ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΤΟ … ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ  ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΣΟΦΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
  2.  ΦΟΒΟΥ ΤΗ “ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ”  ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΥΣΑ!
  3. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ   ΄Η… ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ;

 

1. ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΤΑΛΙΑΣ, ΜΑΛΤΑΣ
Τύμπανα πολέμου στη Λιβύη -Προ των πυλών η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ
Τύμπανα πολέμου στη Λιβύη -Προ των πυλών η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ

 

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με στόχο το ISIS, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Μόνη εκκρεμότητα, το πότε θα πραγματοποιηθεί.

Ηδη, Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα έκλεισαν τους εναέριους χώρους τους για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη. Το ταυτόχρονο κλείσιμο των εναέριων συνόρων τριών χωρών προαναγγέλλει ουσιαστικά την επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη, σε συνδυασμό μάλιστα με τις νατοϊκές ασκήσεις που έχουν ενταθεί στην περιοχή.

Μάλιστα, όσον αφορά τη χώρα μας, ανώνυμη πηγή δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στο πρακτορείο RIA Novosti ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει κλειστό τον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη για τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της επικείμενη επέμβασης του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (Notice for Airmen) για κλείσιμο του FIR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών από τη Λιβύη. Ολες οι πτήσεις αεροπλάνων της Λιβύης έχουν απαγορευτεί. Τόσο το ιταλικό όσο και το μαλτέζικο FIR είναι επίσης κλειστά. Αυτό συνδέεται με την επικείμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, που θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα», είπε η πηγή στο RIA Novosti.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να επέμβει στη Λιβύη εάν η τωρινή κυβέρνηση της χώρας κάνει ανάλογο αίτημα.

Ασκήσεις στη Μεσόγειο

Οπως και να ‘χει, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ «Phoenix Express 2016». Τα σενάρια της άσκησης επικεντρώνονται γεωγραφικά στη βόρεια Αφρική και σε αυτήν συμμετέχουν δυνάμεις από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τυνησία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ναυτικές επιχειρήσεις κατευθύνονται από την έδρα του 6ου Αμερικανικού Στόλου στη Νάπολη της Ιταλίας. Η εν λόγω άσκηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου και αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν δύο αεροπορικές ασκήσεις της Συμμαχίας μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στην ελληνική ΝΟΤΑΜ, μάλιστα, αναφέρεται ότι η χώρα μας αναμένεται να υποδεχθεί συμμαχικά αεροσκάφη που θα προέρχονται από τη Λιβύη και θα έχουν άδεια να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οσον αφορά τον χρόνο της στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πλήρως.

Ετοιμάζονται και οι ΗΠΑ

Παράλληλα, στρατιωτικές πηγές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η χώρα είναι πανέτοιμη για μια «επιχείρηση που ίσως διαρκέσει πολύ» στη Λιβύη. Στόχος της επιχείρησης είναι η πλήρης καταστροφή του ISIS, που πλέον έχει μεταφέρει μαχητές στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Ακριβώς γι’ αυτό, «ίσως οι επιχειρήσεις να έχουν μεγάλο χρονικό ορίζοντα», είπε αμερικανική στρατιωτική πηγή.

Η επέμβαση του 2011

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων είχει σημειωθεί στη Λιβύη και το 2011. Στόχος τότε δεν ήταν, φυσικά, το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ο ηγέτης της χώρας Μουαμάρ Καντάφι. Η επιχείρηση το 2011 διήρκεσε 211 μέρες. Λίγο πριν από τη λήξη της, οι αντάρτες είχαν συλλάβει και σκοτώσει τον Καντάφι.

Οι Αμερικανοί φημίζονται για το ανιστόρητο, την έλλειψη σωστής μελέτης της Ιστορίας και την ένδεια  ιστορικής μνήμης, όσων παίρνουν αποφάσεις σε ζητήματα εξωτερικά και  αφορούν επεμβάσεις στις υποθέσεις άλλων χωρών (“φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνεις” )  και κυρίως  σε πολεμικές αναμετρήσεις. Τί να προτοθυμηθεί κανείς;  Την Κορέα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη-το Λάος, το Ιράκ,την Ισλαμική ΄Ανοιξη την Ουκρανία;  Την ανικανότητα  του ΝΑΤΟ να κατανοήσει απλές, αυτονόητες αλήθειες;

Σαντάμ,  Μπουμάρακ, Καντάφι οι ανιστόρητες επιλογές αποδόμησης των καθεστώτων τους και οι τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν.  Οι τότε ηγέτες του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Λιβύης μπορεί να ήταν… ό,τι ήταν, να κυβερνούσαν απολυταρχικά, “δεσποτικά”, αλλά κρατούσαν για χρόνια τις ισορροπίες στην περιοχή και ήταν η εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μεσόγειο και  ευρύτερα. Το ίδιο και στη Συρία ο ΄Ασαντ. Κι εδώ  το  ΝΑΤΟ επέδειξε απίστευτη ανωριμότητα και επιπολαιότητα.

