ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Στόλτενμπεργκ για την πρώτη επίσημη συνάντηση ΝΑΤΟ-Ρωσίας: Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε
(φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo/Eurokinissi)

Η πρώτη επίσημη συνάντηση του ΝΑΤΟ με τον απεσταλμένο της Ρωσίας στη Συμμαχία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια υπογράμμισε τις βαθιές διαφωνίες Ανατολής και Δύσης για την κρίση στην Ουκρανία και το μέλλον της ασφάλειας της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Στη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε ότι διαφωνούμε για τα γεγονότα, την αφήγηση και τις ευθύνες για την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντηση.
«Πολλοί σύμμαχοι διαφωνούν όταν η Ρωσία προσπαθεί να περιγράψει [την κρίση στην Ουκρανία] ως εμφύλιο πόλεμο. Αυτό που γίνεται είναι ότι η Ρωσία αποσταθεροποιεί την ανατολική Ουκρανία, παρέχοντας υποστήριξη στους αυτονομιστές, πυρομαχικά, χρηματοδότηση, εξοπλισμό και επίσης διοίκηση και έλεγχο», είπε.
«Άρα υπάρχουν βαθιές διαφωνίες», πρόσθεσε.
Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε τη συνάντηση «ειλικρινή, σοβαρή, στην πραγματικότητα θα έλεγα πολύ καλή».
«Συμφωνήσαμε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους του πολιτικού διαλόγου. Είναι τόσο αναγκαίο όσο και χρήσιμο, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς των εντάσεων», είπε, αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ των αμερικανικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Βαλτική.

Είναι απίστευτη η έλλειψη ιστορικής μνήμης, αλλά και πολιτικής και στρατιωτικής κρίσης -οξυδέρκειας του ΝΑΤΟ και ειδικά των Αμερικανών. Για δείτε τί τόλμησε και είπε ο επικεφαλής  της συμμαχίας . Χαρακτήρισε τη συνάντηση

«ειλικρινή, σοβαρή, στην πραγματικότητα θα έλεγα πολύ καλή. Συμφωνήσαμε πως είναι προς το συμφέρον όλων μας να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους του πολιτικού διαλόγου”!

Ναι,έτσι καριβώς τα είπε ο κύριος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Σαν να μην ξέρει ο άνθρωπος πως έχει να κάνει με τον Πούτιν, έναν παρανοϊκό, σχεδόν μισότρελο Χιτλερίσκο, που δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Για ποιο πολιτικό διάλογο και… πράσινα άλογα τσαμπουνάει ο τύπος της Δύσης;

Δεν έχει μπέσα ο δικτάτορας. Το τρελό όνειρό του είναι να γίνει μια μέρα…Τσαρίνα Αικατερίνη Β!  Και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αστείο αυτό ,αν γνωρίζεις τον απαίσιο, κάκιστο χαρακτήρα, την άρρωστη φιλοδοξία, την υπεροψία και τον εθνικισμό του δικτάτορα.

Είναι άκρως επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη ο μαφιόζος Ρώσος. Είναι ο υπ΄αριθ. 1 κίνδυνος αυτή την ώρα για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Δε θα διστάσει ,όσες συμφωνίες κι αν υπογράψει, όσο κι αν δείξει συναινετικός και ειρηνόφιλος, όταν κρίνει πως ήρθε η ώρα, να χτυπήσει ξανά.  Και τώρα  τις χώρες της Βαλτικής ή κάτω στη Μολδαβία και της Υπερίστριες περιοχές. Είναι τα απώτερα, τα μελλοντικά, ιμπεριαλιστικά σχέδια του “Τσάρου” και δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

΄Οσο είμαστε ακόμα στις παραμονές αυτών των επιθέσεων, ας φροντίσει το ΝΑΤΟ να κάνει αυτό που δεν έκανε, όταν έπρεπε με την Ουκρανία. Τότε, που δίστασε  να καταφέρει  άμεσο και δυναμικό χτύπημα από την πρώτη στιγμή, όταν πάτησε πόδι ο Χιτλερίσκος στην Κριμαία. Χάθηκε η πολύτιμη ευκαιρία τότε. Και από εκείνη τη στιγμή, άρχισε η μεγάλη περιπέτεια .΄Οχι μόνο στην Ουκρανία “χθες”. Αλλά, όπως,είπαμε και στη Βαλτική. Ακόμα κι εδώ κάτω, στα σύνορα με τη Ρουμανία “αύριο”.

