Η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ, ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Η ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς γεννάει τρομοκράτες»
590_f094ac79fb1c2f8ae9d12281aeb75fc4

«Ούτε εννόησα ούτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έλεγα πως όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς. Αυτή είναι μια πραγματικότητα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Προσέξτε σε ποιον μιλάτε. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο της απώλειας ενός δικού του ανθρώπου από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες. Να μην τα ξεχνάμε αυτά. Σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω τις συμπεριφορές αυτές με τους αγώνες της Αριστεράς. Τιμώ τους αριστερούς αγωνιστές και τιμώ την ιδεολογική παρακαταθήκη αυτής της παράταξης και τιμώ την πολιτική εντιμότητα του ΚΚΕ» συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δε δικαιούται δια να ομιλή”, όπως συνήθιζε να λέει παλιότερα ο πατέρας του και ιδρυτής της δυναστείας  στον οποίο και μόνο (ειρήσθω εν παρόδω),  χρωστά και τη σημερινή του ανάδειξη σε πρόεδρο της Ν.Δ. Γενικώς,  βέβαια,  δεν έχει δικαίωμα να μιλά ο Κυριάκος για χίλιους λόγους.  Ιδιαίτερα  για τρομοκράτες που  “γεννάει   η μήτρα της αριστεράς”. Αν του επέτρεπαν τα …υψηλά καθήκοντα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που ασκεί, να ασχοληθεί  λίγο με την ιστορία, θα ανακάλυπτε έκπληκτος την ακόλουθη και μη επιδεχόμενη αμφισβήτηση,   ιστορική αλήθεια.   Μόνο η μήτρα της Δεξιάς σε όλο της τον “τυμπανισμό” εκβράζει επί χρόνια τρομοκρατία  και μάλιστα στη χειρίστη μρφή της. Συγκεκριμένα:

α. Οι Γερμανοτσολιάδες, τα Τάγματα Ασαφαλείας,  οι κουκουλοφόροι ,οι Μάιδες ,οι Χίτες και τα άλλα “κατοχικά” και μετακατοχικά αποβράσματα, σίγουρα δεν ξεπετάχτηκαν από τη μήτρα  της Αριστεράς, η οποία τότε,  είτε ως ΕΑΜ -ΕΛΑΣ είτε ως ιστορικό ΚΚΕ,  έδινε, πέρα από τον  υπέρτατο αγώνα της να αλλάξει τον κόσμο, ιδεολογικά μαθήματα ηρωισμού, και αυτοθυσίας  και πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

β. Μετά τη λήξη του Αντάρτικου αγώνα και την προαποφασισμένη στη Γιάλτα   ήττα των ηρωικών  Ανταρτών, που τον διεξήγαγαν,  οι  τρομοκράτες του παρακράτους της Δεξιάς, οι εθνικόφρονες, ένοπλοι Κατσαπλιάδες  και οι λοιπές ακροδεξιές παραφυάδες, συνέχιζαν να δίνουν   ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας από τη μια ως την άλλη άκρη της χώρας.  Και όλοι τους ,μηδενός εξαιρουμένου,   ήταν παιδιά της Δεξιάς, οπαδοί και ψηφοφόροι του Ελληνικού Συναγερμού του Αλ. Παπάγου και της ΕΡΕ του Κων. Καραμανλή. Οι δολοφόνοι- τρομοκράτες του  Λαμπράκη και του Πέτρουλα από το βυζί του Καραμανλικού παρακράτους τρέφονταν. Κι αργότερα, οι φονιάδες του Κουμή και  της Κανελλοπούλου  από ένστολους τρομοκράτες πάλι της Δεξιάς  (υπό το νέο…υποκοριστικό  Ν.Δ) εκτελέστηκαν.

γ. Ιδιαίτερη,  ξεχωριστή  αναφορά θα κάνουμε ( μια και το καλεί η ημέρα σήμερα, επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967) και στη χουντική τερατογέννηση, που κι αυτή ξεπετάχτκε από την παραμορφωμένη μήτρα  της Δεξιάς.  Με πρόσχημα τα  γνωστά ιδεολογήματα της αιώνια αμετανόητης ελληνικής Δεξιάς, έβγαλαν τα τανκς στους δρόμους οι συνταγματάρχες. Είναι χιλοειπωμένες ιστορικές αλήθειες  και δε θα είχε νόημα “να  παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες”.

