ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ “ΒΟΥΛΑ” ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ  Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ.
2.  ΚΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΙ  ΨΗΦΟΘΗΡΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ  ΑΣΕΛΓΟΥΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
3.   ΤΟ  …”ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ”  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΄Η ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

 

4.  ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ   ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ!

 

5.ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΟΤΑΝ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.

___________________________________________________________________________

1. Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνεδρίασε στο Φανάρι.
Γέροντας Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν»
Διαβάστε την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων. Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην
. Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015

Γράφαμε στις 2-6-2013 για τον Παϊσιο:

   Διαβάσαμε: ” Η προφητεία του Παΐσιου και η εξέγερση στην Τουρκία
Ο μακαριστός Γέροντας Παΐσιος είχε επανειλημμένα αναφερθεί στην Τουρκία, κάνοντας μάλιστα λόγο για αιματηρές εξεγέρσεις που θα σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους για το τουρκικό έθνος.
Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες του Γέροντα εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
Αξίζει να αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία:
– «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… (σελ. 410)
– «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, (σελ. 412)
– «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, (σελ. 413)
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» (σελ. 417 – 418)
– Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» (σελ. 418-419)
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» (σελ. 422)
– «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» (σελ. 431) (ΜΜΕ)

 

  Και…Τουρκοφάγος ο γραφικός Γέροντας. ΄Εζησε κι αυτός  με το όνειρο να δει τους γείτονες να θάβουν τα παιδιά τους! Τέτοια αγάπη και φιλευσπλαχνία (ακόμα και για τους εχθρούς του) διέθετε ο… αγαθός, σύγχρονος προφήτης.
Δεν είναι μόνο ανόητοι και χαμηλού iq  αυτοί που ξεστομίζουν τέτοιες κατάρες-προφητείες αλλά και αυτοί που τα πιστεύουν. Στο βάθος όλοι τούτοι είναι κακοί, φθονεροί, χαιρέκακοι, παλιάνθρωποι εν ολίγοις.

 

Ας “πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται” οι άνθρωποι της εκκλησίας. Καλύτερα για μας. Αντί να χάνουμε χρόνο και “φαιά ουσία” να τους ξεμπροστιάζουμε κάθε τόσο, οι πράξεις τους, σαν κι αυτή της αγιοκατάταξης ενός χαιρέκακου και φθονερού καλόγερου σε …΄Αγιο, μας απαλλάσσουν από το όχι και τόσο ευχάριστο έργο της ενασχόλησης  με θέματα θρησκείας. Υπάρχουν άλλα, πιο κρίσιμα και σοβαρά  στην “ατζέντα”.

Πώς το είπε ο Χριστός; “΄Αφες τους  νεκρούς θάψαι τους εαυτών νεκρούς”.

___________________________________________________________________________

2.Ξέσπασμα Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ) για το βιβλίο της Γ’ Λυκείου: Γράφει ότι τα Ελγίνεια «μεταφέρθηκαν» και δεν «κλάπηκαν»
Ξέσπασμα Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ) για το βιβλίο της Γ' Λυκείου: Γράφει ότι τα Ελγίνεια «μεταφέρθηκαν» και δεν «κλάπηκαν»

Ο συντονιστής της επιτροπής ελέγχου του κυβερνητικού έργου παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, σε μια ανακοίνωση του με αυστηρό ύφος, κατήγγειλε το περιεχόμενο σχολικού βιβλίου, που αναφέρει την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα ως «μεταφορά».

Το επίμαχο απόσπασμα, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τάσου Κουράκη, ανήκει στο σχολικό βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ΄Λυκείου. Ανάμεσα σε όσα αναφέρει το βιβλίο, βρίσκεται και η εξής πρόταση: «Ομως με τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έλγιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των ευρωπαϊκών χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της ελληνικής γλυπτικής»

Το ρήμα «μεταφέρθησαν» ήταν ο κύριος λόγος που οδήγησε τον Τάσο Κουράκη να συντάξει την ανακοίνωση του. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ρήμα όπως το «εκλάπησαν» ή το «αποσπάστηκαν βιαίως» θα χαρακτήριζε ορθότερα το γεγονός.

