ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΟΦΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
“Μόνο ένας Ευρωπαίος ηγέτης στην Αβάνα για τον Κάστρο… ο Τσίπρας.

Διεθνής Τύπος: Μόνο ένας Ευρωπαίος ηγέτης στην Αβάνα για τον Κάστρο... ο Τσίπρας

Ολα θυσία στο βωμό του μοντέρνου αντικομμουνισμού και της αντιαριστερής υστερίας από τα οποία  διακατέχεται ο σύγχρονος κόσμος μας. Η  Ευρώπη  με τη στάση των ηγετών της (και όχι μόνο πρόσφατα  στην κηδεία του Κάστρο), αλλά και με την ανάδειξη ακροδεξιών και ναζιστικών μορφωμάτων σε κυρίαρχες “πολιτικές” δυνάμεις, βιώνει μια πρωτοφανή μισαλλοδοξία. Μια ανεξήγητη επανάκαμψη παλιών  φανατισμών και παραληρημάτων, που νόμιζε κανείς πως με την είσοδο στον 21ο αιώνα είχαν εξαφανιστεί ή έστω υποχωρήσει αισθητά, ως φαντάσματα, από την εποχή του λεγόμενου «ψυχρού πολέμου».

“Ουδείς Ευρωπαίος στην κηδεία του Κάστρο πλην…Τσίπρα”, λοιπόν,

διαλαλεί η πανευρωπαϊκή βιομηχανία παραπληροφόρησης. Στη Ελλαδίτσα, μάλιστα,  έφριξαν οι περισσότεροι για την εξαίρεση από τον κανόνα στην οποία υπέβαλε τη χώρα ο πρωθυπουργός της.

Αμετροεπείς και υπερφίαλοι    κομματικοί,  ως ο πολύς αντιπρόεδρος της Ν.Δ ΄Αδωνις  Γεωργιάδης, αλλά και ο πάλαι ποτέ γαλατζί σοσιαλιστής Πασόκος  Θεόδωρος Πάγκαλος, ωρυόμενοι και από τα ιμάτιά τους εξερχόμενοι, συνεχίζουν με τρελές  δηλώσεις τους να ειρωνεύονται την παρουσία του ΄Ελληνα πρωθυπουργού στην κηδεία του Κάστρο και κουνούν αποδοκιμαστικά τις ανεγκέφαλες κεφαλές τους.

Δε θα χρειαστεί να επιχειρηματολογήσουμε  για το απρεπές  και  ανήθικο της μη παρουσίας των Ευρωπαίων ηγετών στην Κούβα. Θα  θέλαμε μόνο επιγραμματικά  να θυμίσουμε πως για το θάνατο πολλών μακελάρηδων  αρχηγών κρατών   κατά τη διάρκεια ή όχι της θητείας τους, οι ηγεσίες στον κόσμο ή παρίσταντο στην κηδεία τους ή απόστελλαν…θερμά  συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις κυβερνήσεις των χωρών και τους οικείους τους.

Πολλοί  για  παράδειγμα, πρόεδροι και πρωθυπουργοί της Ευρώπης ,εν ενεργεία ή πρώην, είτε συμμετείχαν στην κηδεία του Ρίτσαρντ Νίξον το 1994, είτε δήλωναν τη …βαθύτατη οδύνη τους για το θάνατό του. Ο μοιραίος αυτός Αμερικανός πρόεδρος ήταν  ο   άνθρωπος που με τον πόλεμο στο Βιετνάμ έστησε   «μηχανή κιμά» για τους ίδιους τους συμπατριώτες του και αιματοκύλησε επί χρόνια μια χώρα που βρισκόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και οι Αμερικανοί  τη γνώριζαν,  αν τη γνώριζαν,  μόνο από το… χάρτη.

