ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ «ΔΡΩΜΕΝΑ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (13-19ΜΑΙΟΥ 2018)

 

1.α. Ο μακελάρης του Τέξας άφησε μαθητές να ζήσουν για να «διηγηθούν την ιστορία του»
Φωτογραφία: AP

Ο Δημήτρης Παγουρτζής, ο 17χρονος που σκόρπισε τον θάνατο στο λύκειο Σάντα Φε του Τέξας, άφησε κάποιους μαθητές που συμπαθούσε να ζήσουν, για να διηγηθούν την ιστορία του.

Αυτό είπε στην αστυνομία ο ίδιος, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Ο Παγουρτζής πυροβόλησε και σκότωσε 10 ανθρώπους-8 μαθητές και 2 καθηγητές- ενώ τραυμάτισε άλλους 13, ανάμεσά τους και έναν από τους αστυνομικούς του σχολείου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 17χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

Ο νεαρός μακελάρης παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εναντίον πολλών ανθρώπων, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Οι αρχές ανέφεραν ότι το περιστατικό διήρκησε περίπου 15 λεπτά προτού ο Παγουρτζής παραδοθεί, εγκαταλείποντας το αρχικό του σχέδιο να αυτοκτονήσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

β. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
20 ΜΑΪΟΥ 2018

Τίτλοι τέλους στο φιάσκο με Novartis

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας

 

Άδωνις Γεωργιάδης

 333--2

Μητσοτάκης:  Αθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis
Φωτογραφίες: Intimenews
  Μαρινάκης: «Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας»
Μαρινάκης: «Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι αρχιτέκτονες της άθλιας σκευωρίας»
Κατέρρευσε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη
Μητσοτάκης και Μαρινάκης

 

Σε ιδιότυπη πολιτική απομόνωση βρέθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση για την «υπόθεση Novartis». Η αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και σκευωρία εκ μέρους της πλειοψηφίας, αποχώρησε, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός της πλειοψηφίας να ακολουθηθεί έως το τέλος μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Χρυσής Αυγής: τα τρία αυτά κόμματα εξέφρασαν τη βούληση να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία με την οποία θα ολοκληρωνόταν αργά το βράδυ η μακρά κοινοβουλευτική διαδικασία

Σκάνδαλο Novartis: Βρέθηκαν λογαριασμοί στην Ελβετία με μαύρο χρήμα

Ποιοι πολιτικοί εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και τι απαντούν

Φουσκωμένους λογαριασμούς στην Ελβετία προσώπων που σχετίζονται με τους πολιτικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis φαίρεται να έχει εντοπίσει η Εισαγγελία Διαφθοράς, έπειτα από νέες καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η επιβεβαίωση των μαρτυρικών καταθέσεων δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση, καθώς η πορεία της έρευνας οδηγεί πλέον στο χρήμα και σε εξελίξεις που δένουν την υπόθεση. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα στις ΗΠΑ, που λόγω στοιχείων έχει φέρει στο προσκήνιο το ελληνικό κομμάτι του σκανδάλου.

Όσο διάστημα ο φάκελος της υπόθεσης βρισκόταν στη Βουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή, οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κάνει αρκετές επαφές με το FBI και την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, καταθέτοντας σημαντικά στοιχεία για το σκάνδαλο στην Ελλάδα. Οι  Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν ενταχθεί και στην αμερικανική έρευνα και ήδη έχουν γίνει τρία ταξίδια στην Αυστρία, στα οποία οι αμερικανικές αρχές με επίσημη μικτή αποστολή αποτελούμενη από πράκτορες του FBI, ερευνητές της κεφαλαιαγοράς και εισαγγελέα, εξέτασαν τους προστατευόμενους μάρτυρες. Βάσει των στοιχείων και των καταθέσεων που δόθηκαν οι αμερικανικές αρχές τους χαρακτήρισαν “υψηλής αξιοπιστίας”.

Μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με αντικείμενο τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται στην Ελλάδα, καθώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην υπόθεση ως κλειδί στο σύνολο του σκανδάλου Novartis. Παράλληλα το FBI συνεχίζει τις επαφές και με τους μάρτυρες που κατέθεσαν αρχικά ξεκινώντας τη διερεύνηση του σκανδάλου.

Όπως γράφει η Documento, οι αμερικανικές και ελληνικές αρχές φαίνεται πως έχουν δύο σημαντικές καταθέσεις από προστατευόμενο μάρτυρα, που ρίχνει φως στη ροή χρήματος. Στην πρώτη κατάθεση αναφέρει τον τρόπο δράσης συνεργάτιδας ενός εκ των εμπλεκομένων υπουργών, η οποία τελικώς αποδεικνύεται ταμίας, καθώς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν αυτή που έκανε τους οικονομικούς διακανονισμούς και φέρεται να παραλάμβανε η ίδια χρήματα στο όνομά του. Βάσει της κατάθεσης, οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδήγησε σε λογαριασμό εκατομμυρίων στην Ελβετία, τον οποίο φαίνεται να διαχειρίζεται η συνεργάτιδα αλλά πραγματικός κάτοχός του να είναι ο εμπλεκόμενος υπουργός. Η συνεργάτιδα θα κληθεί να καταθέσει για την κατοχή μαύρου χρήματος μόλις παραληφθεί το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Στη δεύτερη κατάθεση ο μάρτυρας δίνει στοιχεία για ένα ακόμη σημαντικό πρόσωπο, στη δεκάδα των εμπλεκόμενων πολιτικών. Ο εν λόγω πολιτικός φέρεται να έχει λάβει χρήματα απευθείας από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis δίνοντας για κατάθεση τον λογαριασμό εταιρείας offshore δικών του συμφερόντων. Μόλις ανοίξει ο τροφοδότης λογαριασμός οι καταθέσεις θα φανούν αμέσως και αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τότε οι αρχές θα οδηγηθούν στην offshore και πολύ πιθανόν και στα φυσικά πρόσωπα, όπως ακριβώς συνέβη και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Τα στοιχεία αυτά έχουν αξιολογηθεί και από τις αμερικανικές αρχές και η εταιρεία αναζητείται μεταξύ αυτών που έχει δημιουργήσει Ελληνοελβετός εξπέρ στο στήσιμο offshore και ο οποίος ερευνάται για υποθέσεις εξοπλιστικών και φαίνεται να έχει δημιουργήσει τις εταιρείες που χειριζόταν ο γνωστός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Επιπλέον, η αποκάλυψη ότι ο δικηγόρος του Τραμπ ελέγχεται για χρηματισμό από τη Novartis με μεθόδους όμοιες με αυτές που περιγράφονται και στην ελληνική υπόθεση έχει απασχολήσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία σε επίσημα έγγραφά της αναφέρεται στο θέμα της Ελλάδας και των ερευνώμενων πρώην υπουργών και πρωθυπουργών. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται όλο αυτό το διάστημα, όπου οι εμπλεκόμενοι καταγγέλλουν σκευωρίες, οι αμερικανικές και ελληνικές αρχές ενώνουν τα κομμάτια του παζλ για τον τρόπο δράσης και τις πρακτικές της Novartis, με στενές επαφές και χρηματισμούς πολιτικών, για να προωθεί τα φάρμακά της.

