ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ:ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

1.Ουκρανία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος – Αναγνωρίστηκαν 4 πολίτες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τον πρώτο ομαδικό τάφο στο Σλαβιάνσκ, προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, στον οποίο ήταν θαμμένοι περίπου 20 άνθρωποι.Ενδέχεται να υπάρχουν οι σοροί είκοσι ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις είναι πολίτες.
“Γνωρίζουμε ότι εδώ ενταφιάστηκαν τέσσερις προτεστάντες, αθώοι τους οποίους είχαν βασανίσει οι αντάρτες”, πρόσθεσε.
“Στις 8 Ιουνίου απήχθησαν μετά τη λειτουργία της Κυριακής. Οι αντάρτες τους έπιασαν και μετά κανείς δεν είχε νέα τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τους σκότωσαν την επόμενη νύχτα”, υπογράμμισε ο Γκερατσένκο.ύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τα μέσα Ιουνίου στις πόλεις που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεκάδες αντιφρονούντες εξαφανίστηκαν ή υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια.

 

2.Εφυγε κυνηγημένη από την Ολλανδία η κόρη του Πούτιν

Σαν κυνηγημένη διέφυγε, μαζί με τον ολλανδό σύντροφό της, η 29χρονη κόρη του Ρώσου ηγέτη, Μαρία Πούτιν, καθώς η οργή των Ολλανδών για τα αίτια αλλά και τη διαχείριση της συντριβής της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία μεγαλώνει.

Η Μαρία Πούτιν είχε εγκατασταθεί πέρυσι στην πόλη Voorschoten, στα περίχωρα του Άμστερνταμ, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, σε ένα παραποτάμιο πολυτελές διαμέρισμα αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Μαζί με το σύντροφό της Τζόριτ Φάασεν, ωστόσο, αναγκάστηκε να αφήσει την ολλανδική πρωτεύουσα, καθώς ο πατέρας της θεωρείται από πολλούς Ολλανδός ως ηθικός αυτουργός για την συντριβή του μπόινγκ της πτήσης MH17 σε ουκρανικό έδαφος. Όταν μάλιστα έγινε γνωστό ότι το πολυτελέστατο διαμέρισμα απέχει μόλις κάτι περισσότερο από 30 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο από όπου το μοιραίο αεροσκάφος ξεκίνησε για το τελευταίο ταξίδι του, οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν.

Η είδηση της φυγής της 29χρονης και συντρόφου της, ο οποίος εργαζόταν ως νώτερο στέλεχος για τον ρωσικό κολοσσό της Gazprom ενθουσίασε τους Ολλανδούς που μετρούν 193 θύματα ανάμεσα στους 298 επιβάτες του μπόινγκ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror, το ζευγάρι πιθανότατα θα επιστρέψει στη Μόσχα, όπου θα είναι προστατευόμενοι του Πούτιν.

Σε όλα τα δικτατορικά -αυταρχικά καθεστώτα η βαρβαρότητα και το “βαρύ” έγκλημα, αλλά και ο νεποτισμός (οικογενειοκρατία), η ασύστολη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και η προκλητική χλιδή των κυβερνώντων είναι από τα κυρίαρχα γνωρίσματά τους. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το καθεστώς της Ρωσίας. Αλλά, δεν είναι αυτό στις παραπάνω ειδήσεις το θέμα μας.

 ΄Οπως δείχνουν τα πράγματα,οι κυβερνήσεις όλων των κρατών και ειδικά του Δυτικού λεγόμενου κόσμου, δεν τολμούν ,δε θέλουν ή δεν έχουν συμφέροντα  να λάβουν δραστικά μέτρα στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Ουκρανία και να αποκαταστήσουν το δίκαιο και την τάξη στη διαμελισμένη χώρα. Δε δείχνουν επίσης καμιά διάθεση  να τιμωρήσουν το δικτάτορα Πούτιν για τα εγκλήματά του. Ούτε καν για το τελευταίο της δολοφονίας 300 αθώων επιβατών της μοιραίας πτήσης του μαλαισιανού αεροπλάνου. Αυτό το βλέπει και το διαισθάνεται η πλειοψηφία των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Η κατάρριψη του αεροπλάνου  από τους Ρώσους, ήταν “η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε”.  Μέρα με τη μέρα, όσο φουντώνει ο εθνικισμός και η βαρβαρότητα στη Ρωσία, οι ακτιβιστές, οι ανθρωπιστικές και ειρηνιστικές οργανώσεις ,ο απλός κόσμος σε όλη την υφήλιο, θα ξεσηκώνονται. Οι ρώσικες πρεσβείες με τον καιρό θα γίνουν τα θέατρα σοβαρών επεισοδίων από διαδηλωτές που θα  απαιτούν την σύλληψη του παρανοϊκού νέου “Χίτλερ” και των συνεργατών του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μόνο έτσι, με την πίεση, δηλαδή, της διεθνούς κοινότητας θα αναγκαστούν και οι κυβερνήσεις  να λάβουν δραστικά μέτρα για την πτώση του αυταρχικού-μαφιόζικου καθεστώτος της Ρωσίας και των στυλοβατών του. Παράλληλα,  η αλλαγή του καθεστώτος θα  στείλει και το μήνυμα στους τυφλωμένους εθνικιστές Ρώσους, στο μεγάλο εκείνο πληθυσμιακό κομμάτι της χώρας, που στηρίζει τον δικτάτορα και τρέφεται με το απατηλό όνειρο  της αναστήλωσης της παλιάς τσαρικής αυτοκρατορίας, να εγκαταλείψουν το μονόδρομο της απομόνωσης, της αλαζονείας ,του φανατισμού,του ρατσισμού, του φασισμού  και να διδαχτούν-εθιστούν στη δημοκρατία και στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Να αναπτύξουν  τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, τη συνεργασία με τους άλλους λαούς, να αναδείξουν σε  στόχο την κατάργηση του απομονωτισμού και την  ένταξη με το χρόνο της ρώσικης κοινωνίας στους κόλπους  της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία και ανήκουν.

Το πρόβλημα “Ρωσία” αυτή την ώρα είναι το σοβαρότερο για τη διεθνή κοινότητα κι από την ανεξέλεγκτη δράση των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών και από την επικίνδυνη εξέλιξη του Ιράν σε πυρηνική δύναμη και από την αδυναμία Ισραηλινών και Παλαιστινίων να μονοιάσουν.  Από όλα εκείνα τα (μεγάλα) διεθνή προβλήματα στον πλανήτη μας, το “αγκάθι” της Ρωσίας σήμερα είναι το πιο οδυνηρό .  Και όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται η ανοχή στις προκλήσεις των εθνικιστών Ρώσων και η ατιμωρησία του καθεστώτος, η κατάσταση θα ξεφεύγει εντελώς από κάθε έλεγχο.

Και τότε… “θα τρέχουμε όλοι και δε θα φτάνουμε”!