NEA KAI ΠΑΛΙΑ

 

1. Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ): Γλίτωσα από τις μολότοφ επειδή μου φώναξαν να πέσω κάτω -Μία έπεσε στην πλάτη μου
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Από θαύμα γλίτωσε κάποιο σοβαρό τραυματισμό ο Γιώργος Αρβανιτίδης, καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στα γραφεία του κόμματος όταν άγνωστοι έριχναν βόμβες μολότοφ, το βράδυ της Παρασκευής.

«Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο και ανέβηκα στο πεζοδρόμιο, άκουσα να μου φωνάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα γραφεία να πέσω κάτω», διηγήθηκε ο κ. Αρβανιτίδης, μιλώντας στο Mega. «Δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Ευτυχώς ακολούθησα τις οδηγίες τους και έπεσα στο πεζοδρόμιο γιατί ξεκίνησε μία ”βροχή” από βόμβες μολότοφ, με τους αγνώστους να ρίχνουν 4-5 ταυτόχρονα. Ευτυχώς ήμουν πεσμένος γιατί μία από αυτές έπεσε στην πλάτη μου και δεν ”έσκασε”. Αν έπεφτε κάτω, θα έπιανα φωτιά, ενώ την ίδια στιγμή άλλες τρεις ”έσκασαν” στον τοίχο πλάι μου», πρόσθεσε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι στάθηκε τυχερός καθώς γλίτωσε με έναν μεγάλο μώλωπα στην πλάτη και αμυχές στα χέρια του από τα σπασμένα γυαλιά.

Για το περιστατικό, η Φώφη Γεννηματά με ανακοίνωσή της, χθες το βράδυ, σε έντονο ύφος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

«Το θέμα δεν είναι τι θα συνέβαινε σε εμένα. Κινδυνεύουν άνθρωποι, στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, έξω από ένα κόμμα. Υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στο πεζοδρόμιο, διερχόμενοι, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτίδης.

«Είναι η 10η επίθεση από τότε που ο κ. Τόσκας ανέλαβε υπουργός. Εχει ενημερωθεί ο ίδιος, αλλά και ο πρωθυπουργός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνάντησή τους. Οταν ο υπουργός δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο, να προστατεύσει τη δημοκρατία, ποιος ο ρόλος του; Αν δεν τον εγκαλέσει ο κ. Τσίπρας, υπάρχει ζήτημα και για τον πρωθυπουργό», τόνισε ο βουλευτής.

Ποιοί και με τί κριτήρια αποφασίζουν  ποιοι θα ζήσουν και ποιοι θα   πεθανουν  σ΄αυτή την τραγική χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”;  Μόνο όσοι, φυσικά,  κατατρύχονται από ιδεοληψίες και ιδεολογήματα συγγενή των Ναζί και των ομοίων τους.  Τους καλούμε να μπούνε στα λαγούμια τους, για να ξεβρωμίσει ο  κόσμος από  τη βρωμιά και την παλαβομάρα τους.

2. Το μανιφέστο Βαρουφάκη για το νέο κόμμα του – Έτσι θα «εκδημοκρατήσει» την Ευρώπη
Το μανιφέστο Βαρουφάκη για το νέο κόμμα του – Έτσι θα «εκδημοκρατήσει» την Ευρώπη

«Ερχόμαστε από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μας ενώνουν διαφορετικές γλώσσες, πολιτισμοί, κομματικές ταυτότητες, ιδεολογίες, χρώμα δέρματος, φύλο, φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, ιδέες για το τι εστί καλή καγαθή κοινωνία. Πάνω απ’ όλα μας ενώνει η αποφασιστικότητα να αντιταχθούμε σ’ ένα ευρωπαϊκό κατεστημένο το οποίο αντιμετωπίζει την αυθεντική δημοκρατία με περιφρόνηση» σημειώνει στις «προγραμματικές» δηλώσεις του νέου κινήματος ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Το μανιφέστο της DIEM25 (που μπορεί να το βρει κανείς στην ιστοσελίδα http://www.diem25.org) «ανέβηκε» σήμερα τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος και μέσα από αυτό ασκείται σκληρή κριτική στους θεσμούς της ΕΕ, ενώ όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «Όσο η ουσιαστική δημοκρατία υπονομεύεται, τόσο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χάνουν την νομιμοποίησή τους στα μάτια των Ευρωπαίων, τόσο περισσότερο τελματώνονται οι οικονομίες που απαρτίζουν την ΕΕ, και τόσο μεγαλύτερη δόση αυταρχισμού χρειάζονται οι θεσμοί της για να παραμείνουν κυρίαρχοι μιας ΕΕ που παραπαίει».

Όσο για τα οράματα που πρεσβεύει το νέο κόμμα, το μανιφέστο κλείνει με τα εξής χαρακτηριστικά λόγια: «Ονειρευόμαστε μία Απελευθερωμένη Ευρώπη όπου τα προνόμια, οι προκαταλήψεις και η απειλή της βίας φθίνουν, επιτρέποντας στους Ευρωπαίους να γεννιούνται χωρίς να κληρονομούν αυτόματα κάποιον δεδομένο κοινωνικό ρόλο, με τις ίδιες ευκαιρίες για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, και ελεύθεροι να επιλέγουν περισσότερους από τους συντρόφους τους στην ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία».

