ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

______________________________________________________________________

Οι 10 εικόνες που άλλαξαν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το περιβάλλον

Η «κοκαλιάρα» αρκούδα του Kerstin Langenberger/Getty Images σόκαρε την κοινή γνώμη
Η «κοκαλιάρα» αρκούδα του Kerstin

Με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Γαλλική πρωτεύουσα, 10 εικόνες σύμβολα των κλιματικών αλλαγών αλλά και των σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

1) Ο Άλμπατρος που έτρωγε πλαστικά
Φωτογράφος: Chris Jordan

2) Η Πολική Αρκούδα που ψάχνει για τροφή
Φωτογράφος: Kerstin Langenberger

3) Η Ρύπανση στην ατμόσφαιρα του Πεκίνο
Φωτογράφος: Ed Jones

4) Ο Κίτρινος Ποταμός
Φωτογράφος: Zhang Kechun

5) Η Μόλυνση των ποταμών στην Κίνα
Φωτογράφος: Stringer/Reuters

6) Τα Ψάρια στο Ρίο τςη Βραζιλίας
Φωτογράφος: Angelo Antonio Duarte

 

7) Η Ξηρασία στην Αμερική
Φωτογράφος: Justin Sullivan

8) Η Εξάπλωση της Ερήμου Σαχάρα
Φωτογράφος: NASA

9) Η Καταστροφή του Κοραλλιογενούς υφάλου στην Αυστραλία
Φωτογράφος: Phil Walter

10) Οι Πλημμύρες στην Αμερική
Φωτογράφος: Toby Melville

Αυτά κι αν είναι εγκλήματα! Ποιοι Τζιχαντιστές και ποιοι τρομοκράτες μου λέτε; Υπάρχουν χειρότεροι μακελάρηδες απ΄αυτούς;  Από τους άφρονες, ειδεχθείς εγκληματίες Κινέζους για παράδειγμα; Δολοφονούν στην ψύχρα κι εμάς και τις γενιές που έρχονται και …δεν τρέχει τίποτα.

Και όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι,  αλλά μαζεύτηκαν οι άθλιοι, οι ηγέτες της συμφοράς και της υποκρισίας,  στο Παρίσι για να συζητήσουν,λέει, για τα… εγκλήματά τους! Να βάλουν τα σκουπίδια τους κάτω από ο χαλί. Να ρίξουν στάχτη στα μάτια.Σαν να βάζεις το φονιά στην έδρα του δικαστηρίου να δικάσει τον…εαυτό του.

Κι αν αυτό, το τόσο απλό, είναι κατανοητό από τα πλήθη, όχι όμως και  το τζέρτζελο  που  στήσανε στο Παρίσι οι δράστες της καταστροφής του κλίματος και του περιβάλλοντος. Βγήκανε κάτι χιλιάδες μόνο διαδηλωτές  στους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτό ήταν όλο. Δεν παρέλυσαν τα πάντα  στις χώρες του πλανήτη τη μέρα που κάνανε τάχα συζητήσεις  και δηλώσεις απελπισίας , πόνου και…αγανακτησης  οι παγκόσμιοι φονιάδες

Η μάζα,έχει τεράστια ευθύνη. Πολύ πιο μεγάλη κι από τους Κινέζους και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους ηγέτες. Πρώτοι στη λίστα είναι αυτοί, οι αδιάφοροι υπήκοοι όλων των καθεστώτων. Και όχι συλλογικά. ΄Ολες οι σάπιες ίνες του κιμά. Μια- μια, ξεχωριστά.

______________________________________________________________________

  1. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.
  2.  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2015 ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ  ΟΠΩΣ ΤΟ 2012;
  3. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ-ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ…ΘΕΟΛΟΓΟΣ!

 

________________________________________________________________________

1. Στοιχεία-σοκ για τους μεγαλοοφειλέτες: Διαγράφηκαν 190 εκατ. ευρώ σε 270 επιχειρήσεις

Ηθικό ζήτημα προκύπτει αναμφίβολα από τη μαζική συμμετοχή μεγάλων οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καθώς αντί το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσει τα νόμιμα μέσα που διαθέτει για να εισπράξει αυτά τα χρέη, έδωσε τη δυνατότητα όχι μόνο διακανονισμού αλλά και διαγραφής σχεδόν 190 εκατ. ευρώ σε 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας!

Τα στοιχεία που έδωσε ο Τ. Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Γ. Βρούτση, είναι πραγματικά αποκαλυπτικά: με τη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν διευκολύνθηκαν μόνο χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, επιτηδευματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και «βαριά» πορτοφόλια, που ξαφνικά βρήκαν αυτά που δεν είχαν και ρύθμισαν τα χρέη τους.

