ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 1.” Ο ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ” ΠΑΛΙ!
2. ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
3.”Την εποχή του Πάγκαλου …που ΄ναι κοντές οι φούστες».

 

“Έκαψαν” το Φέργκιουσον μετά την απόφαση για την υπόθεση Μπράουν – Πυροβολισμοί και πλιάτσικο – Αστυνομία: Αναπάντητα τα πυρά αλλιώς θα είχαμε νεκρούς
`Έκαψαν` το Φέργκιουσον μετά την απόφαση για την υπόθεση Μπράουν – Πυροβολισμοί και πλιάτσικο - Αστυνομία: Αναπάντητα τα πυρά αλλιώς θα είχαμε νεκρούς
– Εικόνες απίστευτης καταστροφής στο Φέργκιουσον του Μιζούρι
– Βίαιες διαδηλώσεις μετά την απόφαση βόμβα να μην δικαστεί ο αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Μάικλ Μπράουν
– “Δεν είδαμε ειρηνικούς διαδηλωτές” λέει η αστυνονία
– Ακούστηκαν περισσότεροι από 150 πυροβολισμοί, κάηκαν αυτοκίνητα και μαγαζιά
– Στους δρόμους η Εθνοφρουρά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι
Διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ – Επεισόδια στο Όκλαντ

Πεδίο μάχης το Φέργκιουσον, με τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ειρηνικά να μετατρέπονται σε “πόλεμο” ανάμεσα στην αστυνομία και τους κατοίκους της πόλης που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μετά την απόφαση των ενόρκων να μην προσαχθεί σε δίκη ο Ντάρεν Γουίλσον.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε με έξι σφαίρες τον 18χρονο άοπλο Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου. Η αστυνομία κατηγόρησε τον νεαρό πως νωρίτερα είχε ληστέψει μια κάβα. Ο Γουίλσον υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα, αλλά αυτόπτες μάρτυρες είπαν από την πρώτη στιγμή πως ο Μπράουν ήταν γονατισμένος στο έδαφος και με τα χέρια ψηλά, στα θέση παράδοσης όταν πυροβολήθηκε.

Ο Ομπάμα,απέτυχε παταγωδώς  σχεδόν σε όλα. Και στην εξωτερική και την εσωτερική πολιτική. Αποδείχτηκε  αναποφάσιστος, δειλός, μετριοπαθής και διστακτικός στην αντιμετώπιση των εγκληματιών, μέσα και έξω από τη χώρα.  Και τα προβλήματα, όχι μόνο στη Αμερική, αλλά παγκόσμια γιγαντώθηκαν  (ήταν επακόλουθο), εξαιτίας αυτής ακριβώς  της έλλειψης διορατικότητας  και της ανικανότητας να χειριστεί σωστά την εξουσία του  ο Αμερικανός πρόεδρος,

Σήμερα, μετά την κατάπτυση αυτή απόφαση του δικαστηρίου στο Μιζούρι, ο πρόεδρος της Αμερικής όφειλε να προχωρήσει σε διάγγελμα. Μιλάμε για μια πρωτοφανή ρατσιστική δολοφονία, αλλά και δικαστική απόφαση εξίσου ρατσιτική, που δεν είχε μόνο σκοπό τη  συγκάλυψη του  εγκλήματος, αλλά στόχος βασικός ήταν να “ανοίξει ο ασκός του Αιόλου”,”να γίνει το έλα να δεις” (όπως κι έγινε).

Στο μέλλον (και στο πολύ εγγύς, μάλιστα) όλες αυτές οι “επιταγές” που υπέγραψε και τις άφησε ακάλυτες ο Ομπάμα, θα …”διαμαρτυρηθούν”. Και θα δούμε όχι το “Μισισιπή  και το Μιζούρι να  καίγονται”,αλλά την Αμερική ολόκληρη!

____________________________________________________________

2. Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού ‘Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου»δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, δακρυσμένη, είπε πως ακόμη δεν πιστεύει ότι έγινε δεκτό το αίτημά της. Ήταν η τρίτη φορά που η καταδικασμένη σε 12ετή κάθειρξη κόρη του πρώην υπουργού είχε ζητήσει την έξοδό της από τις φυλακές.

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω, είπε. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Ο συνήγορος της κ. Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εντολέα του είπε πως «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της». Είπε επίσης, όπως το είχε αναφέρει και εντός του δικαστηρίου ζητώντας να μην επιβληθεί στην κ. Τσοχατζοπούλου χρηματική εγγύηση, ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να μαζέψει το ποσό της εγγύησης:

«Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Η Αρετή έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφερόμενος στην αρνητική για την εντολέα του απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε:

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».

