ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1 .ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ,  ΟΙ “ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ” ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΓΩ  ΘΑ “ΚΑΤΑΘΕΣΩ”  ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.
2. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ.   ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
3. ΟΙ  ΧΤΕΣΙΝΟΙ  ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ  ΤΡΑΚΤΕΡΑΔΕΣ . Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
4.  ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

 

  1. 10.000 ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αγρότες κάλυψαν με μια ελληνική σημαία το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μπροστά από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου.

 

 Ενός λεπτού σιγή για τους αξιωματικους
Συγκλονιστική εικόνα στο μπλόκο Κορίνθου: Ενός λεπτού σιγή για τους αξιωματικούς του ΠΝ [βίντεο]

Κατρούγκαλος εναντίον αγροτών: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο πλάι των αγροτών – «Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη» τραγούδησε μπροστά από την Βουλή
Ο Γιώργος Μαργαρίτης στο πλάι των αγροτών - «Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη» τραγούδησε μπροστά από την Βουλή [βίντεο]
Γεωργιάδης: Οι αγρότες ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ -Η ψήφος χειρότερη από σφαίρα
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

 

 

 

Ολα όσα έγιναν στο συλλαλητήριο των αγροτών -Οι γκλίτσες των Κρητικών έγιναν σύμβολο [εικόνες]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μου λέτε, δηλαδή, πως 10.000 αλητήριοι Ναζί, Ακροδεξιοί,  τακιμιασμένοι με  Παμίτες του ΚΚΕ, απολίτικοι “Ζωνιανοί”  και αχόρταγοι θερμοκηπάδες  είναι οι ΄Ελληνες αγρότες, κομμάτι του ελληνικού λαού που διαδήλωνε χτες στο Σύνταγμα και όφειλα να συμπαραταχτώ με τέτοια …λουλούδια;  Μην τρελαθούμε ,όσοι ακόμα διατηρούμε ακέραιες τις δια-νοητικές μας ικανότητες και τις ιδεολογικές μας κεραίες!

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και φυσικά οι έντιμοι αγρότες,  σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτοί που είδαμε χτες στο Σύνταγμα. Τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι, οι διεφθαρμένοι, οι μπαχαλάκηδες, οι βάνδαλοι έδωσαν “παρών”. Η “κινούμενη άμμος”  των ψηφοφόρων που   βγάζουν κάθε φορά σε διατίμηση την ψήφο τους. Που ξεβρακώνονται σε όποιον τους πετάξει ένα  ξεροκόμματο.

΄Οχι. Με τέτοια απολίτικα ζόμπι, με Ναζί και Σταλίνες αντάμα, με τις “μαγκούρες” των μαυροπουκαμισάδων, που στην καθισιά του  ο καθένας κατεβάζει 30 ρακόγυαλα τσικουδιά,  όλοι “κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα”, οι σώφρονες, οι συνετοί, οι συνειδητοποιημένοι Πολίτες δε θα κατέβουν στις πλατείες να απαθανατιστούν μαζί τους στις παραπάνω θλιβερές  εικόνες.  Αναξιοπρεπείς και κουτοπόνηροι.  Μια ζωή με το χέρι του ζήτουλα ή του κλέφτη τεντωμένο. Δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο ή πλήρωναν  ψίχουλα και ας έπαιρνα μάτσο τα χιλιάρικα από τις κλεμμένες επιδοτήσεις. Δεν κατέβαλαν εισφορά για το φάρμακό τους, το νοσοκομείο, τη σύνταξή τους. Ποτέ.

΄Αλλωστε, μέχρι τώρα, απαξιούσαν να πάνε σε δημόσια νοσοκομεία  με  ΟΓΑ.  ΄Οσο   ξεκοκάλιζαν τα εκατομμύρια που τους χάριζαν σαν να ήταν …μαρουλόφυλλα οι διάφοροι   υπουργοί- “άρχοντες του κάμπου”  (Χατζηγάκηδες και ρέστοι),γεννούσαν στα πολυτελέστερα μαιευτήρια και έμπαιναν στο “Υγεία” ακόμα και για κρυολόγημα. Τώρα που έκλεισε η στρόφιγγα  από την Ευρώπη, θυμήθηκαν ξαφνικά τον ΟΓΑ ,την περίθαλψη και τις συντάξεις τους. Αλλά κι αυτά δε γουστάρουν να τα πληρώνουν οι ίδιοι (120 ευρώ το ΧΡΟΝΟ όλα κι όλα!).  Πάλι να τα βουτάνε θέλουν από όλους εμάς,όπως είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια.

