ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

1. Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

Δείπνο Καραμανλή με Γλύξμπουργκ και στρατηγό Φράγκο

 

Δείπνα γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στον χώρο της ΝΔ και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς. Αυτό όμως που έγινε χθες το βράδυ στην Αθηναϊκή Λέσχη έχει τη σημασία του και κυρίως εξαιτίας της σύνθεσής του, γράφει το Εθνος.

Το τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη
Στο τραπέζι παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας.Φυσικά, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στον χώρο της Κεντροδεξιάς δεν σημαίνουν ότι διεργασίες, συζητήσεις και παρασκηνιακές κινήσεις για τη «στρατηγική» του χώρου και ευρύτερα της παράταξης έχουν σταματήσει ή ατονήσει.

Ο Φρ. Φράγκος και η «κίνηση» Μπαλτάκου
«Στο δείπνο η παρουσία του Ν. Γλύξμπουργκ, γιου του τέως, αλλά και του Φρ. Φράγκου, το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην Κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με δεδομένο ότι ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά «τάραξε τα νερά» στη ΝΔ πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψή του ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Αμφιβάλλετε ότι σε ένα τέτοιο τραπέζι συζητήθηκαν εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο τοπίο που προέκυψε στην Κεντροδεξιά μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και την ήττα του Β. Μεϊμαράκη που είχε τη σαφή στήριξη του Κ. Καραμανλή;» αναφέρει το Εθνος.

Πολλά δείπνα στην Αθηναϊκή Λέσχη
Oπως έγραφε χθες το βράδυ το Planet-Greece, «αυτή τη στιγμή (βράδυ Τετάρτης) στη Λέσχη των Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός δείπνος υπό τον Κώστα Καραμανλή με την συμμετοχή 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και η Μαριέττα Γιαννάκου. Ο μυστικός δείπνος λαμβάνει χώρα στην ιδιαίτερη τραπεζαρία, στον 8ο όροφο. Να θεωρήσουμε ότι είναι τυχαία η συγκέντρωση τη στιγμή που στον 6ο όροφο βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση φίλων του Φράγκου Φραγκούλη, για την δημιουργία του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι και ο Τάκης Μπαλτάκος; Στην συγκέντρωση του 6ου, μάλιστα, απ” ότι μαθαίνουμε βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος και ο κος Γρίβας!
Όμως, όπως μαθαίνουμε, και ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος βρίσκεται στη Λέσχη Αθηνών, έχοντας μυστικό δείπνο στον 9ο όροφο!
Μάλιστα, ο τέως Πρίγκιπας Νικόλαος (γιος του τέως Βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ) εθεάθη και στην συγκέντρωση του 6ου ορόφου!».

 Δε μας αρέσει από ιδεολογία και χαρακτήρα ο αυτοέπαινος ή αυτοδιαφήμιση ,η έπαρση. Γι΄αυτό άλλωστε από το 2007 που λειτούργησε για πρώτη φορά το σάιτ, ανεβήκαμε ως ιστότοπος  ανώνυμα και με τη διευκρίνιση στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ πως, ανάμεσα στα άλλα «η  φιλοσοφία του HOMO NATURALIS αντιμάχεται το «επώνυμο»,τη φιλοδοξία, τη ματαιοδοξία και λοιπά συνώνυμα και συγγενή».

΄Οταν, όμως, η βιομηχανία παραπληροφόρησης με τα διάφορα κέντρα, τα εργαλεία  και τους  χειριστές της για λόγους καθαρά κερδοσκοπικούς ,αλωνίζει στο σάιτ και  ξεσηκώνει κείμενά μας ,για να παρουσιάζει, κατόπιν εορτής, δικές μας   αποκλειστικές ειδήσεις ή  απόψεις-κρίσεις ως δικές της, είμαστε ηθικά-πολιτικά υποχρεωμένοι να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.  Το έχουμε κάνει και άλλες φορές.