 Μέσα σ΄αυτή τη “Σαχάρα”, που διάλεξε η ελληνική δικαιοσύνη να πορεύεται, αποφάσεις σαν την παραπάνω ,είναι μια πραγματική “όαση” και για το θεσμό και για μας τους συνειδητοποιημένους πολίτες. Υπάρχουν δικαστές στη Δανιμαρκία, τελικά. Μράβο που προχώρησαν σ΄αυτή τη γενναία  απόφαση!

Σύντομα να γίνει το ίδιο και για τη Σταμάτη. Είναι κι αυτή μητέρα και (φανερά) άρρωστη. Ας μείνει “μέσα” να πληρώσει ο βασικός υπύθυνος αυτής της τραγωδίας.  Ο “όμορφος” πήρε στο λαιμό του πολύ κόσμο. Και την ίδια την οιογένειά του. ΄Ετσι ήταν από τη αρχή: Ανεύθυνος,μέτριος και μεγαλομανής. Τί να λέμε τώρα;

___________________________________________________________________________

 

3. Πάγκαλος: “Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου – Δεν ξέρει τον Λαμπράκη!”
Πάγκαλος: `Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου - Δεν ξέρει τον Λαμπράκη!`
Λάβρος για ακόμη μία… Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, κατηγορώντας την πως αποκάλεσε τονμαραθωνοδρόμο Γρηγόρη Λαμπράκη… Γεώργιο χωρίς να ντρέπεται, ενώ ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για αυτούς τους χαρακτηρισμούς!
Στο καθιερωμένο του ραντεβού με τα ερτζιανά κάθε Τρίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί για ακόμη μία φορά μέσα από το Βήμα fm, αποκαλώντας τη Ρένα Δούρου ημιμαθή και ανυπόληπτη, με αφορμή τον μαραθώνιο.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε συγκεκριμένα: “Μα, η κυρία Δούρου δεν ξέρει το όνομα του Λαμπράκη! Χθες, στην τηλεόραση, και την είδα με τα μάτια μου, είπε ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας συνδέει τον αρχαίο μαραθωνοδρόμο με τον Γεώργιο Λαμπράκη. Με τον Γεώργιο Λαμπράκη… Ξέρετε άλλον Λαμπράκη, πέραν του Γρηγορίου, να έτρεχε αυτόν τον Μαραθώνιο; Αυτό το ανυπόληπτο και ημιμαθές πρόσωπο καταργεί όλο το σχεδιασμό και προγραμματισμό… Δικοί μου είναι οι χαρακτηρισμοί, τους διεκδικώ και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό! Για το πρόσωπο που λέει τον Γρηγόριο Λαμπράκη Γεώργιο και δεν ντρέπεται!”.

2. Πάγκαλος: Πιο μισητός πολιτικός ο Βενιζέλος – Θα τον μηνύσω!
Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με αποδέκτη αυτή την φορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θεωρεί τον πλέον μισητό πολιτικό, μετά τονπροφυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

 

΄Ωρες -ώρες “δεν τρώγεται με τίποτα” αυτός ο Πάγκαλος. Οι εξυπνακισμοί και οι  “κρύοι” αστεεισμοί του είναι το κάτι άλλο. Και έχει πολλή εμπάθεια μέσα του και   χαιρεκακία  ο άνθρωπος!

Δηλαδή, ήταν σπουδαίο πράγμα που είπε η Δούρου το Λαμπράκη Γεώργιο; Και γι αυτό και μόνο το λόγο είναι ημιμαθής;  ΄Η “βουλωμένο γράμμα διαβάζει” ο  Θεόδωρος ή…”έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν” (το πιθανότερο).  Ο καθένας, βρε άνθρωπε, θα μπορούσε να μπερδέψει ένα όνομα, αν είναι προς στιγμήν αφηρημένος. Τί έρχεσαι και μας τσαμπουνάς τώρα;

 Δεν μπορεί ο Πάγκαλος να ελέγξει το θυμικό του.  Είναι διαπιστωμένο. Ούτε γνωρίζει την αυτονόητη αλήθεια πως, όταν θέλουμε να κάνουμε κριτική σε ένα πρόσωπο  και μάλιστα αυστηρή, οφείλουμε να αδειάζουμε πρώτα από τον εαυτό μας, το φανατισμό μας, τις κακίες, τις μικρότητες, τις ιδεοληψίες, τις αγκυλώσεις μας. Αλλιώς, δεν κάνεις κριτική, αλλά κατατρύχεσαι από το …αρχαιότερο ελάττωμα (των γυναικών κυρίως), εκείνο της παλιάς  Κουρκουσούρας ,  της  λαλίστατης σημερινής “Κατινίτσας”.