Δεν είναι Πολίτες, δεν είναι καν αξιοπρεπείς ψηφοφόροι .Είναι αληταριό.  Προτιμούν να φαρμακώνουν τη γη που καλλιεργούν και να ταϊζουν στον κόσμο  καρκίνο. Να δένουν πίσω στο τρακτέρ τον Πακιστανό και να τον περιφέρουν λάφυρο στο χωριό γιατί τόλμησε ο άμοιρος να ζητήσει  τα 10 ευρώ δουλεμένο μεροκάματο.  Να κλέβουν τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις με χίλιων ειδών τερτίπια και απάτες. Να  κάνουν λογαριασμό  200 ευρώ στου Μαργαρίτη, αλλά να νοιαστούν για το αύριο, τη σύνταξή τους, την  ασφάλεια του παιδιού τους…”ας πάει και το παλιάμπελο”.

Δεν είναι αυτός ο  πραγματικός αγρότης. Σίγουρα όχι. Είναι αυτοί οι 10.000 αλήτες που τους είδαμε χτες να δίνουν ρεσιτάλ χρυσαυγιτισμού, τραμπουκισμού, αλητείας ,παλιανθρωπιάς και μικρότητας.  Δεν είναι από μας. Δεν είμαστε ίδιοι.

 

2. Ο Μπογδάνος απαντάει στον δήμαρχο Ζακύνθου: Είναι αμόρφωτος, ή λαϊκιστής, ή και τα δύο
Ο Μπογδάνος απαντάει στον δήμαρχο Ζακύνθου: Είναι αμόρφωτος, ή λαϊκιστής, ή και τα δύο

 

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο δήμαρχο Ζακύνθου και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ολα ξεκίνησαν μετά από το άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για τον εθνικό ποιητή Διονύσιο Σολωμό στο marketnews.gr. Ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκοτσάς, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο τον δημοσιογράφο, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τον χαρακτήρισε «αμόρφωτο ή λαϊκιστή».

Το άρθρο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου
Ο Σολωμός και οι οθωμανέλληνες
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου είναι αμόρφωτος, ή λαϊκιστής, ή και τα δύο. Επιχειρεί, με ανάρτησή του στο facebook, να σαλαγήσει τους συμπολίτες του σαν πρόβατα με έναν λίβελλο εναντίον μου, που βασίζεται σε πρωτογενές δημοσίευμα της εφημερίδας στόχος – της φυλλάδας δηλαδή, του απανταχού φασίστα. Και διατείνεται, ότι δήθεν αποκάλεσα τον Διονύσιο Σολωμό μασόνο, εβραίο, αλκοολικό, και ομοφυλόφιλο. Ας λάβουν κι αυτός και το συνάφι του την απάντηση που τους πρέπει.
Στην ουσία του ζητήματος, ο μέγιστος και εθνικός μας ποιητής ήταν όντως αλκοολικός, όπως και ελευθεροτέκτων. Αυτά τεκμαίρονται.

Επίσης, πολλές είναι οι πηγές, που αποδίδουν το «Σολωμός» σε παραφθορά του «Σολομών». Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, ούτε θα μπω σε φιλολογική συζήτηση με αμοιβάδες. Όσο περί ομοφυλοφιλίας, αποδίδεται στον κορυφαίο λαογράφο Ηλία Πετρόπουλο. Δεν μπορώ να το γνωρίζω, πράγμα που ξεκαθάρισα.

Άβολη, επίσης, αλήθεια, είναι ότι η πρώτη γλώσσα του Σολωμού ήταν τα ιταλικά. Το «χαίρε, ώ χαίρε, λευτεριά» γράφτηκε πρώτα ως “salve,salve liberta”, στα ιταλικά, όπως και η διαθήκη του ποιητή. Αυτά τα ολίγα, διότι τα τομάρια που παριστάνουν τις θιγμένες κορασίδες δεν θα πλησιάσουν ποτέ τους το Σολωμό που έχω διαβάσει, αγαπήσει και μελετήσει. Διότι είναι αγράμματοι γκασμάδες, ανίκανοι να συγκινηθούν από την τέχνη, παρεκτός κι άμα την υποβιβάσουν σε σύνθημα.

