ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΕΛΛΔΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.
2. Δεύτερη γλώσσα η Ελληνική στη Θράκη!…ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ,ΜΟΥ ΛΕΤΕ;
3. NEWSIT O  ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ!
4. ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΝΗ!

 

 

________________________________________________________________

Deutsche Welle: Η Ελλάδα κινδυνεύει και οι πολιτικοί της παίζουν σε φάρσα

Τη στιγμή που η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κάθε άλλο παρά σταθερή, τα πολιτικά κόμματα αντί να αναζητούν ένα μίμιμουν συνεννόησης προετοιμάζονται για εκλογές, σχολιάζει σε σημερινό άρθρο γνώμης η γερμανική Deutsche Welle.

«Τον περασμένο Απρίλιο η Αθήνα αποτόλμησε με επιτυχία να βγει στις αγορές, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη, ακόμη και η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς κατά το τρέχον έτος. Βρίσκεται όμως πράγματι ο μέχρι πρόσφατα χειρότερος μαθητής της Ευρωζώνης στο δρόμο προς την ανάκαμψη;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

«Τα φαινόμενα απατούν. Όταν η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο, τα ελληνικό ομόλογα σκαρφάλωσαν σε απίστευτα ύψη. Η μικρή ανάκαμψη της οικονομίας είναι μια μικρή παρηγοριά, αν σκεφτεί κανείς ότι στα χρόνια της ύφεσης η Ελλάδα έχασε στο 1/5 του ΑΕΠ της ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει εξαιρετικά υψηλό», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο εκτιμά πως αν και ο ασθενής δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ζει υπό την πίεση των μέτρων λιτότητας της Τρόικας αλλά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες τα πολιτικά κόμματα δεν συνεννοούνται για τα βασικά για το πως θα σωθεί η χώρα. Ακόμα και τώρα προετοιμάζονται για νέες εκλογές, αντί να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πολιτική και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ακόμη και το θέμα του κατοχικού δανείου για να μειωθεί το χρέος της χώρας.

Μπορεί όλο αυτό στα αυτιά της περιφέρειας της Ευρωζώνης να ηχεί ως φάρσα, αποδεικνύει ωστόσο την καθυστερημένη αντίληψη στην κουλτούρα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, θα πρέπει πρώτα να θέσει υπό έλεγχο τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους.

 

Δεν είναι μόνο η Ντόιτσε Βέλε που έχει επισημάνει το σοβαρό  ελληνικό,πολιτικό  πρόβλημα από την  ανευθυνότητα και την μικροκομματική “αορασία” (“τύφλα”,αλλιώς) της Αντιπολίτευσης  στη χώρα. Αν παρακολουθεί κανείς το διεθνή “τύπο”, θα διαπιστώσει πως σ΄αυτή την άποψη συγκλίνουν   ακόμα και πολιτικοί από όλο το   “παραταξιακό τόξο”   ακόμα κι εκείνοι που συμφωνούν  με τις γνωστές  απόψεις κυρίως των “Αγανακτισμένων”, “εθνικιστών” κ.λπ   περί μνημονίων, τρόικα, δανειστών, εθνικής υποτέλειας και άλλων τέτοιων ηχηρών.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν ,υπήρξε ένας πραγματικό “ορυμαγδός”, κυρίως   γερμανικών δημοσιευμάτων, που επεσήμαιναν αυτήν  αριβώς την ανευθυνότητα  από  τις κραυγές Τσίπρα και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν εκλογές “εδώ και τώρα”  ,με ιδιαίτερη αναφορά  και σφόδρα ειρωνική και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. ” Δεν έχει την πολυτέλεια η αντιπολίτευη να ζητάει  νέες εκλογές με δανεικά λεφτά”, έλεγε  η γνωστή  λαϊκίστικη Bild. Μάλιστα με περισσή (γνωστή) “κακία” κατέληγε: “Οι Έλληνες τις επόμενες εκλογές ας τις κάνουν  όταν έχουν λεφτά,αλλά από τα δικά τους, όχι από δανεικά και να τους περισσεύουν”! Και δυστυχώς,  έχει ακόμα και η Bild δίκιο. Και μόνο  o  Τσίπρας και ο Καμμένος δεν το βλέπουν (δηλαδή καμώνονται πως δεν το βλέπουν.”Αόματοι” είναι;) και ωρύονται για άμεσες εκλογές.