Μάλιστα πρόσφατα η εταιρεία, σε μια κίνηση “μεταμέλειας” , στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις αμερικανικές αρχές, απομακρύνει όλα τα στελέχη, σε Ελλάδα αλλά και ΗΠΑ, που περιλαμβάνονται στα έγγραφα και φέρονται να συμμετέχουν στους χρηματισμούς και στα προτζεκτ πολιτικού επηρεασμού. Φαίνεται δε να είναι άγνωστο πόσα ακόμα στελέχη έχουν αποφασίσει να μιλήσουν και να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων. Μεταξύ άλλων η εταιρεία απομάκρυνε ένα από τα βασικά στελέχη της, το οποίο εχεί αναλάβει τις “επαφές υψηλού επιπέδου”, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε πλησιάσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Φόρουμ του Νταβός. Σημειώνεται πως πρόκειται για το ίδιο άτομο που το 2014 ζητούσε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Νταβός, θυμίζοντάς του ότι δύο άνθρωποί του ήταν σύμβουλοι του Έλληνα τότε πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η Documento, ερευνάται επίσης η μέθοδος χρηματισμού πολιτικών μέσω ανθρώπων τους που εμφανίζονται ως σύμβουλοι χωρίς έργο. Υπενθυμίζεται πως σύμβουλος της Novartis, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος μετά τις αποκαλύψεις, υπήρξε και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ωστόσο δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το είδος των υπηρεσιών που προσέφερε.

γ. Αγρια επίθεση και ξύλο στον Μπουτάρη -Τον έριξαν κάτω
Αγρια επίθεση και ξύλο στον Μπουτάρη -Τον έριξαν κάτω [εικόνες & βίντεο]

 

Αγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία, αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές. Οπως φαίνεται μάλιστα από τις φωτογραφίες, τον έριξαν κάτω.

Τελικά, οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται επίσης, ότι κάποιοι από αυτούς που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη φορούσαν κουκούλες.

Να σημειωθεί ότι η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέβη στο Ιιπποκράτειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, όπου και θα διανυκτερεύσει για προληπτικούς λόγους.

 

Τρία φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους θέματα, συντάραξαν την εβδομάδα που πέρασε και δένουν μεταξύ τους στην ουσία, Μάλιστα, δεν απασχόλησαν απλώς, το ένα δε  την παγκόσμια κοινή γνώμη, αλλά στην κυριολεξία, συγκλόνισαν τους “νουν έχοντας” (τους νουνεχείς. Γα διαφορετικούς, βέβαια, λόγους, αλλά έχουν ένα κοινό κρίκο στην αλυσίδα που τα  δένει.

Η εποχή μας, αν έχει ένα κυρίαρχο απ΄όλες τις άλλες, χαρακτηριστικό γνώρισμα, είναι αυτό της απόλυτης υποκρισίας. Υπάρχουν κανόνες, φυσικοί και  κοινωνικοί, που καθορίζουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων, για να μπορούν να συνυπάρχουν στις κοινωνίες ομαλά. Στην  πραγματικότητα, όμως,   ούτε οι μεν ούτε οι δε έχουν την ισχύ να τιθασσεύσουν τις ανάρμοστες, αφύσικες και εγκληματικές κάποτε συμπεριφορές των ατόμων.

Φαινομενικά, λόγω φόβου, ντροπής, δειλίας ή άλλων λόγων, όλοι φαίνεται να αποδέχονται, να σέβονται και να υποτάσσονται στα κελεύσματα αυτών των νόμων. Δοθείσης όμως ευκαιρίας ή όταν οι θυμικές αντιδράσεις κάποιων μελών της κοινωνίας είναι ανεξέλεγκτες,  οι κανόνες  παραβιάζονται χωρίς αναστολές και τα αποτελέσματα στις περισσσότερες περιπτώσεις είναι τραγικά.

 

1. Το μακελειό στο Τέξας. ΄Αλλη μια  δραματική εικόνα της σύγχρονης Αμερικής, που στο όνομα μιας  φιλελεύθερης αντίληψης-πολιτικής  του συστήματος, επιτρέπεται,  ανάμεσα στα άλλα και  η  άνευ περιορισμών σε πολλές πολιτείες,  αγοραπωλησία και κατοχή όπλων. Ο πατέρας του νεαρού ΄Ελληνα,που αιματοκύλησε προχτές το σχολείο του, ανήκε στην κατηγορία εκείνων που λατρεύουν τη βία και τα όπλα. Ο γιος του προχώρησε παραπέρα από να αποθηκεύει στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο. . ΄Εκανε πραγματικότητα την καλυμένη, την υποσυνείδητη βία στην οικογένεια και σε μια στιγμή κρίσης, επιτέθηκε , δολοφόνησε  10 και τραυμάτισε 13 ανθρώπους.

