «ο κυρίαρχος λαός», «τα κράτη» και «η δικαιοσύνη» νομιμοποιούνται να καθορίσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο των γιγάντων του διαδικτύου. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ εκτίμησε ότι το να φιμώσεις κάποιο πρόσωπο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε «ένα είδος δημόσιου χώρου», εγείρει ερωτηματικά «λόγω της απουσίας συγκεκριμένων κριτηρίων», καθορισμένων από τον νόμο.

Η αντιπολίτευση, από τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν μέχρι την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, καταδίκασαν επίσης την απόφαση του Twitter. Εξαίρεση, η ευρωβουλευτής Ορόρ Λαλίκ (Αριστερά), η οποία «για μια φορά» αισθάνθηκε υποχρεωμένη να «ευχαριστήσει» την πλατφόρμα.

***

Η δικτατορία στις   πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και χρόνια. “Αδέρφια εξ αίματος”  με τη δικτατορία του Γκεμπελικού Τύπου. Λογοκρίνουν,  εξαφανίζουν, παραχαράσσουν, χαλκεύουν.

Google, Fb,twitter, Yahoo  και οι συναφείς   οικονομικές αυτές   αυτοκρατορίες  στο διαδίκτυο ,έχουν το μονοπώλιο. Και κάνουν ό,τι γουστάρουν. ΄Οποιος δεν πληρώνει ή αν διαπιστώνουν πως είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντά τους,  τον εξαφανίζουν.

Ο Τραμπ αποδείχτηκε εχθρός μέγας αυτών των συμφερόντων. Ως έμπορος και  δεινός καπιταλιστής και ο ίδιος,  κατάλαβε τί σημαίνει η συγκέντρωση τέτοιας δύναμης στα χέρια λίγων. Και άνοιξε μαζί τους πόλεμο.

Οι αδίστακτες αυτές συμμορίες  ,εκτός των άλλων,  διαθέτουν και δεινό θράσος, προκλητικότατο. Μαζί  με εκείνες  της παραπληροφόρησης, παρουσιάζονται πως  τάχα κόπτονται  για τη…δημοκρατία,  την ελευθεροτυπία και  το δίκαιο.   Οι…ακτιβιστές του διαδικτύου, ένα πράμα.

Παράδειγμα πρόσφατο. Τί να έλεγαν;  “Μπλέξαμε με αυτό τον τρελό  τον Τραμπ, χάσαμε εκατομμύρια πελάτες και  κινδυνεύουν άμεσα  τα οικονομικά μας συμφέροντα”, όσο ασκεί εξουσία Προέδρου;  Οπότε, βγήκαν φουριόζοι και λάβροι, ως  νέοι Ροβεσπιέροι  και καρατομούν , όποιον είχαν  προδιαγράψει στις  μαύρες λίστες τους. Και τέτοιοι ήταν  ο  λογαριασμοί  Τραμπ  και  λοιπών μεγαλόσχημων Ρεπουμπλικάνων.  “Για τη…Δημοκρατία ρε γαμώτο”!

Σκυλιά λυσσασμένα για χρήμα. Θεός τους ο Μαμμωνάς!  Και φυσικά οι θιγέντες παραπάνω σαν τη Μέρκελ , μη νομίζετε πως βγήκαν  να  καταδικάσουν τις οικονομικές αυτές  δικτατορίες για άλλο λόγο. Κατάλαβαν πως αργά ή γρήγορα έρχεται και η δικιά τους σειρά . Η φασίζουσα λογοκρισία  θα είναι παρούσα ανά πάσα στιγμή.  Θα κάνουν τα ίδια σε όποιον δε γουστάρουν, αν  κρίνουν  πως διακυβεύονται  συμφέροντά τους ή δεν έχουν διάφορο.

Βρώμικοι ολιγάρχες και δικτάτορες. “Τελώνες” , εισπράκτορες στις   λεωφόρους της   κοινωνικής δικτύωσης τούτη τη φορά.

΄Εχουμε ανοίξει πόλεμο  μαζί τους. Αλλά δε φτάνει.  Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να μην  περνάει η πληροφορία,  η είδηση η κριτική από τα δικά τους βρώμικα χαλκεία. Και όχι μόνο των κοντυλοφόρων.  Και η κοινωνική δικτύωση  και η επικοινωνία ίδια είναι.

Κατασκευάζουν  κοινωνίες  “χοιριδίων” της Κίρκης.  Ας τους αποσπάσουμε το ραβδί από τα χέρια κι ας τους το… σπάσουμε στο  κεφάλι.

3.«Αντίο» Μελάνια: «Aδειάζει» Τραμπ, καταδικάζει επιθέση στο Καπιτώλιο και αποχαιρετά ΗΠΑ

ΣΚΑΪ

***

Είδα τον τίτλο μπροστά μου ,αλλά δεν πήγα  παρακάτω .  Σιχαίνομαι να διαβάζω κείμενα του ΣΚΑΪ.  Πόσω μάλλον να  ανοίξω το φασιστοκούτι τους και να  επιτρέψω στον Πορτοσάλτε να αποπατεί μπροστά μου.