 Ιστορικά, πάντα η αντιπολίτευση στην Ελλάδα διεκρίνετο για τον απίστευτο φανατισμό και την ανευθυνότητα που τη διέκριναν  σε κρίσιμες  “εθνικές”  στιγμές. Να θυμηθούμε μόνο  τις παραμονές του πολέμου του 1897, που  οι ανηλεείς εκείνες  κραυγές και απειλές  της αντιπολίτευσης οδήγησαν τη χώρα ” ξεβράκωτη” σε έναν πόλεμο, τον οποίο  όχι απλά χάσαμε,αλλά σήμερα θα είμαστε (πάλι) … τούρκικη  “επαρχία” αν  οι Ευρωπαίοι (για άλλη μια φορά) δε  μας γλίτωναν, αφού  ο  τουρκικός στόλος είχε αγκυροβολήσει στον Πειραιά! Τα ίδια και με την εκστρατεία  στη Μ.Ασία . Γνωστά όλα.

Πιστεύει κανείς πως  ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ  δεν τα γνωρίζουν αυτά;  Αστεία πράγματα. Αλλά με τα… κόκινα μπαλόνια της Ζωής στη Βουλή, τις υστερίες και τους θεατρινισμούς  δεν κάνεις  αντιπολίτευση. Αυτά είναι παλιά τερτίπια του Ανδρέα Παπανδρέου. Να θυμηθούμε εκείνον τον δημαγωγικό  λόγο του “Μεγάλου” πριν το 1981 (εποχή ζιβάγκο), που έκανε ακόμα και τον σκληροτράχηλο Σερραίο πολιτικό και αρχηγό-δικτάτορα της τότε  ΕΡΕ, αν και δε “μάσαγε” από τέτοια, όταν άκουγε τον Αντρέα ρητορεύντα, να … λυσσάει,να παθαίνει μπλακ άουτ στη Βουλή!

΄Ομως, ο Τσίπρας, που πασιφανώς το παίζει “Αντρέας” (με μόνο τα δημαγωγικά, όμως …προσόντα εκείνου), έχει μπερδέψει τις χρονολογίες. Πάει με το…”παλιό” ημερολόγιο. Αρνείται να αντιληφθεί πως απομακρυνόμαστε ακόμα και από τις χαυραγές του 21 αιώνα και δεν μπορείς πια  να γυρίσεις την ιστορία του τόπου πίσω σε εκείνες τις  εποχές. Είναι απροσπέλαστα τα εμπόδια . Δε γίνονται αυτά στην πραγματική,αλλά μόνο στα φαντασιακή ζωή.

Αλλά είναι και το άλλο. Η ουσία του ζητήματος. Κάνουν πως δεν ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ πως  δεν υπάρχει περίπτωση να  κερδίσουν εκλογές και να κάνουν οι δυο τους κυβέρνηση. Απλή λογική, απλοί υπολογισμοί χειάζονται. Εξηγούμαστε. Στις επόμενες εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν   (χοντρικά) γύρω στα 6.500.000 ψηφοφόροι. Τα “κουκιά” που θα πάρει καθένας είναι αυστηρά, μετρημένα, επακριβώς τούτη τη φορά. Συγκεκριμένα: Ο Σαμαράς έχει στο “τσεπάκι” του το 20% αυτών των ψήφων. ΄Αλλο ένα 12-15% θα πάρει ο Βενιζέλος , Σημίτης και λοιποί  (ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ ).  Μέχρι 8% θα πάρει το ΠΟΤΑΜΙ. ΄Εχουμε και λέμε, σύνολο όλοι οι λεγόμενοι Ευρωπαϊστές μέχρι και  40% (στρογγυλά)! Κάνουν κυβέρνηση  και μάλιστα… γρανιτένια για την επόμενη δεκαετία.(Αν ,μάλιστα, όλα τους κάτσουνε καλά και χωρίς τον Θεοδωράκη… ποταμό).  Πώς θα κάνει,λοιπόν, κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα 22-25% και άλλο ένα 4% (στην καλύτερη περίπτωση) του Καμμένου; (Απλή αριθμητική ξέρουν οι “σύντροφοι” της Κουμουνδούρου;)

