ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ… 20.000 “βόδια” στη Θεσσαλονίκη!

_________________________________________________________

Στo παρακάτω κείμενο το άθλιο βασιλικο-χουντικο-ναζιστικό χέρι, που εισχώρησε στο σάιτ, έχει  τροποποιήσει  κάποιες  λέξεις, ώστε να αλλάζει εντελώς το νόημα του κειμένου.  Παράδειγμα:

Τροποποιημένο κείμενο (το αφήσαμε ως έχει): “Αν πρόσεχες περισσότερο, όταν σου έκανα αρχαία ελληνικά , θα θυμόσουνα τη σοφή ρήση των προγόνων μας «ήν δε κακοίσι συμμίσγης, απολείς και τον εόντα νόον». Αλλά…δεν πρόσεχες.

4. Hellenic College of London 1982-3. Οφείλεις μια συγγνώμη. Mήπως θυμάσαι γιατί και πόσα χρόνια παράλειψες να την πεις;

Αυτά, και να θυμάσαι επίσης και μια άλλη χρυσή εφετμή που λέγαμε πάλι τότε στο Λονδίνο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»!

Το πρωτότυπο κείμενο: Αν ρώταγες τον αδερφό σου, όταν του έκανα αρχαία ελληνικά , ίσως και να θυμόταν τί σημαίνει τη σοφή ρήση των προγόνων μας «ήν δε κακοίσι συμμίσγης, απολείς και τον εόντα νόον». Αλλά…δε ρώτησες.

4. Hellenic College of London 1982-3.  Εσείς όλοι οι βασιλικοί οφείλετε  μια συγγνώμη. Mήπως θυμάστε γιατί και πόσα χρόνια παραλείψατε να την πείτε;

Αυτά, και να θυμάσαι επίσης και μια άλλη χρυσή εφετμή που λέγαμε πάλι στην τάξη του αδερφού σου, τότε στο Λονδίνο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»!

Ποιος άραγε και γιατί  προχώρησε σε τέτοιες βάρβαρες “χειρουργικές επεμβάσεις” στα κείμενά μας ;  ” Τί κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια”;

 

 

 

___________________________________________________________________________

 

“Τζιτζικώστας: “Δεν τη χαρίζω σε κανέναν  αυτή τη νίκη”
Μιλώντας στο δημοσιογράφους επισήμανε ότι η κομματική ταυτότητα του μέλους της Ν.Δ. παραμένει στο συρτάρι που την έχει τοποθετήσει από καιρό, σε ερώτηση αν θα πηγαίνει σε εκδηλώσεις της Ν.Δ. απάντησε «πηγαίνω όπου με καλούν»…. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ακόμα ότι του τηλεφώνησαν «όλοι» για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στις εκλογές – και από τη Ν.Δ. (συμπεριλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή) – εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντίπαλο στη μάχη των εκλογών Γιάννη Ιωαννίδη…»

Αποστόλη, άσε αυτά τα …θεοσκοτωμένα (που λέμε στο χωριό μου), τις δημαγωγικές μεγαλοστομίες σου και…κούλαρε. Και Θα σου πούμε αμέσως τώρα το γιατί. (΄Αλλη φορά,άμα λες τέτοια «κουφά» να τους τα ψιθυρίζεις στο …αυτί ,να μη σε ακούνε, όσοι έχουνε καλή ακοή, γιατί, οσάκις τα λες φωναχτά, κάποιοι δικαιολογημένα θα σε κράζουμε). ΄Εχουμε, λοιπόν, και λέμε:

1. Πως «δεν χαρίζεις σε κανένα αυτή τη νίκη», μια κουβέντα είναι. Θέλει «τσαγανό» και «καθαρό κούτελο» για να την πεις. Μη γίνεσαι αχάριστος, λοιπόν, αμετροεπής και εγωιστής.΄Ολοι γνωριζόμαστε και στην…Ιερουσαλήμ και στη Θεσσαλονίκη και στα…Λονδίνα.

Τη «νίκη» αυτή σου τη χάρισαν οι εφοπλιστές και ο μακαρίτης ο πατέρας σου, φιλοβασιλικός βουλευτής με εκλογική περιφέρεια εκεί που είσαι συ τώρα! Σου λέει τίποτα αυτό;

Πήρες την «κληρονομιά» σου! Τη …δικαιούσε, άλλωστε, όπως και οι περισσότεροι σ΄αυτή τη χώρα που έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή πατέρα, θείο, κουμπάρο…γκόμενο στην πολιτική, στα πανεπιστήμια,στις ΔΕΚΟ, όπου, δηλαδή, υπάρχει διαπλοκή, λαμογιά, «πελατειακή» σχέση.

(΄Ακου και μια ιστοριούλα, θα σου χειαστεί στη μαυρογυαλούρικη καρριέρα σου. Μια τέτοια σαν τη δικιά σου “κληρονομιά” (αλλά την έχασε, γιατί δεν έκανε καλό κουμάντο) πήρε και μια άλλη, από τα «δικά μας χωριά, κάτω”. Κόρη τούτη, του μακαρίτη Θανασάκη Κανελλόπουλου (πολιτευτής συμπατριώτης μου από την Ανδρίτσαινα). Λένε, λοιπόν, (αλήθεια ψέματα ,δεν ξέρω) πως όταν πέθαινε, κάλεσε την κόρη του και της είπε. «Θυγατέρα, ό,τι δούλεψα κι απόκτησα σου τα αφήνω: Μια πολυκατοικία στην Καλλιθέα και 20.000 …βόδια (ψήφους) στην Ηλεία «!(Και βγήκε η Κρινιώ μια ή δυο φορές βουλευτίνα ,αλλά δεν…τάισε καλά τα «ζωντανά» και της…ψοφήσανε. Εσύ να τα προσέχεις, λοιπόν, γιατί άμα «τα βγάζεις και τα μπάζεις με τον ήλιο», μετά θα λες κι εσύ σαν την Κρινιώ, “τί εχουνε τα έρμα και ψοφάνε»;)

2. Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά,που σε αγνόησε. Αυτός ξέρει καλύτερα απ΄όλους, τις βασιλικο-ακροδεξιο- πομπές σου. Και δε σε παίρνει να του «κουνάς το δάχτυλο».

3. Να μην πηγάινεις «όπου σε καλούν»,όπως λες πως κάνεις .Βέβαια τώρα είναι αργά πια, σου βγήκε το «κακό» το όνομα και δεν είναι απλά κακό, είναι…κάκιστο ακροδεξιό (πέρα από βασιλικό). Και ,όπως ακούμε, είναι πολύ του γούστου σου αυτές οι παρέες. Αν πρόσεχες περισσότερο, όταν σου έκανα αρχαία ελληνικά , θα θυμόσουνα τη σοφή ρήση των προγόνων μας «ήν δε κακοίσι συμμίσγης, απολείς και τον εόντα νόον». Αλλά…δεν πρόσεχες.

4. Hellenic College of London 1982-3. Οφείλεις μια συγγνώμη. Mήπως θυμάσαι γιατί και πόσα χρόνια παράλειψες να την πεις;

Αυτά, και να θυμάσαι επίσης και μια άλλη χρυσή εφετμή που λέγαμε πάλι τότε στο Λονδίνο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»!