ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ; ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΙΑ   Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;
 2. Η ΔΥΣΗ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ “ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ” ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ  ΡΩΣΙΑ
_____________________________________________________________
1.Κρίσιμες ώρες για τον Νίκο Ρωμανό

Μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Νίκος Ρωμανός, ένας εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία της τράπεζας στο Βελβεντό της Κοζάνης, αφού βρίσκεται σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του να πάρει άδεια από τις φυλακές προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής στην οποία πέρασε, δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση η εισαγγελέας φυλακών ζήτησε την αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας, γεγονός που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης, η συγκεκριμένη εντολή «παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου για την πορεία της υγείας του αναρχικού, Νίκου Ρωμανού, αναφέρει:

«O Nίκος Ρωμανός κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.

Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.

Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού.

Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του».

Οι άνθρωποι της εξουσίας  είναι, ως γνωστό  (εκτός των  άλλων),   σκληροί και ανάλγητοι . Τώρα αποδεικνύονται και παντελώς ηλίθιοι.

Γιατί ,ποιος σώφρων πολιτικός θα επέτρεπε σε μια  Δημοκρατία (έστω και “ανάπηρη” σαν τη δική μας εδώ) να  αφήνει έναν απεργό πείνας με απολύτως νόμιμα και λογικά αιτήματα, να πεθάνει; Δε γνωρίζουν  εκεί στην κυβέρνηση πως χρεώνονται με μια δολοφονία  (μάλιστα ειδεχθή και άγρια) και θα λογοδοτήσουν μια μέρα ,αν πάθει κάτι  ο γενναίος απεργός πείνας;

Το ξαναγράψαμε. Αυτή η ιστορία, αν δεν έχει αίσιο τέλος, θα γίνει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Μπορεί να την έβγαλε “καθαρή” μέχρι σήμερα, αλλά τούτη τη φορά θα πληρώσει πολύ ακριβά την αφροσύνη και την αναλγησία της.

________________________________________________________________________

2. Ρωσία καλεί ΕΕ να άρει τις κυρώσεις – Υπόσχεται να παραιτηθεί και η ίδια από τα αντίμετρα

Ο Ρώσος υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ κάλεσε την ΕΕ να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της Μόσχας εξαιτίας της ουκρανικής σύγκρουσης, υποσχόμενος ότι θα αρθούν και τα ρωσικά αντίμετρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Δεν περιμένουμε τίποτε από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Το μοναδικό πράγμα που περιμένουμε είναι να εγκαταλείψουν τις άσκοπες κυρώσεις και να κινηθούν στην οδό της άρσης των κυρώσεων και να εγκαταλείψουν τις μαύρες λίστες. Αυτό θα επέτρεπε και σ΄εμάς να εγκαταλείψουμε τις λίστες μας», φέρεται ότι δήλωσε ο Μεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Ούτε βήμα πίσω. Καμιά ανοχή. Αντίθετα, να γίνουν πιο σκληρές οι κυρώσεις.

Αν δεν παραπεμφθεί ο δικτάτορας της Ρωσίας στο Διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και δεν επιστρέψουν οι Ρώσοι τα εδάφη που παράνομα απέσπασαν από την Ουκρανία, η διεθνής ειρήνη θα βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο.

Ο εθνικισμός-ναζισμός  μιας μεγάλης μερίδας του ρώσικου πληθυσμού έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα. Η ατμόσφαιρα μυρίζει “χιτλερικό μπαρούτι”  σήμερα στη Ρωσία.

Η Δύση οφείλει να συντρίψει το “κεφάλι του φιδιού” ΤΩΡΑ. ΄Οχι όπως έκανε στον τελευταίο πόλεμο, που παρακολουθούσε ως θεατής το Χίτλερ και τους αφιονισμένους Γερμανούς να απεργάζονται  τον όλεθρο της ανθρωπότητας.

Αύριο και όσο ο Ρώσος  δικτάτορας συνεχίζει ατιμώρητος να ασελγεί  στην ηθική, τη διεθνή ειρήνη και τη νομιμότητα, τα πράγματα θα είναι πιο άγρια. Ας μη φορτωθεί η διεθνής κοινότητα και άλλο αίμα , ειδικά η Αμερική.