Η Μεγάλη Αικατερίνη

PUTIN vs OBAMA!

 

Επική μάχη μέχρι τελικής πτώσεως! Πούτιν Vs Ομπάμα μέσα από φωτογραφίες (Photos)

1

2345678910

Γράφαμε για την ανικανότητα του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει το δικτάτορα από τη  πρώτη στιγμή, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα σημάδια της ανεξαρτητοποίησης της Κριμαίας, που σήμανε τη διχοτόμηση μια κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας της Ουκρανίας:

 

ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ
05.03.14
 

O Πούτιν έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Χίτλερ. Πρώτα απ΄όλα είναι ψυχοπαθής, όπως ήταν και ο Φύρερ της Γερμανίας,που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Είναι ικανός για το χειρότερο,αλλά ανίκανος για το παραμικρό καλό.
Υπήρξε πράκτορας (αξιωματικός) της παλιάς Κα-Γκε-Με, της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης,που παρακολουθούσε και “φακέλωνε” εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο,αλλά και “έβγαζε από τη μέση” ανεπιθύμητους με όλες τις γνωστές μεθόδους και τους συνήθεις τρόπους των “Μυστικών” υπηρεσιών.
Αυτό το άτομο, με το βεβαρυμένο, εγκληματικό παρελθόν, κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσίας (και όχι μόνο μια φορά) με τις ψήφους περίπου του 40-45% του εκλογικού σώματος. Οι οπαδοί του, ως γνωστόν, στην πλειοψηφία τους είναι μαφιόζοι, “σκοτεινοί” επιχειρηματίες, ακροδεξιοί, ναζιστές, “ντοπαρισμένοι” εθνικιστές και άλλα λούμπεν (π.χ μηχανόβιοι, χούλιγκαν,σκίνερ κ.α) γενικώς στοιχεία.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του ρώσικου λαού δεν προσέρχεται στις κάλπες (“Αποχή” απο εκλογικές αναμετρήσεις). Ποσοστά ακριβή και πραγματικά, όμως, δε γνωρίζουμε, αφού δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τα “μαγειρεμένα” ποσοστά συμμετοχής-αποχής, αλλά και τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα από τις κρατικές υπηρεσίες του δικτάτορα,που δίνουν στη δημοσιότητα ό,τι θέλουν.
Ο Πούτιν όλους αυτούς που δεν είναι οπαδοί του, τους θεωρεί πέρα από προσωπικούς του εχθρούς και εχθρούς της πατρίδας, του έθνους και της μεγάλης Ρώσικης αυτοκρατορίας, που ονειρεύεται να ιδρύσει. Η ισοπεδωτική αυτή αντίληψη για τους αντιπάλους του (“όποιος δεν είναι μεθ΄ ημών είναι καθ΄ήμών”) ,τον έχει οδήγήσει σε ακραίες και ωμές συμπεριφορές εναντίον τους.
Παρακολουθήσεις, συλλήψεις, ανακρίσεις, βασανισμοί, φυλακίσεις εκτοπίσεις, εξορίες, “ατυχήματα” (κυρίως ακτιβιστών) είναι οι προσφιλείς μέθοδοι του δικτάτορα και έχουν σκοπό όχι μόνο τη φυσική ,διανοητική και ηθική εξόντωση των αντιπάλων του, αλλά και τη διασπορά και την επικράτηση του φόβου και του πανικού στους υπόλοιπους. Οπότε, αν είσαι …υποψήφιος να “πας μέσα” και να υποστείς τα πάνδεινα για “ψύλλου πήδημα” (π χ γιατί σατίρισες το δικτάτορα), συνήθως σιωπάς, αποσύρεσαι, κρύβεσαι, ιδιωτεύεις. ΄Ενας απέραντος τρόμος επικρατεί στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια . Οι μόνοι που έχουν την άνεση και το “πάνω χέρι” στη χώρα είναι οι οπαδοί και ψηφοφόροι του δικατάτορα, οι οποίοι και αμείβονται πλουσιοπάροχα από τις μπίζνες με την εξουσία και τις χιλιάδες άλλες διασυνδέσεις και διαπλοκές που διαθέτουν με το εντελώς διεφθαρμένο ρωσικό κράτος.