Ακόμα και ο   Τσώρτσιλ, μεγάλος, ως γνωστό,  πολέμιος του κομμουνισμού,  μιλώντας στη Βουλή των Λόρδων για τα  80 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν, είπε τα ακόλουθα…φρικτά:

«Μεγάλη ευτυχία για τη Ρωσία (ΕΣΣΔ) ήταν, ότι στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών, την καθοδήγησε, ο μεγαλοφυής και ακλόνητος στρατηλάτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν. Ο Στάλιν ήταν άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολυμορφωμένος, στα έργα του αντηχούσε πάντα η εκτελεστική δύναμη. Η δύναμη αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε αναδείχτηκε σε ανεπανάληπτο ηγέτη μεταξύ των καθοδηγητών εκείνων των καιρών. Κατείχε βαθιά συνετή σοφία, ήταν ανυπέρβλητα μάστορας”

 Και αυτές οι κουβέντες δεν ειπώθηκαν, ας πούμε από  το…σύντροφο  Λαβρέντι Μπέρια στον επικήδειο που εκφώνησε για τον Στάλιν, αλλά από το δεινό αντικομμουνιστή Ουίλιαμ Τσώρτσιλ  προς τιμήν  του “πατερούλη”. Η “εγγλέζικη αλεπού” τιμά έναν  παρανοϊκό  ηγέτη  του σοβιετισμού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Χίτλερ, τον οποίο ο Εγγλέζος πρωθυπουργός πολέμησε με λύσσα!

Η Ιστορία διδάσκει πως η παράνοια δεν έχει όρια. Ειδικά στις εξουσίες.  Αλλά και η υποκρισία ,η σκοπιμότητα, τα συμφέροντα έχουν το δικό τους μερτικό στην αισχρή και αλλόκοτη  συμπεριφορά  των “αρχόντων”.

__________________________________________________________________

1. Β. Κορέα: Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα κολαστήρια των αντιπάλων του Κιμ Γιονγκ Ουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Amnesty International

Νέες δορυφορικές φωτογραφίες απ’ τα στρατόπεδα φυλακών της Βόρειας Κορέας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι η Πιονγιάνγκ όχι μόνον διατηρεί, αλλά επεκτείνει τα κολαστήρια, όπου οι πολιτικοί κρατούμενοι υποβάλλονται «σε απερίγραπτες ωμότητες» σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Το κομμουνιστικό καθεστώς αρνείται την ύπαρξη τέτοιων στρατοπέδων, αλλά από την ανάλυση δεδομένων που έκαναν οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκύπτει ότι αρκετά απ’ τα κολαστήρια αυτά, γνωστά και ως  kwanliso, όχι μόνο διατηρήθηκαν, αλλά επεκτάθηκαν μετά την έρευνα που διενήργησαν τα Ηνωμένα Έθνη το 2014.
Η επιτροπή του ΟΗΕ ανακάλυψε ότι οι κρατούμενοι υποβάλλονταν σε «συστηματική λιμοκτονία, καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια και βιασμούς» και υπολόγισε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι» άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή τις περασμένες πέντε δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον Γκρεγκ Σκαρλατόιου, στέλεχος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα (HRNK), μιας ΜΚΟ που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, «το καθεστώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα ευρύ δίκτυο παράνομων φυλακών, ώστε να εκβιάζει, να ελέγχει και να τιμωρεί τον πληθυσμό της χώρας.»

Εκτιμάται ότι το 2014 κρατούντο σε πολιτικές φυλακές κάπου 80.000-120.000 αντιφρονούντες. «Οι άνθρωποι που κρατούνται εκεί δεν έχουν καταδικαστεί, δεν έχουν περάσει από δίκη. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν γιατί τους έκλεισαν εκεί», είπε ο Σκαρλατόιου.

