ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ
Πέθανε η κορυφαία ιστορικός Ερικα Βάιντσιρλ

Σε ηλικία 89 χρόνων άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στη Βιέννη, η «μεγάλη κυρία της αυστριακής σύγχρονης ιστορίας» και κορυφαία ερευνήτρια του ναζισμού, Ερικα Βάιντσιρλ.

Πέθανε η κορυφαία ιστορικός Ερικα Βάιντσιρλ

 

Πέθανε η κορυφαία ιστορικός Ερικα Βάιντσιρλ

Δεν ήταν “κακή” ως ιστορικός η  Βάιντσιρλ. Και ειδικά στην έρευνα του ναζισμού, πρωτοστάτησε.

 ΄Ομως, πώς να το κάνουμε; Δεν περιμένει πολλά η Ιστορία από “καθεστωτικούς” πανεπιστημιακούς. ΄Εχουν “βαρίδια” στα πόδια. Και πάνε να κρατήσουν …”πολλά καρπούζια στη μασχάλη”. Δε γίνεται αυτό!

__________________________________________________________
ΡΕΙΧΑΝΕΧ ΤΖΑΜΠΑΡΙ

Ακόμη να κοπάσουν οι αντιδράσεις για τον απαγχονισμό της 26χρονης Ιρανής

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν σήμερα με τη σειρά τους την πρόσφατη εκτέλεση δι’ απαγχονισμού μίας 26χρονης στο Ιράν.

Ακόμη να κοπάσουν οι αντιδράσεις για τον απαγχονισμό της 26χρονης Ιρανής

Η 26χρονη Ιρανή Ρεϊχάνεχ Τζαμπάρι απαγχονίστηκε το Σάββατο καθώς καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή σκότωσε έναν άνδρα ευρισκόμενη σε άμυνα όταν εκείνος επιχείρησε να την βιάσει.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπούμαστε για την εκτέλεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας.

«Εγείρονται σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην υπόθεση της κ.Τζαμπάρι κι ειδικά αναφορικά με την καταγγελία ότι η καταδίκη της βασίστηκε σε μαρτυρία που αποστάστηκε δια της βίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ΕΕ εκφράζει «αποτροπιασμό» για την εκτέλεση και την «έντονη αντίθεσή της στην θανατική ποινή, η οποία είναι σκληρή και απάνθρωπη, αλλά και μη αναστρέψιμη».

Τόσο η Ύπατη Αρμοστεία όσο και η ΕΕ εκφράζουν ανησυχία για την αύξηση των εκτελέσεων στο Ιράν.

Η Τεχεράνη εκτέλεσε τουλάχιστον 852 ανθρώπους μέσα σε ένα χρόνο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, περιλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών ακτιβιστών, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Αχμεντ Σαχίντ, ειδικός του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το 2012 το Ιράν εκτέλεσε 580 ανθρώπους και 676 το 2011.

 

«Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπούμαστε για την εκτέλεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας.

Η ΕΕ εκφράζει «αποτροπιασμό» για την εκτέλεση

Αντί η ΄Υπατη Αρμοστεία και η Ε.Ε να ντρέπονται βγάζουν και…λυπητερές καταγγελίες.

Δε συγκινείτε κανέναν μ΄αυτά. Ούτε πείθετε επίσης κανέναν. Συνένοχοι των εγκλημάτων των Ιρανών Ταλιμπάν είστε. Με ευχολόγια,καταγγελίες και απειλές χωρίς αντίκρυσμα,δε σταματούν οι εκτελέσεις. Μόνο τη γλώσσα της βίας μπορούν να καταλάβουν οι Μουτζαχεντίν.Το γνωρίζετε καλύτερα απ΄όλους.

_________________________________________________________________
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε: Καλή Λευτεριά Έλληνες!

Η ηττοπαθής στάση που είναι διάχυτη στην καθημερινότητα των περισσότερων Ελλήνων απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης που μας επέβαλλαν ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος και Μέρκελ είναι ανακόλουθη με την παρακαταθήκη του έπους του ’40.