Το “καθεστώς” ,το κράτος δεν είναι αυτό το διεφθαρμένο,που γνωρίζουμε εμείς στη Δύση. ΄Εχει την επίφαση, το μανδύα κρατικής υπόστασης. Στην ουσία είναι μια μαφιόζικη οργάνωση, εντελώς εγκληματική, αδίστακτη και διεφθαρμένη,που “πουλάει” και “αγοράζει” τα πάντα. Από την άλλη, όπως είπαμε, όσοι δεν είναι ημέτεροι, δεν είναι απλώς οι “χαμένοι”, αλλά ένα πλήθος βυθισμένο σε μια απέραντη σιωπή και πολιτική-ακτιβιστική απραγία, αλλά και στην έσχατη φτώχεια και την εξαθλίωση. Κοντά στο φόβο, το αλκοόλ, η κακή διατροφή,οι χειριστες συνθήκες διαβίωσης πλήττουν σχεδόν το 60% του ρώσικου λαού. Δυναμική αντίδραση από τέτοιους “πολίτες”, δεν μπορεί κανείς να περιμένει. Οι εξαιρέσεις, όπως αυτή με το συγρότημα Pussy Riot ,είναι μετρημένες.΄Αλλοι δυναμικοί ακτιβιστές είναι ελάχιστοι. Πολλούς τους δολοφόνησαν ,κάποιοι είναι φυλακισμένοι ή ανάπηροι. Η πλειοψηφία του πλήθους βρίσκεται σε κατάσταση “καταστολής”, ύπνωσης. ΄Ετσι, ο δικτάτορας με τους δικούς του “λύνει και δένει” και όλοι μαζί οραματίζονται την ίδρυση μιας ισχυρής ρώσικης αυτοκρατορίας,όπως αναφέραμε.
“Μέντορας” και δάσκαλός του Πούτιν ο Χίτλερ. Ο Ναζιστής Φίρερ της Γερμανίας,όμως, είχε ένα ατού στα χέρια του τότε ,που ευτυχώς δε διαθέτει ο ο Νέος Χίτλερ. Στη Γερμανία, λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης , ο παρανοϊκός ηγέτης των “εθνικοσοσιαλιστών” κατάφερε να συσπειρώσει έναν ολόκληρο λαό, να τον εκτρέψει στο ναζισμό και να τον στρέψει ενατίον ΟΛΩΝ . Αρχικά στράφηκε εναντίον των πιο αδυνάτων, των ευκολότερων στόχων, όπως οι Εβραίοι, οι οποίοι οικονομικά ήταν μεν οι ευρωστότεροι στις ευρωπαϊκές κοινωνίες (άρα με πρόφαση τον αντισημιτισμό εύκολο να τους εξοντώσουν και να τους κατακλέψουν τις περιουσίες), δεν είχαν,όμως, την κάλυψη και την προστασία ενός οργανωμένου κράτους. Από την άλλη, κουβαλούσαν πάνω τους και την προκατάληψη και το “ανάθεμα” των χριστιανικών λαών για το …έγκλημα της Σταύρωσης του Χριστού, που διέπραξαν !
Ο σύγχρονος Χίτλερ ,Πούτιν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα της λαϊκής συπείρωσης για πολλούς λόγους. Ο βασικός είναι πως ο πεινασμένος ρωσικός λαός δε διαθέτει οικονομικά κίνητρα (τα εθνικιστικά ποτέ δεν είναι αρκετά),για να κινηθεί εναντίον μιας ευρωστότερης τάξης στο εσωτερικό ή να στραφεί σε αγώνες στο εξωτερικό για την επανίδρυση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, όπως θα επιθυμούσε ο “οραματιστής”. Μια τέτοια τάξη στο εσωτερικό (και μοναδική) είναι αυτή που περιγράψαμε, η άρχουσα τάξη των κρατικο-μαφιόζων ( όλοι τους εθνικιστές και ακροδεξιοί), που αποτελούν ένα 35-40% περίπου του ρώσικου λαού και φυσικά διαθέτουν και τη δύναμη (όπλα και χρήμα), για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, αν χρειαζόταν, μια παραδομένη στη φτώχεια, την ταλαιπωρία ,την απογοήτευση και το αλκοόλ πλειοψηφία των συμπατριωτών τους , που ούτε συσπείρωση διαθέτει, αλλά ούτε σοβαρή ηγεσία να την ξεσηκώσει.
