ΦΑΜΙΛΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΟΙ “ΑΝΤΡΕΟΤΙ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έγραφε στο bloko.gr ο δημοσιογράφος

 

Οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, καθώς και οι επαφές που διατηρούσε έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας. Μαζί με αυτές, εξετάζονται και οι νομικές εκκρεμότητες που είχαν προκύψει από την αρθρογραφία του στο site που διατηρούσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» το όνομα του Γιώργου Καραϊβάζ είχε αναφερθεί σε διαβιβαστικό της ΕΥΠ, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για κύκλωμα περίπου 20 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι αναφέρονται ως «επίορκοι».

Σε αυτό γινόταν αναφορά σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως εκβίαση, δωροδοκία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και, εκτός από τους εν λόγω αστυνομικούς, περιλαμβάνονταν ένας πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., ένας ποινικολόγος, ένας πρόεδρος Εφετών, αλλά και ο δημοσιογράφος για τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις που διατηρούσε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου 2019 στο Χαϊδάρι.

Είχε προηγηθεί η δολοφονία και του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ενώ έβγαινε από ταβέρνα στον Γέρακα την 1η Μαΐου 2018.

******

Βικιπαίδεια

Ο Τζούλιο Αντρεότι (Ιταλικά: Giulio Andreotti14 Ιανουαρίου 1919 – 6 Μαΐου 2013) ήταν Ιταλός δημοσιογράφος, συγγραφέας και Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές (1972-73, 1976-79, 1989-92), κατηγορήθηκε ότι συνεργάστηκε με τη Μαφία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για το λόγο αυτό, όμως κατόπιν αθωώθηκε.Τζούλιο Αντρεότι: O «νονός» της ιταλικής πολιτικής | tovima.gr

Ανάμειξη με τη Μαφία

Το 1979 ερευνήθηκε ο ρόλος του Αντρεότι στη δολοφονία του Μίνο Πεκορέλλι (Mino Pecorelli), ενός δημοσιογράφου ο οποίος τον κατηγορούσε ότι διατηρούσε σχέσεις με τη Μαφία και ενεχόταν στην απαγωγή του πρωθυπουργού Άλντο Μόρο. Μετά από δίκη που διήρκεσε τρία χρόνια, το δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες το 1999. Ακολούθησε έφεση και το Νοέμβριο του 2002 καταδικάστηκε σε κάθειρξη εικοσιτεσσάρων ετών. Ήδη ογδόντα τριών ετών τότε, ο Αντρεότι άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Στις 30 Οκτωβρίου 2003 η απόφαση ανετράπη εκ νέου και ο Αντρεότι αθωώθηκε της κατηγορίας του φόνου. Το ίδιο έτος, δικαστήριο του Παλέρμο τον αθώωσε από τις κατηγορίες των σχέσεων με τη Μαφία, αλλά μόνο λόγω παραγραφής. Το δικαστήριο βεβαίωσε ότι ο Αντρεότι είχε πράγματι ισχυρούς δεσμούς με τη Μαφία μέχρι το 1980, τους οποίος και χρησιμοποίησε για την προώθηση της πολιτικής του καριέρας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται και ο ίδιος όργανο της Μαφίας[24].

***
Μαφιόζοι κατά πάσα πιθανότητα εκτέλεσαν το δημοσιογράφο. Ο υπόκοσμος έχει ξεσαλώσει με την ανάληψη της εξουσίας από την επίσης μαφιόζικη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι λογής κακούργοι τους  θεωρούν  πια  ένα πράμα ,”συγγένεια”  τη “φαμίλια” και την κυβερνητική συμμορία κατ΄επέκακταση.
΄Οταν  “εκτελείς συμβόλαια”,  σακατεύεις, απειλείς, εκβιάζεις, πουλάς προστασία ,όπλα ναρκωτικά  και μαθαίνεις πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας  και υπουργοί του  είναι ίδιοι και χειρότεροι από σένα,  παίρνεις τα πάνω σου.  Πέρα από  το ότι  η  παρεπόμενη απενοχοποίηση έρχεται και  ως ανταμοιβή , μόνο στη  σκέψη  πως τελικά  όλοι τα ίδια κάνουν σε αυτή την κοινωνία. ΄Αλλος πολύ, άλλος λίγο. Με πρώτους τους “άρχοντες”, τα “λευκά κολάρα”.
Στο μεταξύ και στατιστικά να το δει κανείς.  Θα μπορούσαν τα κτήνη αυτά  του σκοταδιού να είναι αριστεροί;  Ο πληρωμένος δολοφόνος, ο έμπορος ναρκωτικών, ο  διακινητής  δε θα είναι  Δεξιός;  Φαντάζεται  κανείς ένα συνειδητοποιημένο κομμουνιστή ,έναν πραγματικό, αριστερό ιδεολόγο  να  αναλαμβάνει να  εκτελεί συμβόλαια θανάτου, να είναι νταβατζής, παιδεραστής; Μην τρελαθούμε. Δεξιός, Ακροδεξιός, Χρυσαυγίτης  μπορεί. Αριστερός που δε φοράει μάσκα, αποκλείεται να κυλιέται σε τέτοιο βούρκο.΄Αντε, το πολύ να παίζει και σε αυτό το ταμπλό  για  να έχει από παντού “διάφορο”.
Να κάνουμε μια σούμα των    κατηγοριών για μαφιόζικη τακτική  της  οικογένειας   Μητσοτάκη και  ανθρώπων  άμεσα συνδεομενων με αυτην  τα τελευταία  χρόνια. Κάντε τη σύγκριση και βγάλτε μόνοι    τα συμπεράσματά σας. ΄Εχουμε, λοιπόν, και λέμε:

