ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (1.ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ; ΘΑ ΤΡΩΣ ΜΠΟΥΝΙΔΙ.2 .ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ. 3. “ΑΧΤΑΡΜΑΣ” ΚΑΤΑ…”COCA COLA”) 4. ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ) …

 

«ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
Κολ κατά Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ επιτίθεται σε ένα νέο βιβλίο του στον διάδοχό του, τον Σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, επειδή επέτρεψε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη ενώ ταυτόχρονα επικρίνει και τους σημερινούς ηγέτες των δυτικών χωρών, θεωρώντας τους υπεύθυνους, για την “απομόνωση” της Ρωσίας στην κρίση με την Ουκρανία.

Κολ κατά Σρέντερ για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Το βιβλίο Aus Sorge um Europa (“Από αγωνία για την Ευρώπη”) θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία την Τετάρτη, ωστόσο στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκστσάιτουνγκ δημοσιεύει εκτενή αποσπάσματά του. Σύμφωνα με αυτά, ο Κολ ειρωνεύεται τον Σρέντερ (ήταν καγκελάριος μεταξύ 1998-2005) επειδή δέχτηκε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη το 2001 και επειδή το 2003 συμφώνησε να επιτραπεί στη Γερμανία και τη Γαλλία –τότε πρόεδρός της ήταν ο Ζακ Σιράκ– να μην τηρήσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Οι δύο αυτές χώρες βρέθηκαν έτσι να έχουν διαρκώς ετήσιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους μεγαλύτερο από το όριο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αυτές οι δύο αποφάσεις του Σρέντερ “ήταν από τα σοβαρότερα λάθη” που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει ο “πατέρας” της γερμανικής επανένωσης.
“Αυτό που συνέβη είναι πραγματικά αίσχος για τη γερμανική πολιτική και, ταυτοχρόνως, μια απεμπόληση της γαλλογερμανικής συνεργασίας”, τονίζει ο πρώην καγκελάριος.

Σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του όπου αναφέρεται στη Ρωσία, ο Κολ επικρίνει επίσης τους ηγέτες της Δύσης γιατί “απομόνωσαν” τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης.
Θεωρεί μάλιστα “ριζοσπαστική και λυπηρή” την απόφαση της G7 (οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες) να συνεδριάσουν τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς την παρουσία των Ρώσων εκπροσώπων.

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να φροντίσουν “να μην καταστρέψουν αυτά που πετύχαμε στο παρελθόν”, προειδοποιεί ο Χέλμουτ Κολ ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει το βιβλίο του αύριο στη Φρανκφούρτη, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πρόσφατα, δύο δημοσιογράφοι κυκλοφόρησαν μια μη εγκεκριμένη βιογραφία του Κολ στην οποία ο πρώην καγκελάριος φέρεται να έκανε πικρόχολα σχόλια για τους πρώην πολιτικούς συνεργάτες και φίλους του. Σύμφωνα μάλιστα με το βιβλίο αυτό, υποστήριζε ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ “δεν ήξερε ούτε πώς να τρώει με μαχαίρι και πιρούνι” όταν ξεκίνησε την πολιτική καριέρα της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πικρόχολος ο  Χέλμουτ Κόλ , αν είπε όλα αυτά, έτσι όπως  διατυπώνονται παραπάνω. Δείχνει να έχασε την πολιτική του οξυδέρκεια (πώς μπορούσε να μην είναι η Ελλάδα στην ΟΝΕ;) ,αλλά και το ήθος του (αυτό έχει να πει για το δικτάτορα Πούτιν και το ρώσικο εθνικισμό;)

Να  αναρωτηθούμε για άλλη μια φορά. Γιατί πολλοί το “χάνουν” εντελώς και γίνονται άλλοι άνθρωποι, αγνώριστοι  στη δύση της ζωής τους; Ή μήπως έτσι ήταν πάντα, αλλά ήξεραν καλά να κρύβονται;

_________________________________________________________________

Σκουρλέτης: Το Ποτάμι είναι… Coca Cola!