Αν σ΄αυτό ο νέος Χίτλερ μειονεκτεί του παλιού , στην αδυναμία του,δηλαδή, να ναζιστικοποιήσει-εθνικιστοκοποιήσει το σύνολο του ρωσικού λαού, όπως είχε καταφέρει ο Χίτλερ, κατά τα άλλα ακολουθεί τις ίδιες με εκείνον μεθόδους. Χωρίς πολλές φορές να κρατά ούτε τα προσχήματα δε διστάζει να προχωρεί σε στρατιωτικές επεμβάσεις ή να καταλαμβάνει-προσαρτά ολόκληρα τμήματα χωρών, τάχα για να προφυλάξει τους ρωσόφιλους πληθυσμούς τους ή να συστήνει δεσμούς φιλίας με άλλους δικτάτορες, όπως ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας ,ο Γιανουκόβιτς της Ουκρανίας κ.α.
Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία έδειξαν πως ο Νεο-Ναζιστής ηγέτης της Ρωσίας είναι εντελώς αδίστακτος. Δολοφόνησε εν ψυχρώ (ηθικός αυτουργός, μαζί με το “ενεργούμενό” του Γιανουκόβιτς) πάνω από 100 Ουκρανούς και τραυμάτισε εκατοντάδες, εισέβαλε στην Κριμαία, απειλεί, κοροϊδεύει, εξαπατά, συμπεριφέται ως “εκτός τόπου και χρόνου” (κατά την παρατήρηση της Μέρκελ), την ώρα μάλιστα που αυτός ο παρανοϊκός ηγέτης έχει στα χέρια του τους κωδικούς των πυρηνικών κεφαλών που θα μπορούσαν να ισοπεδώσουν τον κόσμο!
Και δε θα σταματήσει εδώ ο Πούτιν.Αυτή την ώρα δοκιμάζει τις αντοχές της Δύσης, ειδικά των Αμερικανών,που δείχνουν πως δεν έχουν τα “κότσια” να τον σταματήσουν.Αν η αντίδραση του ΝΑΤΟ συνεχιστεί να είναι φραστική ή με μέτρα αποσπασματικά και μόνο οικονομικά, καμιά επίπτωση δε θα έχουν στο αποτέλεσμα. Ο Νέος Χίτλερ αντίθετα, θα εκμεταλλευτεί την οικονομική πίεση-δυσαρέσκεια που θα υποστεί ο “όχλος” από τα οικονομικά μέτρα και αυτό θα είναι ένα καλό μέσο, για την αναστήλωση του εθνικισμού κι εκείνων που σήμερα αδιαφορούν ή είναι αντίπαλοί του.
                                   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1.Η Δύση άργησε να δώσει δυναμικό παρόν στην κρίση της Ουκρανίας. Περιορίστηκε στις απειλές και στα “άσφαιρα”, γνωστά διπλωματικά “μπλα μπλα”. Το ΝΑΤΟ όφειλε να είχε προστατέψει από την πρώτη στιγμή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ την Κριμαία,από την ώρα,δηλα΄δη, που ο Πούτιν αποβίβαζε στο έδαφός της τον “πρώτο” στρατιώτη (και όχι 16.000 που είναι σήμερα και μάλιστα να ειρωνεύετα πως είναι ..νόπιοι). Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο σφάλμα του ΝΑΤΟ.
2.Μετά την αποβίβαση των πρώτων ομάδων Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Κριμαίας έπρεπε να συλληφθούν ΑΠΑΝΤΕΣ οι ξένοι στρατιωτικοί από ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, να ανακριθούν και να δικαστούν. Την ίδια στιγμή ΟΛΑ τα κράτη μέλη της Ε.Ε και η ίδια Αμερική να ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από τη Μόσχα ,ώστε να τονιστεί το έγκλημα Πούτιν, η κρισιμότητα της κατάστασης και η έμπρακτη θέληση της Δύσης να αντιμετωπίσει στρατιωτικά την παράνοια του δικτάτορα. ΄Οχι μόνο δεν έκανε το ΝΑΤΟ το αυτονόητο,αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην εκκαθάριση της περιοχής από τους ξένους Ρώσους στρατιώτες,αλλά και τη βίαιη απαγόρευση της κίνησης των πολεμικών πλοίων,που φεύγουν από το ναύσταθμο ,όπου ελλιμενίζεται ο ρώσικος στόλος,για να μεταφέρουν όπλα και άντρες.