Σήμερα θα το επαναλάβουμε με αφορμή την «ανακύκλωση» από τον “Τύπο” της δικής μας αποκλειστικής πληροφορίας-ενημέρωσης εδώ και πολύ καιρό   για την επίσημη κηδεμονία της Ν.Δ από τους «βασιλιάδες». Με τη νέα αυτή  μάχη ξεσκεπάζουμε, αφ΄ ενός μεν την αλητεία της εμπορικής δημοσιογραφίας, τον ερασιτεχνισμό και το «παπικό  αλάθητο » της και   αφ΄ετέρου  βάζουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο   οικοδόμημα της αυθεντικής  ενημέρωσης μέσα από την Ιστορική δημοσιογραφία.  Ο κλάδος αυτός της Ιστορίας αποτελεί  στην εποχή μας τη μοναδική εγγύηση  πως η είδηση δεν έχει υποστεί το  νυστέρι της λοβοτομής. Παράλληλα, είναι αξεπέραστο  εργαλείο «μόρφωσης»,  μετ-εξέλιξης  του «οπαδού» σε ελεύθερο συνειδητοποιημένο πολίτη.

Να πάμε τώρα στα συγκεκριμένα δεδομένα αυτής της κατακρεούργησης της δική μας ενημέρωσης από τις  ύαινες  της  «δημοσιογραφίας”. Από το πρωί  κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστότοποι  παρουσιάζουν τη συνάντηση  Κ. Καραμανλη Νικόλαου και των λοιπών ακροδεξιών ως περίεργη  και λίαν εντυπωσιακή είδηση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της  Ν.Δ

 ΄Οταν την επομένη των κομματικών εκλογών για αρχηγό της Ν.Δ  ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα, ΟΛΟΣ ο  τύπος, ελληνικός και ξένος, μετέδιδε την είδηση της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανάδειξή τους ως αρχηγού του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το μετάλλαξε σε κεντροδεξιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.  Εμείς εδώ ,όμως, εκείνο κιόλας  το ανεβάσαμε την είδηση, αλλά με τον ακόλουθο κείμενο:

                                       11-1-2016
«ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 Ο ΠΑΓΜΑΤΙΚΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Ο πρίγκιπας Παύλος ξανά στο προσκήνιο για νέο κόμμα - Κεντρική Εικόνα

 

10632819_1673534246257309_5046380450566365824_n1

 

                                   ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ
1. Απόστολος Τζιτζικώστας: ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον Αδωνι Γεωργιάδη: «Αστέρα μου, τα καταφέραμε!»

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλέας» πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει!»

Σήμερα, όπως είπαμε, τα τσακάλια της ελληνικής δημοσιογραφίας, ανακάλυψαν ξαφνικά  το αυτονόητο, αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή  πως  όλο,δηλαδή, το θέατρο της εκλογής αρχηγού της Ν.Δ έγινε για να μπει στο παιχνίδι ο Νικόλαος και να στηθεί η γέφυρα προσέγγισης των «άκρων» και   επανασυγκόλλησης Ακροδεξιάς-Δεξιάς-Κέντρου. ΄Ετσι αποφασίστηκε από τους εφοπλιστές στο Λονδίνο εδώ και πολύ καιρό,όπως έχουμε αναλύσει με ισχυρά ντοκουμέντα  σε άλλα κείμενά μας.  Και σήμερα,  τα «χαλκεία»  ξαφνικά … ψάχνονται (πώς ξέφυγε από τα σαϊνια η πληροφορία!), εκπλήσσονται, κάνουν υποθέσεις, υπολογισμούς, υφαίνουν σενάρια, βγάζουν συμπεράσματα και μάλιστα τόσο αυθαίρετα, όσο και η…αγχίνοια και η επαγγελματική τους κατάρτιση. Τόσο γελοίοι.

Παρόμοια περιστατικά είναι άπειρα.   Γράφαμε στις 24/1/2010:

