ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

“ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

 

1. brahim tatlises firat (YouTube)

 

 2. ΒΙΚΤΟΡ ΟΥΡΜΠΑΝ. ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ  ΩΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ.
 3. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ . Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΗΓΕΤΗ .
4. ΕΝΑ ΚΟΥΚΟΥΕ …ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
5. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΦΡΟΝΕΣ  ΑΠΟ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

____________________________________________________________

1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΤΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.
Συγκλονιστικές εικόνες: Γιατροί σώζουν παιδιά που βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από τα ναυάγια στη Λέσβο
Συγκλονιστικές εικόνες: Γιατροί σώζουν παιδιά που βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από τα ναυάγια στη Λέσβο

Παιδιά πολύ μικρά για να καταλάβουν από τώρα τι είναι ο θάνατος, δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Ενας φωτογράφος κατέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές από τη μάχη των γιατρών να σώσουν τέτοια μικρά παιδιά, που βρέθηκαν στα κύματα της θάλασσας την Τετάρτη, όταν ναυάγησαν οι βάρκες που μετέφεραν μετανάστες στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να πέσουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι στο νερό.

Τουλάχιστον επτά παιδιά πνίγηκαν σήμερα, στις νέες τραγωδίες που σημειώθηκαν στο Αιγαίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για αμέτρητους αγνοούμενους. Στη Λέσβο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν στη ζωή μωρά και μικρά παιδιά, που κινδύνευσαν να χαθούν, ενώ τα τύλιγαν με κουβέρτες, καθώς είχαν παγώσει.

Εως αργά το βράδυ, ήταν σε εξέλιξη αγωνιώδης επιχείρηση ανοιχτά του νησιού, για διάσωση δεκάδων μεταναστών. Πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις σορούς, δυο αγοριών περίπου έξι ετών και ενός έτους και ενός άνδρα. Αγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος. Πολλοί από τους διασωθέντες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου, συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο. Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, έναν νεαρό άνδρα και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους και σε εκείνο στον Αγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν αγνοούμενοι.

Αυτά τα παιδιά , αν ζήσουν, θα μας  ζητήσουν ευθύνες, όταν μια μέρα  μεγαλώσουν. Και  θα μας τιμωρήσουν. Θα βγει μίσος, απόγνωση, εκδίκηση  για όλο αυτό το κακό που αφήσαμε να συμβεί.  Και ίσως η εκδίκησή τους, πέρα από σκληρή, θα είναι και “επί δικαίων και αδίκων”. Και ουδείς θα μπορέσει να τους κατηγορήσει .
Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά; Πώς μπορούμε να αφήνουμε παιδιά, μανάδες με μωρά στην αγκαλιά να πνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ακριβώς δίπλα μας; Τί σόι άνθρωποι είμαστε (είμαστε;). Τί σημασία έχει αν δε νοιάζεται  το κράτος, η Ε.Ε, η παγκόσμα οργανωμένη εξουσία; Πόσο λιγότερη ευθύνη έχουμε εμείς, ως άτομα, που σήμερα πάλι θα επαναλάβουμε τη ρουτίνα της ζωής μας με ασφάλεια, όμως, και έλεγχο, την ώρα που κάποια από αυτά  τα παιδιά   θα έχουν χάσει τη μάχη με τη ζωή.;
Είμαστε πολλοί οι  θυμωμένοι. Και με τους εαυτούς μας. ΄Οχι μόνο, γιατί δεν κάνουμε κάτι, αλλά γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τί μπορούμε, ως μονάδες, να προσσφέρουμε.  Ακόμα χειρότερα  είναι η ουδετερότητα, η αδιαφορία , η έλλειψη στοιχειώδους ενδιαφέροντος για κακό που βρήκε το διπλανό μας.  Είναι  ασυγχώρητα εγκλήματα.  Δεν απαλλάσσεται κανείς από την ευθύνη. Και θα τα βρούμε  μπροστά μας!