Για να μη μιλήσουμε για την επίσης εντελώς ακατανόητη πολεμική ουδετερότητα που έδειξε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Αυτή ήταν   η βασική αιτία της διχοτόμησης της χώρας από το δικτάτορα Πούτιν, ο οποίος δε θα διστάσει,αν συνεχιστεί αυτή η ανιστόρητη στάση  των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ,  να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο.

Σήμερα φάνηκαν σε όλη τους την έκταση τα τεράστια λάθη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ . Η τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει σε όλο τον κόσμο οι τυφλωμένοι Ναζί-Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα και του Isis, τα θύματα των  τυφλών χτυπημάτων των ακραίων Ισλαμιστών στην Ευρώπη, η εντελώς πλέον κατεστραμμένη Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, τους  πρόσφυγες,  τους  υπόλοιπους κατοίκους της χώρας που ζουν τον εφιάλτη, οι 7.000 νεκροί στην Ουκρανία, ΟΛΑ απότοκα της αφροσύνης του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών που κουμαντάρουν τη συμμαχία.

Σήμερα τρέχουν για να προφτάσουν, για να διορθώσουν τα στραβά που διέπραξαν,αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν. Ούτε επίσης υπάρχει εξιλέωση για το αίμα που χύθηκε τόσο πολύ και με τέτοια αγριότητα.

Να βάλουμε “10” (‘Αριστα)  στην Αμερική στους περισσότερους τομείς δράσης της (συγκρινόμενη με άλλες χώρες στον κόσμο), ως συντεταγμένη πολιτεία (επιστήμη, ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομικό επίπεδο). Αλλά βάζουμε “0” (ΜΗΔΕΝ) στους Αμερικανούς που λαμβάνουν απόφασεις στη γνώση της Ιστορίας και τα διδάγματά της. Δε μελετούν, δε γνωρίζουν ιστορία, δε συνετίζονται  οι περισσότεροι από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, που χειρίζονται τις τύχες της χώρας και του κόσμου ολόκληρου. Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία.

Γράφαμε για το συγκεκριμένο θέμα:

1. ΑΜΕΡΙΚΗ:ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ 10, ΦΥΣΙΚΗ 10. ΙΣΤΟΡΙΑ…ΜΗΔΕΝ!
28.08.13
 

ΑΜΕΡΙΚΗ!  Είναι η ισχυρότερη χώρα του κόσμου και τουλάχιστον πολιτισμικά έχει κατακτήσει  όλη τις λοιπές κουλτούρες. Είναι  μια υπεργιγάντια πολεμική μηχανή.  Καμιά χώρα δε διαθέτει  οπλικά συστήματα και στρατιωτική υποδομή σαν τα δικά της. ΄Ενα απλό παράδειγμα: ΄Εχει  κάπου 16 αεροπλανοφόρα διαφόρων κλάσεων σε πλήρη ικανότητα δράσης, όταν  οι άλλες ισχυρές  χώρες διαθέτουν εκάστη( ικανά προς δράση και καλών κλάσεων) μόνο  1-2 αεροπλανοφόρα.
΄Εχει να παρουσιάσει από την άλλη  μια από τις καλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο. ΄Ενα απέραντο, ομόσπονδο  κράτος  στο οποίο  γίνονται (στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού), σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, λειτουργούν ικανοποιητικά οι θεσμοί (ειδικά της δικαιοσύνης) και  η αξιοκρατία  φαίνεται να ρίχνει μέγα” μπόι”  και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Οι  επιστήμες ,η έρευνα θεραπεύονται  με καταπληκτικό ενδιαφέρον και εξαιρετική  επιτυχία σε όλους τους τομείς . Τα πανεπιστήμιά  της-ερευνητικά κέντρα θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο κατά κοινή διαπίστωση και ομολογία.
 Τέλος, οι αμερικάνικες  κοινωνίες  μοιάζουν με  ένα  απέραντο “καμίνι” στο οποίο κατακαίονται οι εθνικές, φυλετικές, θρησκευτικές ,γλωσσικές και λοιπές διαφορές  των ανθρώπων.  Αν και  ως λαός σύγκειται από εκατοντάδες εθνικότητες, εν τούτοις  ο  “μετανάστης” αισθάνεται  πρώτα και κύρια Αμερικανός. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.( Και για να την παραλληλίσουμε με τη χώρα μας, να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: Ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του, όχι μόνο δε θα είχαν ελπίδα να εκλεγούν στην Αμερική σε “κοινοβούλιο”,αλλά, αν τολμούσαν να  πουν φωναχτά αυτά που λενε εδώ ,με την πόρτα του σπιτιού τους ανοιχτή, θα είχαν συλληφθεί επί τόπου  και κλειστεί η σε ψυχιατρείο ή στο…Γκουαντάναμο!).
΄Οσο για την …ταμπακιέρα,την οικονομία της ,αν και “περίεργη” (δεν τηρούνται πάντα οι  κλασικοί κανόνες   της οικονομικής επιστήμης), δείχνει  σταθερή εδώ και  πολλές δεκαετίες . Μετά το μεγάλο κραχ του ΄29, το δολάριο φαίνεται να είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, χωρίς τις διακυμάνσεις και τα σκαμπανεβάσματα των άλλων νομισμάτων των ισχυρών κρατών του κόσμου. Φαινομενικά, η οικονομία της  στηρίζεται στον “αέρα”,στους τόνους “χαρτί” που τυπώνει για νόμισμα και είναι κι αυτή μια υπερχρεωμένη μεν ,αλλά ΠΛΟΥΣΙΑ χώρα, με φοβερά  “φυσικά” αποθέματα.
Βέβαια, ως  κοινωνίες,  οι αμερικανικές πολιτείες  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως η απόλυτη ένδεια (οι περίφημοι ” άστεγοι”)  ενός μεγάλου  πληθυσμιακού τμήματος , η εγκληματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση  στα ναρκωτικά, η “γκετοποίηση”  και άλλα σοβαρότερα  ή όχι ,  τα οποία πάντως ,σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, δε λείπουν απ΄ όλες τις κοινωνίες του σύγχρονου κόσμου.
Κι ενώ αυτή η σύγχρονη  “TERRA FELIX”  παίρνει πολύ καλό βαθμό ,όπως είπαμε, στα περισσότερα…μαθήματα ,όλως περιέργως , στην Ιστορία βαθμολογείται με … ΜΗΔΕΝ. Σαν να έχουν εθιστεί οι Αμερικανοί (αναφερόμαστε  στην πολιτική και τη στρατιωτική εξουσία τους) στην ανυποληψία των συμπερασμάτων -διδαγμάτων της   επιστήμης του Θουκυδίδη . Θα έλεγε κανείς πως τη μισούν την Ιστορία οι Αμερικανοί,  όπως ο …Διάβολος σε εκείνη την (απαίσια) παραγωγή της  κινηματογραφικής τους βιομηχανίας  υπό τον τίτλο …ο “Εξορκιστής”!  Γι΄αυτό και επαναλαμβάνουν   τα ίδια  λάθη, δε συνετίζονται απ΄αυτά! Κι όμως. Η χώρα ευτύχησε να έχει  καλούς ιστορικούς τα  τελευατία, τουλάχιστον, χρόνια, μεταξύ των οποίων, κατά τη δικιά μας άποψη , κορυφαία  θέση  κατέχει ο εκλιπών  (το 2010)  XAOYΑΡΝΤ ΖΙΝ. Από την άλλη,όμως, σε  νευραλγικές υπηρεσίες,όπως  αυτή της CIA,  υπηρετούν από τους  χειρότερους , επαγγελματίες  ιστορικούς.
Αν δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα, όσον αφορά τις φτωχές, ιστορικές επιδόσεις των αμερικανικών κυβερνήσεων , τότε πώς εξηγείται ότι η Αμερική  πολλές φορές “φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν” και όπου δεν την κάλεσε κανείς να πάει;  Η θεωρία της υποστήριξης των συμφερόντων της ανά τον κόσμο ή η ιδιότητα του “καλού αστυφύλακα” που κυνηγάει και τιμωρεί παντού τον “κακό κλέφτη”, δε φτάνουν για να δικαιολογήσουν αυτή την επιρρέπεια της αμερικανικής πολιτικής να “χώνει  τη μύτη” της  στις διαφορές και τις διενέξεις των άλλων κρατών.  Ιστορικά  παραδείγματα άπειρα και ενδεικτικά. Να επισημάνουμε τα πιο κραυγαλέα:
1. Βιετνάμ: Ξεκίνησαν μια ολόκληρη εκστρατεία στην  “άκρη” του κόσμου  (αρχές της δεκαετίας του ’60) ,που ουδείς ( ούτε οι ίδιοι οι Αμερικανοι) κατάλαβε,  γιατί έγινε. (΄Οπως κάποια χρόνια πριν, είχε γίνει το ίδιο στην Κορέα,όπου,μάλιστα, πολέμησαν και χάθηκαν  πολλοί ΄Ελληνες). Για τον πόλεμο στο  Βιετνάμ ,  η επίσημη δικαιολογία ήταν  πως, ως σύμμαχοι  του Νότιου, μή κομμουνιστικού,  Βιετνάμ, πήγαν να το βοηθήσουν στον πόλεμο με το Βόρειο, κομμουνιστικό κομμάτι της χώρας . Η αποτυχία παταγωδέστατη. Χιλιάδες νεκροί,τραυματίες και ψυχολογικά σακατεμένοι άνθρωποι και μάλιστα όχι ” μισθοφόροι” στρατιώτες, όπως είναι σήμερα ο στρατός της Αμερικής, αλλά “αμούστακα” παιδιά της “διπλανής πόρτας”, που τους μάζεψαν από φάρμες, εργοστάσια, μαγαζιά, για να γίνουν “κιμά” ,χωρίς λόγο. Η αποχώρηση από τον “τάφο” των Αμερικανών στο Βιετνάμ, πέρα από τις φοβερές ανθρώπινες απώλειες, άφησε και μια οικονομία λαβωμένη  θανάσιμα, που τροχοπέδησε την ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε πολλούς τομείς. Με αυτό το “βρώμικο” πόλεμο, οι τότε αμερικανικές κυβερμήσεις κατάφεραν, ένας λαός που λίγα χρόνια πριν  έδωσε τη χαριστική βολή στην εξαφάνιση του ναζισμού στην  Ευρώπη  και έγιναν οι “σωτήρες” του ελεύθερου κόσμου, να καταντήσει  τελικά να χαρακτηρίζεται  ως  ” χωροφύλακας ” και ” φονιάς ” των λαών ,καλλιεργώντας έτσι για χρόνια ισχυρά σύνδρομα αντιαμερικανισμού σε όλο τον κόσμο.
2.  Ιράκ. Με πρόφαση πως ο Σαντάμ Χουσείν  ήταν “εγκληματίας πολέμου” και δικτάτορας (χρήση χημικών, εθνοκαθάρσεις” κ.α) οι Αμερικανοί  εισβάλουν στη χώρα (2003), την ισοπεδώνουν στρατιωτικά και οικονομικά ,αφήνουν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς (δικούς τους και ημεδαπούς)  και αφού συλλαμβάνουν και τιμωρούν  σε…δίκαιη, ιρακινή δίκη το Σαντάμ και τον κρεμάνε, αποχωρούν ,ενώ όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και  σήμερα,  η χώρα  σπαράσσεται από τον εμφύλιο,τη βία,τη φτώχεια και την ανασφάλεια, εξαιτίας αυτής της  απρόκλητης εισβολής.
3. Αίγυπτος -Λιβύη. Η διεθνής ισλαμική τρομοκρατία,που στην ουσία καθοδηγείται από την Αλ-Κάιντα, με μοχλό τους λεγόμενος  “Αδελφούς Μουσουλμάνους” ,ξεσηκώνει στις δύο χώρες (αλλά και  σε άλλες αραβικές και αφρικανικές)  το λαό τους,  βαπτίζει την εξέγερση λαϊκή επανάσταση (“αραβική άνοιξη”)  και με την εντελώς ανιστόρητη και αντιφαντική   (για τα συμφέροντά τους)  βοήθεια στους  “αντιφρονούντες”  ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του  ΝΑΤΟ , οι δύο χώρες πληρώνουν ένα βαρύτατο τίμημα σε αίμα,  διχασμό και μίσος. Οι …επαναστάτες  συλλαμβάνουν τους  2 ηγέτες των χωρών ,Μουμπάρακ και Καντάφι, οι οποίοι, ναι, μεν, δεν ήταν και  οι καλύτεροι ηγέτες στον κόσμο  (ασκούσαν καταπιεστική και αντιδημοκρατική πολλές φορές εξουσία), ήταν όμως εγγύηση ενότητας του λαού των δύο χωρών και το σημαντικότερο, εγγύηση της ειρήνης στη Μεσόγειο.  Σήμερα, αφού οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι”, διάφορες άλλες ισλαμικές -εθνοτικές μειονότητες  και  οι Αμμερικανοί  με το ΝΑΤΟ, έφεραν τον “κόσμο ανάποδα” στις 2 χώρες ,  τόσο καιρό μετά την κατάρρευση των παλιών καθεστώτων ,  συνεχίζεται η αιματοχυσία,  παραμένει βαθιά διχασμένοςο  πληθυσμός,  μένονται  ο εμφύλιος, το μίσος,  η εκδίκηση (ειδικά στην Αίγυπτο) . Αυτή την ώρα , οι νέες εξουσίες  αδυνατούν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση και να  οδηγήσουν τις χώρες τους στην ειρήνη και την ομόνοια. Ουδείς γνωρίζει “τί τέξεται η επιούσα”.
4. Σαν να μην έφταναν  όλα αυτά,  στη συνέχεια της λεγόμενης  “αραβικής άνοιξης”  με την ευλογία ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ή έστω την ανοχή) ΠΑΛΙ της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, ξεσηκώνονται οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Λησμόνησαν ,όμως, όλοι οι εμπλεκόμενο πως η κυβέρνηση του  σοσιαλιστικού κόμματος Μπάαθ υπό τον Μπασάρ αλ ΄Ασαντ ,δεν είναι σαν αυτές της Αιγύπτου και της Λιβύης. Εκεί, τα “βρήκαν μπαστούνια”, αφού και η συνοχή του συριακού λαού απεδείχθη ισχυρότερη, αλλά και η στρατιωτική μηχανή του ΄Ασαντ με ρωσικά όπλα ενισχυμένη ,φάνηκε αρκετά  δυνατή. Το αποτέλεσμα  ήταν από  την ημέρα έναρξης του εμφύλιου πολέμου στη χώρα, να έχουν σκοτωθεί πάνω απο 100.000 Σύριοι! Πολλές ευημερούσες παλιότερα συριακές πόλεις ισοπεδόθηκαν και η οικονομία καταστράφηκε εντελώς. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: Αυτή την ώρα,δεν έφτασε τόσο αίμα, πόνος και καταστροφή, η χιλιοταλαιπωρημένη χώρα περιμένει την επίθεση ΠΑΛΙ των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ! Οι εισβολείς θέλουν, λένε, να τιμωρήσουν τον ΄Ασαντ, γιατί χρησιμοποίησε χημικά. Στο μεταξύ (“τραγική ειρωνεία”), μόλις την περασμένη εβδομάδα,  διέρρευσε  στα MME  κείμενο της CIA στο οποίο αποκαλύπτονται τα ακόλουθα:
” Με τη βοήθεια της CIA ο Σαντάμ επιτέθηκε με χημικά όπλα στο Ιράν.
 Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με αφορμή τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο της CIA που αποκαλύπτει ότι πριν από 20 χρόνια είχαν βοηθήσει τον Σαντάμ Χουσεΐν να πραγματοποιήσει χημικές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Το Ιράκ εξαπέλυσε την ίδια χρονιά  τέσσερις επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον του Ιράν προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς! Η χειρότερη επίθεση με αέριο σαρίν έγινε τον Απρίλιο του 1988.”
Αν με ανάγκαζαν να φύγω απ΄αυτή τη χώρα (που την αγαπώ τόσο) και έπρεπε να διαλέξω μια άλλη χώρα για να εγκατασταθώ,θα διάλεγα ασυζητητί την Αμερική. Και θα ήμουν και ευχαριστημένος και υπερήφανος για τη νέα μου πατρίδα. Μόνο αν κάποιος με ρωτούσε ,ως Αμερικανός τί έχω να πω για την Κορέα,το Βιετνάμ,τον “πόλεμο της ερήμου-κόλπου”, τη Γιουγκοσλαβία,το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο-Λιβύη και τώρα τη Συρία,θα έσκυβα το κεφάλι απο ντροπή και δε θα μιλούσα!
2. Η Αραβική Ανοιξη και η προφητεία του Καντάφι

ΤΑ ΝΕΑ The New York Times / Του Robert F. Worth

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΣΤΑ ΝΕΑ, Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013
Καθώς ο κλοιός των εξεγερθέντων έσφιγγε γύρω του, ο Μουαμάρ Καντάφι προειδοποίησε πως, αν έπεφτε, το χάος και η τζιχάντ θα κυρίευαν τη Βόρεια Αφρική. Τις τελευταίες ημέρες, η παρανοϊκή προφητεία απέκτησε ένα ζοφερό νέο κύρος.
Στο Μάλι, γάλλοι αλεξιπτωτιστές στάλθηκαν να αναχαιτίσουν την προέλαση δύναμης τζιχαντιστών που ήδη ελέγχουν μια περιοχή διπλάσια της Γερμανίας. Στην Αλγερία, ένας μονόφθαλμος ισλαμιστής οργάνωσε τη θρασεία κατάληψη μιας διεθνούς μονάδας εξόρυξης φυσικού αερίου, συλλαμβάνοντας δεκάδες αμερικανούς και ευρωπαίους ομήρους. Οι επιθέσεις αυτές, μόλις τέσσερις μήνες έπειτα από τη δολοφονία του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, έχουν συμβάλει σε μια εντύπωση ότι η Βόρεια Αφρική μετατρέπεται σε ακόμα μία ζώνη επικίνδυνης αστάθειας, σε μεγάλο βαθμό όπως η Συρία, τόπος ενός ολοένα και πιο αιματηρού εμφύλιου πολέμου. Το χάος σε αυτή την ερημική περιοχή έχει πολλά αίτια, αποτελεί όμως και μια υπενθύμιση πως η ευφορική ανατροπή των δικτατόρων της Λιβύης, της Τυνησίας και της Αιγύπτου είχε ένα τίμημα.
«Είναι μία από τις πιο σκοτεινές πλευρές των αραβικών εξεγέρσεων», λέει ο Ρόμπερτ Μάλεϊ, από το International Crisis Group. «Μπορεί η ειρηνική τους φύση να έπληξε ιδεολογικά την Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της, από πλευράς επιμελητείας όμως, αν αναλογιστεί κανείς τα πορώδη σήμερα σύνορα, την επέκταση των ακυβέρνητων περιοχών, τη διάδοση των όπλων, την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας σε όλες αυτές τις χώρες, ήταν μια πραγματική ευλογία για τους τζιχαντιστές».
Κατά μια έννοια, τόσο η κρίση με τους ομήρους στην Αλγερία όσο και ο πόλεμος στο Μάλι είναι συνέπειες της πτώσης του Καντάφι το 2011. Οπως και άλλοι δυνάστες στην περιοχή, ο Καντάφι είχε σε μεγάλο βαθμό κρατήσει υπό έλεγχο τις διάφορες εθνοτικές και φυλετικές φατρίες της χώρας του, είτε υποτάσσοντάς τες βίαια είτε δελεάζοντάς τες ώστε να συμμαχήσουν με την κυβέρνησή του. Λειτουργούσε σαν καπάκι, που κρατούσε τα ασταθή στοιχεία κουκουλωμένα. Από τη στιγμή που το καπάκι αυτό απομακρύνθηκε και τα σύνορα έγιναν περισσότερο πορώδη, υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία για διάφορες ομάδες – είτε αντάρτες είτε εγκληματίες – να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν.
Κάποιοι αναλυτές, εντούτοις, λένε πως η ανατροπή του Καντάφι ήταν απλώς το σημείο καμπής, σε μια περιοχή όπου το χάος ακολουθούσε ανοδική πορεία για χρόνια και όπου οι άνδρες που πολεμούν με σημαία την τζιχάντ έχουν σωρεύσει τεράστια αποθέματα μετρητών μέσω του λαθρεμπορίου και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Μπορεί η ρητορική των ισλαμιστών που πολεμούν σήμερα στη Βόρεια Αφρική να είναι ο «ιερός πόλεμος», η πραγματικότητα όμως θυμίζει συχνά περισσότερο μια μάχη ανάμεσα σε αντίπαλους γκάνγκστερ σε μια περιοχή όπου η κυβερνητική εξουσία είναι από καιρό αδύναμη.
Η αυταρχική κυβέρνηση της Αλγερίας θεωρείται σήμερα από τη Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες ως ένας κρίσιμος κρίκος στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών. Οι Αλγερινοί όμως έχουν φανεί απρόθυμοι να εμπλακούν σε μια ευρεία στρατιωτική εκστρατεία που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για αυτούς. Η διεθνής ανάληψη δράσης εναντίον των ισλαμιστών στο Βόρειο Μάλι θα μπορούσε να σπρώξει τους ισλαμιστές πίσω στη Νότια Αλγερία, από όπου και ξεκίνησαν. Αυτό θα ακύρωνε χρόνια αιματηρού αγώνα των στρατιωτικών δυνάμεων της Αλγερίας, που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να σπρώξουν τους τζιχαντιστές εκτός συνόρων.
Οι Αλγερινοί έχουν επίσης, λιγοστή υπομονή απέναντι σε αυτό που θεωρούν ως δυτική αφέλεια σχετικά με την Αραβική Ανοιξη. «Η στάση τους ήταν “σας παρακαλούμε, μην επέμβετε στη Λιβύη, ειδάλλως θα δημιουργήσετε ένα νέο Ιράκ στα σύνορά μας”», λέει ο Τζοφ Πόρτερ, ειδικός στην Αλγερία και ιδρυτής εταιρείας συμβουλευτικής για επενδυτές στην περιοχή. «Και κατόπιν, “σας παρακαλούμε, μην επέμβετε στο Μάλι, ειδάλλως θα δημιουργήσετε ένα χάος στα άλλα μας σύνορα”. Και τώρα η Αλγερία λέει στη Δύση “να πάρει ο διάολος, εμείς σας το είπαμε”».
Παράβαλε και δικά μας κείμενα στα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ,όπως κατωτέρω:
 “ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΑΚΩΝ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ”; 29.01.11
 ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ “ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ” ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 05.05.11
 ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΣΤΟΧΟΣ”; 24.06.11
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ “ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ” 10.09.11
2. Πούτιν: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη- Ενδιαφέρον για ενέργεια- υποδομές
Πούτιν: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη- Ενδιαφέρον για ενέργεια- υποδομές

Στην περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο αναφέρεται με άρθρο του ο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στη χώρα μας.

Ο Ρώσος πρόεδρος με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή  αναφέρεται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών, στις κοινές πολιτισμικές αξίες και στον ορθόδοξο πολιτισμό ενώ δίνει έμφαση στους εορτασμούς της χιλιετούς παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Αγιον Ορος αλλά και στον τουρισμό.

Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα

Σημεώνει ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη και τονίζει ότι την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών εμποδίζουν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που  επηρεάζει αρνητικά τη δυναμική των διμερών εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες σε σχέση με πέρυσι μειώθηκαν κατά ένα τρίτο – στα 2,75 δισ. δολ. ΗΠΑ. Η ζημία ήταν ιδιαίτερα βαριά για τους Ελληνες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ε.Ε. επισημαίνει:

Σχέσεις με ΕΕ

Η Ρωσία ξεκινά από την ανάγκη οικοδόμησης ενός ισότιμου και γνήσιου εταιρικού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων – από την απλοποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων διαβατηρίων μέχρι τον σχηματισμό μιας ενεργειακής συμμαχίας. Ωστόσο, δεν παρατηρούμε μέχρι τώρα ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί μας έχουν την αντίστοιχη προθυμία να ακολουθήσουμε μαζί μια τέτοια αμοιβαία επωφελή και πολλά υποσχόμενη πορεία.

Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν. Για να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης της πολυδιάστατης εταιρικής σχέσης, πρέπει μόνο να απορριφθεί η εσφαλμένη λογική ότι μία πλευρά μπορεί να μονοπωλήσει το παιχνίδι. Κάθε μια από τις δύο πλευρές οφείλει να παίρνει σοβαρά υπ’ όψιν τις απόψεις και τα συμφέροντα της άλλης.

Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν φτάσει πλέον σ’ ένα σταυροδρόμι, όπου πρέπει να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα: πώς βλέπουμε το μέλλον των σχέσεών μας και ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε; Είμαι πεπεισμένος ότι από τα γεγονότα στην Ουκρανία πρέπει να βγάλουμε τα δέοντα συμπεράσματα και να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση, στην αχανή περιοχή από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό ωκεανό, μιας ζώνης οικονομικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας με βάση την αρχιτεκτονική της ισότιμης και αδιαίρετης ασφάλειας. Ενα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν η εναρμόνιση των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής και της Ευρασιατικής ολοκλήρωσης.

Ενεργειακός τομέας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό τομέα λέγοντας ότι εδώ και δύο δεκαετίες η Ρωσία παραμένει σταθερός και ασφαλής προμηθευτής του φυσικού αερίου για την Ελλάδα. Η ισχύουσα συμφωνία με την Ελλάδα έχει ανανεωθεί έως το 2026 με ευνοϊκούς για τη χώρα σας όρους. Εχοντας υπ’ όψιν την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αναδειχθεί η χώρα σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων, υπολογίζαμε πάντα την Ελλάδα στους σχεδιασμούς μας για την αύξηση των εφοδιασμών των υδρογονανθράκων στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Από το 2006 η Gazprom προωθούσε δυναμικά το σχέδιο «Νότιος Αγωγός». Αλλά σε κάποιο στάδιο η υλοποίησή του έγινε αδύνατη λόγω της μη εποικοδομητικής στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε το σχέδιο, το θέμα των νοτίων διαδρόμων διέλευσης των ενεργειακών πόρων μας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει στην ατζέντα. Τον Φεβρουάριο στη Ρώμη οι επικεφαλής της Gazprom, της ιταλικής εταιρείας Edison και της ελληνικής ΔΕΠΑ υπέγραψαν το Μνημόνιο Κατανόησης για τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του βυθού της Μαύρης Θάλασσας και τρίτων χωρών προς την Ελλάδα και Ιταλία.

Η Ρωσία θα μπορούσε να συμβάλει επίσης στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών. Πρόκειται για την συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει και μια σειρά άλλων σχεδίων που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη διμερή συνεργασία.

Παραμύθια για μικρά παιδιά,  όσα λέει ο δικτάτορας της Ρωσίας. Μόνο ζημιά, κόστος ανυπέρβλητο πλήρωσε και πληρώνει η Ελλάδα, ως οργανωμένο κράτος ,ήδη  από την  προεπαναστατική περίοδο του ΄21 μέχρι σήμερα. Η πολιτική της “Αρκούδας του βορά”  ιστορικά  είναι η γεωπολτική εκμετάλλευση  της Ελλάδας, η σύζευξή της στο ρώσικο άρμα με υποσχέσεις, απειλές, και τέτοια  “κόλπα” (π.χ ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη  Καποδίστρια!)

Πλήρωσε πανάκριβα η χώρα την ιμπεριαλιστική τρακτική των παλιών Τσάρων και του σύγχρονου, του δικατάτορα Πούτιν. Η εξαφάνιση ολόκληρου σχεδόν του άρρενος πληθυσμού του Μωριά στα Ορλωφικά είναι ρώσικο, άτιμο έγκλημα και ουδέποτε πλήρωσε γι΄αυτό ο Ρώσος.

Το ίδιο και ανίερη εκμετάλλευση της οικονομικής κρίσης της χώρας, που υποκίνησε ο δικτάτορας . Ο ίδιος τροχοπέδησε την υπέρβαση από την κρίση με τα διάφορα σενάρια που εφάρμοσε σε βάρος της (π.χ υποκίνηση- χρηματισμός των κομματικών μορφωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την καλλιέργεια αντιευρωπαϊκού πνεύματος,  ο προσεταιρισμός των “δραχμιστών” στην αντισυνταγματική εκτροπή, στο πολιτικό-πολιτειακό  πραξικόπημα που επιχειρήθηκε  με εντολή Πούτιν ).

Τώρα,  ο παρανοϊκός  Πούτιν  ανακυκλώνει τα ίδια,παλιά σκουπίδα-υποσχέσεις, για να προχωρήσει το ανομολόγητο σχέδιο της λύσης εδώ και τώρα του “Ανατολικού ζητήματος”. ΄Υπουλοι, ανέντιμοι, εχθροί της Ελλάδας οι άνθρωποι που ασκούσαν-ασκούν την παλιότερη  και τη σύγχρονη πολιτική της Ρωσίας.

Τα σχέδια των Ρώσων ανέκαθεν ήταν σκέτη καταστροφή για τη χώρα. Ας μελετήσουν Ιστορία όσοι ανεύθυνα συνεχίζουν να συνεργάζονται με το Ρώσο δικτάτορα και να τον υποδέχονται στην Ελλάδα, ως σωτήρα και σύμμαχο!

3. Ικανοποιημένος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την είσοδο των ακροδεξιών στη βουλή
Ικανοποιημένος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την είσοδο των ακροδεξιών στη βουλή

Την ικανοποίηση του για την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ, «αδελφάκι» της Χ.Α., στην κυπριακή Βουλή εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Μιλώντας στον Alpha της Κύπρου για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή δήλωσε:

«Δεν πίστευα ότι θα μπουν μέσα, αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δηλώνει ικανοποιημένος απάντησε:

«Να ακούγονται κι άλλες φωνές… Πολλές φορές χρειάζονται να ακούγονται και οι ακραίοι, ούτως ώστε οι άλλοι να είναι προσεκτικοί, να μην πηγαίνουν κατευθείαν και να αποφασίζουν επειδή έχουν δύναμη».

«Νομίζω ότι εάν η πυξίδα και ο γνώμονας των ενεργειών τους θα είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και αυτού του λαού, πιστεύω ότι θα πάμε καλά», τόνισε. Όπως ανέφερε, «έχουμε Δημοκρατία, αυτή είναι η απόφαση του λαού». «Γιατί οι άλλοι δέχονται ότι είναι απόφαση του λαού κι εξέλεξαν τα άλλα κόμματα και εκείνη δεν είναι απόφαση του λαού που εξέλεξαν το ΕΛΑΜ;» πρόσθεσε.

Βρώμικος άνθρωπος (άνθρωπος ένας φιλο-Ναζί;) Βέβαια, όπως οι περισσότεροι από το ιερατείο. Βρώμικοι και ακραίοι.

Αυτό το άτομο ,ο Χρυσόστομος έχει πολλές φορές προκαλέσει με πράξεις και λόγια. Γιατί στην Κύπρο τον κρατάνε ακόμα στο  θρησκευτικό θώκο ενός Μακάριου; (Με πολλά λάθη κι αυτός στην πολιτική, αλλά σε καμιά περίπτωση  Ναζί και ρατσιστής).

Από πότε ,άθλιε ρασοφόρε, ο ναζισμός σε μια Βουλή είναι πλουραλισμός και δημοκρατία: Μήπως  είναι  ΄Υβρις και δεινή πρόκληση σετη μνήμη εκατομμυρίων  αθώων θυμάτων;