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα «ΜΜΕ» ,που κατασκευάζουν την επικαιρότητα για τα δικά τους συμφέροντα, πρωτίστως οικονομικά, δεν άρθρωναν λέξη για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Όλα τα ελληνικά κόμματα από την άλλη, έρμαια και συρόμενα από τα ΜΜΕ, χόρευαν στο σκοπό που έπαιζαν εκείνα. Τότε, κανείς δε μιλούσε για πτώχευση και τα οικονομικά δεινά που σήμερα είναι το κύριο και σχεδόν μοναδικό θέμα και των μεν και των δε. Την εποχή εκείνη, η κατευθυνόμενη επικαιρότητα «έπαιζε» Βαβύλη,  Ζαχόπουλο, Κούγια, Εφραίμ και άλλα…φοβερά σκάνδαλα, τα οποία εκαλείτο η…ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να διαλευκάνει και να τα τιμωρήσει.
Δύο σχεδόν χρόνια πριν, από τις 27 Νοέμβρη 2008 και μετά, με συνεχή «βομβαρδισμό» δημοσιευμάτων στο site του HOMO NATURALIS, που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλους δικτυακούς τόπους, επισημαίναμε το μεγάλο κίνδυνο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, απαριθμούσαμε τις ολέθριες επιπτώσεις της, υποδεικνύαμε τους ενόχους και καλούσαμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας να προχωρήσει στη ανάδειξη κυβέρνησης εθνικής ενότητας,για να αντιμετωπίσει το οικονομικό χάος ,στο οποίο είχε περιέλθει η χώρα. Βέβαια, για το λόγο που ο «κλέφτης δεν πάει στον αστυφύλακα» για τον ίδιο λόγο, ΚΑΝΕΝΑ, είτε έντυπο είτε ηλεκτρονικό μέσο, δεν απαρνήθηκε τότε τη φτιαχτή επικαιρότητα, που εκτός των άλλων έφερνε στα ταμεία τους και πακτωλό χρημάτων. ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν τόλμησε να αυτονομηθεί, να εγκαταλείψει την κομματική γραμμή και να «κάνει σημαία» το οικονομικό από εκείνες τις ημέρες. Και φυσικά, ΚΑΝΕΝΑΣ ανώτατος δικαστής δε διανοήθηκε ποτέ να ψάξει τους πραγματικούς ενόχους μέσα στο ίδιο το σύστημα και όχι στους Ζαχόπουλους και τους Εφραίμ.
Η επίσημη έναρξη της δημοσίευσης θέματος στο site του HOMO NATURALIS για την κατάρρευση της οικονομίας, έγινε στις 27 Νοέμβρη 2008 με το άρθρο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!» και συνεχίστηκε με μπαράζ δημοσιευμάτων μέχρι και τις προάλλες.
Η αδυναμία μας να προσεγγίσουμε, μέσω του site «μαζικά» τον κόσμο για ευρύτερη ενημέρωση, μας οδήγησε στην απόφαση να βγούμε και έξω στους δρόμους και να μοιράσουμε σε μεγάλες ελληνικές πόλεις έντυπο υλικό ,λίγο μετά τις πρόσφατες εκλογές, στο οποίο, εκτός από την ενημέρωση για τη δεινή οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει τη χώρα, καταγγέλλαμε τους υπεύθυνους της λογοκρισίας, αλλά και την άλλη απάτη των ΜΜΕ και τον κρατικών φορέων, που απέκρυπταν το πραγματικό ποσοστό της αποχής-άκυρων-λευκών και όχι μόνο στις τελευταίες εκλογές».

Την εποχή εκείνη (2008 και ένα διάστημα μετά) κοινοποιούσαμε  (και κακώς λέμε τώρα) στα γραφεία των εφημερίδων και των καναλιών τα κείμενά μας με τις συγκεκριμένες αναφορές στη χρεοκοπία της χώρας και ζητούσαμε την άμεση κινητοποίηση, την ενημέρωση του κόσμου, την εστίαση της προσοχής του σ΄αυτό αποκλειστικά το θέμα, για να  μη εξελιχθεί  η κατάσταση σε μη αναστρέψιμη, όπως έγινε λίγο καιρό μετά. Αντί γι΄αυτό, το αληταριό της βιομηχανίας παραπληροφόρησης χόρταινε τότε το …φιλοθεάμον κοινό του με μπόλικο  «θέ(α)μα- αίμα- σπέρμα», που έρεε άφθονο από τα “ζαχαρώματα”    Ζαχόπουλου,  Νατάσας , Κολιούση και λοιπών  επώνυμων ερωτιδέων.