Νιώθω, εντούτοις, την υποχρέωση, απέναντι στους δασκάλους μου και στη μειονότητα των Ελλήνων που πονάνε αυτή τη χώρα κι αυτήν τη γλώσσα με τιμιότητα και καρδιά, να ξεγυμνώσω τα γίδια, που λερώνουν τη μνήμη του Διονυσίου Σολωμού. Διότι ο Σολωμός στριφογυρνάει στον τάφο του ακριβώς με τους αλήτες και τους οπαδούς αυτών, που κρίνουν το έργο ενός ποιητή από τα στοιχεία της ταυτότητάς του, τις επιλογές και τα πάθη του.

Ο ποιητής του ύμνου εις την ελευθερίαν θα τους έφτυνε, με τον τρόπο που το έκανε αρνούμενος να συγχρωτισθεί τους κοτζαμπάσηδες και τους κατσαπλιάδες που ανέλαβαν τα αξιώματα του νέου ελληνικού κρατιδίου, με τον τρόπο που το έκανε και ο ομότεχνός του, επίσης τεράστιος, Ανδρέας Κάλβος, που ήρθε στην Ελλάδα, αηδίασε και αναχώρησε εκ νέου για την Εσπερία.

Τα ανδράποδα, που κόπτονται τώρα, υποτίθεται, για το Σολωμό, είναι οι απόγονοι του πιο βαθέως οθωμανού που ζει μέσα στο έθνος και το τραβάει ολοένα και μακρύτερα από την Ευρώπη. Είναι η πρωτογενής πηγή του σκοταδιού μας. Από εκεί και ύστερα, τα φασισταριά του διαδικτύου που αναπαράγουν τις ιαχές των μογγολικών ορδών, θα λάβουν την απάντησή τους διά της νομικής οδού, όπως εφεξής και οποιοσδήποτε στη χώρα αυτή εκμεταλλεύεται όχι μόνο το μπάχαλο της τυραννίδας των ανίκανων, αλλά και την καλοσύνη των έως τώρα μετριοπαθών.

Λυπάμαι, που δεν μπορώ για ακόμα μια φορά να ακολουθήσω την προτροπή προς τον εσωτερισμό ενός άλλου γίγαντα της ελληνικής ποίησης, του Οδυσσέα Ελύτη, που λέει:

«Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατούν το μέλλον.
Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας,
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.»

Διότι, «μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» Αυτή είναι η σφραγίδα του Διονυσίου Σολωμού και σ’αυτήν πιστός αδυνατώ να καταπιώ αναπάντητη ακόμα μια χυδαία εκδήλωση της οχλοκρατίας που κινδυνεύει να ορίσει το είναι της πατρίδας μου. Οι λέξεις αυτές είναι μέρος του αγώνα, που πρέπει να δοθεί απέναντι στους γιαλαντζί εθναμύντορες οθωμανέλληνες. Για την ελευθερία και τη γλώσσα μου-μας.

ΥΓ – Ίσως, αν ο Δήμαρχος Ζακύνθου διάβαζε τη «Γυναίκα της Ζάκυνθος» – μάλλον, το πιο επίκαιρο έργο του Σολωμού, λόγω προσφυγικού – να συναντούσε κάποιον ανάλγητο πρόγονό του, που ανάγκασε τον μεγάλο Ζακυνθινό να μετοικήσει στην ευρωπαϊκότερη Κέρκυρα. Ας τον φωτίσει το κόσμημα της νήσου του, ο άγιος Διονύσιος, ενετικής καταγωγής και αυτός, γνωστός και ως «άγιος της συγγνώμης».

 Μπογδάνος Κωνσταντίνος
Δημοσιογράφος

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ζακύνθου
Με οργισμένη ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσας, ζητάει από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να επιπλήξει (ή αφήνει να εννοηθεί, ακόμα και να «παραιτήσει») τον δημοσιογράφο Κ. Μπογδάνο…. ο λόγος; Σε πρόσφατη εκπομπή του, ο εν λόγω δημοσιογράφος, επικαλέστηκε λεγόμενα του λαογράφου Ηλ. Πετρόπουλου, ο οποίος χαρακτήριζε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, Εβραίο, μασόνο, ομοφυλόφιλο και αλκοολικό… αυτό ο δημοσιογράφος το αναπαρήγαγε υπερθεματίζοντας μάλιστα σε κάποιους από αυτούς τους χαρακτηρισμούς.
Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο Δήμος Ζακύνθου, μεταξύ άλλων, κήρυξε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Κ. Μπογδάνο στο νησί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση…:
Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κ. Μπογδάνου, για τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό.
Τα δυσμενή και απρεπή του σχόλια δεν προσβάλλουν μόνο τους Ζακυνθινούς και τον εθνικό ποιητή, αλλά ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος.
Καλούμε τον Διευθυντή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος και να μεριμνήσει για τα περαιτέρω.
Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), είναι απαραίτητο να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ο κ. Μπογδάνος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη Ζάκυνθο. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες εμετικές συμπεριφορές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