Με μία παλιά διαφήμιση του γνωστού αναψυκτικού περιέγραψε τις θέσεις του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στον κυριακάτικο Τύπο.

Σκουρλέτης: Το Ποτάμι είναι... Coca Cola!

Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στην «Εξέλιξη» για σειρά θεμάτων, ωστόσο εντύπωση έκανε το σχόλιό του για το Ποτάμι και τον αρχηγό του, σε ερώτηση για τις πιθανότητες μίας συνεργασίας, μετά την πρόσφατη αντιπαράθεση με αφορμή μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζω πως το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη είναι ένας ασπόνδυλος πολιτικός σχηματισμός. Μου θυμίζει εκείνο το παλιό διαφημιστικό μήνυμα της coca-cola, “πάει με όλα”», σχολίασε ο κ.Σκουρλέτης.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι σε μία πιθανή εκλογική αναμέτρηση που δεν θα αποδώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενός κόμματος, όλα τα σενάρια συνεργασιών είναι ανοιχτά. «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι αυτό που θα διαμορφώσει τον πολιτικό χάρτη, τις δυνατότητες και την μορφή της επόμενης κυβέρνησης», υπογράμμισε.

“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”.  Ο εκπρόσωπος Τύπου του κομματικού μορφώματος  ΣΥΡΙΖΑ (ο αχταραμάς των μονίμως “Αγανακτισμένων”),οι μεταλλαγμένοι πρασινοφρουροί, οι οπαδοί των οικονομικών μοντέλων της Αργεντινής, οι θαυμαστές των ανά τον κόσμο δικτατόρων και επιμένοντες παρ΄όλα αυτά να αυτοπροσδιορίζονται ως… αριστεροί, μιλούν για ασπόνδυλο πολιτικά “Ποτάμι”!

Η αυτογνωσία είναι σπάνια αρετή. Η υποκρισία η συνήθης τακτική των κομματικών μορφωμάτων. Γνωστά αυτά.

 

____________________________________________________________

Περίανδρος: O Παναγιώταρος ήταν μαζί μου, ο Μιχαλολιάκος έδωσε την εντολή

«Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα… Με τρέμουν… Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του ’98 στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό…».

Τα λόγια αυτά που αφορούν την αιματηρή επίθεση που είχε δεχθεί από φάλαγγα χρυσαυγιτών ο τότε φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής ανήκουν στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, κατά κόσμον Περίανδρο, πάλαι ποτέ νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του αρχηγού της.

Πρόκειται για απόσπασμα από έναν διάλογο που πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ ήδη η έρευνα για τα στελέχη και τα μέλη της ΧΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν είναι καινούρια όσα λέει ο “Περίανδρος”.Και δεν είναι μόνο το παραπάνω έγκλημα που ο Μιχαλολιάκος είναι  ο φυσικός ή ο ηθικός αυτουργός.  Άλλο όμως θέλουμε να επισημάνουμε εδώ με αφορμή όσα είπε ο Ανδρουτσόπουλος.

Κυβέρνηση, δικαιοσύνη, αντιτρομοκρατική, αστυνομία “σκάβουν το λάκκο” τους με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. Η κυβέρνση χρειάστηκε την πίεση ξένων κυβερνήσεων για να κινηθούν δικαστικές  διώξεις εναντίον της ναζιστικής οργάνωσης. Ο ΄Αρειος Πάγος νομιμοποίησε την εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκου, σαν να μην ήξερε ό τι αυτό το τέρας έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους και επομένως ήταν ΚΑΙ φυσικός και ηθικός αυτουργός των δολφονιών και των επιθέσων εναντίον αθώων πολιτών. Η αντοτρομοκρατική δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μια έρευνα για να μαζέψει  τα όπλα των Ναζί  από τις  καβάτζες που τα κρύβουν. Και η αστυνομία,ως γνωστόν, ναζιστοκρατείται.Να θυμίσουμε ακόμα πως  δεν είναι πολύς καιρός που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο το Μιχαλολιάκο και συνομίλησε με το τέρας του  Ναζισμού!