Ολόκληρο το κείμενο του μανιφέστου όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα έχει ως εξής:

«Παρά τις εκφράσεις αγωνίας τους για το μεταναστευτικό, την ανταγωνιστικότητα και την τρομοκρατία, μόνο μία απειλή τρομάζει το ευρωπαϊκό κατεστημένο: Η δημοκρατία!

Μιλούν στο όνομα της δημοκρατίας για να την απαρνηθούν, να την εξορκίσουν, να την υπονομεύσουν, να της στερήσουν την ορμή της, και εν τέλει να αναιρέσουν τις δυνατότητές της. Κι αυτό επειδή η πραγματική δημοκρατία, η εξουσία του δήμου,είναι ο εφιάλτης τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έμοιαζε να είναι ο Μέγας Φάρος που φωτίζει την οικουμένη, δείχνοντας πως η ειρήνη και η αλληλεγγύη μπορούν να αποσπαστούν μέσα από τα σαγόνια των πολέμων και της μισαλλοδοξίας.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Ευρωπαίοι πολίτες νιώθουν απογοητευμένοι με τους θεσμούς της. Από το Ελσίνκι στην Λισαβόνα, από την Κρήτη στο Δουβλίνο, από τη Λειψία στο Αμπερντίν, παντού, επικρατεί απαισιοδοξία. Κι η απαισιοδοξία αυτή πυροδοτεί την αποδόμηση της ΕΕ. Είναι πια φανερό ότι πλησιάζει η μεγάλη επιλογή μεταξύ της υπόκωφης κατάρρευσης και του αυθεντικού εκδημοκρατισμού.

Πίσω από την ευρωπαϊκή αποδόμηση κρύβεται μια απάτη: Κρίσιμες αποφάσεις που είναι κατ’ εξοχήν πολιτικές και κοινωνικά μεροληπτικές μεταμφιέζονται ως «τεχνοκρατικές». Στόχος της μεταμφίεσης αυτής; Να στερηθούν οι Ευρωπαίοι το δικαίωμα του δημοκρατικού ελέγχου πάνω στην πολιτική εξουσία, στο χρήμα, στην οικονομία, στις συνθήκες εργασίας και στο περιβάλλον.

Όμως, όσο η ουσιαστική δημοκρατία υπονομεύεται, τόσο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί χάνουν την νομιμοποίησή τους στα μάτια των Ευρωπαίων, τόσο περισσότερο τελματώνονται οι οικονομίες που απαρτίζουν την ΕΕ, και τόσο μεγαλύτερη δόση αυταρχισμού χρειάζονται οι θεσμοί της για να παραμείνουν κυρίαρχοι μιας ΕΕ που παραπαίει.

Το αντίτιμο αυτής της απάτης δεν είναι λοιπόν μόνο το τέλος της δημοκρατίας. Είναι και η εμμονή σε αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές με αποτέλεσμα οι χώρες της ευρωζώνης να καταβαραθρώνονται, η μία μετά την άλλη, στον γκρεμό της ανταγωνιστικής λιτότητας ενώ οι υπόλοιπες (π.χ. η Βρετανία) να αποξενώνονται από αυτά που συμβαίνουν εντός της ευρωζώνης και να ψάχνουν, μάταια, εταίρους εκτός ΕΕ, εκεί που τους περιμένει η απογοήτευση και, πολύ πιθανόν, ακόμα μεγαλύτερη απώλεια κυριαρχίας. Έτσι, πρωτοφανείς ανισότητες, έλλειμμα ελπίδας και αβάστακτος μισανθρωπισμός κατακλύζουν την Ευρώπη.

 Ο αχυράνθρωπος  του δικτάτορα Πούτιν ο γραφικός, ακρδεξιός  Μπαρουφάκης του κλαμπ των δραχμιστών,  έλαβε εντολή να ιδρύσει…κίνημα, αντιευρωπαϊκό στην Ευρώπη. Ο εντολέας του; .Λέγεμε  “Τσάρο” Πούτιν.

 

3.  α. ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ
«Die Welt»: Η ΕΕ «βλέπει» τα σύνορά της στα Σκόπια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
β. Εκκληση δημάρχου της Κω σε Τσίπρα: Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, θα θρηνήσουμε θύματα
Εκκληση δημάρχου της Κω σε Τσίπρα: Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, θα θρηνήσουμε θύματα
γ. Αγρότες: Κάθοδος τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα, κατασκήνωση στο Σύνταγμα
Αγρότες: Κάθοδος τρακτέρ την Παρασκευή στην Αθήνα, κατασκήνωση στο Σύνταγμα
δ. Οι γιατροί απειλούν με αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση -Αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό
(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ε. Ο διευθυντής του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη σε γραφεία υπουργών
Ο διευθυντής του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Κώστας Αρβανίτης διόρισε σύζυγο και κόρη σε γραφεία υπουργών

Aυτή η χώρα πέπρωται να καταρρεύσει   και θα καταρρεύσει με τέτοιο   απολίτικο, παρτάκια, διαπλεκόμενο  και διεφθαρμένο    λαό.  Την αξιοπρέπεια της χώρας πήραν πάνω τους μόνο,  όσοι τόσα χρόνια  αρνήθηκαν το ρόλο του οπαδού και έκαναν την ΑΠΟΧΗ  πρώτη πολτική δύναμη στη χώρα. Αυτοί είναι και η μοναδική της ελπίδα.