  1. ΄Ολα τα δίκια τα έχει ο δημοσιογράφος.  Πλην της ομοφυλοφιλίας του Σολωμού, τα άλλα είναι έτσι,όπως τα γράφει. Αλλά, κι αν ήταν, τί έγινε,δηλαδή;

  2.  Αν είναι Εβραίος ο ποιητής τί διαφορά υπάρχει; Είναι κακό να είσαι Εβραίος;

  3.  Ανεπιθύμητος πού θα είναι ο δημοσιογράφος; Στο  τσιφλίκι του δημάρχου; Κι εγώ νόμιζα πως η Ζάκυνθος ανήκει στην Ελλάδα και επομένως σε όλους τους ΄Ελληνες και όχι μόνο στους Ζακυνθινούς.

  4.  Ποιος είναι ο δήμαρχος και με ποια αρμοδιότητα   διατυπώνει τέτοιες αυστηρές κρίσεις για το Σολωμό; Είναι ο ίδιος ειδικός, γνώστης, έχει έστω συναφείς σπουδές  και δικαιούσαι να μιλάει έτσι απόλυτα; ΄Η η ιδιότητα του ….συγχωριανού,  του δίνει αυτό το δικαίωμα;

  5. Ντροπή δήμαρχε με τους εκατοντάδες… αόμματους συμπατριώτες σου  που παίρνανε σύνταξη τυφλού (ανάπηρου) για χρόνια με ψεύτικες γνωματεύσεις,  αλλά βλέπανε καλύτερα κι από… ανοιχτομάτη.  Ντροπή και γι΄αυτό στο νησί!

3. Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο μαγκουροφόρος που έσπασε το περιπολικό – Είχε σχέσεις με Χρυσή Αυγή
Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο μαγκουροφόρος που έσπασε το περιπολικό - Είχε σχέσεις με Χρυσή Αυγή [εικόνες]

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την ΕΛΑΣ ο «μαγκουροφόρος αγρότης» ο οποίος τα έκανε γυαλιά-καρφιά και έσπασε περιπολικό της Αστυνομίας στο Δαφνί, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το «εθνος της Κυριακής» πρόκειται για 30χρονο ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, όπου είχαν παραστεί νυν και πρώην βουλευτές της οργάνωσης.

Η ΕΛΑΣ αξιοποίησε τις πληροφορίες από τους παρευρισκόμενους στα επεισόδια και από τα βίντεο που τον έδειχναν να σπάει το περιπολικό. Ετσι, ο 30χρονος ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη και μεταφέρεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Επίσης η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει ένα ακόμη άτομο από την Κορινθία που συμμετείχε στα επεισόδια και το αναζητά στην Αθήνα.

H συντριπτική  πλειοψηφία του χτεσινού αληταριού, που μπούκαραν ως  πειρατές και λήσταρχοι  στην Αττική, σαν   Γερμανοί Ναζί, ήταν Χρυσαυγίτες. Κι αν αυτοί  λέγονται ΄Ελληνες,  τότε εμείς, οι πραγματικοί  ΄Ελληνες, να καταθέσουμε ταυτότητες μέχρι να πάρουν από τα τέρατα τις δικές τους ή να τους χώσουν μέσα. Μην τα ξαναλέμε.

 

4. α. Χρυσή Αυγή: “Γερμανοί πατριώτες” αυτοί που σήκωσαν τη σημαία του Ράιχ στην Ακρόπολη

Indymedia

από Νίκος Παπαγεωργίου

 

Χρυσή Αυγή: “Γερμανοί πατριώτες” αυτοί που σήκωσαν τη σημαία του Ράιχ στην Ακρόπολη

 

Οι κατά τη Χρυσή Αυγή “Γερμανοί πατριώτες”.

