ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Η ΛΙΣΤΑ ,ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ…Ω,ΛΙΣΤΑ! ΚΑΙ Η ΒΑΞΕΒΑΝΕΙΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
2. ΒΡΖΙΛΙΑ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
3. ΑΝΗΘΙΚΕΣ… ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙΕΣ ΜΠ(Β)ΑΡΟΥΦΑΚΗ.
1. Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ OFFSHORE
α. Η Αννα Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Panama Papers
Η Αννα Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Panama Papers

 

β. Κώστα Βαξεβάνης.  Ο πρώτος διδάξας την απάτη και την πλαστογραφία της  “λίστας” οικονομικών εγκληματιών.

Διαψεύδει η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου, ότι βρίσκεται στη λίστα των Panama Papers.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με offshore του εξωτερικού.
«Φυσικά και δεν έχω καμία σχέση. Ελπίζω να μη χρειαστεί προσφυγή στη δικαιοσύνη για απόδειξη…αυτονόητων», αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου στο Twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται περί συνωνυμίας το όνομα «Αννα Διαμαντοπούλου» που βρίσκεται στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων με τα ονόματα των Ελλήνων που συνδέονται με offshore του εξωτερικού.

Διαβάζω κι αυτές τις νέες, πονηρές (φτιαχτές εν πολλοίς) λίστες και θυμάμαι εκείνον το Συριζαίο δημοσιογράφο Κώστα  Βαξεβάνη  που εδώ και λίγα χρόνια ,έδωσε ρεσιταλ θρασύτητας, διαπλοκής και απάτης με τη λίστα Λαγκάρντ. ΄Ηταν τα στικάκια που  του έδωσε ο Τσίπρας στο πιάτο να τα δημοσιεύσει ως αποκλειστική επιτυχία του ιδιόμορφου αυτού δημοσιογράφου. Μάλιστα, από το διεθνές συνάφι της εμπορικής δημοσιογραφίας, ο ανεκδιήγητος αυτός δημοσιογράφος πήρε και βραβείο για τις…πρωτοφανείς, λέει, αποκαλύψεις του!

Στο μεταξύ,  ήταν τόσο αποκλειστική του επιτυχία η λίστα Λαγκάρντ, που οι οικονομικοί  εισαγγελείς την είχαν καιρό πριν στα χέρια τους, όπως στη δίκη του στο εφετείο αποκάλυψε ο εισαγγελέας της έδρας. Απλά, οι εισαγγελείς εκείνοι δε συμμετείχαν, όπως ήταν αυτονόητο,  σε επικοινωνιακά παιχνίδια και δεν την έδωσαν για δημοσίευση. ΄Οπως και οι άλλοι πολιτικοί και αρχηγοί κομμάτων που την είχαν καιρό πριν στα χέρια τους.

 Να μην ξεχνάμε επίσης με την ευκαιρία  δυο “σημειολογικά” στοιχεία από εκείνη τη δίκη. 1. Πως ο ίδιος  εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Κ. Βαξεβάνη .2. ΄Ενας από τους συνηγόρους του ήταν ο γνωστός θορυβοποιός δικηγόρος Βασ. Καπερνάρος. Τελικά ο πανένοχος δημοσιογράφος απαλλάχτηκε τότε από τη φοβισμένη, αλλά και εξαρτημένη  σε πολλές υποθέσεις ελληνική δικαιοσύνη .

“΄Ανθρακες ο θησαυρός” και  εκείνης της λίστας, λοιπόν, που δημοοσιεύτηκε αποκλειστικά  για  τις εντυπώσεις. Ποιος ξεχνά το σάλο που ξεσηκώθηκε  με τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος…έσβησε  τα συγγενικά του ονόματα ΜΟΝΟ, αλλά  όχι και ΑΛΛΑ, για να θολώσει τα νερά. Αυτοκαρφώθηκε δηλαδή, ως εντελώς ηλίθιος, σύμφωνα με την… υψηλή αγχίνοια  του εν λόγω αστέρα της ελληνικής δημοσιογραφίας, οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ   Κώστα Βαξεβάνη.

