ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΛΕΣ ΤΟ ΚΛΑΝΕΙ … ΠΕΡΔΕΤΑΙ!

ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ,ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ;

40-50 κλίνες ΜΕΘ κενές καθημερινά.

Σε όποια άλλη χώρα,  αν συνέβαιναν  αυτά, να κρατάει μια Κοτανίδου με εντολή του αφεντικού της  Μητσοτάκη   δεκάδες κλίνες ΜΕΘ αδειανές, για να τις έχουν έτοιμες μήπως κάποιος από τους δικούς τους χρειαστεί να νοσηλευτεί και εξαιτίας  (ΚΑΙ) αυτού  του εγκλήματος, να πεθαίνει  σωρό κόσμος εκτός ΜΕΘ,  η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί ή  τουλάχιστον θα είχαν προφυλακιστεί οι  υπεύθυνοι διευθυντές των ΜΕΘ

_______________________________________________________________________________

Διαγραφή Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο.

του ΣΥΡΙΖΑ

Το περιστατικό στη Βουλή

Ο τέως, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τη μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα αναφορικά με τις ΜΕΘ, τα οποία «καίνε» το Μαξίμου, είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος τους βουλευτές της κυβέρνησης:

«Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Κουρουμπλή, μιλώντας για «άστοχες και παρεξηγήσιμες» εκφράσεις, ενώ και ο Νίκος Φίλης στη δική του τοποθέτηση είπε ότι οι δηλώσεις του τέως βουλευτή «δεν μας καλύπτουν».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε παρέμβασή του, απηύθυνε πρόταση μομφής κατά του Π. Κουρουμπλή, για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

Επίθεση από κυβέρνηση και Κίνημα Αλλαγής

Σχόλια για την απομάκρυνση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, που θέτουν στο στόχαστρό τους τον Αλέξη Τσίπρα, έκαναν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Γιάννης Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε, εκών άκων, να συρθεί στην απόφαση διαγραφής του κ. Κουρουμπλή. Όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής δεν συνιστούν μεμονωμένη συμπεριφορά. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ευτελούς και εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κίνημα Αλλαγής

«Η δοκιμασία της κοινωνίας από την πανδημία δεν θα τελειώσει όσο κυριαρχεί η πόλωση και η ακραία δημαγωγία. Στη Βουλή δεν χωρούν ακραίες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Κουρουμπλή, που σωστά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει και το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του», καταλήγει.

*****

Η διαγραφή του Κουρουμπλή από τον αρχηγό του  ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα  με εντολή του   “από τα 38.000 πόδια”,   είναι  η αρχή του τέλος  μιας τραγωδίας. Αυτής τους ερμαφροδιτισμού και της  αμφισημίας του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ . Και με  αυτή την  κίνηση Τσίπρα,  ήρθε πιο κοντά πια  η  επώδυνη κάθαρση, που  είναι αναμενόμενη  με τη σκληρή τιμωρία, λόγω  ΄Υβρεως,  των ενόχων.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ και με την τελευταία “πράξη” Τσίπρα , απεμπόλησε εν πολλοίς τα αριστερά  του γνωρίσματα και ανακλαστικά, ως εύσημα, και  μετακινήθηκε ΠΑΛΙ, με μια ελάχιστη πνοή ανέμου, ως πούπουλο, Κεντροδεξιά.  Και φαίνεται πως τελικά εδώ είναι πια και η πραγματική του  θέση.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν σήμερα γι΄ αυτή τη μετατόπιση και την  αναζήτηση  νέων στοιχείων στην ταυτότητα του κόμματος ,  είναι  ο ακροδεξιός Κυριάκος Μητσοτάκης και  ο Σκουρλέτης-Φίλης με τους  λοιπούς    γιαλαντζί αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ.

΄Ενοχοι, πάντως,   αυτή τη στιγμή είναι και  όλο ο   κόμμα ,οπαδοί και τα στελέχη, του ΣΥΡΙΖΑ,. Αλλά περισσότερο και προσωπικά, αναμφισβήτητα,   ο Αλέξης Τσίπρας .  Η  πορεία του δε,  ως κόμμα και του ίδιου ως αρχηγού, είναι πέρα από κλυδωνιζόμενη και  προδιαγεγραμμένη.

