ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1.” ΚΑΘ΄ΟΔΟΝ” ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ)
2. ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ-ΕΛΛΗΝΑΡΑ!

 

3. ΚΑΙ Ο …”ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ”   ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

 

4. ΛΕΠΕΝ  (Ο “ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΗ”):  “ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ CHARLIE”!

 

5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: “Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ”!(ΠΑΝΤΩΣ, ΣΥΡΙΖΑΙΕ,  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΠΑΡΑ “ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝΑΣ” ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ  ΔΕ ΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ)

 

___________________________________________________________________

1.«Μπλόφα το Grexit», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλεμ Μπούιτερ
«Μπλόφα το Grexit», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup Βίλεμ Μπούιτερ
«Μπλόφα της γερμανικής κυβέρνησης για να επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα» χαρακτηρίζει τους δήθεν φόβους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Βίλεμ Μπούιτερ, ο οποίος έχει επινοήσει και τον όρο «Grexit».Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Handelszeitung ,ο 65χρονος Βίλεμ Μπούιτερ ερωτηθείς για την άποψη που διατυπώνουν κάποιοι πολιτικοί στο Βερολίνο ότι δήθεν σήμερα είναι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα επηρεάσει την ευρωζώνη ,τονίζει:«Νομίζω ότι αυτό είναι μια μπλόφα. Είναι μια προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα. Ο τραπεζικός τομέας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αλλά οι τράπεζες δεν έχουν ακόμη επαρκώς κεφαλαιοποιηθεί και συνεπώς υπάρχει ακόμη κίνδυνος για ένα είδος μετάδοσης της μόλυνσης», τονίζει ο Μπούιτερ.«Αν η Γερμανία συνεχίσει να επιμένει στην διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής στην ευρωζώνη, η ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει πολιτικά. Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή. Ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο ανήσυχος όσο σήμερα», τονίζει ο Βίλεμ Μπούιτερ, που θεωρείται εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων της Ευρώπης.Ο ολλανδο-αμερικανός οικονομολόγος εκτιμά ότι «μια νέα ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να απορρίψει τις συμφωνίες με την τρόικα και να αξιώσει ένα «κούρεμα» του χρέους με οποιοδήποτε κόστος.Ερωτηθείς αν οι άλλες χώρες μπορούν να πιέσουν την Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ο Μπούιτερ υποστήριξε ότι «το ευρώ είναι σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Θα ήταν τεράστια καταστροφή, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη. Οι αγορές θα άρχιζαν να ρωτούν ποια χώρα θα ήταν η επόμενη υποψήφια για αποχώρηση… Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ όλη η ευρωζώνη θα κινδυνεύσει. Αλλά δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Αν η Ελλάδα πάρει ό,τι ζητάει, θα αυξηθούν οι πολιτικές εντάσεις σε ορισμένες χώρες του βορρά, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία».Ερωτηθείς αν η διαφαινόμενη ανάκαμψη στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα θα διευκολυνθεί από το ασθενέστερο ευρώ και τη μεγάλη μείωση των τιμών του πετρελαίου, ο Μπούιτερ σημειώνει :«Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν λίγο. Η ελληνική οικονομία έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25%. Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάκαμψης θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια, έως ότου η Ελλάδα φτάσει στο επίπεδο πριν από την κρίση. Αυτό δεν μπορεί να «πωληθεί» πολιτικά».Ο επικεφαλής επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup τονίζει ότι «σε αντίθεση με την γερμανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θέλει να επηρεάσει τις ελληνικές εκλογές.Πάντως δεν μπορούν να κάνουν πολλά αν και θα αγοράσουν ομόλογα σε μεγάλη έκταση. Όσο γρηγορότερα η ΕΚΤ ανακοινώσει την αγορά ομολόγων τόσο το καλύτερο. Μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη σύνοδος της ΕΚΤ αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές» .