 

Στην Αμερική όλοι βλέπουν το κακό, αλλά όσοι έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη δε θέλουν να το πολεμήσουν.  Η ανεξέλεκτη κατοχή όπλων είναι εκείνη που στην ουσία δεν εμποδίζει τέτοιες ανεξέλεκτες  δολοφονικές εκρήξεις.   Αν ο νεαρός συμπατριώτης μας,δεν είχε τα όπλα δίπλα του, να κοιμάται με αυτά και όφειλε να ακολουθήσει μια δύσκολη διαδικασία για να τα αποκτήσει, ίσως αυτή ακριβώς η “γραφειοκρατία” ,η δυσκολία να έχει πρόσβαση σε όπλα, να εκτόνωναν την οργή και την ορμέμφυτη-ψυχαναγκαστική εκείνης της στιγμής  “ανάγκη” του στη  διάπραξη των εγκλημάτων.

Η ψήφος είναι και στην Αμερική ένα παζάρι. Μια πελατειακή κομματική σχέση. Είναι γνωστό πως όποιος  πολιτικός τολμήσει να τα βάλει με τις βιοημχανίες όπλων, όχι μόνο θα στερηθεί των παχυλότατων χορηγιών τους, αλλά και πολλοί από τους  ψηφοφόρους του θα τον τιμωρήσουν για την έλλειψη σεβασμού στην… ελευθερία του ατόμου.  Μιλάμε ,δηλαδή,  για… ρεσιτάλ υποκρισίας!

Από την άλλη, να θυμίσουμε και τούτο. Χτες και σήμερα τα ελληνικά μέσα παραπληροφόρησης παρουσίασαν σε έκτακτες αναφορές τους το θέμα του μακελάρη νεαρού, είπαν κάποια πρράγματα, αλλά ήδη από σήμερα φαίνεται πως ένα  τέτοιο πολλαπλό και ειδεχθές έγκλημα και μάλιστα  από ελληνικής καταγωγής άτομο, μάλλον θα μπει στα αζήτητα την εβδομάδα, που ήδη άρχισε. Ειδικά από τις  Δεξιές-ακροδεξιές “φυλλάδες”.

Λίγα χρόνια πριν, ένα Πακιστανάκι επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ένα κορίτσι στην Πάρο ,για να της κλέψει το κινητό και  την άφησε “φυτό”. Το τί επακολούθησε είναι αδύνατο να περιγραφεί. ΄Ενα ενθνικιστικό ντελίρο κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, ακόμα και μέχρι σήμερα!  Τόσα χρόνα μετά, δεν ξεχάστηκε εκείνο το έγκλημα   !

Και ο λόγος; Ο δράστης ήταν μετανάστης, αλλοδαπός και μάλιστα Πακιστανός. Ο ΄Ελληνας μετανάστης στην Αμερική που δολοφόνησε τόσο κόσμο, απλώς ήταν πάλι για τους περισσότερους ΄Ελληνες,  μια “κακιά στιγμή” για τον τόπο, τη φυλή.  Γι΄αυτό και φρόντισαν να ξεχαστεί   την ίδια στιγμή. Να ξεφουσκώσει.   Κι ας ήταν τα εγκλήματα του συμπατριώτη μας, απείρως ειδεχθέστερα  εκείνου του Πακιστανού.

2. Πριν λίγες ημέρες μια νέα δημοσκόπηση δίνει φοβερό προβάδισμα στο κόμμα της Ν.Δ σε εκλογές και μάλιστα με δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο μεταξύ, ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης ασύστολα και προκλητικά καλύπτει εδώ και πολύ  καιρό ένα κατηγορούμενο ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών και 10 πολιτικούς, οι οποίοι με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έρχονται συνεχώς στο φως, αποδεικνύεται πως χρηματίστηκαν  ασύστολα από τη φαρμακοβιομηχανά Norvatis.