Κάτω  τα χέρια από την Ιστορία, πανάθλιοι πολιτικάντηδες. Δεν έχετε ούτε την αρμοδιότητα και την επιστημονική εξουσιοδότηση, αλλά ούτε το πολιτικό ήθος και το κύρος να ασχολείσθε  με ιστορικά ζητήματα για τα οποία προ πολλού  η ιστορία έχει  αποφανθεί και αποφασίσει . Η υπόθεση  της αρπαγής ή της μεταφοράς των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον ΄Ελγιν στην Αγγλία έχει λήξει ιστορικά.

 Γράφαμε γι΄αυτό το ζήτημα  στις 4/7/2009 σε μια αντιπαράθεσή μας τότε με τη  δημοσιογράφο  της ΕΡΤ και του συγκροτήματος του ΔΟΛ Μαίρη Αδαμοπούλου (ουδεμία, πέραν της συνωνυμίας, άλλη σχέση έχουσα με το γράφοντα).

” Η κυρία Μαίρη Αδαμοπούλου εκθέτει  στο “Βιβλιοδρόμιο” (4-5/7/09,σελ.14) τις απόψεις της για τη “βέβηλη κλοπή” των γλυπτών του Παρθενώνα από τον ΄Ελγιν, όπως λέει, σχολιάζει επικριτικά  τον τρόπο συντήρησης-προστασίας τους από τους υπεύθυνους του Βρετανικού μουσείου και μέμφεται τη σθεναρή άρνησή του να τα επιστρέψει  στο χώρο απ’ όπου τα αφαίρεσε ο λόρδος πρόγονός τους το 1801.
Επειδή,
α. στο άρθρο (;) αυτό υπάρχουν πολλές ανακρίβειες,αλλά και ευδιάκριτο σε όλο σχεδόν το κείμενο ένα εθνικιστικό παραλήρημα της αρθογράφου και εν ταυτώ μια απαξιωτική αναφορά και προσβλητική κριτική σε ένα λαό με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, όπως είναι οι Εγγλέζοι και
β.οι αναγνώστες σας θα πρέπει να ακούσουν και τη διαφορετική άποψη,ειδικά των  ειδημόνων,για  να μορφώσουν σωστές ιστορικές θέσεις  επί του εν λόγω θέματος και όχι εθνικιστικές,
                                 Σας παρακαλώ
να δημοσιεύσετε αυτήν την απάντηση προς την αρθρογράφο σας για την αποκατάσταση της ιστορικης αλήθειας.
1.Το φιρμάνι υπογράφεται με σφραγιστόλιθο από τον Σεγκέρ Αβδουλάχ Καϊμακάμη, αναπληρωτή του Μεγάλου Βεζίρη και είναι γνήσιο, επίσημο έγγραφο της Πύλης.  Με αυτό,  ο ανώτατος κρατικός υπάλληλος και αντικαταστάτης του Σουλτάνου,όπως είπαμε, εντέλλεται στις επίσημες οθωμανικές αρχές της Αθήνας να επιτρέψουν στον πρεσβευτή ΄Ελγιν και στους εργάτες του, να κάνουν με την ενδεδειγμένη προσοχή, όποιες εργασίες θέλουν στο ναό, ακόμα και να ανασκάψουν το λόφο,αν χρειαζόταν.Τέλος, ο εκπρόσωπος της Πύλης προστάζει να δοθεί η άδεια στον Ελγιν να πάρει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομμάτια από τον Παρθενώνα έκρινε εκείνος πως μπορούσαν να  αποσπαστούν.
΄Αρα, είναι ψευδέστατη η επιβληθείσα πλύση εγκεφάλου στους Νεοέλληνες (με προεξάρχουσα διδασκάλισσα τη Μελίνα Μερκούρη), πως ο ΄Ελγιν έκλεψε τα μάραμαρα και τα μετέφερε στη Βρετανία   εν αγνοία των επισήμων αρχών, στη δικαιοδοσία των οποίων υπήγοντο τότε η διαφύλαξη, η συντήρηση και η “τύχη” γενικότερα των αρχαιοελληνικών μνημείων της Αττικής. Η κυρία  Αδαμοπούλου, μάλιστα, τιτλοφορεί με μεγαλογράμματα το άρθρο της “ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΒΗΛΗ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ”,προφανώς για να τονίσει αυτό, ακριβώς, που εμείςυποστηρίζουμε ότι δεν έγινε. Την ίδια στιγμή,μάλιστα η ίδια (σε πλαίσιο) μνημονεύει το έγγραφο της Πύλης που επιτρέπει την…κλοπή και παραθέτει ένα  μέρος του , το σημείο που οι αρχές της Αττικής παίρνουν εντολή να μην παρεμποδίσουν τον ΄Ελγιν  να πάρει οποιαδήποτε κομμάτια από πέτρες ή μορφές.