Και μέχρι σήμερα, αυτό το βραβευμένο  και …έντιμο παλικάρι δε βγήκε να μας πει  τι κέρδος αποκομίσαμε, ηθικό και υλικό, ως πολιτεία και λαός από όλο το τζέρτζελο της λίστας Λαγκάρντ. ΄Εξω από το δικό του γερό  “διάφορο” (είπαμε μέχρι που τον βράβευσαν κιόλας),  “ώδινεν όρος και έτεκε μυν” για μας.

Μιλούσαν, ειδικά ο συγκεκριμένος τύπος,  για δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν  στα δημόσια ταμεία από τις…δημεύσεις και τα πρόστιμα των ενόχων λογαριασμών.  Για φυλακές που θα γέμιζαν από απατεώνες. Τελικά, όμως, ούτε ένοχοι αποδείχτηκαν οι κάτοχοί τους ούτε λεφτά μπήκαν στον κορβανά. Απλά δισύρθηκαν πολλοί, για να πάρει βραβείο, να κάνει την…μπάζα του  ο Βαξεβάνης και  να κερδισει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κάποιες μονάδες στις δημοσκοπήσεις .

Σήμερα πάλι μας ζάλισαν με τις νέες αποκλειστικές λίστες, που αναγράφουν και το όνομα της ΄Αννας Διαμαντοπούλου.Η ίδια δηλώνει  πως δεν έχει καμιά σχέση μετα  Panama Papers. Μπορεί μεν  να διέψευσε εκείνη την πλαστή αναγραφή, αλλά η ζημιά έγινε. Πόσοι δε θα σφυρίξουν ανέθυνα και μνησίκακα  τη γνωστή λασπουριά ” χωρίς φωτιά καπνός  δε βγαίνει” και τα λοιπά συναφή υπονοούμενα;

Η Βιομηχνία παραπληροφόρησης είναι παγκοσμίως το ίδιο επικίνδυνη, όσο και η πυρηνική απειλή. Πολλές από τις μεγάλες  πληγές στον πλανήτη (πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις, πείνα, καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων κ.α.) έχουν την αιτία τους στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση, την όξυνση των ιδεοληπτικών παθών ,την αναρρίπιση των ενστίκτων ,τη διστρέβλωση της είδησης. Αποκλειστικά υπεύθυνη για πολλά απ΄αυτά τα δεινά, είναι το συνάφι  των δημοσιογράφων και των επιχειρήσεων που δουλεύουν με παχυλές εισπράξεις κα τρελά κέρδη γι΄αμφοτέρους.

Εμείς από εδώ  έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην εμπορική δημοσιογραφία. Αλλά οι σκουπιδοφάγοι δεν εννοούν να απεξαρτηθούν από τα σκουπίδα που τους ταϊζουν οι Βαξεβάνηδες ,οι Χατζηνικολάου, οι Τράγκες. Με τα διδικτυακά κλικ, με τα τηλεκοντρόλ, με την αγορά των βρώμικων εντύπων τους , οι οπαδοί ενισχύουν την αμαρτωλή αυτή αυτοκρατορία και κρατούν όρθιους τους στυλοβάτες της. Τί να πει κανείς!

 

2. Πολιτική κρίση στη Βραζιλία -Παραπέμπεται σε δίκη η Ρούσεφ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γερουσία της Βραζιλίας ψήφισε υπέρ της παραπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη με ερώτημα την καθαίρεσή της.

Με ψήφους 55 έναντι 22, οι γερουσιαστές αποφάσισαν ότι η Ρουσέφ πρέπει να δικαστεί επειδή παραβίασε τους νόμους για τους δημόσιους λογαριασμούς.

Όταν η απόφαση ανακοινωθεί επισήμως αργότερα σήμερα, η θητεία της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας θα ανασταλεί, τερματίζοντας 13 χρόνια διακυβέρνησης από το αριστερό Κόμμα των Εργατών, και ο αντιπρόεδρος της χώρας Μισέλ Τέμερ θα ασκεί χρέη προέδρου όσο διάστημα θα διαρκέσει η δίκη της.

Η τελική ετυμηγορία των γερουσιαστών θα ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Πυροτεχνήματα ρίχτηκαν σε μερικές γειτονιές σε διάφορα σημεία της Βραζιλίας μετά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο τέλος μιας 20ωρης συνεδρίασης στη Γερουσία. Η αστυνομία συγκρούσθηκε για λίγο με διαδηλωτές υπέρ της Ρούσεφ χθες στην Μπραζίλια. Οι διαδηλωτές έριχναν πέτρες και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η διαδικασία της παραπομπής άρχισε τον Δεκέμβριο στην κάτω βουλή του Κογκρέσου και η Ρούσεφ, μια 68χρονη οικονομολόγος και πρώην μέλος μαρξιστικής ανταρτικής οργάνωσης η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας, είναι απίθανο να αθωωθεί στη δίκη της, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι έξι μήνες.

Για να την καταδικάσει, η Γερουσία χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων, όμως η έκταση της ήττας της στη σημερινή ψηφοφορία έδειξε πόσο λίγη υποστήριξη διαθέτει η πρόεδρος.

“Σήμερα προσπαθούμε να υπερβούμε αυτή την κατάσταση παύοντας μια ανεύθυνη κυβέρνηση. Δεν έχουμε εναλλακτική επιλογή”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μάριο Μάτζι, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιεργητές σόγιας της Βραζιλίας, ο οποίος αναμένεται ότι θα γίνει υπουργός Γεωργίας στην κυβέρνηση του Τέμερ.

Η Ρούσεφ έχει αρνηθεί ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και έχει χαρακτηρίσει την παραπομπή της “πραξικόπημα”.

Ο Τέμερ, ένας 75χρονος κεντρώος που εκλέγεται εδώ και δεκαετίες στο Κογκρέσο της Βραζιλίας, αντιμετωπίζει τώρα την πρόκληση να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη και την ηρεμία σε μια περίοδο που οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι είναι όλο και περισσότερο πολωμένοι, αμφισβητούν ότι οι θεσμοί τους μπορούν να εκπληρώσουν την υπόσχεσή του για σταθερότητα.

Επιπλέον του μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ, η Βραζιλία αντιμετωπίζει αυξανόμενη ανεργία, μείωση των επενδύσεων και μια οικονομική συρρίκνωση που προβλέπεται ότι θα υπερβεί φέτος το 3%.

“Μόνο μείζονες μεταρρυθμίσεις μπορούν να εμποδίσουν την Βραζιλία να παραπαίει από κρίση σε κρίση”, λέει ο Εντουάρντο Τζιανέτι ντα Φονσέκα, οικονομολόγος και συγγραφέας στο Σάο Πάολο ο οποίος έχει γράψει για τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας.

Όμως αυτές οι αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στους νόμους για τις συντάξεις, τους φόρους και την εργασία και μια πολιτική μεταρρύθμιση, μπορεί να μην πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο αναταραχής.

Πολλοί Βραζιλιάνοι ανησυχούν ότι το τέλος της διακυβέρνησης του Κόμματος των Εργατών μπορεί να σημάνει επιστροφή στις κακές εποχές για τους φτωχούς, οι οποίοι είχαν σημειώσει μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία.

“Έκανε λάθη η Ντίλμα; Ασφαλώς. Όμως το Κόμμα των Εργατών έχει κάνει τόσα πολλά για μας, για τον λαό”, λέει ο Μπενέντιτο Πολόνγκο, ένας 63χρονος επιστάτης έξω από ένα αστραφτερό επιχειρηματικό κέντρο της Μπραζίλια. Πριν έρθει στην εξουσία αυτό το κόμμα, λέει, δεν είχε δουλειά ούτε τραπεζικό λογαριασμό. “Φοβάμαι ότι αυτοί που θα έρθουν έπειτα από εκείνη, θα διαγράψουν όλα όσα έχουν γίνει για τους φτωχούς”.

 Η κρίση στη Βραζιλία δείχνει να είναι τεχνητή, κατευθυνόμενη. Την προκαλούν κυρίως οι κεφαλαιοκράτες της χώρας ,οι άνθρωποι της αγοράς, το σύστημα του καπιταλισμού γενικώς, που έχει χάσει πολλά  από τις παραχωρήσεις του Κόμματος των Εργατών στις πενέστερες τάξεις.

