ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΑ… “INDYMEDIA”.
2. ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΕΣ  “ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ”  ΝΕΚΡΟΥΣ. ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.

 

1. Γνωστός μας δημοσιογράφος (και να ομολογήσουμε   καθόλου “θορυβοποιός” και με καλή “πένα”),  μας έστειλε την ακόλουθη απάντηση στο χτεσινό μας κείμενο με τίτλο “ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ”:

“Xomo-Adamo,

 Bάλε προς στιγμή στην άκρη  το αβυσσαλέο μίσος για μας τους αστούς δημοσιογράφους και άκου την άποψη ενός απ΄αυτούς, ο οποίος “ούτε τη μάνα του σκότωσε”  (“αφού προηγουμένως την είχε βιάσει” , συμπλήρωνες κάποτε ,κι αυτό πρέπει να το πάρεις πίσω κάποια στιγμή!),  ούτε αμείβεται παχυλώς, όπως γενικεύοντας  γράφεις  για όσους μοχθούν στα κωλοκάναλα και τα λοιπά ΜΜΕ. Διέπραξες το ίδιο λάθος της γενίκευσης και για τους αγρότες…

…Δε γίνεται τίποτα έτσι.  Στο δρόμο που  διάλεξες να πορευτείς, ό,τι γράφεις καλό και ωφέλιμο (και βρίσκω αρκετά τέτοια), θα είναι ανάγνωσμα ενός συγκεκριμένου κύκλου επισκεπτών  στο σάιτ  σου και στην καλύτερη περίπτωση και στις αναδημοσιεύσεις του Ζώτου,των Indymedia και κάποιων όμοιων, ψαγμένων, ίσως, αλλά πάντως ,περιθωριακών ιστότοπων.   Με το ευρύ κοινό, τον κόσμο, την κοινωνία, δε θα συναντηθείτε ποτέ, δε θα έχεις καμία επαφή, αν συνεχίσεις έτσι. Πώς θα μετεξελιχθεί που λες ο οπαδός σε Πολίτη, όταν δε γνωρίζει  πώς να το κάνει αυτό; Ποιος θα του το υποδείξει, αφού για μας  λες πως  τον λοβοτομούμε;

Η “εμπορική δημοσιογραφία” είναι αναγκαίο κακό στις ημέρες μας. Με όλα τα κουσούρια της που είναι πολλά. ΄Ομως είναι ο μοναδικός δυστυχώς τρόπος να φτάσει κανείς στην καρδιά της κοινωνίας ,να μπει και  στο φτωχικό  σαλόνι  , να πει αν έχει κάτι και να ακουστεί.  Ακόμα καλύτερα, αν αυτό που έχει να πει είναι καλό και ωφέλιμο.

Διάβασα σήμερα  πρώτη φορά το κείμενό σου από το 2008 “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ”. Είναι όντως αξιόλογο. Εγώ θα παραδεχτώ και όλοι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι εκείνη την εποχή “κοιμόμαστε με τα τσαρούχια”. Κανείς δεν πήρε είδηση το κακό που ερχότανε. Αν το παίρναμε, όχι, δε θα παίζαμε Ζαχόπουλο, σίγουρα όχι. Ούτε ο …Χατζηνικολάου.

Επομένως, έχεις και συ ευθύνη.  Κλείστηκες στο καβούκι σου, αρνήθηκες να θυσιάσεις τις όποιες ιδεολογικές σου επιλογές και να βγεις με το σωστό τρόπο προς στα έξω,  να μιλήσεις στον κόσμο.  Προτίμησες να ακουστεί η φωνή σου μέσα από τα διάφορα Indymedia. Σε εκείνο το κοινό απευθύνθηκες. Εκείνο σε άκουσε, συμφώνησε ή  σε “έγραψε” κι έμεινε εκεί το θέμα. Η  καρδιά της ελληνικής κοινωνίας όμως δεν χτυπά στα “Εξάρχεια” και το ξέρεις.  Δική σου η ευθύνη και η επιλογή …

Αν ερχόσουν τον Νοέμβρη του 2008 στο Mega με αυτά τα ντοκουμέντα, θα σε βγάζαμε. Και για εμπορικούς λόγους που λέει ο…λόγος. ΄Εστελνες γράφεις ενημέρωση στα γραφεία των δημοσιογράφων.  Ξέρεις πόσα τέτοια μέηλ παίρνει κάθε δημοσιογράφος κάθε μέρα;  Ούτε που τα κοιτάζει σε πληροφορώ …

Τα λέγαμε κάποτε, το θυμάσαι,  όταν συζητούσαμε για το επίσης μεγάλο έγκλημα του κοινού φίλου Παναγιώτη Κονδύλη. Τέτοιο μυαλό, τέτοιες διανοητικές ικανότητες ,τέτοιος πλούσιος στοχασμός και προτίμησε να  τις αφήσει παρακαταθήκη στα “Εξάρχεια”.  Κι εκείνος πάλι με τους “Χατζηνικολάου” τα  είχε έβαλε… Ποιος θυμάται σήμερα  τον Κονδύλη ; Ούτε καν στην “Πλατεία” τον ξέρουν  πια…

Το συμπέρασμα .΄Οσοι  έχετε και θέλετε κάτι να πείτε, πολεμήστε με τα ίδια  όπλα  που σας πολεμούν οι εχθροί σας. Αλλιώς, αν εκείνοι έχουν κανόνια και σεις σφεντόνες, θα τελειώσει γρήγορα  ο πόλεμος. Και  δε θα βρεθεί ούτε μια  σφεντόνα σας, έστω και για λάφυρο του εχθρού….”.