Ορθά,λοιπόν,και με την… “άδεια της αστυνομίας” πήρε ο Έλγιν τα μάρμαρα. Δεν τα έκλεψε αλλά του τα παραχώρησε με έγγραφο η επίσημη αρχή της Πύλης. Τώρα, 200 χρόνια μετά, είναι αστείο να λέμε πως το έγραφο δεν το… υπέγραψε ο Σουλτάνος και το υπέγραψε ο αντικαταστάτης του, άρα είναι άκυρο. Λες και ο Σουλτάνος είχε λόγο να αρνηθεί να  υπογράψει το συγκεκριμένο  έγγραφο,αν του το ζητούσε ο Πρέσβης.΄Ηταν τάχα περισσότερο…φιλέλληνας ο Σουλτάνος ή φιλότεχνος και θα αρνιόταν να υπογράψει ό,τι  ο εξουσιοδοτημένος αντικαταστάτης του υπέγραψε;
΄Οπως συμβαίνει σε κάθε εξουσία και δημόσια υπηρεσία,ο “ηγεμών”,ο προϊστάμενος εγχωρεί αρμοδιότητες και σε άλλα πρόσωπα-υπαλλήλους και  δικαίωμα υπογραφής, ακριβώς για να υπάρχει αποκέντρωση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Άλλωστε,ότι όλα έγιναν νόμιμα, όσον αφορά το ζήτημα της απόσπασης και της μεταφοράς των μαρμάρων, και σύμφωνα με την ισχύουσα τότε νομιμότητα και  σε καμιά περίπτωση ο Σουλτάνος δεν εξαπατήθηκε από τον αναπληρωτή του στο έγγραφο με το οποίο χορηγούσε απόλυτη πληρεξουσιότητα στον Εγγλεζο πρέσβη της Πύλης ακόμα και να μεταφέρει  τα μάρμαρα, αποδεικνύεται και από το εξής: Να υποθέσουμε προς στιγμήν ότι συνέβη μια τέτοια εξαπάτηση.Όταν αποκαλύφθηκε,όμως, (γιατί ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός, η αφαίρεση,δηλαδή, των γλυπτών από τον Παρθενώνα,δε θα μπορούσε να κρατηθεί μυστικό και θα είχε φτάσει αμέσως στα αυτιά του εξαπατημένου Σουλτάνου), εκείνος θα έπρεπε: 1.Να τιμωρήσει αυστηρά και άμεσα το δράστη ανώτατο  υπάλληλο και αντικαταστάτη του 2. Να απαιτήσει δια της διπλωματικής οδού από τους Εγγλέζους  να επιστραφούν πάραυτα τα κλαπέντα μάρμαρα στην Αθήνα, αν θεωρούσε ότι πράγματι είχε εξαπατηθεί από τον Έλγιν . Τίποτα,όμως, δεν έγινε από όλα αυτά, που σημαίνει ότι  Σουλτάνος απ-εδέχθη, ως νόμιμη την πράξη του Εγγλέζου Πρέσβη,αφού την προέβλεπε το επίσημο έγγραφο της Πύλης.(Η υποστηριζόμενη από κάποιους ύπαρξη   στα αρχεία  του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών τουρκικού εγγράφου – διάβήματος διαμαρτυρίας του 1805 για την αρπαγή των γλυπτών και τη μεταφορά τους στην Αγγλία, δεν τεκμηριώνεται από πουθενά,αφού ποτέ δεν έχει δημοσιευτεί επίσημα).
 Να τελειώνουμε,λοιπόν, με αυτό το εθνικιστικό ντελίριο της κλοπής, γιατί και ως λαό και ως συντεταγμένη πολιτεία, όχι μόνο δε μας τιμά,αλλά και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Ο ΄Ελγιν δεν προέβη σε καμιά παράνομη πράξη, πολύ περισσότερο σε κλοπή. Κι  αν υποστηρίζεται, και μάλιστα με επίσημη πολιτική γραμμή στην χώρα μας,αυτή η άποψη, είναι μόνο για εθνικιστική κατανάλωση. Δεν έχει καμιά ιστορική βάση και ουδείς σοβαρός ερευνητής, ΄Ελληνας ή ξένος, δέχτηκε ποτέ ή θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια θέση.