δ. Να μνημονεύσουμε, φυσικά,  και την  τρομοκρατία που άσκησε η  Δεξιάς-Ακροδεξιά στη λεγόμενη  Μεταπολίτευση. Εκείνη η τρομοκρατία, φορείς της οποίας ήταν οι σημερινοί ηγέτες της εγκληματικής, οργάνωσης της Χ.Α, με πρωτοπαλίκαρο το σημερινό αρχηγό των Ναζί Ν .Μιχαλολικάκο,  είναι γέννημα θρέμμα  της ΕΡΕ. Από τα δικά της ιδεολογήματα εμφορούντο.  Στο όνομα της Δεξιάς όμνυαν τότε όλοι εκείνοι οι τρομοκράτες που τοποθετούσαν “τυφλές βόμβες” στους κινηματογράφους και τις πλατείες της Αθήνας. Κι αν τότε ο θρασύτατος  τρομοκράτης  Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του “έπεσαν στα μαλακά”, αυτό οφείλεται στην Καραμανλική παρέμβαση. Είχε φορτωθεί πολλά και ειδεχθή εγκλήματα η απαράταξη από δικούς της παρακρατικούς  (να θυμηθούμε την περίφημη φράση  “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο”  του Κ.Καραμανλή) και δεν ήθελε να φορτωθεί περισσσότερα.  Από την άλλη, η Δεξιά του…Εθνάρχη  ήθελε τις  αλήθειες μισές. Αυτό που  έκανε πάντα.  Χρέωνε, όπως ακριβώς κάνει και ο σημερινός πρόεδρος της ίδιας παράταξης, την τρομοκρατία ως αποκλειστικό  φαινόμενο στην αριστερά-ακροαριστερά, αλλά και στο σοσιαλιστικό τότε ΠΑΣΟΚ (παιδί του ΠΑΚ).

Να σταματήσουμε εδώ τη συμπλήρωση της λίστας τρομοκρατίας της Δεξιάς, αφού πρώτα υπενθυμίσουμε στον Κυριάκο  τη σοφή λαϊκή ρήση πως “στου κρεμασμένου  το σπίτι, δε μιλάνε για σκοινί”. Στην Ελλάδα μόνο η Δεξιά άσκησε πραγματική και μεγάλης έκτασης    τρομοκρατία στην κυριολεξία του όρου και μάλιστα επί πολλά χρόνια και σε διαφορετικές εποχές.

Το χειρότερο είναι πως διέπραξε αυτά τα εγκλήματα χωρίς τιμωρία, χωρίς έστω να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη. Αντίθετα, εσέπραξε κι από πάνω από ανεγκέφαλες και ανήθικες πένες ,επιβράβευση και δικαίωση.

 Να επισημάνουμε εδώ με την ευκαιρία πως  το άλλοθι για τη δράση “μεταπολιτευτικά” αυτής,  που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλεί  ακροαριστερή τρομοκρατία, το πρόσφεραν τα πολλά, ατιμώρητα και ειδεχθή  εγκλήματα της Δεξιάς.  Και ακόμα,  ως μια πραγματική ιστορική εκδοχή, ένα μεγάλο μέρος εκείνης της δράσης, ειδικά τα πρώτα χρόνια,  το προκάλεσαν, ως υποκατάστατο δικαιοσύνης στην  ατιμωρησία από τους θεσμούς της  νόμιμης Πολιτείας,  τα αναρίθμητα εγκλήματα της νεοφιλελεύθερης  παράταξης με τις ποικίλες οβιδικές μεταμορφώσεις της.

΄Ομως, αντί συγγνώμης, είδαμε σήμερα τον αρχηγό της Δεξιάς, υποκριτικά οργισμένο, να υποστηρίζει την ανιστόρητη και  βολική για την παράταξή του άποψη  πως υπάρχει μόνο αριστερή, ακροαριστερή τρομοκρατία. Και μάλιστα σε μια ανείπωτου θράσους αποστροφή στη συγκεκριμένη  ομιλία του στη Βουλή,  “κούνησε και το δάχτυλο”   και μας  συνέστησε να  …προσέξουμε  σε ποιον μιλάμε.  “Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει βιώσει τον πόνο της απώλειας ενός δικού του ανθρώπου από ακραίους αριστερούς τρομοκράτες. Να μην τα ξεχνάμε αυτά” υπενθύμισε.

Αν κάποιοι έχουν υποστεί  και βιώσει τη  χειρίστη μορφή τρομοκρατίας σ΄αυτή  τη χώρα, είναι οι Αριστεροί αλλά και οι  απλοί δημοκρατικοί πολίτες.  Τα ειδεχθή εγκλήματα, οι διωγμοί, η εξορία και το δράμα των πολιτικών προσφύγων, οι εκτοπίσεις, τα βασανιστήρια, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, η κατάρα της μετανάστευσης  είναι φαντάσματα όλα αυτά του πολύ κοντινού μας παρελθόντος και  τρομοκρατικές  ενέργειες της Δεξιάς.

Εκτός βέβαια,αν θέλουν ,ως κουτοπόνηροι καλόγεροι του Μεσαίωνα, να βαπτίσουν το κρέας… ψάρι. Τα χιλιάδες, δηλαδή, θύματα του κράτους και του  παρακράτους της Δεξιάς, να τα ονοματίσουν   απλά και εύηχα , ως…παράπλευρες απώλειες.  Αυτό θα βόλευε πολλούς στην παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ιστορία, όμως, έχει άλλη άποψη και δεν του κάνει τη χάρη. Την έχει χρεώσει αμετάκλητα και οριστικά  με πλήθος από ειδεχθή και ατιμώρητα εγκλήματα.

Δεν πείθουν κανέναν, επομένως,  τέτοια τερτίπια και  μετονομασίες-μετατροπές  κακουργημάτων σε πλημμελήματα  ,παρά μόνο εκείνους που θέλουν να  τα θεωρούν τέτοια . Η Ιστορία  είναι αυστηρή στη κρίση της με το έγκλημα. Το όποιο έγκλημα. Είτε προέρχεται από δεξιά, είτε από αριστερά.