Η απάντησή μας:

Παλιέ και (ιδεολογικά) …αποστάτη, φίλε. Αυτή τη φορά δεν τα λες καλά.  “Εσκοτίσθη η ασύνετος   καρδία” σου , που λένε οι Γραφές  (κι ας μην τις πιστεύουμε). Και να (συνοπτικά), γιατί  μόνο “τσαμπουνάς” σε όσα λες και δεν  αρθρώνεις ούτε φυσικό-λογικό,  ούτε πολιτικό λόγο:

 

  1. Αν μας αναδημοσιεύουν ο παλιός κοινός μας φίλος Ζώτος  (και μη αποστάτης εκείνος, σαν και ελόγου σου, αλλά αγωνιστής και παλικάρι)  ή  τα άλλα “Indymedia”, είναι “τιμή και καμάρι” μας.  Και φυσικά δε θα ανταλλάσσαμε την τιμή που μας κάνει ο Ζώτος να μας αναδημοσιεύει ακόμα και με πρώτη είδηση στο  βραδινό δελτίο του Mega  σας.

  2. ΄Οχι, δεν παίρνω πίσω πως “ο καλύτερος από σας σκότωσε τη μάνα του ,αφού πρώτα τη βίασε”. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης και όσοι λαδώνετε με οποιοδήποτε τρόπο τα γρανάζια της, είστε οι  βασικοί  υπεύθυνοι για την τροχοπέδηση της πορείας του ανθρώπου στον εξανθρωπισμό του.

  3.  Σιγά,που θα έπαιρνα το 2008 υπό μάλης τις φωτοτυπίες μου και θα πήγαινα στου “Χατζηνικολάου”,  για να παίξει  πρώτη είδηση τη χρεοκοπία της χώρας και όχι το Ζαχόπουλο! Μας δουλεύεις; Και θα το έκανε ο “Χατζηνικολάου”. Μας λες πως θα εκφωνούσε ποτέ κάποιος από σας το παρακάτω απόσπασμα  από το κείμενο,όπως ακριβώς το λέγαμε το 2008;

    “Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους; Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του; Ακούει κανείς;”

    Υποστηρίζεις ,δηλαδή,  και δε ντρέπεσαι να το πιστεύεις, πως ο “Χατζηνικολάου”  θα μιλούσε το 2008 για χρεοκοπία της χώρας,  τον κίνδυνο να σπεύσει το “πόπολο” από τότε να σηκώσει τις καταθέσεις του,  τα κάπιταλ κοντρόλ και όλα τα άλλα “κακά” που μας βρήκαν μετά και δεν θα τον πετάγανε κλωτσιές από την καρέκλα του βραδινού παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων;  Εντυπώσεις αγρεύεις, ενώ ξέρεις πως ποτέ δε θα γινόταν αυτό. ΄Εχετε επιβάλει εμπάργκο στην πραγματική είδηση, τη γνήσια πληροφόρηση. Μη λες …κουφά και προπαντός ανήθικα-αφύσικα.

  4. Τον Παναγιώτη Κονδύλη άφησέ τον   εκεί που αναπαύεται στη “γειτονιά των αγγέλων”. Μην ταράσσεις την ησυχία του με όσα ασεβή λες. Ο Κονδύλης έγραφε για μας, έκανε μετάγγιση του ζωογόνου αίματος του μυαλού του στους  “λίγους”. ΄Ετσι διάλεξε και γι΄αυτό στεκόμασταν σούζα να τον ακούμε ή να τον διαβάζουμε.

  5. ΄Εχεις δίκιο πως “δεν πολεμάς τον εχθρό σου με σφεντόνα,όταν εκείνος διαθέτει κανόνια”.  Σίγουρα, μεγάλε, είσαι μέσα.  Αυτή  είναι η μοναδική αλήθεια που διατύπωσες στην επιστολή σου. Αλλά, θυμήσου: “Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”. ΄Η, λέει πάλι η  συμπυκνωμένη σε ατάκες σοφία του λαού μας : “Κοντός ψαλμός αλληλούια”

    6.Οπότε, “εδώ” θα είμαστε ,αλλά και “κει έξω”. Και  είναι σίγουρο πως  θα  ξαν-συναντηθούμε στα…”Μαρμαρένια Αλώνια”!

 

2.  ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
 Ενός λεπτού σιγή για τους αξιωματικους
Συγκλονιστική εικόνα στο μπλόκο Κορίνθου: Ενός λεπτού σιγή για τους αξιωματικούς του ΠΝ [βίντεο]

Τη μνήμη των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους σε ώρα υπηρεσίας στην Κίναρο, τίμησαν οι αγρότες στα διόδια Κορίνθου.

Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη τους. ”

Κατρούγκαλος εναντίον αγροτών: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

Δε σέβονται τίποτα οι  τραμπούκοι. Ασέλγησαν ακόμα και πάνω στα “ζεστά”  πτώμα των παιδιών που σκοτώθηκαν με το ελικόπτερο.

“Για… τη σκυλού μου, ρε γαμώτο….Το πανέρι με τα λέλουδά της”!

Αλήτες,  ανήθικοι, φασίστες.