Διέπραξαν έγκλημα «εσχάτης προδοσίας» τότε , όλοι οι εκπρόσωποι και  ο μηχανισμός της «τέταρτης εξουσίας». Ουδείς, όμως,  τιμωρήθηκε, ουδείς υπέστη διαπόμπευση από την επίσης στρατευμένη και «περί άλλα τυρβάζουσα»  δικαστική εξουσία. Αντίθετα, βγήκαν κι από πάνω τα «παπαγαλάκια» αργότερα  και με περισσό θράσος ισχυρίζονταν   πως “εμείς σας τα λέγαμε και δεν ακούγατε». Τόσο άθλιοι.

 Για την εξιλέωση τώρα του Κώστα  Καραμανλή από το ΣΥΡΙΖΑ   σε συνδυασμό με την απόκρυψη του πραγματικού ενόχου της χρεοκοπίας από τη συντριπτική πλειοψηφία του κομματικού κόσμου και του  ελληνικού  «Τύπου»,  γράφαμε στις   6/3/2013 :

«Αλλά,δεν είναι μόνο η άτιμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ιστορικη αποκατάσταση του Κ.Καραμανλή. Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας ,όπως είπαμε,είναι το ίδιο ανήθικο και εξικνείται σε ιστορικό έγκλημα «κοθοσίωσης» .Οι Τσέχοι οδηγούν σήμερα τον Βάτσλαβ Κλάους, απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, σε «ειδικό» δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας(!) για πραγματικά «πλημμελήματα» ,αν συγκριθούν με το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας που διέπραξε ο ανιψιός «Καραμανλής» στη διάρκεια της τελευταία διακυβέρνησης της χώρας.
΄Ενα έγκλημα που εμείς εδώ ως ιστορικό σάιτ, έχουμε κάνει “σημαία” και προσπαθούμε να ενημερώσουμε γι΄αυτό τον ελληνικό λαό . Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ,πιστός στο δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου, “τάισε τους ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μαντρί”, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕ  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ  16% (πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία) . Ο πακτωλός αυτός των χρημάτων φυσικά διετέθη, για την εξαγορά ψήφων και τη δημιουργία μιας σταθερής κομματικής βάσης, μια μόνιμης κομματικής πελατείας “γαλάζιων παιδιών” (αντίστοιχη εκείνης των πρασινοφρουρών του Ανδρέα Παπανδρέου) Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια αυτή η «γαλάζια ακρίδα», οι «κουμπάροι» και οι κομματικοί εργολάβοι τίναξαν την μπάγκα στον αέρα. Και όταν ο κυβερνητικός θίασος με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή αντελήφθησαν τί έγκλημα είχαν διαπράξει (με ειδοποίση των Αμερικανών,οι ίδιοι δεν είχαν πάρει είδηση το άγριο τσουνάμι που ξεσπούσε), εγκατέλειψε ακυβέρνητο το βυθιζόμενο σκάφος και διεκπεραιώθηκαν με βάρκες στη στεριά.
Και αντί προ πολλού να βρίσκονται στη φυλακή όλα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης η έστω οι πρωταγωνιστές ( Κ.Καραμανλής, Π. Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Β.Πολύδωρας) ,οι άνθρωποι που κήδεψαν τη χώρα εξασφάλισαν ασυλία, ελέω  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ και χάριν της συμφωνίας, όπως είπαμε,  με τους Καραμανλικούς «.

Ο Κ. Καραμανλής, λοιπόν,  όχι μόνο δεν είναι σήμερα φυλακή, αλλά, όπως βλέπουμε επαναδραστηριοποιείται και ανέλαβε ρόλο γεφυροποιού-Αβέρωφ. Πήρε εντολή να ξανακτίσουν το «μαγαζί» της  ΕΡΕ-Ν.Δ,  αλλά τώρα ως «Σούπερ Μάρκετ». Ξέρουν πως το παλιό μπακάλικο (μονοκομματισμός)  που μονοπωλούσε τις αγοραστικές ανάγκες   της γειτονιάς, πέθανε . Οι κομματικές συνεργασίες είναι η μοντέρνα αντίληψη της αγοράς. Αυτό σημαίνει για τη σημερινή Ν.Δ πως οι Ναζί, οι Ακροδεξιοί, οι Δεξιοί, αλλά και πολλοί οπαδοί  της λεγόμενης Κεντροδεξιάς, συσπειρώνονται για να αναλάβουν εκ νέου δράση. Την ανάληψη,δηλαδή, της εξουσίας, δοθέντος πως η ερμαφρόδιτη κυβερνητική συνεργασία, είναι κοντά στο τέλος της. Τα «ψωμιά» του Τσίπρα είναι λίγα τώρα πια και το γνωρίζουν όλοι.