3.Η Δύση δεν προχώρησε σε κανένα σοβαρό μέτρο, οικονομικό εμπάργκο πρώτα απ΄όλα, ώστε να πιέσει ασφυκτικά το δικτάτορα, να τον “εκθέσει” στα μάτια του πληθυσμού, να τον κάνει μισητό. ΄Ετσι μόνο θα γίνει αντιληπτά από το λαό της χώρας η κρισιμότητα της κατάστασης, απότοκο της αφροσύνη Πούτιν και ο κίνδυνος εκτράχυνσή της, όσο συνεχίζει να βρίσκεται ο δικτάτορας στην εξουσία.
4.Δεν προέβησαν  τα κράτη της Ε.Ε ,αλλά και η κυβέρνηση της Ουκρανίας στη διατύπωση κατηγοριών εναντίον του δικτάτορα για “ηθική αυτουργία σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” ούτε απαίτησαν από τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαστηρίου την έκδοση εντάλματος σύλληψης των κατηγορουμένων. Να προχωρούσαν μάλιστα και δυναμικά στην “εκτέλεση” του εντάλματος.
5. Δεν έχουν Αμερική και Ε.Ε ούτε καν προετοιμάσει μια ενημέρωση του ρωσικού λαού με εκπομπές -μεταδόσεις στη ρωσική γλώσσα (από όμορες με τη Ρωσία φιλικές της Ε.Ε χώρες ή από δορυφόρους) για την επισήμανση των κινδύνων που εμπεριέχει η συνέχιση της παραμονής ενός παρανοϊκού ηγέτη στην εξουσία και της ανάγκης εξουδετέρωσής του με κάθε τρόπο από τον ίδιο το ρωσικό λαό.
6.Δεν ανακοίνωσαν οι χώρες-μέλη της Ε.Ε την απαγόρευση μετακίνησης Ρώσσων πολιτών στις χώρες τους για εμπορικούς ή τουριστικούς λόγους. Ειδικά ο αποκλεισμός αυτής της μορφής θα κινητοποιούσε τα ανακλαστικά όλων εκείνων των Ρώσων, που δε διακατέχονται από εθνικιστικές αγκυλώσεις και επιθυμούν να δουν τη χώρα και το λαό τους κοντά στην Ευρώπη.
Η Ρωσία είναι έδαφος της Ευρώπης. Ο λαός της Ρωσίας, ανεξάρτητα από τις πολιτισμικές διαφορές με τη Δύση (μήπως τα Βαλκάνια δεν έχουν ?) ανήκει στην οικογένεια των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η διεύρυνση της Ε.Ε με μέλη χώρες γύρω από τι Ρωσία, αλλά ιδιαίτερα την ίδια τη Ρωσία, είναι όρος “sine qua non”.
΄Οσο υπάρχει Πούτιν ή άλλος όμοιος παράφρονας διάδοχός του στο “τιμόνι” της Ρωσίας, αυτό το όνειρο δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Και όσοι δεν έχουν την “όραση” μιας τέτοιας τόσο διευρυμένης Ευρώπης ή δεν τη θέλουν, αν μη τι άλλο, ας αναλογιστούν πως οι εθνικιστές Ρώσοι ηγέτες έχουν πυρηνικά. Δεν είναι καλύτεροι αυτοί από τους “Μουλάδες” του Ιράν ,ούτε από τον επίσης ανισόρρροπο “ μπέμπη” της Β. Κορέας, τον οποίο εδώ και πολύ καιρό η Αμερική όφειλε να τον έχει “δέσει”, για να απαλλάξει και έναν ολόκληρο λαό από τη δυστυχία και να διαφυλάξει την παγκόσμια ειρήνη από τα παιχνίδια αφρόνων.
Ο Ομπάμα και η Μέρκελ ειδικά οφείλουν να κατανοήσουν πως τους έλαχε ο κλήρος σήμερα να αναλάβουν ιστορικούς ρόλους και να αναγορευτούν σε “ιστορικά πρόσωπα μεγάλης εμβέλειας”.
Ας τολμήσουν να φέρουν εις πέρας το έργο της Ιστορίας. “Οι καιροί ου μενετοί”!

____________________________________________________________________

  1. …ΚΑΙ ΣΥ, ΤΕΚΝΟΝ…  ΟΜΠΑΜΑ;
1. Πέθανε ο θρυλικός Prince – Σε ηλικία 57 ετών

Πέθανε ο θρυλικός Prince - Σε ηλικία 57 ετών [βίντεο]

Νοσηλεύτηκε για υπερβολική δόση ναρκωτικών ο Prince λίγο πριν πεθάνει; Η φωτογραφία 15 ώρες πριν βρεθεί νεκρός
Φωτογραφία: Prince/Instagram

Ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι ο Prince είχε υποβληθεί σε θεραπεία για υπερβολική δόση ναρκωτικών, πριν έξι ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος ΤΜΖ αναφέρει ότι όταν ο Prince επισκέφθηκε το νοσοκομείο την προηγούμενη Παρασκευή, μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκανε το αεροπλάνο του, οι γιατροί του χορήγησαν το «save shot» (σωτήρια ένεση) που δίδεται σε έκτακτες περιπτώσεις σε άτομα που έχουν πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί συμβούλευσαν τον Prince να μείνει στο νοσοκομείο για 24 ώρες, αλλά επειδή δεν του δόθηκε σουίτα, αποφάσισε να φύγει. «Οταν έφυγε από το νοσοκομείο ο Prince δεν ήταν καλά» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Το απίστευτο σπίτι στο οποίο πέθανε ο Prince –Κατακλύζεται από χιλιάδες φαν του
Το απίστευτο σπίτι στο οποίο πέθανε ο Prince –Κατακλύζεται από χιλιάδες φαν του [εικόνες]

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Prince, χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν έξω από το στούντιο ηχογράφησης όπου διέμενε στην Μινεάπολη και το οποίο χρησιμοποιούσε και ως κατοικία περιστασιακά.

Ουρές ατελείωτες με αυτοκίνητα αλλά και τουριστικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν τους απαρηγόρητους φαν του διάσημου σταρ καταφθάνουν στο σημείο.


Το ιδιόμορφο κτίριο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά της Μινεάπολης και πρόκειται πράγματι για ένα σύμπλεγμα κατ’εικόνα του εκκεντρικού τραγουδιστή.

 

Το συγκρότημα ονομάζεται Paisley Park και περιλαμβάνει πολλά στούντιο ηχογράφησης στα οποία ο Prince έκανε την παραγωγή των δίσκων του αλλά και παραγωγές άλλων καλλιτεχνών.


Το συγκρότημα κατασκευάστηκε από τον Prince  το 1986 και ο σταρ το πλήρωσε σε ρευστό, μετά την τεράστια επιτυχία που είχε ο δίσκος του Purple Rain. Στόχος του ήταν όχι μόνο να διαθέτει ένα μέρος όπου θα μπορούσε να κάνει τις παραγωγές της μουσικής του αλλά να είναι ένα κτίριο σύμβολο, όπως ήταν για τον Μάικλ Τζάκσον το Neverland.
Το Paisley Park περιλαμβάνει πολλά στούντιο ηχογράφησης, αίθουσες συναυλιών, αίθουσες για πρόβες, στούντιο για γυρίσματα βίντεο κλιπ καθώς και ατελιέ για να ράβονται κοστούμια για τη σκηνή. Εδώ έχει στοκάρει ο καλλιτέχνης και τα αναρίθμητα βίντεο από τις συναυλίες του σε όλο τον κόσμο. Μετά το 1990 και ενώ ο Prince μεσουρανούσε, πολλοί καλλιτέχνες πήγαν στο συγκρότημα για να ηχογραφήσουν δίσκους.

Ομπάμα για τον Prince: Ο κόσμος έχασε ένα είδωλο
Ομπάμα για τον Prince: Ο κόσμος έχασε ένα είδωλο [εικόνα]

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον Prince και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

«Σήμερα, ο κόσμος έχασε έναν είδωλο. Η Μισέλ και εγώ, μαζί με  εκατομμύρια θαυμαστών, πενθούμε τον ξαφνικό θάνατο του Prince. Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες επηρέασαν τον ήχο και την πορεία της μουσικής τόσο βαθιά ή άγγιξαν τόσους πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο τους όσο ο Prince. Ως ένας από τους πιο προικισμένους και ταλαντούχους μουσικούς της εποχής μας, ο Prince τα έκανε όλα. Funk. R&B. Rock and roll. Ήταν ένας δεξιοτέχνης σολίστας, λαμπρός αρχηγός συγκροτήματος, καθώς και ένας σπουδαίος ερμηνευτής.

”Ενα ισχυρό πνεύμα υπερβαίνει όλους τους κανόνες”-είπε κάποτε ο Prince- και κανένα άλλο πνεύμα δεν ήταν πιο ισχυρό, πιο τολμηρό και πιο δημιουργικό από αυτόν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, το συγκρότημά του, και όσους τον αγάπησαν».