Βεβαίως,ουδείς αρνείται πως  η διαπλοκή και δημαγωγία  έχουν εκλείψει από τη χώρα. Πάντως, αν παρακολουθήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια , θα διαπιστώσουμε πως οι αριστερές κυβερνήσεις  Λούλα-Ρουσέφ λειτούργησαν πιο έντιμα από τις παλιότερες  καπιταλιστικές.  Το κυβερνητικό έργο του Λούλα για παράδειγμα  υπήρξε σοβαρό  και βοήθησε ικανοποιητικά  τα φτωχότερα στρώματα.

Παίζονται παιχνίδια στη Βραζιλία. ΄Οχι, όμως ,ίδια,  όπως σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στη Βενεζουέλα, ας πούμε.

 

3. Νέα «βόμβα» Βαρουφάκη: Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να απειλούμε τους Ευρωπαίους με Grexit
Πηγή:Facebook

 

Μια συνέντευξη στην οποία αποκαλύπτει την στρατηγική που είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο πρώτο εξάμηνο του 2015, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν σταμάτησε να πετάει τη μία «βόμβα» μετά την άλλη, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο απειλούσαν του εταίρους με το Grexit ενώ χαρακτήρισε τον Βόλφανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο».

Στην ιστοσελίδα «Athens Live» μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμη και σε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις οι οποίες οδήγησαν τη χώρα σε δημοψήφισμα τον περασμένο Ιούνιο και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά μπροστά στις κάμερες δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη Grexit. «Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι’αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός.

Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης κυνικά.

Ο κ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει επίσης μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν -όπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης- ο Μάριο Ντράγκι του είπε: Σε εκλιπαρώ…

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…».

Οσο για τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον χαρακτήρισε «ανίκανο ανθρωπάκο», ο οποίος είναι αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών. «Το γνωρίζει αλλά δεν τον ενδιαφέρει». Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε η Ανγκελα Μέρκελ για την οποία είπε ότι λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Από την άλλη με καλά λόγια αναφέρεται για τους Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου για τους οποίους λέει ότι «αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα».

Οσο για το τι προβλέπει για το μέλλον;  Ο κ. Βαρουφάκης το βλέπει από πολύ δύσκολο έως εφιαλτικό.«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει προβλέποντας: «Το θέμα είναι ποιος θα το οργανώσει αυτό το πράγμα…».

 

Εντελώς ανήθικος τύπος! Για να βρίσκεται στην επικαιρότητα  δίνει ρέστα. Και συνήθως λέει ό,τι του κατέβη.

Και τί έγινε, αν απειλούσαν με Grexit; Απαγορεύονται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις οι ελιγμοί και οι μπλόφες;  Η άλλη πλευρά τί έκανε δηλαδή;

Ο άθλιος Μπαρουφάκης, αν είναι να μας μιλήσει για κάτι, να μας πει για τη συνεργασία-συνωμοσία  ΟΛΩΝ  των δραχμιστών και του ίδιου με το δικτάτορα Πούτιν. Τί  είχαν συμφωνήσει, πόσα πήραν, σε ποιους χώρους γίνονταν οι συζητήσεις και σε τι αποσκοπούσαν  τα σχέδια του Τσάρου; ΄Ομως, ξέρει πως “βρωμάει μπαρούτι”, αν μιλήσει ανοιχτα για το ρωσοδωσιλογισμό, που είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας.΄Ετσι, μας λέει όπως πάντα μπαρούφες,αλλά ακίνδυνες.

Παράλληλα,οι κασσανδρισμοί του εδώ και χρόνια δε έχουν τέλος. Και σε όλα έπεσε έξω .Πάλι τώρα προφητεύει πως θα γίνει εδώ… το έλα να δεις. Αυτό λέει είναι σίγουρο.  Κι αυτό εύχεται, φυσικά. Το μόνο ζητούμενο  είναι ποιος θα οργανώσει τους νέους  “Αγανακτισμένους”. ΄Ετσι,καριβώς τα λέει.Τα ίδια ακριβώς που προβλέπουν και περιμένουν και οι Χρυσαυγίτες.

Μήπως να το οργανώσει, μεγάλε ο Μιχαλολιάκος;  Θα πας μαζί του; Για ικανό σε έχουμε.