Σε κείμενο που ανάρτησε η Χρυσή Αυγή στον ιστότοπό της, αποκαλεί “γερμανούς πατριώτες” τους νεοναζί που σήκωσαν τη σημαία του Ράιχ στην Ακρόπολη και τέλεσαν μνημόσυνο προς τιμή των γερμανών φαντάρων της ναζιστικής κατοχής στο νεκροταφείο του Διονύσου. Η “απάντηση” απευθύνεται στον Δημήτρη Ψαρρά, που μαζί με τον Γιάννη Μπασκάκη, έγραψαν σχετικό άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία γα τους “διεθνείς προσκεκλημένους” της ναζιστικής οργάνωσης στη φετινή συγκέντρωση-φιάσκο για τα Ίμια.

Από την ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας.

Αντί για ευκαιρία να ξεφύγει από την πολιτική της απομόνωση, η συγκέντρωση των Ιμίων εξελίχθηκε σε κόλαφο για τη Χρυσή Αυγή, τόσο από άποψη μεγεθών (η μικρότερη συγκέντρωση των τελευταίων πολλών ετών) όσο και από άποψη δημοσιότητας. Οι εικόνες των “γερμανών τουριστών” στο νεκροταφείο του Διονύσου και στην Ακρόπολη δεν βοηθούν την ομολογημένη στρατηγική της οργάνωσης να αποσείσει το εθνικοσοσιαλιστικό στίγμα, όπως το έχει ξεκαθαρίσει ο Κουκούτσης με γραμμή “Αρχηγού”:

https://youtu.be/vpxlxkivHPQ Έχουν δίκιο τελικά όσοι καταγγέλλουν ότι ο Μιχαλολιάκος έχει εξελιχθεί σε Νάντια Κομανέτσι της ελληνικής ακροδεξιάς: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή αποκηρύσσει τον εθνικοσοσιαλισμό – Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο χαιρετά ναζιστικά και τις Κυριακές αναπαύεται. Ναζιστικός τραγέλαφος…   πηγή περιγραφής-

β. Σε “επιτροπή κατοίκων” μεταμφιέστηκαν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Indymedia

από Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν είναι μόνο ότι οι φασίστες απέτυχαν να συσπειρώσουν οποιονδήποτε πραγματικό κάτοικο, χάρη και στην άμεση παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι επιπλέον ότι αναγκάστηκαν να μεταμφιέσουν μέχρι και κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλα μέλη του γνωστού τάγματος εφόδου σε “αγανακτισμένους κατοίκους”. Ας δούμε κάποιες φωτογραφίες που σήκωσε η ίδια η ναζιστική συμμορία στον ιστότοπό της:

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να μεταμφιεστεί σε “επιτροπές κατοίκων” ενάντια στα hot-spots. Γνωρίζουν καλά οι Χρυσαυγίτες ότι χωρίς τη νομιμοποίηση δημοτικών αρχών και κράτους δεν μπορούν να στήσουν ξανά στα πόδια τους τα τάγματα εφόδου, με τον τρόπο που το έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και στη συνέχεια στη Νίκαια. Όμως η απόπειρα οργάνωσης ρατσιστικής συγκέντρωσης στο Κερατσίνι τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία.

Δεν είναι μόνο ότι οι φασίστες απέτυχαν να συσπειρώσουν οποιονδήποτε πραγματικό κάτοικο, χάρη και στην άμεση παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι επιπλέον ότι αναγκάστηκαν να μεταμφιέσουν μέχρι και κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλα μέλη του γνωστού τάγματος εφόδου σε “αγανακτισμένους κατοίκους”. Ας δούμε κάποιες φωτογραφίες που σήκωσε η ίδια η ναζιστική συμμορία στον ιστότοπό της:

Ο (με κόκκινο κύκλο) “κάτοικος” δεν είναι άλλος από τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, που κατηγορείται για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17-18/9/2013. Εδώ, τον βλέπουμε στο δικαστήριο.

Στα βίντεο με τις ομιλίες, η Χρυσή Αυγή ανέβασε και ένα με υποτιθέμενους “κατοίκους”. Τον λόγο έδινε ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Περάματος Περικλής Μουλιανάκης (δείτε τον εδώ να δηλώνει “εθνικοσοσιαλιστής”). Ας δούμε όμως έναν “κάτοικο Κερατσινίου” στο 2:45. Για λόγους συνωμοτικότητας, η Χρυσή Αυγή έχει κόψει από το βίντεο το όνομα του συγκεκριμένου “κατοίκου”.

