ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΕΡΧΕΤΑΙ Η…ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!
2. ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ .

 

3. ΠΑΝ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ Η ΣΑΤΙΡΑ ΤΗΣ CHARLIE HEBDO

 

4.ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΠΕΝΙΣΤΕΣ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.  ΟΧΙ…ΤΙΜΗΤΕΣ!
_______________________________________________________________
1.«ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ»
Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν το μακελειό στο Παρίσι

Έκκληση προς τους «ιμάμηδες όλων των τεμενών» της χώρας «να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία και την τρομοκρατία» κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής απηύθυναν οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας, τη στιγμή που εκατοντάδες μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο διατυμπανίζουν τον αποτροπιασμό τους για τη φονική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν το μακελειό στο Παρίσι

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας κάλεσε επίσης τους πιστούς να τηρήσουν σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 12 νεκρών του Charlie Hebdo, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.”

 Δεν πείθουν κανέναν οι…μετριοπαθείς Ισλαμιστές με τα “κροκοδείλια δάκρυα” της καταδίκης του μακελειού στο Παρίσι. Κι αυτό, γιατί η “καρδιά” του συγκεκριμένου  εγκλήματος “χτυπάει” μόνο σε ένα σημείο. Κι  σ΄αυτό  οι ” φιλήσυχοι” πιστοί του Ισλάμ δεν τόλμησαν να βάλουν το αυτί τους να ακούσουν τον χτύπο. Τη θρησκεία τους δεν την καταδίκασαν οι… καταδικάζοντες το φρικτό θρησκευτικό έγκλημα στη Γαλλία.

Είτε είναι Χριστιανική, είτε Ισλαμική είτε ακούει σε οποιοδήποτε άλλο όνομα, ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι αφύσικες και επικίνδυνες. Ο πολιτισμός της ανθρωπότητας όφειλε να  έχει εξαφανίσει κάθε μορφή θρησκευτικής συμπεριφοράς  από την ανθρωπογεωγραφία του πλανήτη, εδώ και αιώνες. Δεν τα κατάφερε,όμως, ο κόσμος ακόμα να απαλλαγεί από  την επικυριαρχία της. Κι αυτό είναι ένα από τα   δράματα της ανθρωπότητας.

Ο Χριστιανισμός, ως παλιά θρησκεία πέρασε από τις ίδιες και χειρότερες “παιδικές ασθένειες”,που περνάει  σήμερα ο Ισλαμισμός, ως νεότερη θρησκεία. Η θρησκεία του “Ναζωραίου”  επί αιώνες, από την εποχή του Κωνσταντίνου και του Θεοδοσίου,  χρησιμοποίησε τη βία, ως μέσο επιβολής  και επικράτησής της και την κατέστησε αναπόσπαστο και κυρίαρχο χαρακτηριστικό της  ύπαρξής της . Να θυμίσουμε μόνο πως στα πρώτα τους χρόνια οι Χριστιανοί, όταν πια ενεπλάκησαν με την εξουσία,  εξόντωσαν χιλιάδες ” παγανιστές” και “εθνικούς” συνανθρώπους τους , κατέστρεψαν με πρωτοφανή μανία  τα  “σεβάσματα” των   “Ελλήνων” και επέβαλαν με “φωτιά και σίδερο”  την επικυριαρχία τους.

Αργότερα,στο Μεσαίωνα η ίδια θρησκεία έδωσε ρεσιτάλ αγριότητας, απανθρωπιάς και σκοταδισμού. Ποιος δε φρίττει ακόμα στο άκουσμα και μόνο  του ονόματος της “Ιεράς Εξέτασης” και στη μνήμη του αποκρουστικού της έργου; Εκατομμύρια άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν, όχι γιατί δεν ήταν χριστιανοί, αλλά γιατί το μυαλό τους δεν ήταν απόλυτα υποταγμένο στη θρησκεία. Ο Χριστιανισμός όλων των δογμάτων δεν έχει χρεωθεί ιστορικά  με λιγότερο απεχθή εγκλήματα από εκείνα του Ναζισμού.

Η επικινδυνότητα μιας θησκείας δεν κρίνεται από το βαθμό συμμετοχής της, ως αιτία, στο έγκλημα. Κι αν  σήμερα (φανερά τουλάχιστον)  ο χριστιανισμός  δε ” βάφει τα χέρια του με αίμα”, όπως έκανε επί τόσους αιώνες, είναι το ίδιο εγκληματικό το γεγονός πως  “λοβοτομεί” τη ζωή και τη βούληση δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο  τον πλανήτη. Είναι κι αυτό ένα έγκλημα διαρκείας και σφόδρα αποκρουστικό, αφού αιχμαλωτίζει   υγιή  άτομα και τα καθιστά για όλη τους τη ζωή ανάπηρα.