 Στηρίζουμε εδώ και πολύ καιρό αυτή την άποψη . Ο  Βίλεμ Μπούιτερ, αν παρακολουθήσει κανείς τις κατά καιρούς δηλώσεις του, πέρα από καλός οικονομολόγος, δείχνει να έχει και καθαρή πολιτική ματιά. Είναι  ο  επιστήμονας που υποστηρίζει από τη μεριά των ειδικών  σε θέματα οικονομίας πως το ευρώ δεν έχει κανένα μέλλον 1. με την Ελλάδα εκτός και 2. χωρίς την πολιτική ένωση της Ευρώπης.

Πλησιάζει  αργά αλλά σταθερά η μεγάλη ημέρα της ίδρυσης των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ). ΄Ενα ανεπανάληπτο ιστορικό γεγονός που θα φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στην πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου, της κατάργησης των συνόρων. Η  ΓΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ είναι το ΕΘΝΟΣ μας, η ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Δεν υπάρχουν λαοί ξεχωριστοί, δεν υπάρχουν “δικές μας” πατρίδες, δεν υπάρχουν επιδερμίδες άσπρες, μαύρες, κίτρινες, δεν υπάρχουν φυλές κατώτερες και ανώτερες. Υπάρχουν ΄Ανθρωποι-Πολίτες ,που έχουν μια “πατρίδα”,αποτελούν ένα “΄Εθνος”: Τον κόσμο ολόκληρο!

Το όραμα θα αρχίζει να παίρνει “σάρκα και οστά”, όταν οι ΗΠΕ θα είναι  σύντομα μια πραγματικότητα. ΄Εχουμε χρέος στις γενιές των ανθρώπων που έρχονται να παλέψουμε  γι΄αυτό.

________________________________________________________________________

2. Πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση, με την απειλή όπλου, σε ξενώνα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ: INDYMEDIA

Πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση, με την απειλή όπλου, σε ξενώνα προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Με όπλο εισέβαλε στο προαύλιο χώρο του ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης ένας άγνωστος άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλουν στο alterthess.gr αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας εισέβαλε,λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, στο προαύλιο χώρο απειλώντας και φωνάζοντας σε μια πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση για τα δεδομένα της πόλης. Ο άνδρας μάλιστα δεν δίστασε να εξυβρίσει τους εργαζόμενους, να καταφερθεί εναντίων των παιδιών με ρατσιστικές αναφορές για την  καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους «αλήτες Πακιστανούς»  και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες» και πολλά άλλα. Επιπλέον ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αμέσως μετά έβγαλε περίστροφο δηλώνοντας ταυτόχρονα «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες».

Μετά το περιστατικό ο άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία και αύριο θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα μετά από μήνυση που υπέβαλλαν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που θέλουν να υπάρχει προσπάθεια από πλευράς ΜΜΕ να υποβαθμιστεί το γεγονός οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως ο στόχος του άνδρα ήταν ο ξενώνας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο της ΑΡΣΙΣ σε μια ξεκάθαρα ρατσιστική επίθεση που σόκαρε όλους όσους βρίσκονταν στο σημείο.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων  Αιτούντων Άσυλο της  ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο αναφέρουν πως “δεχτήκαμε απρόκλητη ρατσιστική επίθεση με όπλο από κάτοικο της περιοχής. Με αφορμή μια ανυπόστατη κατηγορία, σχετικά με την κλοπή του σκύλου του, εξύβρισε χυδαία τους εργαζόμενους και  καταφέρθηκε κατά  των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα  με ρατσιστικές αναφορές για την  καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους «αλήτες Πακιστανούς»  και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες» και πολλά άλλα”.