1.  Η οικογνεια Κων.Μητσοτάκη κατηγορήθηκε παλιά για αρχαιοκαπηλια,

 

Ο Joker ξεθάβει την «αρχαιοκαπηλία» της οικογένειας Μητσοτάκη   ( infowar)

Η Μαρία Βλαζάκη, όμως δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι η αρχαιολόγος που είχε αποκαλύψει ύποπτα στοιχεία στην συλλογή αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη, αναγκάζοντας τον πατριάρχη της δυναστείας να δωρίσει τελικά τη συλλογή του στο κράτος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αρκετοί παραξενεύτηκαν όταν η Μπακογιάννη επιχείρησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Βλαζάκη, κατηγορώντας την ως μια από τους βασικούς υπευθύνους για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία Joker. Όπως πολύ εύκολα μπορούσε να αποδείξει, η Βλαζάκη δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση γιατί πολύ απλά είχε παραιτηθεί από το υπουργείο πριν από τρεις μήνες!

Γιατί λοιπόν να επιλεγεί το συγκεκριμένο όνομα από την οικογένεια Μητσοτάκη; Ο λόγος είναι ότι εδώ και χρόνια η γνωστή πολιτική δυναστεία επιτίθεται συνεχώς στην γνωστή επιστήμονα για το ρόλο που έπαιξε στην αμφισβήτηση της νομιμότητας της ιδιωτικής συλλογής αρχαιοτήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αξίζει να θυμηθούμε στο σημείο αυτό τι ανέφερε σε παλαιότερο ρεπορτάζ της η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη, για το θέμα:

«Για όσους δεν θυμούνται, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε πάρει άδεια συλλογέα και διατηρούσε τη συλλογή του στην οικεία του στα Χανιά. Όταν έγινε πρωθυπουργός, το Μουσείο Γουλανδρή, αποφάσισε να κάνει έκθεση με τα αντικείμενα τα προερχόμενα από τη συλλογή του. Η Οργανωτική Επιτροπή όμως που είχε συστηθεί για την διοργάνωση της έκθεσης, έστειλε μία επιστολή στο Μουσείο Ηρακλείου, η οποία στάθηκε μοιραία.

Ζητούσε από το Μουσείο να παραχωρήσει αρχαιότητες από τάφο στη Μεσαρά για να εκτεθούν πλάι σε εκείνες της συλλογής Μητσοτάκη η οποία περιλάμβανε κι εκείνη κομμάτια από τον ίδιο χώρο. Έτσι ανακαλύπτει ο τύπος το σκάνδαλο, μάλιστα το Ποντίκι κάνει ειδικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις. Τι είχε συμβεί; Η εφορεία είχε κάνει ανασκαφή στη Μεσαρά, και διέκοψε λόγω κακών καιρικών συνθηκών του χειμώνα. Όταν επέστρεψε, ανακάλυψε πως ευρήματα από τον τάφο είχαν κλαπεί.

Γίνεται η έκθεση στο Μουσείο Γουλανδρή λοιπόν χωρίς να παραχωρήσει αντικείμενα το μουσείο Ηράκλειου και λίγο αργότερα έρχεται το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το οποίο συστήνει επιτροπή για να διερευνήσει αν όντως η συλλογή Μητσοτάκη περιλαμβάνει αρχαία από τον τάφο της Μεσαράς. Η επιτροπή βρίσκει τα αποδεικτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ήταν μια χρυσή ταινία, η οποία ήταν η μισή στο μουσείο και υπόλοιπό της στη συλλογή Μητσοτάκη.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής εκείνης, ως μέλος της εφορείας Χανίων, ήταν (μαντέψτε ποια!), η σημερινή γγ του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη… Η εργασία αυτή της επιτροπής, ανάγκασε τον Κ.Μητσοτάκη να δωρίσει τη συλλογή του στο κράτος, κρατώντας 27 στοιχεία μόνο για να διατηρήσει την άδεια του συλλογέα».

2. Tο σκάνδαλο “Mayo” που μπορεί να καταστρέψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση Λαλιώτη – Ρουσόπουλου για την υπόθεση Mayo

Kωνσταντίνος Μητσοτάκης 1918 - 2017 | Slideshows

Μια παλιά υπόθεση που σχετίζεται με τη δραστηριότητα της οικογένειας Μητσοτάκης και την οποία μπορεί να βρει μπροστά του ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έρχεται ξανά στην επιφάνεια σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας η ΑΞΙΑ.

“Η υπόθεση «Mayo» στους νεότερους μπορεί να μη λέει κάτι. Στους παλαιότερους όμως θυμίζει πάμπολλα. Παρά το μελάνι που χύθηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους (2001 – 2002 και 2010 – 2011), για την εν λόγω off shore και την πολιτική αναστάτωση από τις διενέξεις που προκλήθηκαν (ακόμη και σε δικαστικό επίπεδο), ουδέποτε έως και σήμερα δεν άνοιξαν οι λογαριασμοί της. Στην πολιτική σκηνή μόνο ο Κώστας Λαλιώτης επέμενε για χρόνια να καταγγέλλει τη Mayo, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το «ταμείο» της ΝΔ κατά τη διάρκεια που στην ηγεσία του κόμματος ήταν ο επίτιμος πρόεδρος. Κι όμως στην πραγματικότητα η υπόθεση δεν συγκινούσε ιδιαίτερα τη Δικαιοσύνη. 

..Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι, η υπόθεση της περιβόητης λιβεριανής off shore Mayo μοιάζει με εκείνες τις -καλά θαμμένες- νάρκες που ακόμη δεν τις έχει πατήσει κανείς για να εκραγούν. Κι αυτό ακριβώς είναι που για λογαριασμό της ηγεσίας της ΝΔ θέλησε σε πρώτη φάση να αποφύγει, κερδίζοντας όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, ο πάλαι ποτέ γραμματέας της ΚΝΕ και νυν σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να κάνει πίσω και να μην περάσει από τον μονόδρομο με τη «νάρκη Mayo»… “.

Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι βέβαια ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «πολιτικά νοιώθω δικαιωμένος, γιατί η ηγεσία της ΝΔ αναγκάστηκε να ομολογήσει την ύπαρξη της ΜΑΥΟ, τη συναλλαγή της με τη ΜΑΥΟ και τη ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος ύψους 2,5 εκατ. δολ. στα ταμεία της».

Ο κ. Λαλιώτης προειδοποίησε, δε, ότι «η υπόθεση MAYO και ΝΔ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κλείσει, όσο και αν το θέλουν και προσπαθούν ορισμένοι», και προσέθεσε ότι «συνεχίζω τον αγώνα για να κατοχυρωθεί η διαφάνεια ως μια αδιαπραγμάτευτη αρχή στη δημόσια ζωή, και θα τον συνεχίσω ως το τέλος».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «μόνο με τη Δικαστική Συνδρομή μπορεί να ερευνηθεί όχι μόνο ποιοί αλλά και γιατί και πόσα έδωσαν στη ΝΔ από το 1980 και μετά, και κυρίως την περίοδο 1989 – 1994», και ανέφερε ότι η Δικαστική Συνδρομή δεν ζητήθηκε από τους εισαγγελείς.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος παρατήρησε ότι «ο κ.Ρουσσόπουλος σε ένα πράγμα εξακολουθεί να μην απαντά: Γιατί ισχυριζόταν ότι η ΝΔ δεν είχε σχέση με τη λιβεριανή offshore εταιρεία Mayo, όταν τώρα οι ίδιοι αποδέχονται σαφώς ότι εισέρευσαν από αυτή την πηγή 2,5 εκατομμύρια δολ. στο ταμείο της;»

3. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Η συνέντευξη του μάρτυρα του Noor One: «Προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν για να δώσω στοιχεία για Ντόρα Μπακογιάννη και Μαρινάκη»
 “Noor1“»
Ο κατηγορούμενος ως ένας από τους ο μεγαλύτερος εμπόρου ηρωίνης στη χώρα μας είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού, χορηγός της Ν. Δημοκρατίας και έχει συνεργάτη του τον άντρα της Ντόρας, αδερφής του Κυριάκου. Ο ίδιος ο εφοπλιστής κατηγορείται πως έδωσε εντολή να εκτελεστούν 13 μάρτυρες  της  ίδιας υπόθεσης! ΄Εχει βουίξει το πανελλήνιο με αυτούς τους φόνους. Και ο δολoφόνος  βρίσκεται ακόμα στο δικαστικό απυρόβλητο.
Παρακολουθείστε:

Η λέξη «noor» στην αραβική γλώσσα μεταφράζεται ως «φωτεινός». Και κάθε λέξη με αυτό το πρόθεμα, αναφέρεται στο φως. Αποτελεί μάλλον τραγική ειρωνεία ότι γύρω από ένα πλοίο με αυτό το όνομα, έχει στηθεί μια από τις πιο σκοτεινές ιστορίες στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Μια υπόθεση ήδη παροιμιώδης πριν κλείσει και η οποία μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει μια τόσο μακάβρια αριθμητική ώστε αποκλείει τη σύμπτωση: δεκατρείς νεκροί, εννέα καταδικασμένοι, δύο δικογραφίες -εκ των οποίων η μία έφτασε ώς τα δικαστήρια με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα και άλλη ψάχνει ακόμα τον δρόμο της-, τέσσερις ακόμα κατηγορούμενους, πέντε διαφορετικούς δικαστικούς οι οποίοι παραιτήθηκαν ή ζήτησαν να εξαιρεθούν από την υπόθεση και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, 2,2 ή κατά άλλους 3 τόνους ηρωίνης αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου και εντοπίστηκαν από το λιμενικό, τον ΣΔΟΕ και τη DEA (Διεθνή Οργάνωση Καταπολέμησης των Ναρκωτικών) τον Ιούνιο του 2014. Όπως τη χαρακτήρισε πρόσφατα η εφημερίδα “New Republic”, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη γνωστή μεταφορά ηρωίνης στην ιστορία της Ευρώπης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

noor 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Noor 1 / Ο μάρτυρας που ζητάει να καταθέσει μιλάει στην «Α»

Το γαϊτανάκι των θανάτων

Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το φορτίο του “Noor1” και ξεκίνησαν οι συλλήψεις ανθρώπων που σχετίζονταν μαζί του, άρχισε και ένα μακάβριο γαϊτανάκι θανάτων. Γκαγκστερικοί πυροβολισμοί μαρτύρων, παγιδευμένα αυτοκίνητα που ανατινάζονταν, που σύμφωνα με μια εκδοχή «έκλειναν στόματα» και σύμφωνα με μια άλλη «τιμωρούσαν» αυτούς που μίλησαν, οι οποίοι με τη σειρά τους απαντούσαν. Άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πέθαναν στο κελί τους από «φυσικά αίτια». Ένα μεγάλο μέρος αυτών των δολοφονιών συνέβη στην Τουρκία, ένα μικρότερο στις ΗΠΑ, θάνατοι όμως υπήρξαν και στις ελληνικές φυλακές.

4. ΦΑΜΙΛΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΙΟΥ  (Homo-Naturalis.gr)

  1. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΙΟΥ

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.

“ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ” ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΙΟΥ :  “Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ MOY ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

Η ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-IEFIMERIDA.GR -ΑΥΓΗ  ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  15   ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣ  , ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΑΝΗΚΟΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.

Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Χίου – Δημητρακόπουλου για την απόπειρα χρηματισμού

 Εμπλέκει το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στις συζητήσεις με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Ο Στέφανος Χίος παρουσιάζει στην εφημερίδα του φωτογραφίες από τη συνάντησή του με τον δικηγόρο, και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δεν τον επισκεπτόταν εκ μέρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη αλλά όπως γράφει «λειτουργούσε για το κυβερνητικό καθεστώς». Στο δημοσίευμα αναφέρεται επιπλέον ότι ο ποινικολόγος «απλώς επιδίωξε να ανοίξει παράθυρο σε πιθανή προσέγγιση με το παλάτι», δηλαδή κατά τα λεγόμενα της εφημερίδας «Μακελειό», με το Μέγαρο Μαξίμου.

1.indd

 

Νέα ερωτήματα ως προς την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου προκύπτουν από τις συνομιλίες του ίδιου με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Documento

Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειο», ενώ εμπέκει το όνομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο ίδιος ο Στέφανος Χίος, διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, δηλώνει δια των συνηγόρων της ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το εν λόγω περιστατικό. Εξάλλου, ο εκδότης του «Μακελειού», περιγράφει ότι παλαιότερη διένεξή του με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχει λυθεί εξωδικαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει η παραμικρή εκκρεμότητα.

Ο Δημητρακόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντησή με τον Χίο λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας

Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που φέρνει στο φως ο Στέφανος Χίος, ο ποινικολόγος εμφανίζεται να σκύβει στο αυτί του και να του ψιθυρίζει ένα ποσό το οποίο ο εκδότης του «Μακελειού» διατείνεται ότι ήταν 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο Χίος εμφανίζεται να αρνείται και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Χίος: Και ένα εκατ. να έφερνες πάλι δεν τα ‘παιρνα.

Δημητρακόπουλος: Εκεί όμως θα ‘ταν παρεξηγήσιμο, εδώ τώρα είναι ένας δικηγόρος που λέει αυτό που σου είπα.

Χίος: Όχι, δεν τα παίρνω αδερφέ.

Δημητρακόπουλος: Σου είπε κανείς ότι τα παίρνεις…

Χίος: Θα τους πεις το εξής.

Δημητρακόπουλος: Τώρα με στεναχωρείς.

Χίος: Δεν το θέλω αυτό, δηλαδή πώς να στο πώ, θα πάω σπίτι μου το βράδυ και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ.

Δημητρακόπουλος: Να σε ρωτήσω κάτι, αν εγώ έφερνα ένα βάζο για το σπίτι σου.

Χίος: Ένα βάζο για το σπίτι πολύ ευχαρίστως, θα ‘βαζα μέσα τριαντάφυλλα.

Δημητρακόπουλος: Μα γι’ αυτό που τα δώσανε.

Χίος: Θα με τιμούσε.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτό έκανα.

Χίος: Αυτό δεν με τιμά.

Δημητρακόπουλος: Ρε φίλε, αυτοί μου το δώσανε για να φέρω δώρο.

Χίος: Όχι φίλε.

Δημητρακόπουλος: Αύριο θα σου φέρω ένα βάζο.

Χίος: Φέρε μου ένα βάζο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο, το «δώρο» προερχόταν κατά τον συνομιλητή του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεδομένου ωστόσο ότι όπως ο ίδιος ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, θέτει το ερώτημα, ποιον τελικά εκπροσωπούσε σε αυτή τη συνάντησηο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Διερωτάται δηλαδή από ποιον μπορεί να ήταν τα χρήματα. Στο δημοσίευμα του μάλιστα, ο εκδότης του «Μακελειού» αναφέρει διαρκώς το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, της οποίας συνήγορος είναι επίσης ο Δημητρακόπουλος.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι απορίας άξιο το γιατί οι αρμόδιοι παραμένουν παθητικοί και σε ρόλο θεατή. Η διαλεύκανση ενός εγκλήματος, εν προκειμένω μιας απόπειρας δολοφονίας ενός ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα φέρνει δια της εφημερίδας του στο φως στοιχεία που κατά τον ίδιο είναι σημαντικά και πιθανόν σχετίζονται με την επίθεση που δέχθηκε, είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας.

***

Γράφαμε  πρόσφατα (21/7/2020), μετά  από δική μας  επίσης συγκλονιστική εμπειρία που γα λόγους προσωπικούς δεν αποκαλύπτουμε ακόμα:

 

Βρισκόμαστε υπό καθεστώς μαφίας.  Με επικεφαλής (“Νονό”) τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Δεν είναι απλά μια κοινοβουλευτική δικτατορία, ένα ολιγαρχικό καθεστώς . Συγγενεύει με το καθεστώς Πούτιν περισσότερο. Κι αυτό μαφιόζικο καθεστώς .  Και πολύ κοντά, βέβαια,  στην επίσης κοινοβουλευτική δικτατορία του ΄Ορμπαν.

Ο Πούτιν εξοντώνει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στο εγκληματικό του πρόγραμμα. Με ομάδα μαφιόζων εκτελεστών, δολοφονεί εν ψυχρώ αντιπάλους και μετά αποφαίνεται σαρκαστικά πως τους… έφαγε η μαρμάγκα ,γιατί είχαν… σεξουαλικές ιδιαιτερότητες!

Ο γιος του αλήστου μνήμης διεφθαρμένου πολιτικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,ο οποίος υπήρξε ο  χείριστος των πολιτικών από τη  Μεταπολίτευση, ως σήμερα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα  χαρακτηριστικά  γνωρίσματα ενός  Νονού της Μαφίας. Κινείται και δρα μέσω μαφιόζων, αναθέτει “συμβόλαια θανάτου”, έχει στήσει ένα παντοδύναμο  παρακράτος , που τιμωρεί από τη μια μεριά τους “ενοχλητικούς” και από την άλλη  προσφέρει κάθε είδους εξυπηρέτηση και κάλυψη στα άτομα που ανήκουν  ή πρόσκειται στη μαφιόζικη φαμίλια. Περίτρανο  παράδειγμα ο  Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών  και δολοφονίες  μαρτύρων. Φίλος κι αυτός, συνεργάτης και χορηγός  του πρωθυπουργού και   αφεντικό των   συγγενών του (Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη).

Από τη άλλη, όπου τα όπλα δεν έχουν λόγο και πέραση , ο “Νονός”  χρησιμοποιεί τα “λευκά κολάρα”. Με οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα, αλλά και με απειλές τιμωρίας και εκβιασμούς, αναθέτει σε θεσμικούς παράγοντες τη ανάληψη δράσης για συγκάλυψη  εγκλημάτων. Η Δικαιοσύνη και ο Τύπος είναι οι προσφιλείς  χώροι που  ψαρεύει  αχυρανθρώπους. Αγγελής, Ράικου, Ιωαννίδης,  Ζαχαρής, Ράπτης, Κουρτάκης, Κυριακού, Αλαφούζος στους χώρους  της εμπλεκόμενης Δικαιοσύνης και της Βιομηχανίας παραπληροφόρησης, είναι μερικά από τα γνωστά,  διεφθαρμένα ονόματα,που διεκπεραιώνουν  τα εγκλήματα του  “αφεντικού”  και …με το νόμο. Τα “Λευκά κολάρα”,όπως τα αποκαλεί ο νόμος,

Υπό αυτό το καθεστώς, που χαρακτηρίζεται  πλέον, όχι απλώς ακροδεξιό ,ολιγαρχικό,αλλά και μαφιόζικο,  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να  συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τον τρόπο που είχαμε καθιερώσει. Επειδή, εκτός των άλλων,  κινδυνεύει άμεσα η ζωή η δικιά μας  και  των ανθρώπων μας. Θα επανέλθουμε στη φυσιολογική μας λειτουργία, όταν   λάβουν τέλος   αυτά τα “πέτρινα χρόνια”, που βιώνουμε,   έρθουν  οι  καλύτερες ημέρες και τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Ως τότε, θα  έχουμε μια διαφορετική παρουσία στο διαδίκτυο, με   θέματα  που  πιστεύουμε πως θα είναι το ίδιο ενδιαφέροντα και επίκαιρα . Και πρωτίστως,  ιστορικού, δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, πάντα εδραιωμένοι στις αρχές αυτού του κλάδου της Ιστορίας.

Και στις 16/7/ 2014 γράφαμε:

ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ :ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η “ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ” ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.

“Η αντίδραση της Ντ.Μπακογιάννη στη σύλληψη Μαζιώτη

Είναι γνωστό πως η Ντόρα Μπακογιάννη πρωτοστατεί σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, έχοντας και η ίδια βιώσει τα τραύματα που προκαλεί.

Η γνωστή πολιτικός, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη μετέφερε μέσω twitter τα συγχαρητήρια της στην Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη δράση της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από την τελευταία της παρέμβαση για το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή το ζήτημα των βιβλίων Ξηρού και Κουφοντίνα, οι οποίοι έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη.”

Eλάτε τώρα, κυρία Μπακογιάννη. Ας σοβαρευτούμε κάποτε. Δε βγάζουμε πάντα “από τη μύγα ξύγκι”.΄Εχουν και  η δημαγωγία και ο αριβισμός τα όριά τους.

Βεβαίως, ήταν έγκλημα και μάλιστα ειδεχθέστατο η δολοφονία  του Παύλου Μπακογιάννη. Και την έχουμε από εδώ καταδικάσει άπειρες φορές.  Τα ερωτήματά μας ακόμα δε βρήκαν απάντηση. Για παράδειγμα: Με ποια κριτήρια επέλεξε η Β΄17Ν να δολοφονήσει τον Μπακογιάννη, ο οποίος   δεν ήταν δα και ο χειρότερος ΄Ελληνας; Αντίθετα, είχε ένα πολύ καλό παρελθόν (αντιστασιακός) και είχε προσφέρει πολλά στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το μόνο του… έγκλημα ήταν πως  έγινε γαμπρός του Μητσοτάκη! Και ίσως αυτή τη σχέση του πλήρωσε τελικά.

Η κυρία Μπακογιάννη και ο πατέρας της ωφελήθηκαν  (έστω και χωρίς να το έχουν επιδιώξει  )   τα “μάλα” από εκείνη τη δολοφονία. Ο μεν Κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός της χώρας (όνειρο απατηλό πριν τη δολοφονία του γαμπρού του) και η ίδια η Ντόρα, ως σύζυγος, κι αυτή εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά  το  επώνυμο  “Μπακογιάννης” και έγινε ό,τι έγινε στη συνέχεια.

Από τότε, πέρασαν πολλά χρόνια. Η ίδια παντρεύτηκε ξανά, είδε τα παιδιά της να  μεγαλώνουν και να  “εξαργυρώνουν” κι εκείνα (αυτά σίγουρα  χωρίς καμιά πρόθεση) την “επιταγή” της δολοφονίας του πατέρα τους ,αλλά η “οικογένεια” δεν έπαψε, δοθείσης ευκαιρίας (“καληώρα” με τη σύλληψη Μαζιώτη) να βγαίνει δημόσια  και να συνεχίζει να “εισπράττει”  επικοινωνιακές επιταγές .

Δεν είναι έντιμο. Τουλάχιστον για τη μνήμη  εκείνου. Ας σταματήσει η κυρία Μπακογιάννη τόσα χρόνια μετά, να  συμπεριφέρεται ως… “τεθλιμμένη χήρα”. Η δολοφονία του τότε συζύγου της ανήκει πια στην ιστορία. Ας αφήσει εμάς τώρα πια να αποδώσουμε ευθύνες, να “ισολογίσουμε” κέρδη-και “ζημίες” και να  βρούμε απάντηση επιτέλους στο αναπάντητο εκείνο ερώτημα: Γιατί και ποιοι (ηθικοί αυτουργοί) δολοφόνησαν τον Παύλο Μπακογιάννη, γαμπρό του Κ. Μητσοτάκη και σύζυγο της Ντόρας Μητσοτάκη, που από τη δολοφονία αυτή και ύστερα δε αποχωρίστηκε ποτέ το επώνυμο του αδικοχαμένου Μπακογιάννη;

Υ.Γ Στο μεταξύ, δεν είδαμε στην ανακοίνωσή της και στα συγχαρητήρια   στην Αστυνομία να μέμφεται τους απερίσκεπτους εκείνους αστυνομικούς που πυροβολούσαν μέσα στον κόσμο αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες.   Επιλεκτικές, μήπως,  λησμοσύνες;

2. “Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ MOY ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”:

counterΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ  Η ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗ ,  ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Νίκος Χατζηνικολάου εναντίον Στέφανου Χίου: “Πρόκειται για τεράστιο αλήτη”

Νίκος Χατζηνικολάου εναντίον Στέφανου Χίου: "Πρόκειται για τεράστιο αλήτη"

5.Novartis. Οι μεγάλοι μαφιόζοι, ως “λευκά κολάρα”

Η…μισή  κυβέρνηση  Μητσοτάκη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι μπλεγμένη στο σκάνδαλο Novartis. Οι δυο αντιπρόεδροι,  Γεωργιάδης και Πικραμένος, είναι από τους …ηγέτες του σκανδάλου.  Αλλά,  όλοι τούτοι  είναι και  ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονίες.  Διαβάστε:

Πέντε οι νεκροί που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το σκάνδαλο της Novartis (documento)

Όπως και με την πολύκροτη υπόθεση του Noor 1, έτσι και με την υπόθεση Novartis, αυξάνονται οι άνθρωποι που καταλήγουν νεκροί και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση άμεσα ή έμμεσα …

Συγκεκριμένα, μετά το άκουσμα της είδησης ότι οι δύο νεκροί από το αυτοκίνητο που έπεσε μετά από «τρελή» πορεία είναι η Σοφία Μαυρίκου και ο Θεόδωρος Μαυρίκος, οι άνθρωποι που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το σκάνδαλο της Novartis φτάνουν τον τραγικό αριθμό των πέντε, θυμίζοντας έντονα την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1 στην οποία οι μάρτυρες πέθαιναν με φυσικό ή βίαιο θάνατο, σίγουρα πάντως με τρόπο βολικό για τους κατηγορούμενους.

Όπως είχε αναφέρει σε παλιότερο ρεπορτάζ του το Documento, εκτός από τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο ο οποίος σύμφωνα με τις εκθέσεις του FBI και τις καταθέσεις των μαρτύρων ξέπλενε χρήμα της Novartis και σκοτώθηκε από «περίεργη» ανάφλεξη του αυτοκινήτου του και τον θάνατο από καρδιακή προσβολή του Μιχάλη Πιτσιλίδη συμβούλου του Άδωνη Γεωργιάδη και επίσης μέλους του συστήματος ξεπλύματος, ένας νέος άνθρωπος, o 28χρονος Γιώργος Χατζηδάκης, σκοτώθηκε το 2010 όταν η μηχανή που οδηγούσε ανεφλέγη.

Το συγκεκριμένο άτομο υπήρξε -εν αγνοία του- μεταφορέας και οδηγός προσώπων που αποτελούσαν τα κοινά σημεία της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο, σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση, δάνεισε την τεχνογνωσία και τα κυκλώματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία

Διαβάστε ακόμη: Τρίτος νεκρός που γνώριζε πολλά για τη μαφία του φαρμάκου

Πρόκειται για πανομοιότυπο δυστύχημα με αυτό του Παναγιώτη Μαυρίκου δηλαδή ακαριαία ανάφλεξη με την οποία η φωτιά διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Και στις δύο περιπτώσεις τα οχήματα που αναφλέγονται είναι ασφαλή και ακριβά, ένα τζιπ Porsche και μια μοτοσικλέτα BMW μεγάλου κυβισμού.

Ο τρίτος θάνατος αν και προκάλεσε πληθώρα ερωτημάτων στην οικογένεια του νεαρού οδηγού αντιμετωπίστηκε ως τυπικό δυστύχημα για το οποίο ποτέ δεν έγινε εμπεριστατωμένη έρευνα.

Μετά από αυτούς τους τρεις θανάτους, ήρθαν σήμερα, Τετάρτη, άλλα δύο άτομα να προστεθούν σε αυτή την μακάβρια λίστα και συγκεκριμένα, η μητέρα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, 75 και 53 ετών αντίστοιχα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, το δυστύχημα στη Δραπετσώνα κρίνεται ως αρκετά «ιδιαίτερο» καθώς, όπως αναφέρουν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα εκτιμά πως το ΙΧ πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

6.ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑI ΚΟΛΛΗΤΟΣ…ΜΑΦΙΟΖΩΝ

Είναι πρόσφατες οι εγκληματικές ενέργειες ,όχι απλές αθλιότητες Αυγενάκη. Παραθέτουμε σχετικά αποσπάσματα πού δείχνουν και ποιος είναι  ο επίσης κολλητός του Κυριάκου υφυπουργός αθλητισμού

α. Η τροπολογία Αυγενάκη κρατάει τη μαφία στο ποδόσφαιρο ακόμα και με τελεσίδικη καταδίκη!  (enwsi.gr)

Αρχίζει τις συναντήσεις με ΠΑΕ για τη βία ο Αυγενάκης

Μια τροπολογία που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις εκλογές της ομοσπονδίας του μπάσκετ.

Που καταργεί τη διάταξη η οποία επέτρεπε σε μέτοχο ΠΑΕ να έχει ως και 15% σε στοιχηματική εταιρία και που ήδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΕΚ αλλά και την απάντηση του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού.

Τροπολογία για την οποία αντέδρασε με επιθετική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, διότι περιλαμβάνει και μια ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ τροποποίηση που αφορά τους παράγοντες οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για κακούργημα και εν τέλει καταδικάζονται!

Μια αλλαγή στη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στο ποδοσφαιρικό (και όχι μόνο) παρακράτος και τις συμμορίες που λυμαίνονται το χώρο, να μπορούν να παραμένουν στις θέσεις και τα αξιώματά τους για χρόνια ολόκληρα, χωρίς να μπορεί κανείς να τους κουνήσει!

Ο νόμος μέχρι τώρα έλεγε ότι:

Δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας ή να κατέχει αξιώματα σε αυτή ή να είναι μέτοχος σε αυτή, αν:
Έχει παραπεμφθεί για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κακούργημα ή αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πλημμέλημα με δικαστική απόφαση της τελευταίας δεκαετίας για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που αναφέρει ο νόμος.

Με την τροπολογία Αυγενάκη, όπου υπάρχει παραπάνω η λέξη ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, αντικαθίσταται με την λέξη ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ!

Αντί δηλαδή να προκύπτει κώλυμα για έναν παράγοντα μετά από μια καταδικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό (όταν τελεσιδικεί μια υπόθεση), το κώλυμα θα προκύπτει μετά από τον τρίτο βαθμό, που είναι ο Άρειος Πάγος (όταν καθίσταται αμετάκλητη μια υπόθεση)!

β. Αυγενάκης για καταγγελία Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

Από την πλευρά της, η κ. Πιπιλή ζήτησε από τον υφυπουργό να βρει νομικό τρόπο ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπό το βάρος «της προκλητικής τους στάσης». Να τους καθαιρέσετε και να ορίσετε, με βάση τους νόμους, ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, κάλεσε η βουλευτής της ΝΔ

***

Ποιος είναι ο Αυγενάκης

tvxs

Ειδικότερα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχει καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό, που ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και για διακίνηση μαύρου χρήματος και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η καταγραφή των συνομιλιών του Αυγενάκη δεν αποτελεί κάποια «καραμπόλα» που προέκυψε από την έρευνα, αλλά δείχνει σχέσεις του βουλευτή, ο οποίος κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη. Τα μέλη της ομάδας αναφέρουν επίσης πως κάνουν προσωπικά δώρα στον Αυγενάκη και στη σύζυγό του. Επιπλέον με το ίδιο κύκλωμα φέρεται να έχει σχέσεις ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ αλλά και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συγκεκριμένη ομάδα, μέλη της οποίας είναι πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί και φερόμενοι ως ελεύθεροι επαγγελματίες, με εκατομμύρια αν και άεργοι, είχε εκβιάσει το 2013 την έμπορο χρυσού Μάρα Αναστασοπούλου, η οποία όμως τους παγίδευσε με την ΕΛΑΣ. Τα μέλη του κυκλώματος και πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ είχαν κατασχέσει 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της κ. Αναστασοπούλου με πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν από την ίδια να δώσει 500.000 ευρώ για να συντάξουν θετικά πορίσματα.

Ως ενδιάμεσος στον εκβιασμό, σύμφωνα πάντα με την Documento, εμφανιζόταν ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, ο οποίος δήλωνε «επιχειρηματίας». Η σύλληψή τους είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα και μεταξύ των επαφών του Μπαμπάμτση είναι και ο Λευτέρης Αυγενάκης, όπως προκύπτει από τις καταγραφές των συνομιλιών από τον κοριό της ΕΥΠ.

Σε αυτές τις συνομιλίες, που έγιναν το 2015, ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση, που περιμένει να δικαστεί για τον εκβιασμό της εμπόρου χρυσού, ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από του απαγωγείς του Παναγόπουλου. Σημειώνεται πως ο Μπαμπάμτσης εμφανίζεται με «μηδενικά» εισοδήματα ενώ κυκλοφορεί με ακριβά αυτοκίνητα, παίζει στοιχήματα άνω των 200.000 ευρώ και, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι μπουτίκ στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ο φρουρός του Αυγενάκη αλλά και ο ίδιος ο βουλευτής συνομιλούν με τον Μπαμπάμτση ώστε να του κάνει ένα ρουσφέτι και συγκεκριμένα να ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολυχρόνη Γριβέα, να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον «μπροστινό» του Μπαμπάμτση.

Στην ίδια συνομιλία ο Μπαμπάμτσης αναφέρει πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αυγενάκη, με τον οποίο πήγαν και διήμερο με το σκάφος:

  • Π.Μ: Ο Νίκος (Μανώλης) μου γνώρισε το καλοκαίρι τον Αυγενάκη και έκανα παρέα μαζί του.
  • Ε.Λ: Αφού το ξέρω, το θυμάμαι.
  • Π.Μ: Αλλά πήγαμε και διήμερο με το σκάφος μαζί με τον Αυγενάκη και αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Και πολύ δυνατός. Θα γίνει σίγουρα υπουργός. Είναι πρώτος στην Κρήτη. Φαντάσου ότι έφαγε τον Κεφαλογιάννη.

“Βοήθησε απαγωγέα του Παναγόπουλου”

Σε άλλη συνομιλία του Π. Μπαμπάμτση και του φρουρού του Λ. Αυγενάκη υπάρχει αναφορά και στην απαγωγή του Παναγόπουλου. Θέλοντας ο Νίκος Μανώλης να δείξει πως ο Αυγενάκης θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε περιγράφει ένα περιστατικό με έναν από τους απαγωγείς του Περικλή Παναγόπουλου.

  • Ν.Μ: Να ξέρεις ο Αυγενάκης θα πάρει τηλέφωνο
  • Π.Μ: Τελείωσε.
  • Ν.Μ: Ξέρεις ποιος είναι κολλητός του Αυγενάκη; Τον ξέρεις τον Πετράκη;
  • Π.Μ: Ναι τον ξέρω
  • Ν.Μ: Αυτός που είναι στη φυλακή στην Αλικαρνασσό. Είναι αυτός που ήταν στην απαγωγή Παναγόπουλου
  • Π.Μ: Τον ξέρω, τον ξέρω τον Πετράκη καλά
  • Ν.Μ: Εγώ λοιπόν ήμουν κάτω. Αγκαλιές, φιλιά με τον Πετράκη, αδελφέ κλπ. Και του λέει: “Σε θυμάμαι από τότε Λευτέρη. Στις δύσκολες στιγμές πήρες τηλέφωνο στις φυλακές για να μην με πειράξουν”. Να ξέρεις τέτοιο παιδί είναι ο Λευτέρης. Είναι πολύ εντάξει.

Η σχέση του Αυγενάκη με τον Μπαμπάμτση προκύπτει και από μηνύματα που ανταλλάσσουν αλλά και από επίσκεψη του βουλευτή στον Αστέρα ύστερα από πρόσκληση του δεύτερου. Στις 20 Νοεμβρίου του 2015 ο Ν. Μανώλης ζητά από τον Μπαμπάμτση να βγάλει μια άδεια για τον Αστέρα στο όνομα του Αυγενάκη και της συζύγου Λένας Μπανιά. Ο Μπαμπάτσης ενημερώνει να ετοιμάσουν μασάζ και γυμναστήριο. Ο βουλευτής καταφθάνει και στέλνει μήνυμα για να του δώσουν είσοδο. Η προετοιμασία όμως είναι επεισοδιακή. Ο Μπαμπάμτσης επιτίθεται στον φύλακα στην είσοδο του Αστέρα και τον ξυλοκοπεί γιατί απαιτούσε να πληρώσουν είσοδο ο βουλευτής και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τη Documento, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για τις διασυνδέσεις του Μπαμπάμτση είναι αποκαλυπτικά. Όπως σημειώνουν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στην αναφορά τους ο Μπαμπάμτσης έχει δημιουργήσει έναν κύκλο γνωριμιών τον οποίο και χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. Με δώρα, διευκολύνσεις, χάρες και πληρωμές καταφέρνει να ικανοποεί τον κύκλο του, ο οποίος με τη σειρά του τον εξυπηρετεί όποτε το ζητήσει. Ο Μπαμπάμτσης κινητοποιεί τον Αυγενάκη Ελευθέριο (εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ), τον Δημόπουλο, τον Νικόλαο Μανώλη και τον Τόλη Παππά και καταφέρνει να παίρνει έγκριση για ανανέωση των μισθωμάτων.

Αυτές οι διασυνδένσεις είναι διάχυτες στους 91 δίσκους που καταγράφουν τις συνομιλίες της ομάδας. Μάλιστα μήνυμα στον Μπαμπάμτση στέλνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Πρόκειται για προεκλογικό μήνυμα που τον καλεί σε συγκέντρωση στο Χαλάνδρι.