 ΄Οσο για αυτή  την προσπάθεια που βλέπουμε σήμερα  δημιουργίας μιας ευρείας  κεντροδεξιάς παράταξης, που μέσα θα συμπεριλαμβάνει και το ακροδεξιό κομματικό τόξο, γράφαμε στις 26/9/2014:

«΄Ομως,   δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνετε κυβέρνηση (σ.σ Ο ΣΥΡΙΖΑ,  μονοκομματική κυβέρνηση) για χίλιους λόγος (π.χ ποτέ δε θα ξεπεράσετε τον απαγορευτικό για εκλογική νίκη …μαγικό αριθμό-φράγμα   των 1.500.000 ψήφων (οσημέραι γίνονται λιγότερες). ΄Εχετε απέναντί σας το γρανιτένιο τείχος των  4.000.000 «ψήφων» της ΑΠΟΧΗΣ συν τις υπόλοιπες  4.500.000 (… «παρά κάτι») κομματικές ψήφους.  ».
Το μόνο σίγουρο και τραγικό συνάμα είναι πως παίζετε κι εσείς τελικά συνειδητά ή ασυνείδητα το παιχνίδι της κεντροδεξιάς που ήδη τη βλέπουμε να λειτουργεί θαυμάσια  σε αγαστή  κυβερνητική συνεργασία με τις  μικρές και μεγάλες συνιστώσες της (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ). Και θα γιγαντώνεται  καθημερινώς αυτό το σχήμα (θα βρεί σύντομα και νομική έκφραση, ως κομματικός σχηματισμός), όσο καλλιεργούν (μαζί κι εσείς) την ανασφάλεια,το φόβο και  τον πανικό στον κόσμο. Η έλλειψη μιας σοβαρής αντιπολίτευσης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα (οι φορείς  της Αποχής, η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη, δεν είναι ακόμα συσπειρωμένοι, δυστυχώς) αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την απώλεια λαϊκών κατακτήσεων και τη θεμελίωση περισσότερων και ασφαλέστερων πολιτικών,ατομικών,  εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ που θα μπρούσε ως νόμιμος κληρονόμος της δράσης της  ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ και μεγαλειώδους λαϊκής    επανάστασης των Ελλήνων Ανταρτών Κομμουνιστών να αναλάβει αυτό το ρόλο, έχασε το παιχνίδι (σε λίγο υπάρχει κίνδυνος να μείνει και εκτός Βουλής!) με τον «ξύλινο» κομματικό λόγο που αρθρώνει δεκαετίες τώρα, με τη συνωμοσιολογία, τα παλιά αντι-αμερικανικά στερεότυπα που νεκρανασταίνει κάθε τόσο και πάνω απ΄όλα με την ανιστόρητη (εντελώς) και απάνθρωπη εμμονή του να μην καταδικάζει τον θηριώδη σταλινισμό ,ο οποίος σε τίποτα δεν υστερούσε από το Ναζισμό. Τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα (ΑΝ.ΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑ.Ο.Σ κ.α) πέρα από ευκαιριακά, είναι και «ανήθικα»(ως δημαγωγικά). Αργά ή γρήγορα θα διαλυθούν και η «κινούμενη άμμος»  με την οποία κτίστηκαν, θα διασκορπιστεί ή θα χρησιμοποιηθεί ως  υλικό οικοδομής  στις  «κατασκευές»   της Κεντροδεξιάς  ή ακόμα και των Ναζί (όσο θα υπάρχουν οι τελευταίοι στα κατοπινά πέντε χρόνια, ως να διαλυθούν κι αυτοί «εις τα εξ ων συνετέθησαν»).