Από την έρευνα του ΟΗΕ και μετά η δραστηριότητα (καταναγκαστική εργασία) συνεχίζεται σε χωράφια και εργοστάσια των στρατοπέδων αυτών, σύμφωνα με έκθεση της ΗRNK για το «στρατόπεδο 25», η οποία ανέλυσε δορυφορικές φωτογραφίας συνεκτιμώντας μαρτυρίες ατόμων που κατάφεραν να αυτομολήσουν στη Δύση.
Η έκθεση, σε συνδυασμό με άλλες αναλύσεις της ίδιας ΜΚΟ, αποκαλύπτει επίσης πώς λειτουργεί το δίκτυο των φυλακών αυτών υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Δεκέμβριο του 2011.
«Τα κρατητήρια κοντά στη μεθόριο με την Κίνα έχουν κλείσει, ενώ οι εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας έχουν επεκταθεί», επισημαίνει ο Σκαρλατόιου. «Και το πιο σημαντικό: χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίστηκαν κατά τη μεταφορά τους απ’ τα σύνορα στο εσωτερικό».

Εις επίρρωσιν όσων διεπίστωσε η HRNK αναφορικά με το «στρατόπεδο 25» έρχεται η έκθεση που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία την περασμένη εβδομάδα, Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει δορυφορικές φωτογραφίες των στρατοπέδων 25 και 15, που ελήφθησαν τον Μάιο και τον Αύγουστο και αποδεικνύουν ότι το καθεστώς όντως διατήρησε τα κολαστήρια αυτά.

Μάλιστα, στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την έκθεση του ΟΗΕ, προστέθηκαν έξι νέα φυλάκια κι αναβαθμίστηκε ένα κτίριο, που χρησιμοποιείται, όπως καταγγέλλεται, ως κρεματόριο. Τα ευρήματα αυτά συνάδουν με φωτογραφίες του περασμένου Μαϊου της Google Earth, που δείχνουν ανθρώπους να θερίζουν σπαρτά εντός της περιμέτρου των φυλακών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Το 2014 η επιτροπή του ΟΗΕ που διενήργησε την έρευνα προειδοποίησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι μπορεί να καθίσει στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ως ηγέτης της Βόρειας Κορέας.
Μέχρι στιγμής ο Κιμ δεν έχει παραπεμφθεί στο ΔΠΔ κι οι διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες εστιάζονται κυρίως στις προσπάθειες της Πιονγιάνγκ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Μετά την τελευταία ισχυρή πυρηνική δοκιμή του περασμένου Σεπτεμβρίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε για να συζητήσει την πιθανότητα επιβολής διμερών κυρώσεων.

Οι Αμερικανοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Επέτρεψαν σε ένα εγκληματικό καθεστώς να εξοπλίζεται σαν αστακός  με πυρηνικά όλα αυτά τα χρόνια και να απειλεί  πως θα ισοπεδώσει όλους εμάς,  αν δεν… ξυπνήσει ένα πρωί καλά ο τρελαμένος ανθρωπίδης Κιμ Γιονγκ Ουν.

΄Η μήπως συμφέρει την Αμερική ένα “αντίπαλο δέος”;   Η ύπαρξη ενός  τρομοκράτη  του πλανήτη, για να αποδεικνύει κάθε στιγμή πως είναι ο απαραίτητος χωροφύλακας της υφηλίου; Πως χωρίς την κοσμοκράτειρα δύναμη δεν μπορεί να επιβιώσει ο κόσμος; Δεν είναι λογικές οι απορίες;

Δεν εξηγείται αλλιώς η αδιαφορία της υπερδύναμης να  τελειώνει με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.΄Ενας ολόκληρος λαός στα κάτεργα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη φτώχεια,το φανατισμό και την τύφλα.

Δεν είναι ώρα ούτε χώρος να αποδείξουν οι Αμερικανοί ποιος έχει το “πάνω χέρι” και κουμαντάρει  τις τύχες του πλανήτη.  Είναι στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας να συμπαρασταθούμε σε συνανθρώπους που δεν επέλεξαν να ζουν υπό τέτοιο  καθεστώς θηριωδίας.