Στα χρόνια της εθνικής ταπείνωσης, της υποδούλωσης και της αναξιοπρέπειας οι τυπικές, στείρες ευχές που ακούγονται για τη σημερινή (28/10/2014) Επέτειο αδυνατούν να ωραιοποιήσουν τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαμε ως Έθνος.

Αντιθέτως καταδεικνύουν – δυστυχώς – τα ταπεινά μας μεγέθη έναντι της Ιστορίας μας!

Στη σωρεία βάρβαρων μέτρων που μας επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι και εξαθλίωσαν τις ζωές μας, οι μεν δωσίλογες ελληνικές κυβερνήσεις είπαν ένα μεγαλοπρεπές «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», ο δε ελληνικός λαός έμεινε απλός παρατηρητής, να βλέπει τη ζωή του να βιάζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

Αυτή η ζωή μας αξίζει όμως; Έχουμε δικαίωμα να ντροπιάζουμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία μας;

Η απάντηση είναι «ΟΧΙ».

Έστω και τώρα λοιπόν με ομόνοια, σύνεση και σθένος – χωρίς ακρότητες και πάθη – ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την ηθική και πνευματική μας ανάταση και την ελευθερία του Έθνους μας!

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, ώστε να είμαστε – και πάλι – περήφανοι Έλληνες.

Γράφουμε παρακάτω πως “παρά τρίχα” γλυτώσαμε την “κλωτσιά” το 2012, όταν η Μέρκελ είχε αποφασίσει να μας βγάλει από το ευρώ. Τελευταία στιγμή τελικά  δεν έγινε το “κακό” κι αυτό από την επιμονή και τους ελιγμούς του Μπαρόζο.

Και μετά απ΄αυτά που μαθαίνουμε σήμερα (αν και τα υποπτευόμαστε) , παρακολουθείς   τόσα χρόνια τους λεονταρισμούς Τσίπρα,Καμμένου και Μιχαλολιάκου και σε πιάνουν  γέλια και  θλίψη μαζί. Δαβάζεις και κάτι “δεκάρικους”  σαν τον παραπάνω του φιλοναζιστικού εντύπου για…  “ελευθερία του ΄Εθνους και υπερήφανους ΄Ελληνες” και γίνεσαι “Τούρκος” κανονικός.

Καλά, υποψία μυαλού και κρίσης δε διαθέτουν αυτοί οι πατριωταράδες. Είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά τόση τύφλα πια, να μην έχουν την ικανότητα ούτε τα αυτονόητα να αντιληφθούν;

Κανείς ως φαίνεται, δε σας κρατούσε, παλικαράδες μου , Ελληνάρες  στο ευρώ. ΄Οποια ώρα θελατε την “κάνατε”. “Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα” ,θα σας λέγανε οι Ευρωπαίοι. Χάρη μας κάναμε, που  μας  κρατάμε ακόμα στο ευρώ, και παίρνουμε αρωγές και πακέτα.  Μας το λένε πια  κατάμουτρα .Και οι σοβαροί, όχι μόνο η Bild. Ξεκουμπιστείτε να ησυχάσουμε κι εμείς από τις διαπλοκές, τις λαμογιές ,την αχαριστία και την παλιανθρωπιά σας.

Μετά, όμως, “βγάλτε τα κάστανα από τη φωτιά”. Μόνοι σας. Και όταν θα σας σφάζουνε οι Ναζί του Μιχαλολιάκου με τα σπαθιά που “θα ακονίζουν στα πεζοδρόμια” (λόγος Μιχαλολιάκου το 2012 στις Θερμοπύλες),  μην αρχίζετε πάλι να  βάζετε τα κλάματα  και να καλείτε σε βοήθεια. Κανείς δε θα σας ακούσει, ουδείς θα σας συμπαρασταθεί.Και όταν σας βοηθούσαν, πάλι, ανόητοι και αχάριστοι φανήκατε.