Διαλύθηκαν  «εις τα εξ ων συνετέθησαν». Σήμερα, ζούμε την απόλυτη αποσύνθεση σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης και φτηνού  ξεκατινιάσματος του αχταρμά των πρώην συντρόφων. Λαφαζάνης εναντίον Τσίπρα, Ζωή κατά πάντων, Γλέζος- «μετανοούσα Μαγδαληνή» και  πάει λέοντας. Δε συμμαζεύεται πια αυτό το κέντημα. Κουρελιάζεται μέρα με τη μέρα. Το πανηγυράκι  θα κρατήσει μέχρι  να δουν πως δεν πάει άλλο και να  αποφασίσουν να  κλείσουν το μαγαζί εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε,  και  ο Καμμένος   θα γυρίσει  πίσω στο “πολυκατάστημα”  που άνοιξαν  (σύντομα θα κάνουν και τα επίσημα  εγκαίνια)  ο Κωστάκης Καραμανλής , ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο «ψεκασμένος» θα κουβαλήσει μάλιστα μαζί του και ένα καθόλου ευκαταφρόνητο  αχταρμά εθνικιστών, τύπου  Φρ. Φράγκου (εκτός από συνταξιούχος στρατηγός αυτο-αναγορεύτηκε  και σε τουρκοφάγο…  «ιστορικό» ο  φανατικός αυτός καραβανάς), που υπολογίζονται  σε 15Ο.000  ψήφους.

Για να αντιληφθεί  κανείς πλήρως  πόσο ανήθικοι και αδίστακτοι  «λογοκλόποι »  είναι  οι εκπρόσωποι της εμπορικής δημοσιογραφίας ,θα επικαλεστούμε το ακόλουθο  παράδειγμα. Στις 19/2/2016 γράφαμε:

                   «ΣΧΕΔΙΟ Β” ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ «ΒΟΜΒΑ»
Εδώ και λίγες ημέρες  με άκρα μυστικότητα συγκεκριμένο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Τσίπρα επισκέφτηκε το εθνικό Νομισματοκοπείο στο Χολαργό ,για  να αναζητήσει (αν υπάρχουν ακόμα) τις παλιές μήτρες στις οποίες εκδίδονταν τα  παλιά ελληνικά   χαρτονομίσματα,  πριν η χώρα μπει στο ευρώ.  Επιλέχτηκε αυτή η λύση,  επειδή, για  να εκδοθεί ένα νέο νόμισμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, για το  τεχνικό μέρος, θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας χρόνος.
“Ετσι, εγκαταλείφθηκε η σκέψη σχεδιασμού-εκτύπωσης κυκλοφορίας νέων ελληνικών νομισμάτων, αφού η διαδικασία είναι χρονοβόρα και  η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουμε στα παλιά, ελληνικά νομίσματα, αν έχουν φυλαχτεί οι μήτρες. Και αυτό, ακριβώς, ερευνούσε ο εξ απορρήτων του Τσίπρα στο Νομισματοκοπείο του Χολαργού.  Επομένως, αν είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση  το σχέδιο «επιστροφή στη δραχμή»,  θα προχωρήσει στην έκδοση των  παλιών  χαρτονομισμάτων τους προσεχείς έξι μήνες.
Ο πληροφοριοδότης  μάς διαβεβαιώνει πως οι μήτρες υπάρχουν και η στενή ομάδα υπουργών  του Τσίπρα έχει καταλήξει στη λύση της επανέκδοσης των παλιών χαρτονομισμάτων και κάποιων παλιών  επίσης κερμάτων σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Μάθαμε ακόμα (και είπαμε δε χρειαζόμαστε διάψευση από την κυβέρνηση ) πως υψηλό κυβερνητικό στέλεχος ήρθε σε επαφή με το διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρίας χαρτοποιίας  fortess paper Chad Wasilenkoff (παράγει χαρτί για τα χαρτονομίσματα των περισσοτέρων χωρών του κόσμου και για το ευρώ )  και ζήτησε να δοθεί σύντομα από την εταιρία  προσφορά  για την αγορά του χαρτιού ,αν  το χρειαστεί   η Αθήνα.
΄Ετσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί κόπτεται η κυβέρνηση να πάρει την παράταση των έξη μηνών. Αλλιώς, αν συνέχιζαν να παριστάνουν τους τσαμπουκάδες, οι άλλοι δεν αστειεύονται.Το Μάρτη θα έκλειναν τις στρόφιγγες και  θα γινόταν το έλα να δεις εδώ. Η χώρα θα έμενε χωρίς  εθνικό νόμισμα και  συναλλαγές για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το σχέδιο της παράτασης και προλαβαίνουν να ρίξουν στην αγορά χρήματα, για να μην ξεμείνει και (επίσης σημαντικό) θα βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου με εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα,που σημαίνει  μεγάλη  εισροή   συναλλάγματος στο τόπο».