“Φούμαρα” οι διακηρύξεις των διεθνών οργανισμων περί ατομικών δικαιωμάτων ,των δικαίων ενος λαού, της διασφάλισης της παγκόσμιας ειρήνης. Ηχηρές, χωρίς περιεχόμενο, κουβέντες.  Φληναφήματα  για κατανάλωση από αφελείς.

Ο ΟΗΕ τόσα χρόνια εξαντλεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο λαό της Β.Κορέας με καταγγελίες, δημοσίευση επιβαρυντικών στοιχείων για το καθεστώς σαν τα παραπάνω, σε απειλές-στρακαστρούκες και ευχολόγια.  Από κει και πέρα η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη  εδώ και πολλά χρόνια σε μια χώρα που ζει σε απόλυτη απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο.  Και υπό συνθήκες ντροπιαστικές για τον παγκόσμιο πολτισμό.

Γράφαμε για το ίδιο θεμα:

 

“ΦΡΙΚΗ: Έβαλε 120 πεινασμένα σκυλιά να κατασπαράξουν τον θείο του (4/12/2013

Φρικιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail για τον τρόπο με τον οποίο ο βορειοκορεάτης ηγέτης καταδίκασε σε θάνατο τον θείο του

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερ’ιδας ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε 120 άγρια σκυλιά να κατασπαράξουν τον θείο του ζωντανό, ενώ παρακολουθούσε ο ίδιος το αποτρόπαιο θέαμα.

Ο Ουν κατηγόρησε τον θείο του για εσχάτη προδοσία μαζί με ακόμη πέντε συνεργάτες του. Τους έξι άνδρες ανάγκασε να μπουν γυμνοί σε μια αρένα με τα εξαγριωμένα ζώα προκειμένου να βρουν οδυνηρό θάνατο.

Η λεπτομέρεια που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την παράνοιά του γράφει η Daily Mail είναι πως ο ίδιος μαζί με 300 αξιωματούχους του παρακολουθούσαν τη σκηνή – που κράτησε περίπου μία ώρα. Και αυτό γιατί ήθελε να στείλει το μήνυμα πως όποιος τον αμφισβητεί θα έχει το ίδιο τέλος.”(MME)

 