2.Τα “μάρμαρα” τα μετέφερε ο  Ελγιν στη Βρετανία, όχι για να τα πουλήσει,όπως ισχυρίζεται η δημοσιογράφος (και ιστορικός;) κυρία Αδαμοπούλου, αλλά για να στολίσει με κάποια από αυτά το αρχοντικό του  και για να τα διαφυλάξει, τόσο από την Οθωμανική αδιαφορία, όσο και από την καταστροφική μανία των Ορθοδόξων νεοελλήνων.Οι Ελλαδικοί κατά τη βυζαντινή περίοδο,αλλά και αργότερα  κατέστρεφαν με πρωτοφανή μανία τα μνημεία της αρχαιότητας, για να χτίσουν πάνω σε αυτά εκκλησιές (“ες έδαφος φέρειν”), να τα χρησιμοποιήσουν ως οικοδομικά υλικά στις στάνες για τα ζωντανά τους ή στα κονάκια τους  και μέχρι την επανάσταση του ΄21, για να πουλούν πάσης φύσεως “μάρμαρα” στους “περιηγητές” και τους “λόρδους”, που λυμαίνονταν εκείνη την περίοδο  τον ελλαδικό χώρο. Ο Μακρυγιάννης,μάλιστα, είναι εξοργισμένος στα απομνημονεύματα του για αυτή τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα μνημεία.-Να τα σεβόσαστε,να μην τα καταστρέφετε,να μην τα πουλάτε,τους συμβουλεύει.Εμείς γι αυτά πολεμήσαμε…
3.Ο ΄Ελγιν δεν ήταν φυσικά και ο αγνότερος των Εγγλέζων.Ούτε καμιά διάθεση έχουμε να τον “αγιοποιήσουμε” ούτε να τον αναγορεύσουμε σε φιλέλληνα (φιλότεχνος,ναι,ήταν). Οπωσδήποτε, είχε τους δικούς του ιδιοτελείς λόγους για να “μετακομίσει” τα μάρμαρα στην Αγγλία. Αλλά, και αν ο πρώτος λόγος δεν ήταν αυτός που μνημονεύσαμε (η σωτηρία των γλυπτών) και ήταν η αλαζονεία και ο κομπασμός του Λόρδου να στολίσει το νεόδμητο “παλάτι” του και πάλι δε μειώνει την αξία της μεταφοράς, αφού, εξαιτίας αυτής και χάριν αυτής, τα μάρμαρα είναι σήμερα ακέραια  και μάλιστα φυλαγμένα σε ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα μουσεία του κόσμου.Αν είχαν αφεθεί στην Ακρόπολη και δεν είχαν μεταφερθεί τότε, το πιθανότερο είναι σήμερα να είχαν καταστραφεί  ή εξαφανιστεί.
4.Είναι εντελώς ανυπόστατα αυτά, που αναφέρει η αρθρογράφος για βούρτσες,χλωρίνες και πατσαβούρια, που χρησιμοποίησαν οι ΄Αγγλοι για να ασπρίσουν τα μάραμαρα! Ε,ολίγη σεμνότης δε θα έβλαπτε. Στη χώρα μας, μέχρι χτες, η συντήρηση έργων τέχνης ούτε σαν έννοια ήταν γνωστή (εμείς, για παράδειγμα, στο αρχαιολογικό τμήμα δε  διδαχτήκαμε τίποτα σχετικό), ενώ στην Αγγλία ήδη από τον 1890, υπάρχει ειδικότητα συντήρησης έργων τέχνης. Να λέμε πως οι αχαιολόγοι του Βρετανικού μουσείου έπλυναν με χλωρίνες τα γλυπτά, πέρα από το ότι είναι “χωροφυλακίστικο” και σαν αστείο , εκθέτει και όσους αγνοούν πως η συντήρηση έργων τέχνης, ως επιστήμη, θεμελιώθηκε και αναπτύχθηκε στην Αγγλία. Λίγη αιδώς και λιγότερος εθνικισμός, αν μη τι άλλο επιβάλλονται, όταν μιλάμε για έναν άλλο λαό και μάλιστα πολύ πιο προχωρημένο και στην έννοια της δημοκρατίας και στις επιστήμες απ΄όσο εμείς οι Νεοέλληνες.