“Μετά από αυτό, και ενώ προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε, έβγαλε περίστροφο το οποίο, όπως διακρίναμε, περιείχε σφαίρες στον μύλο του και μας απείλησε δηλώνοντας ταυτόχρονα «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες». Αφού τον ενημερώσαμε ότι ειδοποιήσαμε την άμεση δράση, συνέχισε να μας απειλεί μέχρι τη στιγμή που συγγενικό του πρόσωπο έφτασε στο χώρο και τον απομάκρυνε”, υπογραμμίζουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ξενώνας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Ωραιοκάστρου της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, λειτουργεί στην περιοχή του Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης από το 2009. Χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων και κατά 25% από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και φιλοξενεί 30 αγόρια ηλικίας 12-18 χρονών που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες. Οι ανήλικοι που φιλοξενούνται στο ξενώνα βρίσκονται στην χώρα μας χωρίς τη συνοδεία των γονέων ή ενήλικων συγγενικών μελών της οικογένειας τους.

“Ως εργαζόμενοι του Ξενώνα και μάρτυρες του περιστατικού καταγγέλλουμε δημόσια την επίθεση. Τα  κίνητρα της  οποίας ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικά και η αναφορά στην κλοπή του σκύλου ήταν απλώς μια πρόφαση την οποία αναπαρήγαγαν  πολλά από τα ΜΜΕ για να υποβαθμίσουν το γεγονός. Στόχος δεν ήταν οι παιδικοί σταθμοί που βρίσκονται στον ίδιο χώρο αλλά αποκλειστικά ο Ξενώνας και τα παιδιά που  φιλοξενούνται εδώ”, καταλήγουν.

Για να δούμε τί θα κάνει το δικαστήριο. Θα του ρίξει γερή “καμπάνα” του αλητήριου ρατσιστή, αφού έγβαλε και όπλο κιόλας ή θα τον ρίξει στα “μαλακά”;

Μα τόσο ανεγκέφαλος πια αυτό ο πρόεδρος του ΤΕΙ; Τόσο; Για παιδιά μιλάμε,  παλιάνθρωπε. Παιδιά έρημα, ορφανά, ταλαιπωρημένα, δυστυχισμένα. Δεν έχεις εσύ παιδιά πανάθλιε Ελληνάρα ;

__________________________________________________________________________

Υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο για τις εκλογές θα είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης-ζαρντινιέρα
Υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο για τις εκλογές θα είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης-ζαρντινιέρα

Υποψήφιος της ΝΔ στον Έβρο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα είναι ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, γνωστός από την υπόθεση της “ζαρντινιέρας”Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας την περίοδο της περίφημης «ζαρντινιέρας» που επιτέθηκε στον φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, το 2006 στη Θεσσαλονίκη, υπόθεση για την οποία είχε δηλώσει πως «Η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία της Αστυνομίας ήταν παροιμιώδης».Υπενθυμίζεται πως ο Α. Δημοσχάκης ήταν υποψήφιος της ΝΔ και στις ευρωεκλογές χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί.Πιστό στις αρχές του, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως δεν προτίθεται να αφήσει τα “άξια” τέκνα του να πάνε χαμένα.https://www.youtube.com/watch?v=G-TD8lZTzvA

 

 ΄Αντε και…”σ ανώτερα”.  Να αξιωθούμε να δούμε και τους Καλαμπόκα, Κορκονέα, Ρουπακιά υποψήφιους  είτε στη ΝουΔούλα είτε στο…κόμμα του Μιχαλολιάκου,που  έχει πλέον… εξαγνιστεί και καθαγιαστεί  με τη βούλα του ΄Αρείου  Πάγου.

Ντροπή! Η Ιστορία φρίττει!

_________________________________________________________________

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
Εγώ δεν είμαι Charlie: Προκλητικές δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν
Εγώ δεν είμαι Charlie: Προκλητικές δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν

«Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Charlie» δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν- Μαρί Λεπέν, απορρίπτοντας το σύνθημα που έχει ευρέως διαδοθεί από την Τετάρτη μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

«Σήμερα, λένε: “Όλοι μας είμαστε Σαρλί, εγώ είμαι Σαρλί”. Σε ό,τι αφορά εμένα, λυπάμαι, δεν είμαι Σαρλί», είπε ο Λεπέν.