Ο δικτάτορας της Β.Κορέας είναι ικανός για όλα. ΄Οπως και για τον τρόπο εκτέλεσης του θείου του.
Ας μη  σχολιάσουμε το απεχθές συμβάν, αν και εφ΄όσον έγινε (και τί να πεις περισσότερο άλλωστε;). Θα μείνουμε, όμως, σε δυο άλλα σχετικά θέματα:
1. Φημολογείται  πως η καταδίκη και η εκτέλση του πρώην μέντορα και θείου του  δεν είχε να κάνει με διαφθορά ή συνωμοσία εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως τα διεθνή  ΜΜΕ μετέδωσαν, αλλά με … προσωπικά-οικογενειακά αίτια. Ο εκτελεσθείς  θείος και σύζυγος της αδελφής του πατέρα του  του φαίνεται πως υπήρξε μέγας εραστής και είχε κάνει …”τάραντο” τη σύζυγο-θεία, όλα αυτά τα χρόνια του έγγαμου βίου τους. Η στρίγγλα ,απατημένη σύζυγος λέγεται πως απαίτησε από τον τρελαμένο ανιψιό με πρόφαση τη συνωμοσία να συλλάβει και να εκτελέσει τον άπιστο άντρα της. Μη φανεί  παράξενο.Συμβαίνουν τέτοια και χειρότερα στις δικατορίες.΄Αλλωστε, ο ίδιος ο “μπούλης” όπως  αποκαλούν οι Αερικανοί τον Κιμ Γιονγκ Ουν, πρέπει να έχει σοβαρά  προβλήματα με τον ερωτισμό του, αφού παλιότερα είχε εκτελέσει την ερωμένη του μαζί με άλλους συναδέλφους της για τους λόγους που διαβάζουμε στο παρακάτω απόσπασμα:
 ” Σοκ έχει προκαλέσει η φημολογία ότι ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν, φέρεται να εκτέλεσε την πρώην ερωμένη του, γιατί γύρισε ροζ ταινία με μερικούς συναδέλφους της από τον καλλιτεχνικό χώρο.
Νοτιοκορεατική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι  ο μυστικοπαθής ηγέτης επέβαλε την ποινή του θανάτου σε αρκετούς μουσικούς κορυφαίας ορχήστρας στη χώρα. Ένα από αυτά τα θύματα φαίνεται πως είναι και η Χιόνγκ Σονγκ-γολ, δημοφιλής τραγουδίστρια, που γνώριζε τον Κιμ Γιονγκ-ουν από όταν ήταν παιδιά και είχε ερωτικό δεσμό μαζί του, όταν εκείνος ανέβηκε στην εξουσία και ενώ και οι δύο ήταν παντρεμένοι.” (PROTOTHEMA,29/8/13).
2. Οι Αμερικανοί τόσα χρόνια δεν ενοχλούν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν καταλύσει εδώ και πολύ καιρό (δοθέντος πως η Β. Κορέα είναι και πυρηνική δύναμη),  διότι, τόσο ο προηγούμενος ηγέτης και πατέρας  του  σημερινού, όσο και ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ με τις παρανοϊκές και απάνθρωπες πράξεις τους    είναι οι καλύτεροι …προπαγανδιστές αντικομμουνισμού  στην ανθρωπότητα.
Πράγματι, όταν ακούς και βλέπεις αυτές τις τρελαμένες,  σαν τις παραπάνω πράξεις του δικτάτορα , αντιλαμβάνεσαι από “πρώτο χέρι”  τί σημαίνει σταλινισμός παλιού, σοβιετικού τύπου.
Βέβαια,το χειρότερο απ΄όλα τα εγκλήματα του καθεστώτος της Β.Κορέας είναι πως έχουν καταδικάσει εδώ και πολλά χρόνια έναν ολόκληρο λαό (σχεδόν 20 εκατομμύρια) στην απόλυτη ένδεια, την πείνα,την ταπείνωση  και την παράκρουση.
(Και μετά, πολλοί “ιστορικοί” ή και πολιτικοί -οπαδοί με ασθενή ή επιλεκτική μνήμη, μιλάνε μόνο για τα χιτλερικά και όχι τα σταλινικά εγκλήματα, που συνεχίζονται ακόμα και στις μέρες μας. Αλλά, ο ιστορικός δεν είναι πολιτικός ή “οπαδός”, δε ζυγίζει με δύο μέτρα και σταθμά. Η ιστορική αλήθεια δεν παζαρεύεται, δεν μπαίνει ούτε σε ιδεολογική, πολλώ μάλλον σε κομματική-παραταξιακή ,”διατίμηση”.
β. Β.ΚΟΡΕΑ. ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ «ΣΙΔΕΡΑ»

«Ο κήπος του Yodok, είχε εκατοντάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Δεκάδες σειρές με νεκρά σώματα. Έπρεπε να τους μεταφέρουμε εκεί και να τους θάψουμε εκεί όπου μας διέταζαν οι φρουροί».