Με  τέτοιο τίτλο,  κατάλαβα και έβγαινε  το νόημα πως    η  Μελάνια εγκατέλειψε τον Τραμπ,  διαφώνησε   με τις τακτικές τους  και    εγκατέλειψε  μάλιστα και  τις ΗΠΑ.  Μου φάνηκε, βέβαια,  περίεργο,  αλλά όλα μπορεί να συμβούν σε αυτό τον κόσμο.

Κοντοστάθηκα, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Και  έπιασα να διαβάζω τη συνέχεια.  Και ο κοντυλοφόρος που προσπαθούσε με το ζόρι να δικαιολογήσει τον τίτλο του, σε κάποια φάση παράθεσε και τη δήλωση της Μελάνια, που έλεγε ακριβώς τα αντίθετα. Πως δέχονται , ως ζευγάρι ανοίκειες  επιθέσεις, κουτσομπολιά κα απρέπειες από ασυνείδητους  για την προσωπική τους ζωή, πως βρίσκεται  δίπλα στο σύζυγό της και πως  αποχαιρετά   τον Αμερικάνικο λαό , για την τιμή να είναι   “πρώτη κυρία” στο Λευκό Οίκο.

Ο Σκαϊσμός είναι βαριά παθογένεια των κοινωνιών. Η έκφραση του πλέον  δεινού  Γκεμπελισμού.  Ο   Γιάννης  Αλαφούζος  με το Βαγγέλη  Μαρινάκη και τους λοιπούς εφοπλιστές του Λονδίνου, ως γνωστό ,είναι  από τους  πλέον ισχυρούς στυλοβάτες της αισχρής Μητσοτακικής  κυβέρνησης . Αλλά και   συνένοχοι  στη συγκάλυψη μεγάλων  εγκλημάτων και συνειδητής παραπληροφόρησης , διαστρέβλωσης και προπαγάνδας.

Μαρινάκης και Αλαφούζος δυο από τους πλέον “βρώμικους” εκπροσώπους του κεφαλαίου στην Ελλάδα.  Με “κατάμαυρο”, ποινικό μητρώο .

Κι όμως! Ο ΣΥΡΙΖΑ ,ως κυβέρνηση,  έδωσε άδεια σε τέτοιους υπόδικους και τρόφιμους φυλακής ,αργά ή γρήγορα, να  αγοράζουν τηλεοπτικές συχνότητες και ως  καναλάρχες   να σπάζουν το κοντέρ της μαύρης παραπληροφόρησης.

Χίλιους τρόπους είχαν   να τους πετάξουν  έξω.  Υπόδικοι είναι. Ο ένας μάλιστα για εμπόριο ηρωίνης. Και το άλλο αστέρι , δεν είναι πολύ μακριά.

Αλλά δεν  ήθελαν οι Συριζαίοι.  Και τώρα τους λούζονται. Εισπράττουν τους καρπούς της αφροσύνης τους.

Οπότε,  ας φροντίσει ο Αλέξης Τσίπρας  την επόμενη φορά  που θα ξαναπάρει την “καρέκλα”,  όχι μόνο να τους αφαιρέσει τις άδειες, αλλά να τους στείλει εκεί που είναι η θέση τους.  Κορυδαλλό , κατ΄ευθείαν.

4. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafa

Η εκπλήρωση του Μητσοτακικού ονείρου. Η αρχή της καταβολής της μίζας από τις μεγάλες αυτές αγορές άχρηστων και … αχρείαστων εξοπλισμών. ΄Ενα  σχέδιο που είχε εντολή να φέρει σε πέρας  ο αχυράθρωπος της φαμίλιας Νικ. Παναγιωτόπουλος.

Σκηνοθέτησαν πολεμικό κλίμα, πετούσαν κάθε τρεις  και λίγο το γάντι  απέναντι στο  δικτάτορα, έκαναν  ό,τι περνούσε από το χέρι τους να τον προκαλούν, με το ζόρι να στήσουν  θερμό επεισόδιο.

Και τα κατάφεραν.   Το σχέδιο απέδωσε . Ο Κούλης αγοράζει 18 πανάκριβα μαχητικά και τσεπώνει τεράστια ποσά από μίζες. Για να συντρίψουμε τους Τουρκαλάδες στον επερχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο!

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τόσους μήνες είχε βάλει και  έπαιζε  η  κασέτα του πατριωτισμού. Τουρκοφάγοι του κερατά και τούτοι, χειρότεροι από τον Παναγιωτόπουλο. Παίζανε φανερά και οι Συριζαίοι το   παιχνίδι της “φαμίλιας”.