΄Εχουμε δηλώσει εδώ πολλές φορές πως προτιμάμε τον  Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για συγκεκριμένο λόγο.  ΩΣ  ΤΟ  ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ. Για κανένα άλλο λόγο .΄Αλλωστε  ίδιος, φέρει βαρύ φορτίο λαθών,  για να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους άξιους  αρχηγικούς  εκπρόσωπους της Αριστεράς.  Με χειρότερο, φυσικά,   εκείνο της συνεργασίας-συγκατοίκησης με την Ακροδεξιά, για να σωθεί  ο Κώστας Καραμανλής από το ειδικό δικαστήριο που έπρεπε να καταλήξει για τη χρεοκοπία της χώρας (Ομερτά).

Αυτό, όμως το αβαντάζ της σύγκρισης   πως δεν είναι δα και Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ως  αρχηγός τους ΣΥΡΙΖΑ , να είναι ευάλωτο  και αναστρέψιμο.  Και  το χειρότερο, να καταντάει   πλέον  με το χρόνο τούτος  το… χείρον!

Ο χτεσινός χειρισμός της διαγραφής  του  Κουρουμπλή ήρθε ως χαριστική βολή στο αριστερό υπογάστριο του Κόμματος. Διέγραψε ένα  βουλευτή, όχι γιατί έλεγε αλήθειες που  ο ίδιος ο Τσίπρας πρώτος υποστήριζε, αλλά γιατί χαρακτήρισε… άκομψα τους δράστες του εγκλήματος του λουκέτου των ΜΕΘ , της Κοτανίδου με εντολή Κούλη, ως δολοφόνους. Και αυτός ήταν  ο λόγος που ο Τσίπρας  απέπεμψε κακήν κακώς  τον Κουρουμπλή. Αλλ΄ όχι παλιότερα  και τον  Πολάκη που είχε μιλήσει  το ίδιο… άκομψα και χαρακτήρισε  τη Δεξιά κόμμα δολοφόνων.

Στην πολιτική της Ελλάδας ανέκαθεν το ζητούμενο είναι “η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται κι ας μην είναι ηθική”. Προπαντός,  να μη λέει… κακές κουβέντες.  ‘Οπως και στην εμπορική δημοσιογραφία. Να μην καταντάει “Χίος”, αλλά να  λαιμοδένεται  με  γραβάτα “Χατζηνικολάου”.  Να λέει το κλάνω…πέρδομαι.  Κάτι που φαίνεται αγνοούσε  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το μόνο ,πάντως,  σίγουρο είναι πως είτε πεις τις κλανιές, πορδές ή αντίστροφα  “πασχαλινά αυγά δε βάφονται”.  Και στο ΣΥΡΙΖΑ “Λαμπρή” δεν πρόκειται να κάνουνε ,αν επιμένουν, όπως από  παλιά το συνηθίζουν,  να   ωραιοποιούνται   από  τις λέξεις,  αντί  να  καλλωπίζονται από  τις πράξεις.

Οπότε μένει, ο κ Αλέξης   τώρα να μας εξηγήσει κι εμάς δω στο σάιτ , που ευθαρσώς και μη ανακαλούντες θεωρούμε ΟΛΗ τη Δεξιά ως κόμμα δολοφόνων από την εποχή της “Κατοχής” ως σήμερα,  για να το   παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται,  το εξής. Αν  σήμερα ένας άνθρωπος δίπλα από μια ΜΕΘ  πέθανε ,αλλά  θα μπορούσε να ζήσει, αν η Κοτανίδου με εντολή Μητσοτάκη  δεν  την κρατούσε κλειστή,  μήπως και τη χρειαστεί κανένας δικός τους, έστω και άκοσμα,  πώς χαρακτηρίζει ποινικά  αυτή την πράξη και πώς τους δράστες της;