«Με έχει συγκινήσει ο θάνατος 12 Γάλλων συμπατριωτών μας (…) όμως «εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Σαρλί Εμπντό που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική» επισήμανε ο Λεπέν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, όπου υπενθύμισε επίσης ότι η εφημερίδα είχε ζητήσει τη διάλυση του Εθνικού Μετώπου.

O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος, του οποίου επικεφαλής σήμερα είναι κόρη του Μαρίν, επανέλαβε ότι η εφημερίδα Σαρλί Εμπντό υπήρξε «εχθρός του Εθνικού Μετώπου καθώς ζητούσε τη διάλυσή του μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών» πριν από λίγο καιρό.

Ο ίδιος καταδίκασε επιπλέον την πορεία προς τιμή των θυμάτων που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Παρίσι, την οποία έχουν «ενορχηστρώσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτό ενορχηστρώθηκε μου θυμίζει τις παρόμοιες διαδηλώσεις που είχαν οργανωθεί (στο παρελθόν) με τη συνέργεια των μέσων ενημέρωσης περιλαμβανομένων των μέσων που στηρίζουν τα δεξιά κόμματα» επισήμανε ο ίδιος.

Το 1990 μία μαζική διαδήλωση στην οποία είχε συμμετάσχει ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε πραγματοποιηθεί μετά το βανδαλισμό ενός εβραϊκού νεκροταφείου που είχε αποδοθεί στην ακροδεξιά. Οι δράστες ήταν μέλη μια νεοναζιστικής ομάδας, όμως δεν είχαν καμία σχέση με το Εθνικό Μέτωπο.

Άλλη μία μαζική διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί το 2002 μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών όπου ο Ζαν- Μαρί Λεπέν είχε νικήσει τον υποψήφιο της αριστεράς και είχε προκριθεί στο δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Ζακ Σιράκ.

Το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει προσκληθεί στην αυριανή «δημοκρατική πορεία» στην οποία θα συμμετάσχουν σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, όπως και πολλοί ηγέτες ξένων χωρών.

«Θα βρούμε άλλα μέσα για να ταυτιστούμε με τους Γάλλους» διαβεβαίωσε η Μαρίν Λεπέν. Η ίδια έχει καταγγείλει από την Τετάρτη «μία τρομοκρατική επίθεση που διέπραξαν φονταμενταλιστές ισλαμιστές».

Ο πατέρας της εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ότι «αυτό το τρομοκρατικό φαινόμενο συνδέεται κυρίως με το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης».

Σίγουρα  ο Λεπέν δεν είναι “Charlie”, γιατί απλούστατα είναι παλιάνθρωπος και εγκληματίας. Πώς θα μπορούσε να είναι και “Charlie” ;Δεν “κολλάνε” πουθενά  αυτές οι ιδιότητες.

Λέγαμε από την αρχή εδώ πως μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για το μακελειό στη Γαλλία φέρνουν οι Λεπενιστές. Θα το δει αυτό η γαλλική δικαιοσύνη που μας έχει μάθει, ως τώρα ,να μην κλείνει  αυτιά και  μάτια σ΄αυτά που λέει και κάνει ο  “Ναζί χωρίς στολή” , Λεπέν;

__________________________________________________________________________

  5. Ο  ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@Κ@Σ!
Σάλος από τους χαρακτηρισμούς και τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L’ Express

Με σκαιούς χαρακτηρισμούς και απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ελεγχόμενου και χρηματοδοτούμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5».

Σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Σαμαρά από το διευθυντή του σταθμού «Στο Κόκκινο»

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία, ο δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5», αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι είναι μαλ…
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Αρβανίτη έχει προκαλέσει αίσθηση, αλλά και αντιδράσεις, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει με το δικό του τρόπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όσα έγιναν στη Γαλλία με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και όσα ισχύουν σήμερα στην Ελλάδα σε σχέση με την ελευθερία λόγου και έκφρασης.
Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τα γαλλικά ΜΜΕ επέκριναν τις θέσεις και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το μακελειό στο Charlie Hebdo, ο κ. Αρβανίτης τόνισε: «Είναι πάρα πολύ ζόρικο για εμένα να λένε τον Πρωθυπουργό της χώρας μου μαλ… Και το πρόβλημα δεν είναι ότι το λένε. Είναι ότι είναι…» τόνισε κατά λέξη προκαλώντας γέλια στους συμμετέχοντες στη συζήτηση.
Το απόσπασμα της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως το κατέγραψε η κάμερα του LamiaReport.gr.

 Πριν από καιρό,όταν  κάναμε τις δημοσκοπήσεις μας στους “δρόμους και τις πλατείες”, είχαμε μιλήσει με ένα πλήθος από άτομα, που δήλωναν ευθαρσώς πως το κόμμα τους ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ ή Χ.Α.  Αλλά, εκείνο που πραγματικά στις συζητήσεις αυτές μου έκανε προσωπικά εντύπωση, ήταν το γεγονός πως 4 στους 5 οπαδούς του Τσίπρα ή  του Μιχαλολιάκου από τις 10 λέξεις που χρησιμοποιούσαν στο λόγο τους,  2 με 3  ήταν “βαριά” βωμολοχία, τέτοια που μόνο σε υπόκοσμο συναντάς.

Αυτό είναι το…ήθος τους, τί να λέμε τώρα; “Τάλε κουάλε” τα… παιδιά!

Και με την ευκαιρία αυτή να ξαναβάλουμε (και θα το κάνουμε ως τις εκλογές συνέχεια)  ένα παλιότερο κειμενάκι μας που ανέβηκε εδώ για το “ποιόν” και το χαρακτήρα  των παλιών πρασινοφρουρών (και  νυν Συριζιανών).

 

«ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA TIS EVDOMADAS»  (15-12-2012):
Μου το διηγήθηκε πρόσφατα Ανδριτσάνος (συγχωριανός) που ανταμώσαμε τυχαία. “Στις τελευταίες εκλογές”, μου λέει, “σε ένα από τα χωριά μας κάτου ήρθε παραμονή των τελευταίων εκλογών να ψηφίσει ο γιος της γρια- Χρήσταινας,περασμένα ενενήντα, που ζούσε στο χωριό από τότε που γεννήθηκε. Παλιός πασόκος, συνδικαλιστής στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο τύπος, τώρα δούλευε για το ΣΥΡΙΖΑ.
-Μάνα, της λέει ο Δεητζής, θα σου δώσω ένα ψηφοδέλτιο κι αυτό θα βάλεις αύριο στο φάκελο,τα άλλα που θα σου δώσουν θα τα πετάξεις.
-Και τίνους είναι το ψηφοδέλτιο μάτι μ, του Παπαντρέου;
 -΄Οχι, μάνα,δε βάζει πια ο Παπαντρέου και το ΠΑΣΟΚ το λένε τώρα ΣΥΡΙΖΑ.
-ΣΥΡΙΖΑ; Παραξενεύτηκε η γιαγιά. -Αλλά, μανούλα μου, δεν είναι καλό κόμμα.
-Τι λες, ρε μάνα,το καλύτερο είναι,πού ξέρεις εσύ πως δεν είναι καλό;
-Εμ, «τήρα «, μάτι μου, ποιοι το ψηφίζουν στο χωριό. Οι  “χερότεροι». Ο Διαμαντής ο Μπεντεβής και ο Αρέστος ο Κοράκης. Ειναι καλοί εφτούνοι;
Κόκαλο ο συνδικαλιστής. Οι δυο συγχωριανοί, μου εξήγησε ο διηγούμενος, ήταν πραγματικά “λέλουδα”, κάτι τεμπελόσκυλα, ταβλαδόροι και ανεπρόκοποι. ΄Οντως, οι χειρότερο του χωριού να λέμε!