Στην αρχαιότητα η αχαριστία ήταν ποινικό έγκλημα. Είναι γνωστό επίσης πως “ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος”. Και είναι, πέρα υποκριτές, και αχάριστοι  όλοι αυτοί οι κουφιοκεφαλάκηδες  οπαδοί του Τσίπρα, του Καμμένου, του Μιχαλολιάκου. Εμ, τσεπώνουν τα  όβολα των ξένων (λές και τους  παρακαλούν εκείνοι να μας στέλουν τις…προμήθειες),εμ  διαμαρτύρονται, γιατί μένουμε στο ευρώ και δεν αποφασίζει ο Σαμαράς να μας πετάξει έξω. Μια αφασία είναι όλοι τούτοι οι Ελληνάρες,σε παντελή σύγχυση φρενών, σε μόνιμο “σαλτάρισμα”.

 Αλλά, υπάρχει και κάτι παρήγορο μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα.  2,5  εκατομμύρια (με το ζόρι) είναι όλοι κι όλοι  οι  παλαβοί  σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων. Δεν είναι δα και  πλήθος,  για να βάλουμε τα κλάματα και να τα βάψουμε μαύρα.

Το σίγουρο είναι πως ο πολύς ο κόσμος, ανεξάρτητα από μόρφωση και ηλικία , καταλαβαίνει. Σέβεται το αυτονόητο και το λογικό. Δε ζει στα σύννεφα και την παράνοια.Καταλαβαίνει πολύ καλά και ποιος έχει το δίκιο και πού είναι το συμφέρον του.

Τους άλλους, οφείλουμε να μάθουμε να τους αντιμετωπίζουμε ως… άτομα με ειδικές ανάγκες. Φυσικά και δε θα τους πετάξουμε στον “Καιάδα”,όπως απειλούν αυτοί ότι θα κάνουν για όσους έχουν κουκούτσι μυαλό σ΄αυτό τον τόπο. Κι δεν είναι η μόνη διαφορά μας. Δεν είναι μόνο άμυαλοι και ανερμάτιστοι. Είναι και χαιρέκακοι, εκδικητικοί, παλιάνθρωποι!

Το παίζουν τρελοί ή είναι;

_________________________________________________________________________

Μπαρόζο: Πώς έπεισα την Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ
.
Περήφανος που συνέβαλε στο να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την πιο σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση των τελευταίων 50 χρόνων δήλωσε σε συνέντευξη – απολογισμό της θητείας του στο Reuters ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην κρίση στην Ελλάδα και στις διαβουλεύσεις που γίνονταν το καλοκαίρι του 2012 για το αν θα έπρεπε να βγει ή όχι η χώρα από το ευρώ.

Ο Μπαρόζο θυμάται την ιδιωτική σύσκεψη που είχε συγκαλέσει με κορυφαίους οικονομολόγους από ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες τον Ιούλιο του 2012, στο αποκορύφωμα της κρίσης.

«Τους έκανα δύο ερωτήσεις. “Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα είναι ακόμη στην ευρωζώνη στα τέλη του έτους”. Όλοι, εκτός από έναν, είπαν “όχι” (δεν θα είναι). Το κεντρικό σενάριο προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας. Κατόπιν ρώτησα: “Πόσοι από εσάς πιστεύετε ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το ευρώ με τη σημερινή του μορφή;”. Οι απαντήσεις ήταν πενήντα-πενήντα».

Ο Μπαρόζο είπε ότι ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του μήνα εκείνου στην προσπάθειά του να πείσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά να προωθήσει ευρείες μεταρρυθμίσεις και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

  1. «Υπάρχουν πολλές σημαντικές προσωπικότητες – ακόμη και μέσα στη γερμανική κυβέρνηση – που έλεγαν ότι το καλύτερο θα ήταν η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες να αποχωρήσουν (από την ευρωζώνη) ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε την υπόλοιπη», θυμήθηκε.

Ο Μπαρόζο είπε ότι απευθύνθηκε στα επιφυλακτικά ένστικτα της Μέρκελ.