Ο άγνωστος “αγανακτισμένος κάτοικος”

Αλλά οι αντιφασίστες που βρέθηκαν στο δικαστήριο της επίθεσης στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά τον γνωρίζουν καλά: πρόκειται για τον Ιάκωβο Αντωνίνη, που ήρθε ως μάρτυρας για να αποδείξει την “αθωότητα” των κατηγορουμένων νεοναζί Αποστόλου και Σαλούφα. Το όνομα του Ιάκωβου Αντωνίνη περιλαμβάνεται στην με αριθμό ΒΤ1727/1-4-2015 απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, μαζί με την κατάθεσή του στην οποία δηλώνει άσχετος με τη Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα λέει: “Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχα καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Πριν 6 μήνες αναμείχθηκα. Δεν συμμετέχω εγώ σε οργανωμένες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής (σε τάγματα εφόδου)”.

Βέβαια για κακή τύχη του Ιάκωβου Αντωνίνη, σε φωτογραφία που έχει δει το φως της δημοσιότητας ο ίδιος εικονίζεται να συμμετέχει φορώντας μάλιστα μπλούζα της Χρυσής Αυγής σε “τάγμα” της οργάνωσης.

O Αντωνίνης (σε κόκκινο κύκλο) με μπλούζα της Χρυσής Αυγής και παλούκι: προπορεύονται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα, Δήμου, Χρυσαφίτης, Κομιανός.

Είναι να απορεί κανείς: τόση έλλειψη “αγανακτισμένων κατοίκων” έχουν στη Χρυσή Αυγή που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν πάλι τον Αντωνίνη που έχει ήδη εμφανιστεί σε φωτογραφίες ταγμάτων εφόδου (μαζί μάλιστα με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα) αλλά και ως ψευδομάρτυρας;

Την “μεγαλειώδη” συγκέντρωση κάλυψαν και τα ΜΜΕ. Υπάρχουν εξάλλου και τα σχετικά βίντεο στα οποία όλοι οι βουλευτές της συμμορίας (και υπόδικοι για εγκληματική οργάνωση) δίνουν συνέντευξη.

Ο Παππάς δίνει βαρυσήμαντη συνέντευξη (όταν δεν κλαίει με μαύρο δάκρυ για την τύχη των γερμανών στρατιωτών στο νεκροταφείο στον Διόνυσο).

Μόνο που ο “δημοσιογράφος” δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Καπάτσο (όνομα και πράγμα), υποψήφιο δήμαρχο Κηφισιάς, δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο βουλευτή της. Τώρα πώς ανησυχεί τόσο πολύ η Κηφισιά για το αν θα γίνει hot-spot στο Κερατσίνι, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

Και βέβαια, της όλης κινητοποίησης “κατοίκων” προϊστατο ο Σωτήρης Δεβελέκος, πρώην σωματοφύλακας του Αρχηγού και νυν υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης Πειραιά.

Είναι το δίχως άλλο ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης, με εξαίρετη γνώση των κανόνων συνωμοτικότητας. Τον έχουμε θαυμάσει να ξεμπροστιάζει (μαζί με τον βουλευτή Λαγό) τα λαμόγια της Χρυσής Αυγής, να περιγράφει την “εμετική κατάσταση” στο Μέτωπο Νεολαίας της Ουρανίας και βέβαια να συνεννοείται με τον Λαγό, τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο ότι “δεν είδε, δεν ξέρει” τον Ρουπακιά.

https://youtu.be/tA0ahjPUt2E

Με τόση “συνωμοτικότητα” και τόση “κάλυψη/απόκρυψη”, ας μην τολμήσει κανείς (είτε στα ΜΜΕ είτε στα δημοτικά συμβούλια) να μιλήσει για “αγανακτισμένους κατοίκους που αντιδρούν”. Τόσο ναζιστικό φούμο είχαμε να δουμε από την εποχή του Αγίου Παντελεήμονα…

Διαβάστε ακόμα:Επιτροπές… χρυσαυγιτών Πειραιώς.

Κατά τα άλλα, αν πεις τους Ναζί με το όνομά τους, δηλαδή….Ναζί (τον Παππά, ας πούμε), υπάρχουν δικαστές που σου ρίχνουν καμπάνα!  Αυτούς ποιος,  πότε θα τους κλείσει μέσα για  ασέβεια και “΄Υβριν”  στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού;