ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΕΛΛΗΝΕΣ. “ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ” (Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ).
2. ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΑ …ΔΥΟ-ΔΥΟ…

3. ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ. Η…ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ.

4.  ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ.

 1. Στοιχεία σοκ: 6 στους 10 μισθωτούς παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά το μήνα

Στοιχεία σοκ για τη μείωση των αμοιβών των μισθωτών μέσα σε ένα χρόνο, το πρώτο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στο φως.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στο φως η «Καθημερινή», το 2015 το ποσοστό των εργαζομένων που αμείβονται με αποδοχές  χαμηλότερες από αυτές του ανειδίκευτου εργάτη, αυξήθηκε από το 36% που ήταν στο τέλος του 2014, στο 38%, ενώ το ποσοστό αυτών που αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ έφθασε το 58,8%.

Η Ρουμανία είναι μια βαλκανιή χώρα, που η Ε.Ε την προετοιμάζει να αναλάβει ηγετική θεση  νότια. Στη θέση, δηλαδή, που απέτυχε η Ελλάδα. Και οι λατινογενείς απόγονοι των Ρωμαίων, φαίνεται θα πετύχουν στο νέο  τους ρόλο, γιατί έχουν μια πλούσια χώρα. Με φυσικό αέριο, με τεράστιες πεδινές εκτάσεις ,με βαριά βιομηχανία (αυτοβιομηχανία Ντάτσια-Ρενώ) και άλλο πλούτο.

Η χώρα  αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η ανεργία σχεδόν έχει εξαλειφθεί.    Χρέος δεν κληροδότησαν στη χώρα οι κομμουνιστές. Αντίθετα, ο Τσαουσέσκου φρόντισε να εξοφλήσει τους πάντες . Οι διάδοχοί του βέβαια, από τον Ιλιέσκου (που τον εξόντωσε) και μετά, ξεκίνησαν να παίρνουν δανεικά και το όποιο χρέος υπάρχει σήμερα, είναι…επίτευγμα της μετα Τσαουσέσκου εποχής.

Οι Ρουμάνοι είναι ένας πειθαρχημένος λαός (το οφείλει εν πολλοίς στη θητεία του  υπό το κομμουνιστκό καθεστώς, που σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε σοβιετικό). Ο λαός έχει γαλλική κουλτούρα, σοβαρή εκπαίδευση, αλλά και πολιτισμό σε πολλούς  τομείς. ΄Ολα αυτά θυμίζουν περισσότερο κεντρική  Ευρώπη και  όχι βαλκανική χώρα. (Μένουμε σήμερα στα πλεονεκτήματα της Ρουμανίας.΄Αλλη φορά θα αναλύσουμε και τα κουσούρια της).

΄Ενας μέσος, μηνιαίος μισθός στη χώρα αυτή ,είναι περίπου 1000-1500 λέι (250-350 ευρώ). Οι  συντάξεις βρίσκονται ακόμα πο χαμηλά (πενιχρότατες). Στην Ελλάδα, λίγο καιρό πριν, μισθοί και συντάξεις ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ. Οι περισσότεροι ΄Ελληνες έπαιρναν καθαρά στο χέρι 1.300 και παραπάνω ευρώ το μήνα (Να μην πούμε,βέβαια, για τους ΔΕΗτζήδες και τους λοιπούς ΔΕΚΟτζήδες που τσέπωναν  3.500 ευρώπουλα και κάποιοι και παραπάνω).

Και το ερώτημα αμείλικτο, φοβερό, ,απολύτως κατανοητό από τους σώφρονες  είναι τούτο: Γιατί ήταν (και είναι) τόσο ψηλά μισθοί και συντάξεις στην Ελλάδα,ενώ στη Ρουμανία  μόλις και μετά βίας φτάνουν το 1/4 των ελληνικών; Είναι καμιά πλούσια χώρα η Ελλάδα; Σε σχέση με τη Ρουμανία είναι… μέρα-νύχτα. Δεν έχει τέτοιες πλουτοπαραγωγικες πηγές η χώρα μας. Ούτε 25 εκατομμύρια πληθυσμό (μεγάλη αγορά).  Η μόνη πηγή είσπραξης χρήματος της Ελλάδας είναι τα..δανεικά (κι αγύριστα).

