ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2.  ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΕΣ. ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ   ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ.  Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΥΕΙ;
3.”ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑΣ”. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΘΟΝΤΑ ΟΙ ΝΑΖΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
4.ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.  ΕΝΑΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

 

1. Αυτοψία Μητσοτάκη στη Λέσβο -«Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση»
Αυτοψία Μητσοτάκη στη Λέσβο -«Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση» [εικόνες]

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το προσφυγικό.

Θα βαρεθείτε να το ακούτε, αλλά εμείς καθόλου να το γράφουμε.  Ο Κυριάκος παίζε σε όλα τα ταμπλό. Είναι αδίστακτος, δημαγωγός, πολιτικά ανήθικος και φυσικά  ο χειρότερος εκπρόσωπος του νεποτισμού και της διαπλοκής στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι στο Μητσοτατέικο  έχουν αυτά τα …χούια. Αν κάποια στιγμή τον κάνουν οι “Μαμελούκοι” ψηφοφόροι-πελάτες  και πρωθυπουργό, θα  γίνει  “ο κακός δαίμονας” της Ελλάδας.  Ας το θυμόμαστε.

 

2. Μπλακ άουτ στο τελωνείο Κήπων -Ουρά χιλιομέτρων σχηματίζουν τα φορτηγά
Μπλακ άουτ στο τελωνείο Κήπων -Ουρά χιλιομέτρων σχηματίζουν τα φορτηγά

Ουρά πέντε χιλιομέτρων επί του ελληνικού εδάφους σχηματίζουν τα εγκλωβισμένα φορτηγά, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, στο τελωνείο των Κήπων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σκέψη ολιγόωρης απόσυρσης του μπλόκου για αποσυμφόρηση της κατάστασης, καθώς παραμένει η απόφαση του επ’ αόριστον αποκλεισμού του τελωνείου, ως μέσο πίεσης για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ για ομόφωνη απόφαση του συνόλου των αγροτών να σκληρύνουν τη στάση τους κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης. «Στη χθεσινή συνάντηση της Νίκαιας υπήρχε εκπροσώπηση όλων των μπλόκων και το κλίμα ήταν απόλυτα ενωτικό. Ομόφωνα αποφασίσαμε να σκληρύνουμε τη στάση μας και να κλείσουμε τα πάντα. Την Παρασκευή θα κατεβούν στην Αθήνα τρακτέρ από τη Λαμία και κάτω, τα οποία θα κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα θα αναχωρήσουν από τη βόρεια Ελλάδα λεωφορεία με αγρότες για ενίσχυση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα» εξήγησε ο κ. Μαργαριτίδης.

Όσον αφορά τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον βόρειο Έβρο, κλειστός παραμένει σήμερα, από τις 10:00 έως τις 22:00, ο νότιος κόμβος του Διδυμότειχου (έξοδος Ψαθάδων), ενώ οι αγρότες στην περιοχή της Ορεστιάδας, οι οποίοι παραμένουν στο μπλόκο του κόμβου Καστανέων-Ριζίων, θα συνεδριάσουν το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσουν τη διάρκεια των αποκλεισμών του οδικού δικτύου και των τελωνείων Ορμενίου και Καστανέων.

 Είναι αισχρά   λαμόγια. Κλέφτες με πατέντα και επί δεκαετίες διαπλεκόμενοι απατεώνες-“πελάτες”. Μιλάμε για τους πανάθλιους τρακτεράδες. Κλέβουν και τα δικά μας λεφτά και την υπεραξία της δουλείας του Πακιστανού.  Ευθύνονται παράλληλα για το μεγάλο έγκλημα της μόλυνσης του οικοσυστήματος που θέρισε με καρκίνους και άλλες αρρώστιες τους ΄Ελληνες από τη δεκαετία του ΄70 και μετά.

Και παίρνουν χρόνια τώρα το νόμο στα χέρα τους.  Φτύνουν με τον χειρότερο τρόπο   όλους εμάς τους υπόλοιπους,τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας. Η δημοκρατία είναι ανάπηρη στη χώρα μας  και ως εκ τούτου ανίκανη να τους τιμωρήσει.

  ΄Οταν, όμως, ξανασυσταθεί η ελληνική πολιτεία, πιθανότατα ως μια από τις πολλές των ΗΠΕ και σταθεί  στα πόδια της, θα αποκαθαρθούν και θα λειτουργήσουν οι θεσμοί ,οπότε θα  τιμωρηθούν σκληρά. Και πρώτα -πρώτα θα φέρουν πίσω ΟΛΕΣ τις κλεμμένες επιδοτήσεις, τη φοροδιαφυγή,τις άλλες λαμογιές.  Δε γλιτώνουν.

Ως τότε, σε τέτοια χώρα, που κάθε παλιάνθρωπος, παίρνει   το νόμο στα χέρια του, ας το κάνουν κι άλλοι. Ας “χειροδικούν”. Και μην τολμήσετε να δικάσετε ληστές, κλέφτες κι άλλους  παραβατικούς και παράνομους.

 Πρώτα ,οφείλετε να τιμωρήσετε  αυτούς τους αλήτες. Οι τρακτεράδες έχουν ξεφτιλίσει όλους εμάς  που έχουμε (αυτο) σεβασμό σε μας και τους άλλους.  Είναι  άρρωστο μέλος  του κοινωνικού σώματος. Πρέπει να αποκοπεί.