Αλλά,το ζητούμενο από αυτή την απάντησή μας δεν είναι, ούτε κατά διάνοια, να ψέξουμε την αρθρογράφο, αλλά για να επισημάνουμε, κάποιες ιστορικές αλήθειες που είναι απαραίτητο να λέγονται στη χώρα μας-και μάλιστα από Έλληνες-την οποία πολλοί ξένοι τη χαρακτηρίζουν ως χώρα που περισσεύει ο εθνκισμός και ο ρατσισμός. Δεν αξίζει η Ελλάδα τέτοιων χρακτηρισμών. Συγκεκριμένα,λοιπόν:
1.Τα πάσης φύσεως μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού,δεν έχουν εξ αίματος κληρονόμους,αλλά ανήκουν στην πανανθρώπινη κοινωνία.
2.Τα συγκεκριμένα μνημεία(γλυπτά) του Παρθενώνα, ο ΄Αγγλος  (Σκωτσέζος) ‘Ελγιν το 1801 τα μετέφερε στην Αγγλία με επίσημη άδεια από τις Οθωμανικές αρχές και, επομένως, η πράξη του δεν ήταν απάδουσα προς την επικρατούσα τότε νομιμότητα.
3.Το Βρετανικό μουσείο εκμεταλλεύτηκε οκονομικά τα γλυπτά,αλλά και τα διέσωσε και τα διατήρησε σε άριστη κατάσταση,όπως ιδίοις όμμασι, διαπιστώσαμε πολλές φορές. Κανείς δε γνωρίζει αν θα υπήρχαν σήμερα τα συγκεκριμένα μνημεία, αν ο ΄Ελγιν,έστω και για ιδιοτελείς λόγους, όπως είπαμε, δεν τα διέσωζε από την αδιαφορία των Οθομανών και την καταστροφική μανία των Ορθοδόξων Νεοελλήνων.
4. Η “καμπάνια” της Μελίνας Μερκούρη πριν χρόνια, δεν εξυπηρέτησε την υπόθεση της επιστροφής των γλυπτών στη χώρα μας. Αντίθετα,έδωσε όλα τα προσχήματα στην άλλη πλευρά να την τροχοπεδήσει και να τη μεταθέσει σε ανύποπτο χρόνο. Ειδικά, ο εντελώς αντιεπιστημονικός τρόπος  που έθεσε το θέμα της επιστροφής τους η μακαρίτισα, πληθωρική ηθοποιός, καθώς και η θυμική της συμπεριφορά, εξόργισαν όχι μόνο τους ειδικούς του μουσείου,αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών στον κόσμο, που σχημάτισαν την εντύπωση πως αντιμετωπίζουμε το θέμα σε επίπεδο “τζερτζελέ” (ένα ακόμα,δηλαδή, ελληνικό πανηγυράκι από εκείνα που ξέρουμε  εμείς εδώ να στήνουμε για “ψύλλου πήδημα”.Το ζήτημα αυτό έπερεπε να τεθεί σε βάση επιστημονική και νομική και όχι σε πολιτική-εθνικιστική .Να αντιμετωπιστεί ακόμα συλλογικά για την επιστροφή  όλων των ελληνικών αρχαιοτήτων (όχι μόνο του Βρατανικού μουσείου).Να υποστηριχτεί, μάλιστα,με έμφαση,πρώτα από τη χώρα μας, η ανάγκη να επιστραφούν οι αρχαιότητες  σε όλες τις χώρες από τις οποίες αφαιρέθηκαν για οποιοδήποτε λόγο.
 Δυστυχώς,οι “κραυγές” της Μελίνας (“δώστε τα μάρμαρά μου πίσω”), αφαίρεσαν μαζί με τη νηφάλια και επιστημονική αντιμετώπιση του ζητήματος της επιστροφής και τα ελληνικά επιχειρήματά  γι αυτή. Για άλλη μια φορά,όπως και με τόσα άλλα θέματα (πχ Μακεδονικό), ο ερασιτεχνισμός,ο εθνικισμός,το δήθεν,η “πατσατσουλιά” αντικατέστησαν τα επιχειρήματα, την πειθώ, την επιστημονική  συμπεριφορά γενικότερα, αλλά και τη διεθνή νομιμότητα.
5.Το θέμα των αιρχοτήτων και όχι μόνο του Βρετανικού μουσείου, όπως τονίσαμε, πρέπει να τεθεί σε νέα βάση (εξ αρχής και μηδενικής) σε μια διευρυμένη συζήτηση,στην οποία θα συμμετάσχει η παγκόσμια κοινότητα και θα διεξαχθεί αποκλειστικά μεταξύ ειδικών και όχι πολιτικών ή διπλωματών. Στην επιστήμη, η μισαλλοδοξία,οι κραυγές και οι υστερίες δεν έχουν θέση. Αλλιώς, επιστρέφουμε στην εποχή της “πυράς” και του κυνηγίου μαγισσών.