Να, γιατί έχουν γίνει στην Ευρώπη…Τούρκοι.  Κάθε μέρα στις χώρες της Ε.Ε υπάρχουν δεκάδες αναφορές στο συγκεκριμένο ερώτημα. Και δεν είναι άδικες οι κατηγορίες εναντίον μας ,πως ζούσαμε τόσα χρόνια (και ζούμε) πάνω από τις οικονομικές μας δυνατότητες.Με δεκανίκια  από τα δανεικά.

Μπορεί να επιβιώσει μια τέτοια οικονομία,που τη στηρίζουν οι “αγορές” και όχι ο πλούτος της χώρας, η ανάπτυξη, η παραγωγή; Μπορούν οι μισθοί και οι συντάξεις να συνεχίζουν να μένουν σ΄αυτά τα ύψη, όταν στη Ρουμανία με τόσες ,όπως είπαμε, προϋποθέσεις ανάπτυξης, οι εργαζόμενοι φυτοζωούν; ΄Η μήπως οι ΄Ελληνες είναι…μάγκες και οι άλλοι κουτορνίθια;

Θα υπάρξει κάποοια απάντηση; Ειδικά από εκείνους που τόσα χρόνια αμείβονταν με 2 και 3 χιλιάρικα σε μια χώρα που κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις δε θα έπρεπε να είναι πάνω από 200 ευρώ!  Αλλά, οι συμπατριώτες μας δε θέλουν με τίποτα ούτε να αναλύσουν αυτό το ζήτημα, ούτε να κατανοήσουν την αλήθεια και το δίκιο.

Στρουθοκάμηλοι. Χώνουν το κεφάλι στην άμμο, για να μη βλέπουν την πραγματικότητα. Μέχρι να  σφηνωθεί στο κορμί τους  η σφαίρα από το όπλο του κυνηγού, που τη σημάδευε. Και τότε θα ουρλιάζουν.

 

2.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ & ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
Μετανάστες έκαναν 10 ληστείες σε χωριό της Χίου -Ομάδες περιπολίας συνέστησαν οι κάτοικοι
Φωτογραφία: alithia.gr

Ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους έχουν συστήσει οι κάτοικοι της Χίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το alithia.gr, από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής  Βαβύλων, νιώθοντας μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων (συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο τη νύχτα και… περιπολούν την περιοχή.

Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό.

«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο  Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής .

Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μελή μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που  μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι. Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.

«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται  ωστόσο τι θα συμβεί σε  περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.

Αν φοβούνται τόσο οι Χιώτες, να σηκωθούν να φύγουν από το νησί και να πάνε απέναντι. Από εκεί που ήρθαν πρόσφυγες οι παππούδες τους. ΄Η μήπως απέκτησαν, νομίζουν, χρησικτησία στις  ξένες περιουσίες που πήραν;

Τα ίδια λέγανε τότε και οι “ιθαγενείς” ΄Ελληνες για τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας. Κλέφτες, χασικλήδες ,δολοφόνοι, βιαστές, παρακατιανοί. ΄Ο,τι λένε σήμερα τα εγγόνια των προσφύγων εκείνων στη Χίο γι αυτούς τους ταλαίπωρους μετανάστες-πρόσφυγες,που ζουν στο νησί υπό άθλιες συνθήκες.

Ας τους κλέβουν,  αφού “δε δίνουν του αγγέλου τους νερό”. Μια και δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να φιλοξενήσει δυστυχισμένους και πεινασμένους γονείς με παιδιά, που βγήκαν από πόλεμο, καλώς κάνουν και κλέβουν για να ζήσουν.

Αλλά πού να βρεθεί “πέτσα”; Είναι πολιτισμός και ανθρωπιά να μπορείς να ντρέπεσαι. Και αυτοί οι άνθρωποι στη Χίο, καιρό τώρα, όπως ξαναγράψαμε,  δεν ντρέπονται. Μάλιστα, στήνουν φοβιστικό σκηνικό, μεγαλοποιούν περιστατικά, διαδίδουν “ιστορίες για αγρίους” ,  για να στρέψουν ενατίον των προσφύγων την κοινή γνώμη.

Παλιανθρωπιά. Ανανδρία. Ας πάρουν, λοιπόν,  και τα όπλα στα χέρια, όπως κάνανε και για τους Αλβανούς κάποια χρόνια πριν. “Το νόμο στα χέρια” τους, όπως λέγανε. Εμείς, πάντως,  είμαστε με τη μεριά των πασχόντων.΄ Οχι με τους Χιώτες-αρπακτικά.  Ας το γνωρίζουν.

3. Τραμπ: Την πρώτη ημέρα της προεδρίας μου θα διώξω μετανάστες
Φωτογραφία: Eurokinissi/AP

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε χθες την παράτυπη μετανάστευση με την ανεργία και δεσμεύτηκε ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες «κακοποιούς» χωρίς άδεια παραμονής στις ΗΠΑ από την πρώτη ημέρα της πιθανής θητείας του στην προεδρία, τον Ιανουάριο του 2017.

«Την πρώτη ημέρα, θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα-Κλίντον», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο σε μια συγκέντρωση στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα, που οργάνωσε η γερουσιάστρια Τζόνι Ερνστ.

Νομίζετε πως η τρέλα πάει μόνο στη…Χίο; Ταξιδεύει με ταχύτητα  φωτός και για τις ΗΠΑ.

Κι εδώ, ο άλλος παλαβός και σφόδρα ανήθικος Ντόναλντ Τραμπ, θα διώξει, υπόσχεται,  δυστυχισμένους μετανάστες και θα αφήσει μόνο τους ιθαγενείς Αμερικανούς μέσα στη χώρα. Το πρόβλημα είναι,βέβαια,  πού θα βρει στην απέρνατι χώρα που την έχτισαν οι “παράνομοι” μετανάστες , ιθαγενείς.

Γιατί μερικοί υπάνθρωποι, πέρα από ανόητοι και θρασείς έναι και τόσο σκληροί και απάνθρωποι; Η απάντηση δόθηκε παραπάνω. Γιατί δεν έχουν “πέτσα”,συνείδηση, ανθρωποκεντρική φιλοσοφία ζωής. Ανθρωποειδή, που δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθούν σε Ανθρώπους.

4. Με μαντινάδες υποδέχθηκαν Κοτζιά και Τσαβούσογλου στο οροπέδιο Λασιθίου .
Με μαντινάδες υποδέχθηκαν Κοτζιά και Τσαβούσογλου στο οροπέδιο Λασιθίου [εικόνες]

Με μαντινάδες και κρητική μουσική υποδέχθηκαν στο Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στο Ψυχρό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Τούρκο ομόλογό του Μαχμούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο άνδρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχαν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στην Ελούντα αναχώρησαν για το Λασίθι καθώς ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί το Δικταίον Άντρον, το σπήλαιο του Δία στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συνοδευόμενοι από την προσωπική τους φρουρά αλλά και δεκάδες αστυνομικούς οι δύο υπουργοί Εξωτερικών αναχώρησαν λίγο μετά τις 4.30 από τον Άγιο Νικόλαο και μιάμιση ώρα αργότερα έφτασαν στο Ψυχρό Λασιθίου.

Τα χαμόγελα, οι αγκαλιές, τα τραγούδια και οι μαντινάδες κυριάρχησαν κατά την υποδοχή των δύο υπουργών από τους τοπικούς φορείς αλλά και πολίτες του Λασιθίου.

Οι γενιές που έρχονται ας χτίσουν καλύτερη φιλία με τους γείτονες, που εμάς δε μας άφησαν να κάνουμε οι πολιτικοί και οι έμποροι των όπλων. Και το σημαντικότερο. Εδώ και τώρα η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε. Είναι μια πολιτεία των ΗΠΕ.Και ιστορικά και γεωγραφικά.