Πόσα είναι αυτά τα χρέη; 756.508.327,79 ευρώ!

Κι αν κάνει κανείς την αναγωγή στους 270 οφειλέτες που αξιοποίησαν στο έπακρο τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τότε θα διαπιστώσει ότι κατά μέσο όρο ο καθένας από αυτούς ρύθμισε 2,8 εκατομμύρια ευρώ!

Το να μπει κανείς στη διαδικασία να αναλύσει τι είδους οφειλές είναι αυτές, είναι μάλλον λεπτομέρεια αλλά αξίζει να επισημανθεί ότι 187,4 εκατ. ευρώ είναι οφειλές ΦΠΑ, δηλαδή φόρος που εισπράχθηκε αλλά δεν αποδόθηκε ποτέ κι αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη δυσφορία.

Όσο για το κεφάλαιο και τις προσαυξήσεις που γλίτωσαν όλοι αυτοί οι μεγάλοι οφειλέτες, ανέρχονται στα 188.087.461,60 ευρώ, δηλαδή κάτι λιγότερο από αυτά που απαιτούνται για να μην «κοπεί» από του χρόνου το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και κάτι παραπάνω για να παραμείνει ανέγγιχτο το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης που «ψαλιδίστηκε» κατά 105 εκατ. ευρώ.

Ο αντίλογος από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι με αυτή τη ρύθμιση μπήκαν στα κρατικά ταμεία πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτούς που σφύριζαν ως τώρα αδιάφορα, ωστόσο δεν υπάρχει πειστική απάντηση για τη διαχρονική αδυναμία ή απροθυμία των εισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών να πάρουν αυτά που πρέπει από αυτούς που πρέπει.

Το επιχείρημα πως μπήκαν πολλά εκατομμύρια στα κρατικά ταμεία είναι έωλο,σαθρό και φυσικά πονηρό. Τί θα πει “σφύριζαν αδιάφορα” οι αληταράδες αυτοί  που έκλεβαν τόσα χρόνια το ΦΠΑ και  δεν τον απέδιδαν ως όφειλαν;  Δεν είναι απάτη ολκής, μια καραμπινάτη  κομπίνα;

Κάνει το ίδιο  η πολιτεία σ όλους τους κλέφτες; Και σ’ εκείνον που κάνει μια απάτη ή μπαίνει σε ένα σπίτι και το γδύνει;  ΄Οταν τον συλλαμβάνει καταλήγει σε συμφωνία μαζί του; Του λέει “δώσε πίσω τα κλοπιμαία σε…100 δόσεις και ούτε γάτα ούτε ζημιά”; Αστεία πράγματα. Τον μπουζουριάζει επιτόπου. Ποινικό αδίκημα σου λέει η κλοπή. Αλλά όχι η κλοπή του ΦΠΑ τί είναι ; Φιλανθρωπία;

Κι αν έχει θέση  το κράτος στις φυλακές για 270 κλέφτες, γιατί να μη έχει και  για όσους…σφύριζαν αδιάφορα τόσα χρόνια,  όντας απατεώνες; Γιατί δεν τους έβαλαν μέσα μέχρι να φέρουν τα κλεμμένα του ΦΠΑ  μέχρι δεκάρας;΄Ενα μήνα,αν καθόταν ο χοντρός ο πισινός τους μέσα, θα επέστρεφαν όχι μόνο όσα έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια μαζί και  τους τόκους τους,αλλά θα έλεγαν και ευχαριστώ για την αποφυλάκισή τους.

Θα γινόταν αυτό στην Αμερική, σε άλλη πολιτισμένη χώρα; Μόνο στις “Μπανανίες” συμβαίνουν τέτοια. ΄Εχει ξάδελφο, χρηματοδότη, κομματάρχη   ή ψηφοφόρο έναν κλεφταρά ο υπουργός; Του κάνει μια ρύθμιση  σε …100 δόσεις και με ένα “σμπάρο  δυο τρυγόνια”. Ούτε φυλακή πάει το λαμόγιο  και κρατάει τα κλεμμένα, δίνοντας ψίχουλα στο δημόσιο .Μας δουλεύουν ψιλό γαζί άπαντες. Και δε λογοδοτεί ουδείς, πουθενά.

Φαιδρή χώρα, εγκληματίες πολιτικοί!

 

2. Νέο άνοιγμα Τσίπρα για εθνική συναίνεση – Θα ήταν πιο εύκολη η αξιολόγηση

tsipras_ellino708_0

Νέο άνοιγμα για συναίνεση έκανε ο Πρωθυπουργός στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», επεσήμανε ότι «προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους και του πολυπόθητου αποτελέσματός της είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Οπως είπε, «στόχος της κυβέρνησης είναι να την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις γραμμές άμυνας για την προστασία των αδυνάτων, όπως είναι οι συνταξιούχοι».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι αυτό δεν είναι κάτι ανέφικτο, τουναντίον, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει «θα ήταν ακόμα ευκολότερο αν υπήρχε και η πάνδημη συμφωνία όλου του πολιτικού συστήματος».

Υποστήριξε ότι το πολιτικό σύστημα «περνά βαθιά κρίση αξιοπιστίας» αλλά όπως είπε «εκτός όμως από το πολιτικό σύστημα, υπάρχει και η κοινωνία και οι παραγωγικές δυνάμεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, ταυτίζεται απολύτως με τον παραπάνω εθνικό στρατηγικό στόχο που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση».

Τί άλλαξε σήμερα από την εποχή που ο  Σαμαράς,ο Βενιζέλος και ο (αριβίστας)  Κουβέλης συνεργάστηκαν και συγκυβέρνησαν επιτυχώς ένα μεγάλο και κρίσιμο διάστημα για τη χώρα;Γιατί σήμερα που οι κίνδυνοι του Grexit δεν έχουν ακόμα εκλείψει, οι αρχηγοί των κομμάτων αρνούνται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Τσίπρα;

Δεν είναι κατά βάση διαφορετικοί στη δημαγωγία οι εκπρόσωποι  του πολιτικού φάσματος στην Ελλάδα. ΄Ολοι ίδιοι είναι, τηρουμένων των αναλογιών. Ακόμα και ο Κουτσούμπας πολιτικάντης είναι και μέγας λαϊκιστής.

Ας αφήσουν,λοιπόν,  στην πάντα τις “μαγκιές” και τους παλικαρισμούς οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της Βουλής και να βάλουν πλάτη να σωθεί ο τόπος. Αλλιώς έχουν τεράστια ευθύνη. Και θα πληρώσουν γι΄αυτό,αν ο τόπος φάει πάλι νέα κατραπακιά.

 

3. EΙΧΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ
Ο Φίλης πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έψαλε απ’ έξω το «Πιστεύω»
Ο Φίλης πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έψαλε απ' έξω το «Πιστεύω»

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκαν την Δευτέρα ο υπουργός Παιδέιας Νίκος Φίλης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ένας υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση στη μεγάλη θρονική εορτή της Ορθοδοξίας, του Αποστόλου Ανδρέα.
Ωστόσο αυτός που κατάφερε να κλέψει την παράσταση ήταν ο κ.Φίλης. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη ο υπουργός Παιδείας στη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχείο ζήτησε και είπε το «Πιστεύω» (ψάλλοντας μάλιστα και λέγοντάς το απ’ έξω).

Υπενθυμίζεται πως οι κκ Μπόλαρης και Αμανατίδης είναι θρησκευόμενοι πολιτικοί, έδωσαν θρησκευτικό όρκο και πάνε τακτικά στην εκκλησία. Αντίθετα ο κ.Φίλης είχε δώσει πολιτικό όρκο, είχε δηλώσει ότι σκόπευε να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών και να το αντικαταστήσει με ένα μάθημα Θρησκειολογίας.

Tί τους δίνουν, αλήθεια, και “πίνουν” οι πολιτικοί, για να κάνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια; Εν τάξει. Δημαγωγοί, λαϊκιστές, υποκριτές είναι θα πει κάποιος. ΄Ολα, βορρά στην ψήφο. Να συμφωνήσουμε.  Αλλά τέτοιο πια κατάντημα;

Ο Φίλης το έπαιζε άθρησκος (εξ ου και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο). Και την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος παρίστανε τον ευσεβή χριστιανό ορθόδοξο κι έκανε μάλιστα τον ψάλτη στο πατριαρχείο. Τί υποκρισία, τί τρικυμία εν τω κρανίω!

Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια, πριν διοριστώ στη Δημόσια εκπαίδευση, δούλευα σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Στο ίδιο σχολείο, δίδασκε θρησκευτικά ένας…τροτσκιστής, και φυσικά… άθεος θεολόγος. Δημόπουλος το επώνυμό του. Δε λέμε άθρησκος. Εντελώς άθεος. Τον ρώτησα,λοιπόν, μια μέρα πώς συμβιβάζονται αυτές τους οι ιδιότητες. Τροτσκιστής,θεολόγος και άθεος!  “Βγάζω το ψωμί μου”, μου απάντησε.”Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο”!

Ακόμα και σήμερα, δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους. Καμιά εντιμότητα, κανένα ίχνος αξιοπρέπειας. “Μικροί”,”ασήμαντοι” άνθρωποι .Υποκριτές.