3. «Υπόθεση ζαρντινιέρα»: 450.000 θα καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή
«Υπόθεση ζαρντινιέρα»: 450.000 θα καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή

Στις 450.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο καλείται να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο στον Κύπριο φοιτητή, Αυγουστίνο Δημήτριου, για την υπόθεση ξυλοδαρμού τον Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς.

Πρόκειται για την υπόθεση η οποία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως «ζαρντινιέρα» και η οποία απασχόλησε για μέρες ολόκληρες τα «φώτα» της δημοσιότητας εξαιτίας της στάσης που κράτησε η τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του  «Έθνους της Κυριακής», το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) επικύρωσε εφετειακή απόφαση για την απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών, αποκρούοντας τις αιτιάσεις του Δημοσίου, ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι «εντελώς υπερβολικό», όπως επίσης και τον ισχυρισμό ότι ο παθών ευθύνεται κατά 95% για ότι του συνέβη.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιδικαστεί σε βάρος του Δημοσίου αποζημίωση για την ηθική βλάβη (ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, πόνο, τρόμο κτλ που υπέστη ο 34χρονος). Η αποζημίωση προσδιορίστηκε σύμφωνα με την εφημερίδα στα 300.000 ευρώ και αναμένεται να προσεγγίσει τις 450.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, από την επίδοση της αγωγής τον Ιούνιο του 2009.

΄Ολοι γνωρίζουμε την επίθεση  των  Ναζί μπάτσων στη Θεσσαλονίκη   εναντίον του Κύπριου φοιτητή στην υπόθεση της “ζαρντινιέρας”. Και καλώς επιδικάστηκε αυτό το ποσό   στον παθόντα. Και λίγα είναι.

΄Ομως, γιατί να πληρώσω εγώ  τα εγκληματικά ένστικτα των Ναζί στη Θεσσαλονίκη και όχι οι ίδιοι; Γιατί να μην γίνουν κατασχέσεις  σε ό,τι έχουν και δεν έχουν μέχρι τετάρτης γενεάς αυτοί οι  αλήτες που διέπραξαν ένα τέτοιο έγκλημα σε πολίτη; Γιατί να φύγουν τα λεφτά από το δημόσιο κορβανά;

Απίστευτη δημοκρατία.Τόσο τραγική και αστεία.

4. Ανθιμος: Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες αλλά ως εκεί που μπορούμε
Ανθιμος: Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες αλλά ως εκεί που μπορούμε

Το χρέος μας είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε, αλλά μέχρι εκεί που μπορούμε, μέχρι εκεί που δεν αρχίζει να αμφισβητούνται τα δικαιώματα ή ο τρόπος χρήσεως των περιουσιακών στοιχείων από κάθε άνθρωπο» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς» τόνισε ο κ. Άνθιμος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», με τους Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, και επισήμανε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

«Θέλει το πράγμα κάποια προσοχή σε ό,τι αφορά την προσπάθεια του κράτους να εξυπηρετήσει σε όλες τις περιοχές της χώρας τους ανθρώπους αυτούς» είπε και επισήμανε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα δημιουργεί αναταραχή και αρνητισμό στους κατοίκους.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας καταγγελίες για τεράστια έσοδα της Εκκλησίας (από τους αγνώστους που πραγματοποίησαν την πρόσφατη επίθεση μπογιές στο κτίριο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης), ο κ. Άνθιμος είπε: «ποια περιουσία; εμείς δεν έχουμε περιουσία. Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης δεν έχει περιουσία να δώσει, ούτε ένα τετραγωνικό». Στράφηκε δε και εναντίον των καταληψιών που -όπως είπε- δεν επιτρέπουν τη δημιουργία ιδρύματος περίθαλψης χρονίως πασχόντων σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη μητρόπολη.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι κατάφερε να ακυρώσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, για το κτίριο της μητρόπολης και παραδέχθηκε ότι γενικά τα έσοδα των εκκλησιών, που προέρχονταν πρωτίστως από της κηροπωλησίες στους ναούς, μειώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης. «Το μεγαλύτερο έσοδο είναι από το κεράκι που ανάβουν οι πιστοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε φήμες που δεν επιβεβαιώνονται τα όσα αναφέρει ο πρώην συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, Επιφάνιος Οικονόμου, ότι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν ήταν τυχαίος, υπογραμμίζοντας: «ή ξέρουμε κάτι και το λέμε ή αν δεν ξέρουμε δεν το λέμε» .

Αυτός ο άθλιος ιερωμένος, πέρα από εθνικιστής και ακροδεξιός, είναι και απάνθρωπος.Δεν έχει “σπλάχνα οικτιρμών”, έλεος, αγάπη για τον πλησίον. Είναι ακριβώς ίδιος με όλους τους οπαδούς και το ιερατείο θρησκειών σε όποιο όνομα κι αν ακούνε. Σκληροί, αδυσώπητοι,σκοταδιστές.

Ντροπή σου!  Σε ακούνε “από κει ψηλά”  τα  πνιγμένα αγγελούδια στη Μεσόγειο και το Αιγαίο και  ντρέπονται για λογαριασμό σου.