«Για μένα αυτό που είχε σημασία δεν ήταν τόσο να την πείσω ότι είχε συμφέρον να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά να την πείσω σχετικά με τους κινδύνους που θα ενέσκηπταν εάν δεν είχαμε την Ελλάδα στο ευρώ. Είπα: “Θέλετε να κάνετε ένα άλμα στο σκοτάδι;” Αυτό ήταν ένα ισχυρό επιχείρημα για έναν άνθρωπο όπως η Μέρκελ, το σύστημα της οποίας όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων είναι συντηρητικό – με την καλή έννοια της λέξης. Προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο, όχι να μεγιστοποιήσει το κέρδος», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Στην Ιστορία δε γίνονται προβλέψεις. Ούτε υποθέσεις. Δε λες, αν δε γινόταν  αυτό ,θα γινόταν, ή υποθέτουμε πως  θα γινόταν, το άλλο. Υποθετική Ιστορία δεν υπάρχει. Μπορούν να διατυπώνονται απόψεις, ενδεχόμενα, διλήμματα. ΄Ολα,όμως,είναι εκτεθειμένα στην αμφισβήτηση  και την άρνηση. Αν δεν έχεις πραγματικά γεγονότα στα χέρια σου να τα εξετάσεις, να τα  κρίνεις,ως ιστορικός, δεν έχεις ουσιαστικά ιστορικό αντικείμενο για  έρευνα και κρίση. ΄Απαξ και έπεσε η αυλαία ,τελείωσαν τα “δρώμενα” για τον ιστορικό, μαζί και οι κρίσεις. Από κει πέρα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα η μυθιστοριογαφία και η μικροπολιτική των κομμάτων. ΄Αντε και η…αστρολογία.

Με την έναρξη της οικονομικής  κρίσης μετά το 2008, είχαμε από τις σελίδες του Homo-Naturalsis.gr προτείνει τα εξής:  Σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.΄ ΄Αμεση έξοδο από το ευρώ. Βαθύ “κούρεμα” του χρέους. Ειδικό δικαστήριο για την τιμωρία των μελών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, διάλεξε το δρόμο της υπακοής στους διεθνείς κανόνες της “Αγοράς” .Από τα αποτελέσματα φάνηκε πως ήταν καλή επιλογή. ΟΥΔΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ  ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΟ …”ΚΑΝ΄ΤΟ, ΟΠΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ”,  ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ,ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.

Σήμερα μαθαίνουμε από τον Μπαρόζο τι παίχτηκε στο παρασκήνιο. ΄Ολοι θέλανε να μας δώσουνε “κλωτσιά” από το ευρώ. Τελευταία στιγμή φαίνεται πως κάνανε πίσω, επειδή φοβήθηκαν για τις συνέπειες αυτης της εξόδου στις άλλες χώρες. Αυτή η λογική πρυτάνευσε στην Ευρώπη.

Οπότε, σήμερα, με όλο αυτό τον ιστορικό εξοπλισμό που διαθέτουμε από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν φανερά ή στα παρασκήνια και από τις αποκαλύψεις, μάλλον η λύση της εκούσιας εξόδου από τη χώρα,δε θα ήταν και η καλύτερη. Αντί να μας δείξουν την πόρτα  οι άλλοι, θα βγαίναμε από μόνοι μας.

Το σημαντικότερο ,όμως, που μαθαίνουμε τώρα (ή μάλλον επιβεβιώνεται από επίσημα χείλη) είναι πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2012 στην ουσία ήταν χωρίς αντίκρυσμα, αφού θα γινόταν έτσι κι αλλιώς εκείνο που είχαν αποφασίσει στην Ευρώπη. Θα μπορούσαν, δηλαδή, να μας πετάξουν από την ΟΝΕ, έστω κι αν εμείς εδώ είχαμε αποφασίσει και επιθυμούσαμε διακαώς να μη βγούμε! “Μονά-ζυγά¨ δικά τους με άλλα λόγια.

΄Οπως και να έχει το πράγμα,είπαμε,ουδείς μπορεί να κρίνεις και να αποφασίσει για γεγονότα που δεν έγιναν. Και αφού δεν έγιναν,δεν υπάρχουν.Και με ανυπαρκτα γεγονότα,δεν ασχολείται η ιστορία