“Δεν έχασε δα και η Βενετιά βελόνι”, ούτε ήταν ο εκκεντρικός καλλιτέχνης κάποια σπουδαία, εμβληματική προσωπικότητα που έβαλε ένα πετραδάκι στο οικοδόμημα του ανθρώπινου πολιτισμού. Πολιτισμός δεν είναι  ο σεξισμός,  τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η αλαζονεία, ο καταναλωτισμός  και η  αλλοτρίωση,παθογένειες  που διακρίνουν συνήθως  άτομα σαν το μακαρίτη “Prince” ή τον άλλο, επίσης μακαρίτη, ανεκδιήγητο (παιδεραστής) Μάικλ Τζάκσον. Οπότε, τουλάχιστον, άτυχη θα χαρακτηρίζαμε την ανακοίνωση  του Ομπάμα με τα τόσα κολακευτικά λόγια  που επιδαψίλευε  για το “αστέρι” της σόου μπίζνες .

Γράφαμε γι΄αυτές τις κατηγορίες των καλλιτεχνών σε παλιότερο κέιμενό μας με αφορμή τα 80 χρονα γενέθλια της  άλλης,παλιάς ντίβας Ούρσουλα ΄Αντρες:

 

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΑΝΤΡΕΣ.  ΜΙΑ  ΠΑΛΑΚΙΔΑ ΤΗΣ ΡΟΖ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ   ΣΕΜΝΥΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ…ΤΕΧΝΗ . (23/3/2016).

Διαμόρφωσαν τρόπο και συμπεριφορά  ζωής, «άνοιξαν σχολή», όπως λέμε, όλο τούτο το σκουπιδαριό, παλιότερα και σήμερα, που τάχα υπηρετούν την… τέχνη! «Καλλιτέχνες» με απαραίτητα τα εισαγωγικά, όταν αναφερόμαστε στην ιδιότητά τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από  στυλοβάτες  του αισχρού κερδοσκοπισμού   που υπηρετεί και η βιομηχανία παραπληροφόρησης. «Αίμα, σπέρμα, θέαμα». Η υπέρτατη αρχή αυτού του ανήθικου εμπορίου. Η… καλλιτεχνική  προσφορά των περισσότερων απ΄αυτούς, αρχίζει και σταματά ακριβώς στη καρδιά  των χωματερών πού κατασκεύασαν οι εταιρίες θεάματος-ακούσματος-ψυχαγωγίας, ροζ γενικώς,  με στόχο τη λοβοτόμηση των μυαλών των οπαδών και την αποκόμιση  ασύλληπτων κερδών.

Για τον αποπροσανατολισμό του ανθρώπου, την προσκόλλησή του στο καταναλωτισμό, την απαξία της φυσικής ζωής, τη ζωώδη κατάσταση και το δράμα που βιώνει  σήμερα ο αλλοτριωμένος άνθρωπος, μεγάλο μερίδιο ευθύνης κουβαλάνε αυτοί οι τύποι σαν την 80αρα Ούρσουλα, που συνεχίζει να δείχνει…μπούτι και σε αυτή την ηλικία. Αυτό έμαθα, αυτό κάνει, φυσικά. Και νιώθει υπερήφανη γι΄αυτό!

Σιγά, που θα απολογηθεί για τη μη αναστρέψιμη στις μέρες μας ζημιά που προκάλεσε στις κοινωνίες των ανθρώπων. Για  το σεξισμό,πρώτα απ’όλα που δίδαξε και επέβαλε με τη μορφή λατρείας. Για τον κατάντημα του κινηματογράφου, του θεάτρου,της μουσικής, της ζωγραφικής, της λογοτεχνίας. Της τέχνης στο σύνολό της. Για τις αξίες και τις αρχές εν ολίγοις  που με τον τρόπο ζωή τους μπόλιασαν  τις ανθρώπινες κοινωνίες εδώ και ένα  περίπου αιώνα αυτοί οι πανάθλιοι εκπρόσωποι – σκουπιδοπαραγωγοί.

Ο μελλοντικός ΄Ανθρωπος, όταν θα έχει πια εξελιχθεί σε φυσικό ον, δε θα έχει ανάγκη τέτοια πρότυπα ζωής, ούτε θα επηρεάζεται  από την ύπαρξή τους. Τα σημερινά πρότυπα σε εκείνες τις εποχές, θα είναι  κάτι  περιθωριακοί τύποι, άρρωστοι, αποκομμένοι από το μεγάλο σύνολο των αληθινών  Ανθρώπων που θα βιώνουν φυσική ζωή και αληθινές αξίες.