 

2. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΑΘΕΙ»
O Ορμπαν απειλεί να πάει την ΕΕ στα δικαστήρια για τους πρόσφυγες -Να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
O Ορμπαν απειλεί να πάει την ΕΕ στα δικαστήρια για τους πρόσφυγες -Να επιστρέψουν στην Ελλάδα

 

Στις 15 Οκτωβρίου εκτόξευσε νέα απειλή προς άπαντες λέγοντας πως η Ουγγαρία θα κλείσει τα σύνορά της, τα έβαλε με την ΕΕ λέγοντας πως πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της προστασία των συνόρων της Ευρώπης, ξεκινώντας από τα ελληνικά παράλια και φυσικά έριξε πάλι τα ιοβόλα βέλη του στην Αθήνα και με προτεταμένο το δάχτυλο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τις υποχρεώσεις της.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν αναδεικνύεται σε μέγιστο αρνητή των αποφάσεων που λαμβάνει η ΕΕ για την προσφυγική κρίση προκαλώντας αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Φαίνεται, όμως, πως δεν σκοπεύει να σταματήσει μόνο σε λεκτικές κορώνες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτίθεται να αμφισβητήσει νομικά πλέον το σχέδιο της ΕΕ για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των διακινούμενων μεταναστών (βάσει ποσόστωσης). Θα είναι μια πρόταση που θα απευθύνει στο Κοινοβούλιο και αν εγκριθεί, τότε θα προχωρήσει το θέμα με τους δικηγόρους.

Ο εκπρόσωπος του Όρμπαν, Γιάνος Λαζάρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα και έδειξε ξεκάθαρα προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η Ουγγαρία δεν θέλει να δεχθεί μετανάστες που έχουν απελαθεί. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να απελαθούν στην Ελλάδα».

Το πρακτορείο αναφέρει πως παρόμοιες κινήσεις έχουν ακουστεί ότι σκοπεύει να ακολουθήσει και η Σλοβακία – μια ακόμη χώρα που κρατάει σκληρή στάση στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη μεταναστευτική κρίση.

Το κτήνος, πρωθυπουγός της Ουγγαρίας, ο Νεο-Ναζί  Βίκτορ Ορμπάν μιλάει για… ηθική. Τί θράσος!

΄Οσοι πιστεύουμε στις αναφαίρετες και απαρασάλευτες   φυσικές αξίες , κορυφαία των οποίων είναι  το δικαίωμα στη ζωή κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, εθνικότητα, θρησκεία, οφείλουμε να τον τιμωρήσουμε. Αφήσαμε τους υπανθρώπους να απειλούν και να εξοντώνουν  συνανθρώπους μας. ΄Εχουμε ευθύνη να τους τιμωρούμε με κάθε τρόπο.

Ας αρχίσει επιτέλους το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να δικάζει ενόχους. Μαζεύτηκαν πολλοί. Αν  αδιαφορεί ή  κωλυσιεργεί για οποιοδήποτε λόγο, όπως έδειξε  μέχρι σήμερα να κάνει, θα απολέσει μαζί με το κύρος του και την υπαρξή του.

 

3.Bild: Ο Τσίπρας θα ζητήσει διαγραφή χρέους για να κάνει πίσω στο προσφυγικό
Bild: Ο Τσίπρας θα ζητήσει διαγραφή χρέους για να κάνει πίσω στο προσφυγικό

Εδώ και καιρό λέγεται, εικάζεται ή, τέλος πάντων, φημολογείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να πιέσει τους δανειστές ως προς το θέμα του χρέους.

Και μπορεί από το Βερολίνο να δίδεται η εντύπωση πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό, εντούτοις παρασκηνιακά μπορεί, τελικά, τα δύο θέματα (χρέος και προσφυγικό) να επηρεάσουν το ένα το άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα κάνει επίσημο αίτημα στην Κομισιόν και τα ευρωπαϊκά κράτη και θα ζητεί «κούρεμα» χρέους ή έστω κάποιες σημαντικές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του.

 

  Αν ακολουθήσει αυτή την άθλια, ανίερη τακτική ο Τσίπρας στο προσφυγικό ζήτημα, θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αδίστακτακτους και ανήθικους ηγέτες ολόκληρου το κόσμου.

Δεν είναι όλα οικονομία , χρέος και ευρώ, Αλέξη. ΄Ανθρωποι πνίγονται δίπλα μας, παιδιά. Κατάντησες ούτε αυτό το οφθαλμοφανές να μην μπορείς πλέον να κατανοήσεις και να επεξεργαστείς; Να μη γνωρίζεις τί οφείλεις να πράξεις χωρίς δισταγμό σε τέτοιες περιπτώσεις;
…΄Οταν ο άνθρωπος αποσυντίθεται σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης!

 

4.Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων ζητεί ο γενικός  γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Όπως τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, «πρέπει να εμποδιστεί κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων».

Παράλληλα, συνεχίζει ο ίδιος, «ο λαός μας, που μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας, δεν πρέπει να εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των νεκρών προσφύγων, των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο».

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να παλέψουν για την κατάργηση του Δουβλίνου και της Frontex, καθώς και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

 

“΄Ηξεις -αφήξεις”  και το ΚΚΕ για το προσφυγικό.  “Και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”.΄Οπως κάνει πάντα, μια ζωή.

Και λαϊκισμός και δημαγωγία. ΄Εδειξε, λέει,  ο λαός μας μεγάλη αλληλεγγύη! Θεέ και Κύριε! Πόσο ψεύτης και ανήθικος μπορεί να είναι ένας  γενικός γραμματέας  σε Κ.Κ, για να λέει τέτοια χονδροειδή ψεύδη;

Και φυσικά ,δε νώθει ντροπή ο Κουτσούμπας. Δεν έχει τσίπα.  Δεν πειράζει. Νιώθουμε εμείς για κείνον.

5. Σόιμπλε: Δεν θα πούμε ποτέ σε μετανάστη που πνίγεται στη Μεσόγειο «φίλε, μείναμε από λεφτά»
Σόιμπλε: Δεν θα πούμε ποτέ σε μετανάστη που πνίγεται στη Μεσόγειο «φίλε, μείναμε από λεφτά»
 

Νωρίτερα χθες, όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτήθηκε αν ο στόχος ισοσκελισμένου προϋπολογισμού έθετε περιορισμούς στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες, απάντησε, “Ασφαλώς και δεν θα πούμε σε πρόσφυγα που πνίγεται στη Μεσόγειο, ‘Φίλε, μείναμε από λεφτά!’.”

“Έχουμε τα μέσα στη Γερμανία για να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση,” είπε, προσθέτοντας πως η προσφυγική κρίση ήταν η μεγαλύτερη προτεραιότητα και “άλλα πράγματα θα πρέπει να υπαχθούν κάτω από αυτήν, ως ένα σημείο.”

Τελικά ο…κακός Σόιμπλε τους “έβαλε τα γυαλά”. Σε όλους τους παραπάνω (και άλλους πολλούς) που πέρα από σκληροί, απάνθρωποι  και ανήθικοι, είναι και αστόχαστοι,αφιλοσόφητοι.  Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως όλοι, ευνοημένοι και μη σήμερα, αύριο μπορεί να αλλάξουμε θέσεις.  “Στο διο καζάνι βράζουμε”, άφρονες! Ο ποιητής Αρχίλοχος  διατύπωσε εύστοχα αυτή τη εφετμή  κάτι αιώνες πριν:

 

άλλοτεἄλλοςἔχει τόδε· νῦν μὲνἐςἡμέας

ετράπεθ΄,αἱματόεν δ΄ἕλκοςἀναστένομεν,

εξαῦτις δ΄ ἑτέρους ἐπαμείψεται.

 
( Άλλοτε άλλος έχει το κακό
τώρα όμως σ΄ εμάς

στρέφεται και για τη ματωμένη

πληγή αναστενάζουμε,

και πάλι άλλους θα επισκεφτεί)