Το δράμα της Β.Κορέας δεν είναι σημερινό. Δεκαετίες οκλόκληρες στενάζουν οι άνθρωποι, όχι μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και  στις πόλεις και  τα χωριά της χώρας από την παντελή φτώχεια,  τις στερήσεις, τις αρρώστιες. Από την άλλη, ο ….”μπούλης”, ο σκληρός δικτάτορας της χώρας , διαθέτει ολόκληρο, πυρηνικό οπλοστάσιο   και απειλεί τακτικά τον υπόλοιπο  κόσμο, όταν νιώθει πως θέλει να …παίξει παιχνίδια.
Το καθεστώς της  Κίνας είναι η σύμμαχος υπερδύναμη της Β.Κορέας (και ας λένε οι Κινέζοι πως μετά τις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν το 2013 εναντίον της Ν.Κορέας και των ΗΠΑ, έχουν αποστασιοποιηθεί). Φυσικά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνδέεται επίσης  με στενούς δεσμούς φιλίας και  με το δικτάτορα της Ρωσίας Πούτιν, ο οποίος για λόγους ευνόητους  αποφεύγει να στηρίξει φανερά το καθεστώς. Δε διστάζει,όμως,  να το εξοπλίζει με πυραυλική τεχνολογία  και άλλα οπλικά συστήματα τελευταίου τύπου.
Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, ειδικά για τη Δύση, η διαιώνιση της οικογενειακής δικτατορίας στη Β. Κορέα. Χιλιάδες άνθρωποι βασανίζονται, υποφέρουν και εκτελούνται στα φρικιαστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι το χειρότερο ίσως καθεστώς στον κόσμο αυτό της Πιονγιάνγκ σήμερα . Ελάχιστες, όμως, είναι οι φωνές  εναντίον του στυγνού καθεστώτος.
 Η χώρα από «μέσα» δεν έχει τη δυνατότητα να σωθεί. Πολιτικός  ακτιβισμός, πολιτικά δικαιώματα,  ελεύθερες φωνές  δεν υπάρχουν   ούτε κατά διάνοια. Ο ΟΗΕ ή άλλες διεθνείς οργανώσεις δε φαίνονται διατεθειμένες να κάμψουν το δικτάτορα και να τον εξαναγκάσουν να παραχωρήσει, έστω και υποτυπώδεις ελευθερίες στη χώρα. Οι ανακοινώσεις, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των οργανώσεων αυτών,  είναι ανώδυνες και ανίσχυρες για  το καθεστώς.
Ποιος θα βοηθήσει τελικά τους πολίτες της Β.Κορέας; Κανείς απ΄ό,τι φαίνεται.  Αν και έχει αποθρασυνθεί ο δικτάτορας και  έχει γίνει μόνιμη απειλή πια  κατά της ανθρωπότητας, οι Αμερικανοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. ΄Εχουν αρκετά πολεμικά μέτωπα ανοιχτά (Ρωσία, Τζιχαντστές , Ιραν, Ιρακ) και διστάζουν να ανοίξουν άλλο ένα. Αυτό το γνωρίζει καλά ο  Κιμ Γιονγκ Ουν και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. ΄Ομως,είναι απρόβλεπτος και παρανοϊκός.΄Ισως τολμήσει να κάνει τη «μοιραία» κίνηση, που θα προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή και τότε οι Αμερικανοί θα εξαναγκαστούν να επέμβουν. Μια τέτοια εξέλιξη  είναι η μόνη ελπίδα του λαού της Β.Κορέας.

 

2. MΙΣΗΣΑΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Προς κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι οδεύουν Ερντογάν και Πούτιν
Φωτογραφία: Alexei Druzhinin/Pool Photo via AP

Τρίτη κατά σειρά τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μέσα σε μια εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία υπήρξε συμφωνία στο ότι είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν πως οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξει ανακωχή και ότι είναι αναγκαία η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της πόλης.

Κακά μαντάτα από τη λυκοφιλία των δύο δικτατόρων. Τα απάνθρωπα καθεστώτα  Ρωσίας και Τουρκίας έχουν περισσότερα να τα χωρίζουν παρά να τα ενώνουν. Ακόμα και για τη Συρία οι διαφορές τους είναι χαώδεις, αφου ο “Τσάρος” στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας και με ρώσικα όπλα έγινε στη χώρα το μεγάλο κακό και ο “Σουλτάνος” τους αντάρτες της αντιπολίτευσης που βρίσκονται σε αγαστή ,αλλά κρυφή, συνεργασία με τους Τζιχαντιστές.