΄Εχουμε εξαντλήσει το θέμα, αλλά  θα επισημάνουμε πάλι τούτα: Ο τόπος δεν είχε γνωρίσει ποτέ ως σήμερα  χειρότερη  κυβέρνηση  στη Μεταπολίτευση, όσο αυτή  σήμερα υπό τον ακροδεξιό υιό του Κων. Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργό. Αλλά, το πλέον τραγικό και από την ιστορική αυτή διαπίστωση, είναι η επίσης αναμφισβήτητη παραδοχή πως ίδια ανίκανη, επικίνδυνη και χείριστη είναι και  η Αντιπολίτευση . Και ειδικά η μείζων υπό τον αρχηγός της Αλέξη Τσίπρα.

Γράφαμε στις  1

Η ΚΡΥΦΗ, ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

“΄Εχουμε μια κυβέρνηση που ουδέποτε άλλη (πλην κείνης της κυβέρνησης του  Κώστα Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα)   στη διάρκεια της λεγόμενης Αντιπολίτευσης, επωμίστηκε φοβερά και τρομερά λάθη.΄Οπως, η αποτυχημένη  διαχείριση της πανδημίας του Κορόνα,  η καταστροφή  της οικονομίας, η φασιστική  κατασταλτική της τακτική, η απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στις πιο αδύνατες οικονομικά κυρίως τάξεις.  Και ίσως το χειρότερο εξ όλων το γεγονός πως το  καθεστώς Μητσοτάκη  ακολουθώντας τα ναζιστικά πρότυπα,   άλωσε  τον Τύπο  και μάλιστα με ναρκοδολάρια(!), αλλά  και άλλο “μαύρο” , μαφιόζικο χρήμα, έτσι  όπως  ποτέ δεν έπεσε στη χώρα τόσο χαμηλά η εμπορική δημοσιογραφία. Τουλάχιστον ως τώρα, κρατούσε τα προσχήματα.

Με  τη Βιομηχανία παραπληροφόρησης  στην ολότητά της  υποχείριο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε πραγματικά ανοσιουργήματα και πραξικοπήματα για κράτος με στοιχειώδη  δικαιικό πολιτισμό.  Να απαριθμήσουμε τα σπουδαιότερα:

-“Με νύχια και με δόντια” αποπειράται  να καλύψει το μέγα σκάνδαλο Νovartis, παρεμβαίνοντας  προκλητικά στο θεσμό της δικαιοσύνης, ενεργοποιώντας  αχυρανθρώπους της  στο χώρο και καταδιώκοντας μέχρις εσχάτων έντιμους και  αδέκαστους δικαστές.

-Διαχειρίστηκε την πανδημία με τρόπο παρανοϊκό και προκλητικό, ακολουθώντας εντελώς λαθεμένη τακτική, μόνο και μόνο για να μην επωμιστεί την ευθύνη και καθίσει στο “σκαμνί” αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Παρά τις  ιδιαιτερότητες της χώρας,  ακολούθησε   τη γραμμή της απαλλαγής των ευθυνών και όχι τον ενδεδειγμένο τρόπο  για την αναχαίτιση της πανδημίας.  Προχώρησε  σε συνταγματικό πραξικόπημα, του lockdown και μάλιστα δυο φορές,  επειδή… “έτσι έκαναν  και οι  άλλοι”! Το αποτέλεσμα ορατό.  Η πανδημία, μετά τα αστόχαστα,  επιπόλαια και επικίνδυνα αυτά μέτρα ,  είναι πάλι εδώ, περισσότερο ισχυρή σήμερα.

Τίναξε την οικονομία στον αέρα. Κι αν ακόμα δεν φάνηκε το μεγάλο κακό, είναι γιατί  η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση  βοήθησε και πάλι   το δανεισμό με χαμηλά επιτόκια,  λόγω, ακριβώς, της  πανδημίας.  Στόχος να μη προχωρήσει η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, όπως θα αναγκαστεί να κάνει αργότερα, αν δε δεχτεί  νέα, βαριά  αυτή  τη φορά μνημόνια.