Αλλά,  δε θα αποφύγουμε και μια… πρόβλεψη που δε θελει καθόλου προφητικές ικανότητες,για να διατυπωθεί, αφού είναι “ηλίου φαεινότερη”. Την επομένη των εκλογών,που θα “σουτάρουν”  τον Τσίπρα , ο ΣΥΡΙΖΑ,ως κομματκός αχταρμάς, χωρίς συμπαγή ,κομματική βάση, χωρίς πραγματική, αριστερή υπόσταση, θα αρχίσει να… ξηλώνεται σαν κάλτσα που της φύγανε  οι ποντοι. Και για τα επόμενα,  τουλάχιστον  10 χρόνια, θα παραμένει η ίδια πολιτική κατάσταση στην χώρα.Το χειρότερο, χωρίς αντιπολίτευση. Τουλάχιστον ουσιαστική.

Μια  δύναμη μόνο υπάρχει για να ανατρέψει αυτή την παγιωμένη από τώρα πολιτική κατάσταση στη χώρα. Η συσπείρωση των φορέων της ΑΠΟΧΗΣ.  Θα υπερβούν τα 4 εκατομμύρια  στις επόμενες εκλογές. Και κάθε χρόνο θα προστίθενται και νέοι  “ανανήψαντες” ψηφοφόροι (“κουλοχέρηδες”).

Το 2007 που  ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis.gr ,είχαμε ξεκινήσει παράλληλα(και συνεχίζουμε) τον αγώνα συσπείρωσης των  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ πολιτών  της ΑΠΟΧΗΣ. Από τότε λέγαμε πως το πολιτικό “μέλλον” της χώρας είναι η ΑΠΟΧΗ. Την εποχή εκείνη ήταν μικρή ακόμα. Κάπου στο 17%.  Οι ανόητοι και οι τυφλωμένοι βγαίνανε και λέγανε πως “…κάτι γριούλες δεν πάνε να ψηφίσουν και οι… εκδρομείς της Κυριακής (π.χ ο…μεγάλος εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος). “Για ποια  Αποχή και πράσινα άλογα  μας λέτε;”,κραυγάζανε. (Κρατάμε εκείνα τα μέηλ ακόμα στο αρχείο μας. Μια μέρα θα τα βγάλουμε κι αυτά).

Απαντούσαμε τότε και μάλιστα με κουραστικές επαναλήψεις πως οσημέραι η ΑΠΟΧΗ θα γιγαντώνεται και  θα φτάσει  το 40% του εκλογικού σώματος. Γίνονταν “σκυλιά” που το ακούγανε. Τόνους η “λάσπη”, που πέταγαν, η συκοφαντία, ο αποπροσανατολισμός του κόσμου.

“Δικαιωθήκαμε” σήμερα. ΄Οπως θα γίνει και τώρα. Scripta manent. Και δεν ενέχει κανενός είδους κομπασμό ή διάθεση αυτοπροβολής  αυτή παρατήρηση. Είναι απλώς διαπίστωση και έχει σκοπό να τονίσει την αξία της ιστορίας, όταν μπορούμε να αξιοποιούμε δημιουργικά καi ουσιαστικά  τα εργαλεία της.

 Εδώ θα είμαστε και θα τα βρούμε μπροστά μας.

_________________________________________________________________

 Τα λέγαμε χτες γι αυτό το αισχρό έντυπο. ΄Εχει πιάσει πάτο.΄Οσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι που του δίνουν “κλικ”, θα ταλαιπωρεί και τη λογική και  την υπομονή των έντιμων και σοβαρών ανθρώπων στη χώρα.

 

__________________________________________________________________

3. Πάτρα: Έπιασε τη γυναίκα του στο κρεβάτι με 4 άντρες – Ο αιφνιδιασμός και οι σκηνές απείρου κάλλους στο διαμέρισμα!