Οι Κουράκηδες και οι  Λοβέρδοι, λοιπόν, όψιμα αναγορευθέντες ΚΑΙ  σε Ελληνάρες  με   ό,τι  λένε και ό,τι  κάνουν  στοχεύουν στην ψηφοθηρία. Και ως  αισχροί δημαγωγοί  και άκρατα λαϊκιστές, αδίστακτοι και ξεδιάντροποι  όπως είναι, εμπλέκουν και την Ιστορία στα ανήθικα αυτά παιχνίδια τους.

Μόνο τους “οπαδούς”, όμως και  τους αφελείς   πείθουν με τις υστερικές, υποκριτικές κραυγές τους.  Κανένα  σώφρονα και συνετό δεν αγγίζουν οι εθνικιστικές “κορώνες” των εμπόρων της ψήφου και των πραματευτών   της εξουσίας και του κομματισμού.

________________________________________________________________________


3.Χίος: Εντοπίστηκε πτώμα κοριτσιού στην παραλιακή του Βροντάδου

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου, όταν κλήθηκαν να περισυλλέξουν διαμελισμένο πτώμα κοριτσιού σε προχωρημένη αποσύνθεση από την παραλιακή του Βροντάδου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, το πτώμα βρέθηκε στην περιοχή των Τριών Μύλων και το Λιμεναρχείο αναφέρει ότι ήταν μισό, γεγονός που κατέστησε δύσκολη τη συλλογή επιπλέον στοιχείων.

Το κορίτσι εικάζεται ότι επέβαινε σε λέμβο μεταναστών και προσπάθησε να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς ωστόσο, να μπορεί κανείς με ασφάλεια να μιλήσει για τον ακριβή χρόνο και τόπο του συμβάντος.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σπείρανε τις απομονωμένες ελληνικές  παραλίες και τα δύσβατα βουνά  με  κόκαλα μεταναστών (πολλά παιδιά)! Εδώ και πολύ καιρό, γινόμαστε μάρτυρες ενός δράματος που εκτυλίσσεται δίπλα μας, αλλά  οι περισσότεροι κάνουν πως δεν το βλέπουν. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης, μάλιστα, έχει το θράσος  όσους παλεύουν με “νύχια και με δόντια” στα άγρια κύματα και τους παγετούς, για να σώσουν τα παιδιά τους από τις βόμβες του ΄Ασαντ και των Τζιχαντιστών,να τους αποκαλεί  …λαθρό, παράνομους, ανεπιθύμητους. Ποιοί; Οι Τράγκες, οι Χατζηνικολάου, οι Πρετεντέρηδες.   Ενώ   οι ίδιοι και οι  Ναζί με ή χωρίς στολή είναι νόμιμοι και ΄Ελληνες!

Οι κυβερνήσεις του κόσμου και οι εμπορευόμενοι τη δημοσιογραφία έχουν χρεωθεί πολύ αίμα αθώων συνανθρώπων μας. Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο , ασκούν εξουσία και ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης οι πιο ανάξιοι και διεφθαρμένοι μεταξύ των ανθρώπων.

Οι γενιές που έρχονται θα “τρίβουν τα μάτια” τους. Δε θα μπορέσουν ποτέ να χωνέψουν πως στις μέρες μας ένα απλό διαβατήριο ήταν  συμβόλαιο ζωής   και ή  έλλειψή του  οδηγούσε στον πιο άγριο, φρικτό θάνατο. Παράνοια, αναλγησία, ανηθικότητα τους αισχίστου είδους.