Κατέστρεψε τον τουρισμό και βύθισε στην απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους που που ζούσαν από τέτοιες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα με τον πτωχευτικό κώδικα παρέδωσε στις τράπεζες το “κεραμίδι”  του φτωχού με ανυπολόγιστες  ακόμα τις συνέπειες σε πολλούς τομείς, αλλά και τα δράματα που θα επακολουθήσουν οσονούπω από τις οικογένειες που θα ξεσπιτωθούν .

Και για μια τέτοια “καταραμένη”  και “γκαντέμικη”  κυβέρνηση, όπως  εδώ και καιρό την αποκαλεί πια ο κόσμος, βγαίνει με τον γκεμπελικό της  Τύπο σε φυλλάδες, ραδιόφωνα και κανάλια και προπαγανδίζει πως  τάχα μου σε δημοσκοπήσεις,  αντί να χάνει ψηφοφόρους  , τους έχει αυξήσει και προηγείται με τεράστια διαφορά  (19%) από το ΣΥΡΙΖΑ! . Πού τους βρήκε τους νέος ψηφοφόρους, μόνο δεν  μας λέει.

Δε θα επικαλεστούμε την  αδιάψευστη  μαρτυρία της δικής μας δημοσκόπησης, μοναδικής σε αριθμό δείγματος  στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια. Να πούμε  μόνο αυτό. Από ποια δεξαμενή πήρε ψήφους ο Μητσοτάκης; Από το ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται. Από τη Ακροδεξιά και τους Ναζί, ούτε να τον δουν. Από την πολιτικοποιημένη  ΑΠΟΧΗ ούτε ένα “κουκί”. Ποιος χώρος μένει ; Κανένας, φυσικά.

Αν η Ν.Δ πήρε δυόμιση εκατομμύρια ψήφους, στις τελευταίες εκλογές,  μόνο και μόνο οι κατεστραμμένοι από τον τουρισμό, οι δανειολήπτες με  “κόκκινα δάνεια”, ( που δεν είναι μαζόχες οι άνθρωποι  να τους ρίχνει σφαλιάρες γιος του Αποστάτη  κι εκείνοι να του λένε “άφεριμ εφέντη “), ξεπερνούν τους 800.000 ψήφους. Αν σήμερα  τολμούσε ο Κούλης τους  να κάνει εκλογές, δε θα μπορούσε να  κερδίσει περισσότερους  από 1.300.000/500.000 ψήφους. Πιθανότατα και πολύ λιγότερους, αν η Ακροδεξιά συσπειρωθεί και κάνει κόμμα.

Κι ενώ, με τέτοια “επάρατη” κυβέρνηση  θα μπορούσε να κάνει περίπατο μια σοβαρή Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ με προσωπική ευθύνη  του Αλέξη Τσίπρα, προτίμησε, υιοθετώντας  δημαγωγική, λαϊκίστικη συμπεριφορά,  να στηρίξει  την κυβέρνηση,  αντί να την πολεμήσει. Το έκανε με τα μέτρα της πανδημίας στην αρχή, με τη  ήπια αντιπολιτευτική της  τακτική, αλλά και με την υποταγή στις  φασιστική απόφαση  της κυβέρνησης  να αποφασίσει με πρόσχημα τον ιό την απαγόρευση της  πορείας για το  “Πολυτεχνείο”.  Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πειθαρχήσει λέει στο ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ του κοινοβουλευτικού δικτάτορα Κυριάκου  Μητσοτάκη ,  γιατί…σέβεται το έννομο κράτος!΄Οπως το σεβάστηκε και στα δύο συνταγματικά πραξικοπήματα Μάρτη και Νοέμβρη 2020.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

ΤΥΠΟΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι οι δυο τεράστιες δυνάμεις,  που μπορούν να καθυποτάξουν ή και να συντρίψουν  οποιοδήποτε καθεστώς στον κόσμο. Και δυστυχώς, αμφότεροι οι θεσμοί αυτοί,  έχουν καταντήσει   εγκληματική παραπληροφόρηση  ο πρώτος,   δημαγωγία και λαϊκισμός η άλλη ,με ελάχιστες εξαιρέσεις στα σημερινά καθεστώτα.