Το αμαρτωλό συγκρότημα Ψυχάρη με το ΒΗΜΑ, αλλά και η…έγκυρη  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  χωρίς αιδώ, καμιά αναστολή και μετάνοια, παρουσίαζαν, όπως γράφαμε, την μπαγιάτικη αυτή πληροφορία ως «αποκλειστική βόμβα» που τους την έδωσε τάχα…υψηλά ιστάμενο στην οικονομική πυραμίδα πρόσωπο, υπονοώντας  το Στουρνάρα. ΄Ηταν αυτός που δήλωνε  πως ήταν  τάχα πανέτοιμοι τότε  να αντιμετωπίσουν τη δραχμοεπέλαση, που ετοίμαζε η  δράκα των παλαβών με τους Ρώσους.   Φυσικά, την εποχή εκείνη η ομερτά  Λαφαζάνη και λοιπών δραχμιστών, ήταν τόσο ισχυρή, ώστε, όχι μόνο   δεν είχε   διαρρεύσει απολύτως τίποτα,αλλά ως φαίνεται ούτε ο ίδιος  Τσίπρας γνώριζε τί σχεδίαζαν οι Ρώσοι με το  Λαφαζάνη.  Αν ήταν, λοιπόν, ποτέ δυνατόν να γνώριζε την υπόθεση αυτή ο «ανίδεος»   Στουρνάρας.

Να σταματήσουμε εδώ, γιατί θα κουράζανε παρόμοιες, πολυάριθμες  αναφορές αισχρής υπο-κλοπής και χρήσης   της δικής μας πληροφόρησης-κρίσης ως…αποκλειστικότητες  των σαϊνιών .  Και δεν είναι μόνο για τούτο ένοχοι. Το σπουδαιότερο φυσικά είναι η απόκρυψη της είδησης, η χάλκευση, η παραποίηση. Οι «Προκρούστες» της πληροφορίας, ανάλογα με το πού στοχεύουν, όχι μόνο την ακρωτηριάζουν και μάλιστα τις περισσότερες φορές οικτρά,αλλά και όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια ή αποποιούνται την ευθύνη ή «νίπτουν τας  χείρας» τους. Γνωστά αυτά.

Σε τέτοιες χαβούζες     πορεύονται και τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούν τα  μίσθαρνα όργανα της εμπορικής δημοσιογραφίας για να αγρεύσουν είδηση, που θα τη μετατρέψουν μετά σε σκουπίδι. Δεν είχε,επομένως, άδικο ο (κι αυτός κακός), μακαρίτης δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης που έλεγε συνεχώς  πως στο συνάφι τους «ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του».

Η πρώτη και χρόνια (αθεράπευτη) παθογένεια του «Τύπου» (και όχι μόνο του ελληνικού) είναι ο κερδοσκοπικός του χαρακτήρας  και  η προπαγανδιστική του υποδομή  . Η εξάρτησή του από  αφεντικά  και άλλα  ιδεοληπτικά κέντρα ,η δουλική υποταγή των εκπροσώπων και των εργαζομένων  στο «εργοδότη» τον καθιστούν ανίκανο ως «τέταρτη εξουσία» να υπηρετήσει την είδηση και να διαφυλάξει, να  παρουσιάσει φρέσκια, αμόλυντη, αυθεντική την πληροφορία. Οπότε, ύστερα  από τέτοιου είδους  «χειρουργικές επεμβάσεις»  και  οι κρίσεις φυσικά που επιχειρούν οι τάχα μου αναλυτές μιας εντελώς κακοποιημένης  είδησης, μιας πληροφορίας, ενός γεγονότος, είναι προσαρμοσμένες και υποχρεωτικά εξαρτημένες από  την παραμόρφωση της  είδησης.