Είναι να ντρέπεσαι σήμερα που είσαι άνθρωπος.

______________________________________________________________________

4. α. Φωτογραφία-σοκ του αγοριού που ανατινάχτηκε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους
Ο μικρός βομβιστής αυτοκτονίας ονομαζόταν Αμπού αλ Χασάν αλ Σάμι και ήταν από τη Συρία

Φωτογραφία-σοκ του αγοριού που ανατινάχτηκε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους

β. Νέο βίντεο του χαλιφάτου με 12χρονο παιδί να εκτελεί «προδότες»
Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται για ρώσους κατασκόπους
Ένα 12χρονο παιδί εμφανίζεται σε βίντεο του χαλιφάτου να εκτελεί δύο Ρώσους -«κατασκόπους», σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος.Το βίντεο έχει διάρκεια 7,5 λεπτών και αποτελεί όπως αναφέρει το CBS News μία από τις «παραγωγές» της αλ Χαγιάτ: ξεκινά με τα λόγια των δύο Ρώσων, οι οποίοι ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι και πήγαν στην Συρία για να δολοφονήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.Ακολουθεί ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε άλλους που θα θελήσουν να πράξουν αναλόγως και στη συνέχεια, αλλάζει το σκηνικό: οι δύο άνδρες εμφανίζονται σε εξωτερικό χώρο και από πίσω τους ένας 12χρονος με ασιατικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένας μεγαλύτερος άνδρας.Στη συνέχεια, το παιδί εκτελεί τους δύο Ρώσους με μία σφαίρα στον αυχένα.
Στο Twitter μάλιστα, η φωτογραφία του νεαρού αγοριού συνοδεύεται και με ένα σχόλιο: «Τα νιάτα του δεν τον εμπόδισαν να στηρίξει τη θρησκεία του».

΄Ισως στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε ούτε στις πιο μαύρες σελίδες της,  τόσο βάρβαρες συμπεριφορές παιδιών, που τα καθοδηγούν στην παράνοια αρρωστημένα άτομα.  Να κρατήσουμε τη φράση “τα νιάτα του δεν τον εμπόδισαν να στηρίξει τη θρησκεία του», για να αντιληφθούν, όσοι ακόμα  έχουν έστω και τις ελάχιστες αμφιβολίες, πόσο επικίνδυνες, βάρβαρες και ανεδαφικές είναι στον αιώνα  μας οι θρησκείες.

_________________________________________________________________________

 5.ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ 3 ΕΚΑΤ. € ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»
ΝΔ: Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ο Λαζόπουλος

Σφοδρή επίθεση κατά του Λάκη Λαζόπουλου, καταγορώντας τον για «χυδαιότητα», εξαπέλυσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη

ΝΔ: Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ο Λαζόπουλος

«Ο πάμπλουτος έμπορος του ανθρωπίνου πόνου, ο προπαγανδιστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χαϊκάλη, ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας» αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Σπυράκη.

«Βέβαια, παρέλειψε να μας πει για ποιό λόγο έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2010- 2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας. Το ερώτημα που τίθεται και για τον ίδιο και για τον κ. Τσίπρα, είναι γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα;» προσθέτει και ακταλήγει:

«Τι γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες;».

Μίλησε ΚΑΙ γι΄αυτούς τους άθλιους απατεώνες ο μεγάλος ποιητής της αρχαιότητας Σοφοκλής:

1. μισῶ γε μέντοι χὤταν ἐν κακοῖσί τις 495
ἁλοὺς ἔπειτα τοῦτο καλλύνειν θέλῃ.
( Μισώ εκείνον που, όταν  τον πιάνουν στα πράσα να κάνει βρωμιές, μετά…  βγαίνει κι από πάνω).
2. τὸ λοιπὸν ἁρπάζητε, καὶ μάθηθ᾽ ὅτι 310
οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν.
ἐκ τῶν γὰρ αἰσχρῶν λημμάτων τοὺς πλείονας
ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους.
(Δεν μπορείς να κερδίζεις από παντού. Γιατί οι περισσότεροι απ’ αυτούς που βγάζουν βρώμικα λεφτά βγαίνουν χαμένοι στο τέλος).