ΟΙ ΟΒΙΔΙΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΩΝ.

Εισβολή στην Ουκρανία: Νέα «συναυλία ειρήνης» στα Προπύλαια -Οι αντιδράσεις, τι λείπει από την αφίσα - iefimerida.gr

Με...Τσίπρα, Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου η αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια

Η χτεσινή συναυλία με κεντρικό σύνθημα, «Να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να σιγήσουν τα όπλα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό»!

*****

Ξεκίνησαν την πρόκληση δηλώνοντας πασιφανώς  Πουτινιστές.  Με την παραπάνω πρώτη, απρόσωπη, άχρωμη, αόριστη και ίσων αποστάσεων αφίσα για τη συναυλία  τους. Πουθενά αναφορά στο θύμα και στο θύτη!  “Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι”!

Σαν,  δηλαδή, να  έβγαιναν   τις ημέρες της  δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 /12/2008   οι διοργανωτές  μιας  εκδήλωσης και να έγραφαν στην αφίσα τους  ” Συναυλία – καταδίκη των δυνάμεων καταστολής τους κράτους”, χωρίς καμιά ονομαστική  αναφορά ούτε στο 15χρονο   θύμα Αλέξη Γρηγορόπουλο, ούτε στο δολοφόνο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ούτε στην ημέρα της δολοφονίας του . “Υγρόν άχρουν, άοσμον,  άγευστον”.

Μόλις ξεσηκώθηκε το σύμπαν εναντίον τους, πλην   Σταλίνων  και των  μονίμως   εν ιδεολογική τρικυμία και συγχύσει ( ως λάτρεις του Μαμωνά)  ευρισκομένους κοντυλοφόρους, τύπου Κ. Βαξεβάνη και Δ.  Κανελλόπουλου,  έκανε πρώτος την αρχή ο  πολύς   Νταράλας  μπροστά στον κίνδυνο , αντί να  ρέει  χρυσάφι από το στόμα του,  να τραγουδάει ως … φτωχός και μόνος καβαλάρης , το παίρνει απόφαση , βγαίνει  επισήμως  και αναγνώρισε το λάθος.  Πως, δηλαδή, κακώς δεν έκαναν αναφορά  στην αφίσα  για  το θύμα του πολέμου, την Ουκρανία. ΄Αρα ,πως καλώς τους κράξαμε, όσοι το κάναμε, χωρίς κανένα διάφορο,  σαν εκείνο που είχαν και γι αυτό λύσσαξαν ,  όσοι από τον γκεμπελικό, ανήθικο κόσμο, στυλ Σ. Γιαννακά και Θ.  Οικονομόπουλο,   έκαναν  το ίδιο.

Ακολούθησε  λίγο ματά  την ίδια οδό και για τους ίδιους λόγους η  θορυβοποιός   Μποφίλιου.  Η παλαιόθεν δηλούσα έτοιμη να απαρνηθεί τα ζεστά της κλινοσκεπάσματα ,να ζωστεί τα φυσεκλίκια , για να πάρει τα  βουνό και δήλωσε και τούτη έμπρακτη μεταμέλεια με  τη συμμετοχή της στο Μαραθώνιο της ΕΡΤ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ.

 Και χτες  στην συναυλία , έφαγαν τη σβουριχτή  σφαλιάρα άπαντες οι επί του   παλκοσένικου  ευρισκόμενοι ασεβείς,   αφού το πλήθος κάτω, πλην Σταλίνων, ανέμιζαν πανό και σημαίες   με αναφορές αποκλειστικά στα θύματα Ουκρανούς και τους θύτες Ρώσους. Το έβλεπαν και κατάπιαν τη γλώσσα τους. Ουδείς  από δαύτους τόλμησε χτες να πει μια λέξη άχρωμη. Πολλώ μάλλον , έστω και με υπονοούμενα    φιλοπουτινική,όπως ήταν η αφίσα τους.

Είναι γνωστό , το ξαναγράψαμε πως  «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο». Οι τραγουδιάρηδες, έμποροι είναι. Τα προϊόντα τους βγαίνουν στην αγορά. Μόνο που η τέχνη δεν είναι σαλάμι,   θέλει πρώτα ήθος και  ιδεολογική συνέπεια.   Την οποία ασφαλώς κανένας Νταλάρας ή  Μποφίλιου δε διαθέτουν.

 Γι αυτό και ανέκρουσαν πρύμναν από την αρχική τους πρόκληση.  Και ποσώς τους ένοιαξε το ξεβράκωμα. Γνωστό, άλλωστε,   πως τέτοιους  τους φτύνεις και σου  λένε βρέχει.

Για την κονόμα ρε γαμώτο!