Από  εδώ ξεκινούν όλα το δράμα και τα φυσικά τα αρρωστήματα της εμπορικής δημοσιογραφίας. Και για το λόγο αυτό,  ουδείς συνειδητοποιημένος πολίτης  με υγιή ιδεολογικό εξοπλισμό συγχωρείται είτε να ενημερώνεται- τρέφεται απ΄αυτή , είτε να ανέχεται και να αδιαφορεί για τις συνέπειες από τέτοιου   είδους  επαίσχυντη παραπληροφόρηση.

Αλλά, δε φτάνει μόνο να περιφρονεί ο πολίτης τέτοιους σκουπιδότοπους και  να αρνείται να τραφεί  από τα σκουπίδια τους. Οφείλει να  βγει μπροστά, να κηρύξει πόλεμο στους «Χατζηνικολάου». Και η επίθεση αυτή βέβαια, δεν έχει να κάνει ούτε με την εκτόξευση ρουκετών στις «χωματερές» τους, ούτε με το γιαούρτωμά τους. Το Σύστημα τρέφεται από τέτοιες ενέργειες, που φανατίζουν τη μάζα στην οποία στηρίζεται. ΄Αλλωστε, ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά πως έχει χιλιάδες άλλα τέτοια   ζόμπι να  αντικαταστήσει τις απώλειες, αν τους χάσει αυτούς. (Πότε θα καταλάβουν μερικοί αιθεροβάμονες και άλλοι αψίκοροι  τα αυτονόητα;)

Πόλεμος εναντίον τους σημαίνει ξεσκέπασμα,  ξεβράκωμα,  εξευτελισμός  τους.  Απώλεια κύρους, τράβηγμα της μάσκας , παράδοση σε κοινή θέα  ενός «γυμνού βασιλιά» .Αυτό δεν αντέχουν. Εκεί τους χτυπάς την καρδιά . Τους αφαιρείς το μύθο του ειδικού,του γνώστη, αλλά και του φίλου, που νοιάζεται  για τον πολίτη, τα ατομικά σου δικαιώματα, εν τέλει για τη δημοκρατία , να γίνει η ζωή του τόπου καλύτερη .Κι αυτό το ξεσκέπασμα  σημαίνει αποκλεισμό,  αποπομπή από το προσκήνιο, αναίρεση της εμπιστοσύνης στις  χαλκευμένες  πηγές “ενημέρωσης” και τους  βιαστές τους,  ακόμα και από μια κοινωνία, υπνώτουσα,όπως είναι η ελληνική.

Αλλά ο  πόλεμος δεν είναι μια κι έξω. Είναι ένα σύνολο από μάχες. Με όλα τα όπλα και τα μέσα. Η συσπείρωση και η δραστηριοποίηση  των ιδεολογικά «όμοιων», είναι μια από τις ισχυρότερες τέτοιες  μάχες.

΄Ομως, οι πολίτες που θα συσπειρωθούν οφείλουν να έχουν ιδεολογικό μπούσουλα, κοινά αποδεκτές αρχές, αξίες, ιδεολογία. Υπάρχουν «εσκαμμένα» που δεν παραβλέπονται ούτε ξεπερνιούνται. «Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα», Αγανακτισμένος αχταρμάς των πλατειών, «γραβάτες», τρακτεράδες, αγροτοσυνδικαλιστάδες  κάνουν κουμπαριά μεταξύ τους και τακιμιάζουν. Με μας τους ιδεολογικά αδερφοποιτούς,  ΠΟΤΕ.

Και μια από τις βασικές αρχές της συσπείρωσης των συνειδητοποιημένων Πολιτών,είναι εκείνη που εμπεριέχεται στη σοφή ατάκα, πως  ” νέο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί» .Βράζει, γίνεται δυνατό το «πιόμα του Διονύσου».  Δεν αντέχει να το κρατήσει ένα  πολυκαιρισμένο ασκί, ένα  σάπιο βαρέλι. Και ποιο είναι το νέο κρασί και ποιο το παλιό ασκί-βαρέλι, θα το αναλύσουμε,όταν έρθει η ώρα του  σε άλλο κείμενό μας.