“΄Εβαλαν πλάτη” στην αισχρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης .  ΄Οχι μόνο στις οπλαγορές , αλλά και στα μέτρα   της πανδημίας. ΄Οταν  πήραν είδηση το έγκλημα που διέπραξαν , ήταν  αργά. Σήμερα τρέχουν και δε φτάνουν Καλά να πάθουν.

5. Κοτζιάς: Είπα στον Ερντογάν ότι θα βυθίζαμε το Oruc Reis

O Νίκος Κοτζιάς.

Μας λέει, δηλαδή,  ο  Συριζαίας και π. υπουργός Εξωτερικών , εθνικισταράς και  παλικαράς και τούτος,  πως… και καλά, θα βυθίζανε το Oruc Reis, αν ο τρελαμένος   Σουλτάνος,  το έβγαζε σε αμφισβητούμενα νερά.  Προσέξτε. Δεν είπανε οι Τούρκοι να πάνε να σκάψουν δίπλα στην Ιεράπετρα, γενικά και αόριστα “νότια της Κρήτης”  είπαν, σε σύνορα που οι ίδιοι λένε πως  έχουν αυθαίρετα, μονομερώς  από την Ελλάδα χαραχτεί.

Και εδώ έχουν τα δίκια τους οι Τούρκοι. Με τσαμπουκά, κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάνης,  στρατικοποιούμε τα νησιά, βάζουμε επίσης αυθαίρετα 10 μίλια στον αέρα, αλλά,  σύµφωνα µε τη Συνθήκη της Λωζάνης ο εναέριος χώρος ορίστηκε στα τρία (3) ναυτικά µίλια.  Η  Ελλάδα το 1931,όμως,  γιατί έτσι γούσταρε, τον διεύρυνε   στα δέκα (10) .Και παρ΄όλα αυτά, ο Κοτζιάς, το “παλικάρι της φακής” ,θα τους βύθιζε .απείλησε. το καράβι.

“Και κερατάς και δαρμένος” εδώ ο Τούρκος. Ο Κοτζιάς ,ο συνομιλητής,  παρακαλώ του Ρώσου  ΝεοΝαζί  Αλεξάντερ Ντούγκιν, θα χτύπαγε  το τούρκικο καράβι.  Κι  αυτό σήμαινε πως την ίδια στιγμή ο  Ερντογάν  θα έριχνε μπόμπες  στο σπίτι  με τα  παιδιά σου μέσα.

Και ακόμα δε μάθαμε να τον έφτυσε κανείς τον Κοτζιά.  ΄Η, να του έχει αστράψει συμβολικά  κάποιος ένα χαστούκι. να είναι όλο δικό του. Και να του πει: “Μασκαρά, αν θέλεις να βυθίζεις τούρκικα καράβια,  στείλε τα δικά  σου παιδιά να  σκοτωθούν. Κάτω τα χέρια από τα δικά μας” ‘

΄Ενα “γερό ξύλο” το χρειάζεται  εθνικισταράς  Νίκος  Κοτζάς. Τον έχουμε  πάλι  καταγγείλει. Και όχι μόνο μια φορά.

6. Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς Α' κατοικίας

Κι εσείς τί κάνετε ,κυρά μου;  “Βάλετε τον κόπανο να κλάψει”, φυσικά.  Και  ως κυβέρνηση,  δεν δώσατε οριστική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα με  “κόκκινα δάνεια”.  Το αφήσατε να σέρνεται, για   κρατάτε ομήρους τους οφειλέτες   στις εκλογικέ σας αναμετρήσεις.  Ντροπή !

Αν νοιάζεστε πραγματικά για το “κεραμίδι” του ΄Ελληνα, κατεβάστε τώρα κόσμο  στις πλατείες.   Σας πήρανε είδηση  πως πετάτε  στρακαστρούκες. Γίνεστε γραφικοί.

7. Βόμβα μεγατόνων από τον Τράγκα: “Αυτά τα νησιά θα δώσουμε στους Τούρκους. Είναι συμφωνημένο”!

Sportdog Team

Βόμβα μεγατόνων από τον Τράγκα: "Αυτά τα νησιά θα δώσουμε στους Τούρκους. Είναι συμφωνημένο"!

Ο ξεφτίλας τον εξευτελισμό δεν το φοβάται. Κανόνας.

Τίποτ΄ άλλο  συγκλονιστικό , λεβέντη μας; Σου ψιθυρίσανε στο αυτί;

 Στο μεταξύ, τα  λεφτά σου τα ξανάβγαλες έξω; ΄Οχι τίποτα  άλλο, δηλαδή,  μην έχουμε τίποτα ντράβαλα  εδώ, τώρα  που θα χαρίσουμε τα νησιά στους Τούρκους και πάει ο ιδρώτας σου στράφι.

Καβάτζωσέ τα, καλού -κακού πάλι σε καμιά ελβετική θυρίδα. Ξέρεις εσύ από τέτοια.