Και όμως! Ούτε τα ναρκωρικά ούτε η διαφθορά  δεν επηρέασαν στο ελάχιστον την κρίση των οπαδών της παράταξης της Δεξιάς, οι οποίοι δεν αποσύρουν για κανένα λόγο την εμπιστοσύνη και την πίστη τους από το κόμμα.  Και έχουν δεκάδες λόγους να αθωώσουν τους ενόχους.΄Ενας απ΄αυτούς είναι πως και τούτοι  θα έκαναν το ίδιο, αν είχαν τη δυνατότητα  να μην τους αγγίξουν τα πλοκάμια του νόμου.

Περί ηθικής, ουδείς λόγος. “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει” στην αρχία σοφία. Και στη νεοελληνική θυμοσοφία “κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”. Αρκεί τα  προσχήματα να τηρούνται .

 

3. Γερό ξύλο φαίνεται πως εισέπραξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από τραμπούκους Ελληνάρες που του τα είχαν μαζεμένα . Και ο λόγος;  Διότι  δεν τα βάζει με τους Τούρκους, τους Σκοπιανούς, τους Εβραίους και λοιπούς  εχθρούς του ΄Εθνους, όπως έχει υποχρέωση  ο κάθε σοβαρός πατριώτης και γνήσιος ΄Ελληνας σαν τους..Ρωσοπόντιους.

Δε θα πούμε πολλά  , αφού ουκ ολίγες φορές έχουμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα. Παραθέτουμε αποσπάσματα από παλιότερο κείμενό μας:

 

“…Πότε, επιτέλους, θα καταργηθούν  όλα αυτά τα ακροδεξιά, ναζιστικά, εθνικιστικά σωματεία των Πόντιων, των Μικρασιατών, των Κωνσταντινουπολιτών, της…»Κόκινης Μηλιάς»; Είμαστε στον 21 αιώνα. Υπάρχει η Ιστορία. Αυτή είναι υπεύθυνη και αρμόδια να  διατηρεί τη θετική, συλλογική μνήμη για τις εθνοκαθάρσεις,τις γενοκτονίες, τις καταστροφές,τις θυριωδίες του ανθρώπινου γένους ανά τους αιώνες.  Και όχι για να  αναξέει πληγές, να  φουντώνει το φανατισμό,την τύφλα και  τον εθνικισμό,αλλά να διδάσκει ,να σωφρονίζει. Επειδή «΄Οποιος δε γνωρίζει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να ξαναζήσει τις τραγικές της στιγμές».
 Ας κλείσουν, επιτέλους  το αθύρωτο στόμα του εθνικισμού και της τύφλας τους και ας πάψουν να ασελγούν επί της Ιστορίας οι ΄Ανθιμοι,  οι Χάρρυ Κλυνν, οι χούλιγκαν των προσφυγικών, ποδοσφαιρικών σωματείων. Κι ας σταματήσουν πια τα μοιρολόγια τους  για τις χαμένες πατρίδες οι Καψήδες, Λιάνηδες, Παπαδόπουλοι, Νταλάρες, Χαρούλες.   Χορτάσαμε από τύφλα.Από  την «κούνια» υφιστάμεθα όλο αυτό  το εθνικιστικό ντελίριοι. Πραγματική πλύση εγκεφάλου.  Με το ζόρι  Τουρκοφάγους. Να μας κάνουν…Τούρκους με τον Τούρκο.
Σιχτίρ πια αυτή χώρα! Μια ζωή στα χέρια των Κογιόνηδων. Παραδομένη στο πελέκημα του μυαλού και της ψυχής των παιδιών της από αγένειους δάσκαλους  και γενειοφόρους παπάδες!  (27/9/2016)