Ως προς την άποψή του  τώρα  πως ο Βενιζέλος είναι ο ο πιο μισητός ΄Ελληνας πολιτικός μετά το Μιχαλολιάκο, να του επισημάνουμε αρχικά πως δεν πρέπει να είναι και τόσο σίγουρος ότι  ο αρχηγός της Χ.Α είναι πράγματι πρώτος στη λίστα των μισητών προσώπων στη χώρα. Ας το ψάξει καλύτερα. Μετά να θυμίσουμε στον πληθωρικό (μεταφορρικά και κυριολεκτικά) τέως… σοσιαλιστή υπουργό πως μ΄αυτά που λέει   βγάζει  πολλή εμπάθεια, “χολή” και μικρότητα για τον τέως…σύντροφό του.  Η αλήθεια,όμως, είναι άλλη.

Ο Βενζέλος, λοιπόν, οξύθυμε και αμετροεπή Θεόδωρε,    φαίνεται  εδώ και πολύ καιρό πως διαθέτει δημοτικότητα στα… ύψη.  Κι αυτά που λες εσύ για καταποντισμό και αμαύρωση της εικόνας του ευτραφούς πολιτικού, μάλλον είναι θεοπάλαβα και προϊόντα εθελούσιας…αορασίας (ή ακόμα και “ευσεβείς πόθοι” σου).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο στην κρίση των σωφρώνων Ελλήνων, αλλά  και κατά την κρίση της Ιστορίας έχει πλέον καταξιωθεί,  αφού με το Αντώνη Σαμαρά κράτησαν τελικά τη χώρα “όρθια”. Και χώρα, ακόμα όρθια, σημαίνει, πρώτα-πρώτα  πως γλιτώσαμε στο “παρά 5” τον εμφύλιο, που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος με τα …κασιδιαρικά τάγματα εφόδου (αλήθεια, ενατίον ποίων θα “εφώδευον”  οι… γκλαντιάτορες;). Μετά, είναι επίσης ιστορική η οριστική τώρα πια αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας στην οποία είχε τελικά αποφασίσει να μας οδηγήσει  η Μέρκελ (το αποκάλυψε ο Μπαρόζο πρόσφατα).

Εμείς από τις σελίδες του Homo-Naturalis. gr έχουμε κάνει σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο παλιότερα (όπως και στον Αντώνη Σαμαρά επίσης). ΄Ισως  και τη χειρότερη που κάναμε σε πολιτικούς. Τον είχαμε μάλιστα αποκαλέσει “πολιτευτή παλιάς κοπής” και Μαυρογυαλούρο πρώτης”. (δες http://www.homo-naturalis.gr/home/content/view/576/78/).  Κι όμως! Αυτός ο πολιτικάντης, ο παλαιών πελατειακών αρχών κομματικός  (και μάλιστα πασόκος), εξελίχθηκε τελικά σε πολιτικό … “πολλών κυβικών”

Η Ιστορία έχει αναγνωρίσει την τεράστια προσφορά  και του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  στη σωτηρία της χώρας. ΄Οποιος δεν μπορεί να  αντιληφθεί αυτή την ιστορική αλήθεια, δεν έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει την απαραίτη υπέρβαση που απαιτεί η κρίση, για να είναι καθαρή, αντικειμενική και δίκαιη. ΄Οπως εν προκειμένω ο… αλήστου μνήμης υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος  κατά τους ανεκδιήγητους εκείνους χειρισμούς της υπόθεσης  Οτσαλάν.

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, λέγανε οι αρχαίοι μας. Κι ακόμα το καλύτερο ,” Μέτρον άριστον” . Αλλά, δυστυχώς, αν και το “μέτρο” είναι αρετή που γεννήθηκε (κι αυτή) στην Ελλάδα, οι περισσότεροι Νεο-Ελληνες δε  γνωρίζουν τη σημασία της. Καλή ώρα ο εγγονός  του διώκτη  της “κοντής της φούστας” … Θεόδωρου  Πάγκαλου,του δικτάτορος!