΄Αρα, εκ του πονηρού είναι όλες αυτές οι επαφές και οι συνομιλίες.Το Χαλέπι είναι η κάλυψη, το πρόσχημα. Ο Ερντογάν βρίσκεται στο περιθώριο από τις περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο. Η Ευρώπη και η Αμερική τον έχουν στη μπούκα. Στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα είναι τραγικά. ΄Ενας διχασμένος λαός, χιλιάδεςστα κάτεργα και στις φυλακές, τρομοκρατία, αλλά και επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας.

Μοναδικό στήριγμα του Τούρκου δικτάτορα ο Ρώσος…ομόλογός του, που κι αυτός με όσα παρανοϊκά κάνει και λέει, έχει απμονωθεί από τη διεθνή κοινότητα. Επομένως,  το “κράτα με να σε κρατώ…” έχει απόλυτη εφαρμογή εδώ.

Αν συνεργαστούν οι δυο “αποδιοπομπαίοι τράγοι”, αυτή η συνεργασία θα είναι καρπός μίσους και απόγνωσης κατά πάντων. Και φυσικά, η Ελλάδα σε μια τέτοια Ρωσοτουρκική συμμαχία, θα βρεθεί πρώτη στο στόχαστρο. Τώρα μάλλον αρχίζουν για μας τα δύσκολα.

 

3. Αυγενάκης. Θα απολύσουμε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους  για να εξοικονομήσουμε 1.5 δισ.

Aυγενάκης: Θα απολύσουμε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους για να εξοικονομήσουμε 1,5 δισ.

 

Χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ, προανήγγειλε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι «προγραμματικές» δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, έγιναν, σύμφωνα με το «Candianews», κατά τη διάρκεια συνάντησης κομματικών στελεχών στα Ανώγεια της Κρήτης.

Η συνάντηση ήταν με κλιμάκιο του αγροτικού τομέα της ΝΔ και η τοποθέτηση του κ. Αυγενάκη, όταν στέλεχος του κόμματός του τον ρώτησε, ενώπιον μάλιστα δεκάδων άλλων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, πώς θα αντιμετωπίσουν το χρέος της χώρας και πώς θα εξοικονομήσουν χρήματα για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους.

«Θα γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις από μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα” κι έτσι θα εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ», απάντησε ο Λ. Αυγενάκης.

Για να δείτε πως θα βγουν από το… πολυκατάστημα της Ν.Δ να διαψεύσουν τον Αυγενάκη. Και ο ίδιος ο βουλευτής θα πει πως παρεξήγησαν τα λόγια του. Πως δεν εννοούσε αυτό που  ξεστόμισε. Το είπε όμως. Και τα λόγια είναι πουλιά που πετάνε και δε γυριζουν πίσω στο κλουβί.

Αυτή η Νέα Δεξιά του Κυριάκου είναι η σκληρή, η «κακιά», η ανήθικη  Δεξιά.  Θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο του “φυσικού” πληθυσμού  της παράταξης  που είναι οι ακροδεξιοί, οι βασιλικοί και  οι Ναζί. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος, δηλαδή, αχταρμάς- παρακράτος  της παλιάς ΕΡΕ.

Αυτό το νεοφασιστικό κράτος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να δείξει τα δόντια του για να μπορεί να συγκρατήσει τους λυσσασμένους οπαδούς του, που ζητάνε «αίμα στην αρένα».  Και φυσικά τέτοιους οπαδούς η Δεξιά ούτε είχε ούτε  έχει πολλούς στο δημόσιο. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στον ιδιωτικό τομέα.