Βαριά εγκλήματα όλα αυτά και   ακόμα κανείς δεν απολογήθηκε, δε ζήτησε συγγνώμη. Οι φορείς των θεσμών δεν είναι στο απυρόβλητο.Το αντίθετο.Πρώτοι αυτοί πρέπει να απολογούνται και να τιμωρούνται, αν επιδεικνύουν ασέβεια στην ιδιότητά τους και ανυπακοή στο νόμο.

Εμείς από σήμερα ,συμπεριλάβαμε στη μόνιμη ανάρτησή μας για την τμωρία  ΚΑΙ των οπαδών Ναζιστών του Μιχαλολιάκου και μια υπενθύμιση που αφορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ΄Αρειο Πάγο. Ο Πρώτος να ζητήσει συγγνώμη από την Ιστορία, γιατί δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο (σύμβολο της Δημοκρατίας)  τον Αρχι-Ναζί Μιχαλολιάκο.  Ο ΄Αρειος Πάγος επίσης να ζητήσει συγγνώμη από την Ιστορία, γιατί νομιμοποίησε το Ναζισμό στην Ελλάδα.

_________________________________________________________________________

Με ΜΑΤ και… μπουνιές η Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά! Γρονθοκόπησαν πολίτη που ήθελε να μπει σε πολυκατάστημα να ψωνίσει!

– Εικόνες ντροπής με ΜΑΤ να φυλάνε… μαγαζιά και διαδηλωτές να δέρνουν καταναλωτές!

– Διαδηλωτής χτύπησε με γροθιά πολίτη που ήθελε να μπει στο πολυκατάστημα Attica στη Θεσσαλονίκη

– Ακολούθησε ένταση, σπρωξίματα και βρισιές

– Επέμβαση ΜΑΤ για να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από την είσοδο του καταστήματος – Τραυματίστηκε μια κοπέλα!

– Συγκέντρωση χωρίς εντάσεις του ΠΑΜΕ έξω από το Attica στην Αθήνα

– Ηρεμία και λίγος κόσμος στην Ερμού

Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα και εικόνες που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη δημοκρατία και την ελευθερία της επιλογής έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα ορισμένων να μη συμφωνούν με το να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά στις Κυριακές. Δικαίωμα και άλλων να πάνε να ψωνίσουν. Δικαίωμα…

Ο συνδικαλισμός του ΠΑΜΕ στο… πακέτο του περιέχει   και ξύλο και τραμπουκισμό και ύβρεις. “Πάμε στοίχημα” πως οι παραπάνω αληταράδες που χτύπησαν πελάτη ήταν ΠΑΜΕίτες;

Σε όλες τις χώρες του κόσμου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά Κυριακή.  (Σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, φαρμακεία). Εκεί δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, που θα ήθελαν να ξεκουραστούν την Κυριακή;  Πού αλλού στον κόσμο βλέπει κανείς τέτοιες  σκηνές τραμπουκισμού και βίας σαν τη σημερινή στο ΑΤΙΚΑ;

΄Ελεγα στη Σουηδία την περίπτωση των Φαρμακείων που είναι μονίμως κλειστά στην Ελλάδα και όταν ανοίγουν πουλάνε σε τιμές…φαρμακείου και δεν το πίστευαν. Ούτε επίσης πως δεν  είχε  δικαίωμα μέχρι τώρα ένας φαρμακοποιός  να ανοίξει αν θέλει το κατάστημά του.  Απίστευτα για τους ξένους ,αλλά πραγματικά για μας που τα ζούμε, που τα τρώμε στη μούρη μια ζωή.

Τροτοκοσμική  χώρα σε όλα η Ελλάδα. Και το κράτος ανύπαρκτο.