ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1.  ΕΡΕ. ΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ.
1. ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, παραιτηθείτε τώρα
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να παραιτηθεί και να μην οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο. Μάλιστα χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Κατηγόρησε δε τον κ.Τσίπρα ότι «δεν έχει καμία αναστολή να παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια». Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους δανειστές, είπε ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Πόση ζημιά θα κάνει πριν οι πολίτες του δείξουν την έξοδο
Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν θα σας επιτρέψουμε να δώσετε άλλοθι σε εκείνους που θέλουν να σπρώξουν τη χώρα στο περιθώριο. Να πρωτοστατήσουμε στο κίνημα για να φύγει η παρέα που έγινε κυβέρνηση με ψέματα και αυταπάτες και που σε 9 μήνες φόρτωσε τη χώρα με 2 νέα Μνημόνια και 12 δισ. πρόσθετα μέτρα. Εδώ και μήνες του λέγαμε και του το έλεγα και εγώ προσωπικά ότι κάθε μέρα που δεν κλείνει τη διαπραγμάτευση ο λογαριασμός θα ανεβαίνει. Βυθισμένος στις ψευδαισθήσεις του και δεμένος με το πελατειακό του κράτος, μας αγνόησε». 

Τα μέτρα-κάβα είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας Τσίπρα
Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Ηδη μας ζητούν αυτή τη στιγμή πέντε φορές παραπάνω μέτρα από ό,τι μας ζητούσαν τον Δεκέμβριο του 2014. Τώρα έρχονται να προστεθούν και τα μέτρα-κάβα που είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε την πρόθεση να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει, γι’ αυτό και του ζητούν τα μέτρα. Πρόκειται για έναν θίασο από μεγαλομανείς ψεύτες που τους ενδιαφέρει μόνο η παραμονή τους στην εξουσία».

“Ο λύκος (και τί λύκος; Μητσοτακικός!) στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Καιροσκόπος, αριβίστας, δημαγωγός, “υιός”. Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποκλιθείτε!

Αντί, όπως θα έκανε κάθε σώφρων, υπεύθυνος  και έντιμος πολιτικός, στη δύσκολη αυτή φάση, που το καράβι δείχνει πάλι να μπατάρει, να ζητήσει να σχηματιστεί εδώ και τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ή όποιας άλλης επωνυμίας)  με εξωκοινοβουλευτικά κυρίως  πρόσωπα, βγαίνει και ζητάει επειγόντως παραίτηση της κυβέρνησης. Φυσικά, στόχος του… φρεσκοξυρισμένου    γαμπρού της Ν.Δ  είναι οι εκλογές, τις οποίες ελπίζει πως θα πάρει με  την επανάκαμψη στο περίφημο “αβερωφικό μαντρί” των “λυκοφαγωμένων” ζωντανών, που τόλμησαν να απομακρυνθούν κατά καιρούς από τη στάνη.

Βρισκόμαστε μπροστά στο… θαύμα της νεκρανάστασης της ΕΡΕ! Η παλιά….Μαντάμ Σουσού, με ριγμένο στους ώμους της και το κεντρώο, μητσοτακικό σάλι σε νέα, μοντέρνα  παράσταση.  Συμπρωταγωνιστές στο θίασο αυτό που πρωταγωνιστεί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο πολύς Πάνος Καμμένος, ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πιθανότατα, αν καταφέρει και μπει στη Βουλή  και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ακριβώς η   γνωστή μπόχα της ΕΡΕ του καραμανλισμού με ολίγη από  τσίκνα  μητσοτακισμού.

Το σχέδιο είναι αυτό που περιγράψαμε  και εκπονήθηκε πριν την ανάδειξη του νεου αρχηγού της Δεξιας με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως “Τσίπρα της Ν.Δ”  και ισχυρού συνδετικού κρίκου  της κεντροδεξιάς. Βασικούς ρόλους στο έργο θα έχουν οι  προειρημένοι παλιάτσοι, αναβαθμισμένοι σε ηθοποιούς.

Στόχος όλων, η επανασύνδεση της μεγάλης…εθνικής παράταξης,  και η συγκόλληση τω κομμματιών που για διάφορους λόγους είχαν σπάσει και αχρηστευτεί .Από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς στην οποία θα εκβάλουν  και ναζιστικά βοθρολύματα, θα αντληθούν περίπου 300 .000 ψήφοι, για να σχηματιστεί αυτοδύναμη Δεξιά κυβέρνηση. Το ένα σενάριο είναι αυτό.  Το άλλο,  προβλέπει δέσμευση γα μετεκλογική, κομματική  συνεργασία σύμπασας της πατριωτικής  Δεξιάς  παράταξης που θα ξεκινάει, όπως είπαμε,  από το μισό οικόπεδο του Κέντρο (το άλλο μισό το έχει καταπατήσει με “χρησικτησία”  ο Βασίλης Λεβέντης)   και θα καταλήγει ως και τις παρυφές του ναζιστικού  νερκοπέδιου.

Μια ζωή προδοσία, δωσολογισμό, τραμπουκισμός, τρομοκρατία, δημαγωγία  η …Εθνικόφρων παράταξη. Τελικά, όντως. “Ο λύκος μαλλί αλλάζει, ποτέ μυαλό.”

Οπότε, αν αυτός ο λαός βαπτίσει την αλήστου μνήμης γηραιά ΕΡΕ, παραμορφωμένη από τα τόσα  λίφτινγκ, σε απαστράπτουσα, νενάνιδα νύφη,  θα είναι άξιος της τύχης του.  Εμείς θα το παλεύουμε  με “νύχια και με δόντια” να ξεσκεπάζουμε το αποκρουστικό,  γηραλέο μούτρο της ΕΡΕ (παλιάς και νέας).