 Είναι εκείνοι που «τίναξαν την μπάνκα στον αέρα» όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης λεηλασίας. Να θυμίσουμε τα επίσημα στατιστικά, που αποκαλύπτουν πως το 70%  όλου αυτού το ιδιωτικού συρφετού (μικρο-μεσαίοι και μεγαλο επιχειρηματίες) δηλώνει εισόδημα κάτω από το φορολογητέο. Και παίρνουν μάλιστα και επιστροφές από την εφορία! ΦΠΑ δεν αποδίδουν ποτέ και τα  δάνεια που ξεκοκάλισαν τα έχουν σήμερα  χαρακτηρίσει «κόκινα». ΄Ιδια και όμοια, δηλαδή, με τον καταχρεωμένο νεόπτωχο που παλεύει να σώσει την  υποθηκευμένη «πρώτη κατοικία» από τα νύχια των τραπεζιτών.

΄Αρα, είναι επόμενο  το νεοφασιστικό συνάφι του Κυριάκου να ξεκινήσει πόλεμο. Αλλιώς, δε θα επιβιώσει.  Κα η αρχή, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα γίνει από τα…Εξάρχεια. Θα είναι η πρώτη συμβολική  κίνηση της κυβέρνησης. Αλλά και η εκπλήρωση της υπόσχεσης του ίδιου του αυριανού πρωθυπουργού.

 Η «πλατεία»  χρόνια τώρα είναι το σύμβολο της αντίστασης,  το στέκι των «ψαγμένων» γενιών. Της συνεχούς επαγρύπνησης και της επαναστατικότητας, έστω και στην αιθεροβάμονα δάστασή τους.  Εκείνοι που δε “ζεσταίνουν την επανάσταση στις κουβέρτες και τους καναπέδες”  τους, αλλά,( “για την τιμή των όπλων”, ρε, γαμώτο!)  το παλεύουν ακόμα.

Το Σύστημα, βέβαια, για να διασπύρει τη σύγχυση, πέταξε στην “πλατεία” τα ναρκωτικά. Και τα συντηρεί εκεί με νύχια και με δόντια ακόμα. Θα πιαστεί απ΄αυτά, αλλά και από τις αφροσύνες των μπαχαλάκηδων και των αψίθυμων, για να ξεκινήσει την επίθεση της.

Στη συνέχεια  η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε  ο εκ των «παρακοιμωμένων»  του Κυριάκου ο βουλευτής Ηρακλείου,    θα εξαπολύσει το πογκρόμ εναντίο  δημοσίων υπαλλήλων που δεν είναι δικοί του. Τα ίδια που έκανε παλιότερα  η  ΕΡΕ, μήτρα της σημερινής Ν.Δ,  με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.  

Η οικονομία της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει. όσο οι ΄Ελληνες δεν έχουν φορολογική συνείδηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους (το γνωστό υποζύγιο),αφού δεν μπορούν να κρύψουν τις αποδοχές του.

Το μεγάλο κακό γίνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Στο περίπτερο, την ταβέρνα, την καφετέρια, το μαγαζί, το χωράφι. ΄Ενα όργιο φοροδιαφυγής, κλοπής, λαμογιάς, που οδήγησε τη χώρα στον πάτο που βρίσκεται σήμερα.

Η Δεξιά του Κώστα Καραμανλή είναι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε τον πληθωρισμό στο 15% και παραπάνω. Η Δεξιά και το παρακράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχονται για  να την κηδέψουν.

 «Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί». Και ο βουλευτής και κολλητός του Κυριάκου Μητροστάκη,  Αυγενάκης με όσα είπε στην Κρήτη σίγουρα δεν είναι η λαμπερή….αυγή που προοιωνίζει μια  καλή και όμορφη μέρα.

Να θυμάται, όμως, ο Κυριάκος και το συνάφι του πως θα μας βρει μπροστά του. Δε θα περάσει από τις Συμπληγάδες ατσαλάκωτος ή έστω με την ουρά μόνο κομμένη. Αντίθετα. Θα συντριβεί ολοσχερώς,  ανάμεσα στους βράχους. «Αλοιφή» θα γίνει και ο ίδιος και ο ανήθικος συρφετός των οπαδών («νοικοκυραίοι») που τον ακολουθούν.