 Σε όλες τις θρησκείες, οι διδασκαλίες των ιδρυτών τους δεν είναι παρά ένα ανηλεές και συνεχές σφυροκόπημα και  μακέλεμα του φυσικού, του λογικού, του ανθρώπινου. Η Βίβλος  που διασώζει το καταστάλαγμα των απόψεων του Χριστού και των Αποστόλων, υποβιβάζει φανερά   τον πιστό, όταν αποδεχτεί το περιεχόμενό της, από πρωταγωνστή, όπως τον έχει δι-ορίσει η Φύση,   σε δούλο και  υπηρέτη  ενός μνισήκακου,  εκδικητικού και  αλλοπρόσαλλου Γιαχβέ.

Το Ισλάμ, που παρέλαβε    ως σκυτάλη από το χριστιανισμό την παράλογη ,την ανεγκέφαλη τρομοκορατική  βία,  έχει κι αυτό  το θλιβερό προνόμιο να “ευνουχίζει” το ανεκτίμητο  δώρο της Φύσης στον άνθρωπο, το Νου, και να μεταμορφώνει τους δικούς  του πιστούς σε  μια μάζα ανθρωπόμορφων τεράτατων. Ο Αλλάχ, δεν είναι διαφορετικός από το Γιαχβέ. Και οι δυο είναι το ίδιο αλλαζόνες και εγωκετρικοί και  δε διστάζουν να επιβάλουν και να “ευλογήσουν” το  φόνο  εκείνου που δεν τους αναγνωρίζει, “ως Κύριον και Θεόν” του  ή δεν τους  υπολήπτεται.

Μείναμε στις δύο μεγαλύτερες θρησκείες σήμερα στο κόσμο, χωρίς να παραγνωρίζουμε την επικινδυνότητα και των υπολοίπων. Μια μέρα οι θρησκείες θα εξαφανιστούν από προσώπου γης. ΄Οσο η επιστήμη και ο πολιτισμός  τους “τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια” τους, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα έρθει η στιγμή που θα μείνουν …θεόγυμνες.   Ως τότε, θα ταλαιπωρούν το ανθρώπινο γένος,  που θα μετρά αναρίθμητα θύματα   σε κορμιά και σε μυαλά.

______________________________________________________________________

2.  Αντώνη Σαμαρά, θα άντεχες ένα εξώφυλλο με παρτούζα Πατερα – Υιού και Πνεύματος; Στη χώρα που φυλάκισε τον Παστίτσιο για σάτιρα, μας έφταιξαν οι ‘λαθρομετανάστες’…
  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔH

MWAME

Καθώς ετοιμάζομαι να πάω στην συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μακελειό στο Παρίσι, διαβάζω την παρέμβαση Σαμαρά.    Αντί να είναι ενωτική, σε μια τόσο τραγική ώρα, είναι διχαστική και εμπρηστική.   Επειδή οι δράστες της επίθεσης ήταν οι ‘κακοί αλλόδοξοι’, ο κύριος Σαμαράς νοιάστηκε για την ελευθερία του τύπου, και είπε ότι “να τέτοιους λαθρομετανάστες καλείτε να έρθουν”. (Κι ας μην είναι ‘λαθρομετανάστες’ οι δολοφόνοι του Παρισιού.)   Το εν λόγω περιοδικό δεν είχε όρια στη σάτιρά του, και δεν ‘έθιγε’ μόνο τους Ισλαμιστές.   Όταν ένας καρδινάλιος καταδίκασε τους γκέι γάμους χρησιμοποιώντας προσβλητικό σλόγκαν της εκκλησίας για τα παιδιά με δύο μπαμπάδες (που πηδιούνται), το περιοδικό αντέστρεψε την χυδαιότητα εναντίον του καρδινάλιου.      Το -ομολογουμένως εξαιρετικά χοντρό- σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo     (Ο Iraklis Proko μετέφρασε/προσάρμοσε το εξώφυλλο στα ελληνικά. Το όνομα Άνθιμος είναι τυχαίο – σε άλλη εκδοχή το είδα και ως Χριστόδουλος.)    Και εγώ αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Σαμαράς αν οι ακροδεξιοί ή οι θρησκόληπτοι (που δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν η η δική τους θρησκεία ταπεινώνει ή σκοτώνει) προσβαλλόταν και έκαναν επίθεση στο περιοδικό.    Έχουμε και εδώ μερικές περιπτώσεις -ευτυχώς καμία αιματηρή!- όπου οι θρησκευόμενοι έδειξαν τη φοβερή ανοχή τους σε έργα τέχνης ή τη σάτιρα: Απ’ τον Καζαντζάκη και τον Σκορσέζε, μέχρι το Corpus Cristi στο Χυτήριο και τον Παστίτσιο.    Δεν υπερασπίζομαι τους ισλαμοφασίστες – το αντίθετο, και γι’ αυτό πηγαίνω στη συγκέντρωση. Καταδικάζω όμως την ρατσιστική ψηφοθηρία του Σαμαρά, που καλά θα έκανε να μη μιλούσε καθόλου σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. (Ειδικά για ‘λαθρομετανάστες’, όταν χάρη σε αυτόν ξεκίνησαν να έρχονται στην Ελλάδα, όταν την περίοδο 1990-93 άνοιξε τα σύνορά μας βάφτιζε ‘Βορειοηπειρωτη’ κάθε Αλβανό πολίτη που τα περνούσε.)   Αυστηρή καταδίκη των δολοφόνων, υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της σάτιρας, και τέρμα. Τα υπόλοιπα είναι για να μαζέψει καμιά ψήφο χρυσαυγιτών – με αρκετή, φοβάμαι, επιτυχία.   Πηγή:www.lifo.gr

Δεν μπαίνουν όλα, αγαπητέ , στο ίδιο μπλέντερ και δεν αλέθονται μαζί όλα τα υλικά.  Να καταθέσουμε τις ενστάσεις μας:

1. “Το περιοδικό δεν είχε όρια στη σάτιρά του” .

Και είναι αυτός λόγος να ξεκάνουν   οι Τζιχαντο-Ναζί  τόσους ανθρώπους;  Θα πεις όχι, αλλά, μου φαίνεται πως δεν το εννοείς. Αλλιώς, ούτε καν θα είχες διανοηθεί να  επικαλεστείς  ως (έστω και αμυδρά) αιτία του εγκλήματος , τη σκληρότητα της σάτιρας της εφημερίδας.

2.”Χάρη στο Σαμαρά ξεκίνησαν να έρχονται στην Ελλάδα, όταν την περίοδο 1990-93 άνοιξε τα σύνορά μας βάφτιζε ‘Βορειοηπειρωτη’ κάθε Αλβανό πολίτη που τα περνούσε.”

Να τος και ο κρυφορατσισμός του συντάκτη για τους Αλβανούς που δεν έτυχε να είναι “Βορειοηπειρώτες” και άρα, κακώς μπήκαν στη χώρα, σ΄αντίθεση με τους  ” δικούς” μας που ήταν…΄Ελληνες.

“Δεν κρατιούνται δυο καρπούζια  στην ίδια μασχάλη”, αγαπητέ, ΄Αρη Δημοκίδη. ΄Οφειλες να το γνωρίζεις.

 

_____________________________________________________________________

3. Χριστιανική σάτιρα της Charlie Hebdo.

Ισοπεδωτική για όλες τις θρησκείες είναι η σάτιρα της εφημερίδας και όχι μόνο για την Ισλαμική. Και φυσικά αυτή είναι σωστή γραμμή, αν θες ως  “Τύπος” να κάνεις πραγματική σάτιρα  με νόημα και ουσία (σπάνιο, βέβαια, για την εμπορική δημοσιογραφία).

________________________________________________________________________

 

4.  ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΕΝΓΚΕΝ

Mέτρα κατά της τρομοκρατίας ζήτησε η Λεπέν από τον Ολάντ

Τη λήψη διάφορων μέτρων σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών και την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν, ζήτησε από το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώνπου (FN), όπως διευκρίνισε η ίδια.

Mέτρα κατά της τρομοκρατίας ζήτησε η Λεπέν από τον Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε σήμερα με τη Μαρίν Λεπέν, πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN), ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση για τη συμμετοχή του κόμματος στη μεγάλη διαδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Στη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο των Ηλυσίων, που διεξήχθη στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Ολάντ με όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Γαλλίας, η Λεπέν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να λάβει διάφορα μέτρα σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν, διευκρίνισε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, «πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός».

«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας», υποστήριξε η πρόεδρος του FN.

Mέτρα κατά της τρομοκρατίας ζήτησε η Λεπέν από τον Ολάντ

«Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Ισλαμστές, Εθνικιστές και  Ναζιστές  είσαστε ίδιοι.Πάτε να γυρίσετε το ρολόγι της ιστορίας  σε αλήστου μνήμης εποχές. Δε θα τα καταφέρετε. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί,  για να σας εμποδίσουμε.