 Σήμερα, βέβαια,  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. ΄Οσοι τους «κράζουμε» και ζούμε φυσική ζωή, είμαστε οι μειοψηφίες, οι περιθωριακοί. Και τούτοι οι ισχυροί, οι κυρίαρχοι. Κι ας είναι  υπεύθυνοι του αποπροσανατολισμού και της κατάντιας του σημερινού υπανθρώπου και της τραγικής στασιμότητας του πολιτισμού και της εξέλιξης.

«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έχουν διαπράξει όλοι αυτοί οι αλητήριοι. Κι αν υπήρχε πραγματικό δικαστήριο θα έβαζε πρώτα- πρώτα στο «σκαμνί»  την  Ούρσουλα ΄Αντρες και τα άλλα τέτοια δίποδα σαν ελόγου της, που φαντάζονται πως  αυτή και μόνο η  φυσική τους , ιδιότητα, τους κατατάσει στο είδος  «΄Ανθρωπος» . Εμ,δε!

2. Μπλόκα στα σύνορα με την Ελλάδα στήνουν το Πάσχα οι Βούλγαροι μεταφορείς
Μπλόκα στα σύνορα με την Ελλάδα στήνουν το Πάσχα οι Βούλγαροι μεταφορείς

 

Πλήγμα για τον τουρισμό αλλά και τις μεταφορές, που μετρούν απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, αποτελεί η απόφαση των Βούλγαρων μεταφορέων να στήσουν μπλόκα στα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι Βούλγαροι με τα φορτηγά τους θα κλείσουν όλα τα σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Ελλάδα, σε πρώτη φάση από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαϊου, ως «αντίποινα» στα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Ειδήσεων novinite.com, οι βουλγαρικές εταιρείες οδικών μεταφορών θα σφραγίσουν όλα τα σημεία ελέγχου κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου του Συνδέσμου Βουλγαρικής Ενωσης Οδικών Μεταφορών (BASAT) σε ραδιοφωνικό σταθμό σύμφωνα με τις οποίες οι οδηγοί φορτηγών θα οργανώσουν τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων από τις 10 το πρωί στις 29 Απριλίου.

Δεν θα επιτρέπεται η διέλευση για κανένα όχημα και άδειες θα χορηγούνται μόνο σε αυτούς που μεταφέρουν αρρώστους ή ζώντα ζώα. Ο αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ για τις διακοπές του Πάσχα- από τις 29 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου και εκκρεμεί η απόφαση αν θα συνεχιστεί στις 6 με 8 Μαΐου.  «Θα υπάρξει για τέσσερις ώρες ένα παράθυρο διέλευσης αλλά τα σημεία ελέγχου θα είναι κλειστά για 20 ώρες την ημέρα όπως ακριβώς έκαναν και οι Έλληνες αγρότες» τονίζει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Iliyan Fillipov.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημείωνεται ότι για ένα μήνα οι Ελληνες αγρότες είχαν αποκλείσει τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης των συνόρων με τη Βουλγαρία διαμαρτυρόμενοι για τις ασφαλιστικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Ο αποκλεισμός έληξε όταν τους ανάγκασαν οι αρχές να το κάνουν.

Σημειώνεται ότι  οι οδηγοί φορτηγών στη Βουλγαρία οργάνωσαν αντιμπλόκα που σταδιακά επεκτάθηκαν σε έξι σημεία διέλευσης των συνόρων τα οποία ανεστάλησαν μετά από παρέμβαση του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η BASAT δεσμεύτηκε ότι θα στήσουν οδοφράγματα κοντά στην περίοδο των πασχαλινών διακοπών.

Μάχαιραν έδωκας, μάχαιραν θά λάβεις“.΄Η “οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντος αντί οδόντος”. ΄Ετσι πάει;  Ναι, έτσι πάει.

Μήπως να βγάλει ο… μέγας Μπούτας μια σκληρή ανακοίνωση -διαμαρτυρία γιατί  τόλμησαν οι Βούλγαροι να ανταποδώσουν τα πρόσφατα καψόνια που τους κάνανε οι  τρακτεράδες στον Προμαχώνα; Και να λέει ανάμεσα στα άλλα, πως οι τρακτεράδες κάνανε…αγώνα, ενώ οι Βούλγαροι  απλώς  εκδικούνται,ενώ…δε θα έπρεπε.   ΄Οπως το βλέπει ο καθένας,τελικά.

Ας δρέψουν τώρα τους καρπούς της αφροσύνης, του τζαμπουκά και πρώτα απ΄όλα της λαμογιάς τους οι τρακτεράδες μας  . Πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα.