ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ; ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
2. ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η “ΠΕΤΣΑ” ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.
3. Η ΤΣΕΧΟ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ “ΣΥΡΙΑ”.
4. ΝΑ, ΜΑΝΑ,  ΝΑ,  ΜΑΛΑΜΑ!
5. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!
1.α. Ρόδος: Απαγόρευσαν σε νονά να βαφτίσει το παιδί γιατί είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο!
Ρόδος: Απαγόρευσαν σε νονά να βαφτίσει το παιδί γιατί είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο!

Μία βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και η εκκλησία δεν της επέτρεψε, εξαιτίας αυτού, να γίνει πνευματική μητέρα.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική της Ρόδου», οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για τη βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό  και όχι με θρησκευτικό γάμο και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου!!

Θορυβημένοι, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

β. Πρόεδρος Κοινότητας έχει απορίες σε επίσημο έγγραφο: «Βασιλική, παντρεύτηκες ή συζείς;»
Πρόεδρος Κοινότητας έχει απορίες σε επίσημο έγγραφο: «Βασιλική, παντρεύτηκες ή συζείς;» [εικόνα]

 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιόκηπου Γέρας Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου δεν είναι ένας συνηθισμένος Πρόεδρος.

Το ενδιαφέρον που δείχνει για τους δημότες του Παλαιοκήπου δεν περιορίζεται μόνο στα καθημερινά ζητήματα (ύδρευση, καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός , αγροτικό δίκτυο κτλ).

Ο Πρόεδρος του Παλαιοκήπου πρέπει να ξέρει – κυριολεκτικά – τα πάντα για τους δημότες του. Σε ένα πρωτοκολλημένο έγγραφο της κοινότητας λοιπόν, απευθύνεται σε μια δημότισσα ονόματι «Βασιλική» και την ρωτά ευθέως:

«Επειδή ως πρόεδρος της Κοινότητας, οφείλω να γνωρίζω τις οικογένειες του χωριού, σας ερωτώ με τον κ. …. παντρευτήκατε ή συζείτε;»

Το απίθανο έγγραφο αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ Αιγαίου του Γιάννη Παπούκα.

 

H  Εκκλησία στην Ελλάδα είναι θεσμός και …Δύναμη!  Μια επίσημη, αναγνωρισμένη  αρχή. ΄Εχει προϊσταμένους, υπαλλήλους, μισθολόγιο,  περιουσία, λογιστές.  Ισχύουν  και δικοί της νόμοι, πέρα από  εκείνους της πολιτείας. “Κράτος εν κράτει”. Κι έχει μια τεράστια παράδοση με  απόλυτη  ισχύ και επιρροή στους πιστούς της.

΄Οταν, λοιπόν,  αποφασιζεις να συμμετάσχεις στα δρώμενα της Εκκλησίας, είσαι υποχρεωμένος  να ακολουθείς την τάξη , τις αρχές και το τυπικό της.  Η βάπτιση ,ο γάμος, τα άλλα “μυστήρια” και οι τελετουργίες της εκκλησίας είναι “μίμηση”, θεατρικά δρώμενα. ΄Ενα παιχνίδι με άλλα λόγια. Και όπως σε όλα τα παιχνίδια (αν πας για παράδειγμα στο καζίνο να παίξεις ρουλέτα),είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τους κανόνες, που έχουν οριστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλιώς, σε πετάνε έξω. Το ίδιο και στην εκκλησία.

Επομένως, το πρόβλημα δεν το έχει η εκκλησιαστική αρχή που απαγόρευσε  στη νονά της Ρόδου να βαπτίσει το βρέφος, αφού αυτές είναι οι εντολές και μάλιστα από την ανωτάτη εκκλησιαστική αρχή, εν προκειμένω τον πατριάρχη. Η κυρία νονά και οι γονείς που διαμαρτύρονται είναι σε λάθος δρόμο. Ουδείς τους υποχρέωσε να βαπτίσουν το παιδί .Μόνοι τους το επέλεξαν. Αλλά , “θέλουν και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”. Δε γίνεται αυτό.

Οι ΄Ελληνες σεμνύνονται πως είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πάνε στην εκκλησία,αν όχι κάθε Κυριακή, τις μεγάλες γιορτές όμως μπουλούκι. Συμμετέχουν στα “μυστήρια” της εκκλησίας, νηστεύουν, κοινωνούν (μεταλαβαίνουν το λέμε εμείς νότια)  και   επιτίθενται με σφοδρότητα σε όσους δε υπολήπτονται το ιερατείο και τη θρησκεία. Οι ίδιοι, πάντως ,αν και … βαπτισμένοι- μυρωμένοι ,που τηρούν την ορθόδοξη παράδοση και  επιτίθενται  σε όλους εμάς τους άλλους,γιατί την αρνούμαστε,  όταν δεν τους πάνε καλά τα πράγματα, δε διστάζουν να γαμοσταυρίζουν ,να υβρίζουν,να  απειλούν τα…θεία,που… σέβονται. Κάτι που εμείς οι άθρησκοι δεν το επιτρέπουμε στον εαυτό μας.

 Μια φοβερή αντίφαση, αντιμετωπίζουν.Μια ψυχοπάθεια στην ουσία.   Αλλά να μην ξεχνάμε πως  η  πίστη και η συμμόρφωση του ατόμου σε ό,τι οι θρησκείες επιβάλουν, ειδικά η αποδοχή των φοβιστικών διδασκαλιών τους, δημιουργούν σοβαρά τραύματα, ειδικά στα παιδιά ,αλλά και στους ενήλικες. Λογής συμπλέγματα, στερήσεις, αλλόκοτες συμπεριφορές, ψυχικές παθογένειες, όπως κατάθλιψη ,αγωνία και υστερία. Λίαν επικίνδυνες παθήσεις για το άτομο και την κοινωνία.

Το ιερατείο θέλει πλήρη υποταγή του πιστού-οπαδού στο σύστημα της θρησκείας. Δε δέχεται  μισοβέζικη συμπεριφορά.΄Η τα κρατάς ή όχι. “΄Ολα ή τίποτα”, επειδή, ακριβώς, πρόκειται για δόγματα, για άνωθεν επιβεβλημένες “αλήθειες”, -“εφετμές-θέσφατα” , που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Γι΄αυτό, λοιπόν,  απαγόρευσαν στη νονά να βαπτίσει τον ανηψιό της στη Ρόδο. Για τούτο  και ο θρησκόληπτος πρόεδρος της κοινότητας στη Λέσβο, θέλει να “χώνει τη μύτη του παντού”. Και στην κρεβάτοκάμαρά σου, αν μπορεί. Ειδικά εκεί.

Ο κοινοτάρχης και ως  χριστιανός ορθόδοξος, οφείλει να γνωρίζει, ει δυνατόν , όλα τα… “πλυμένα και τα άπλυτα” των συγχωριανών του. Και να δίνει αναφορά, ραπόρτο. Ποιος, πού πότε, πώς γιατί! Συνεργάζονται  οι αρχές μεταξύ τους.  Ειδικά στη μεταφορά πληροφοριών, για να μην τους πιάσεις αδιάβαστους  και  να υπάρχει η ανάλογη συμπεριφορά και αντίδραση. Τα έχει οργανώσει-κανονίσει καλά η εκκλησία. Αιώνες ζωής και δράσης την ακολουθούν, άλλωστε.

΄Αρα. ΄Οποιος δε θέλει να συμμετέχει στα εκκλησιαστικά πράγματα,  οφείλει να το κάνει εξ ολοκλήρου.  Να αρνείται να παρίσταται σε θρησκευτικές  εκδηλώσεις και πολύ περισσότερο να επιτελεί  και να αποδέχεται “μυστήρια” και τελετές.  ” Ο μη ων μεθημών καθημών εστί”. Τα υπόλοιπα (και ναι και όχι, με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο πάρα-πέρα) δε χαρακτηρίζουν  σωστούς και σώφρονες πολίτες-ανθρώπους.

 Και βέβαια, μια τέτοια αυστηρή συμμόρφωση ,μια απόφαση σταθερή μη συμμετοχής  μεταφορικά και κυριολεκτικά στα δρώμενα της εκκλησίας, έχει κόστος. Γιατί, μπορεί μεν οι Συν-΄Ελληνες να βλαστημάνε και να βρίζουν σαν ναύτες του λιμανιού, αλλά …όλα κι όλα. Μην τους θίξεις τη θρησκεία και την παράδοση. Μη σε δουν να αρνείσαι το καραγκιοζιλίκι το δικό τους. Γίνονται…Τούρκοι.

Αν και στα εφηβικά μου χρόνια υπήρξα…. εκκλησιαζόμενο παιδί  (μάλιστα ένα διάστημα ήθελα να σπουδάσω  θεολογία!), αργότερα, όταν μεγάλωσα, διάβασα, ενημερώθηκα,είδα με τα ίδια μου τα μάτια την απάτη  και την υποκρισία του ιερατείου “,τίναξα και τη σκόνη από τα παπούτσια μου” και όπου φύγει-φύγει από τα….θρησκευτικά. Δεν ξαναπάτησα μέχρι σήμερα σε εκκλησιές και τελετές.

Τα τρία παιδιά μου δεν τα βάπτισα για λόγους αρχής . Δε γίνεται να λες πως είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης και την ίδια στιγμή να επιτρέπεις να ουρλιάζει υστερικά το παιδί σου την ώρα που το ξεγυμνώνουν και το βυθίζουν  στο νερό της κολυμπήθρας! Δεν είναι αυτές συμπεριφορές ανθρώπου σοβαρού, συνετού και συνεπή  στις αρχές του.

Στην ονοματοδοσία των δύο πρώτων παιδιών μου στο ληξιαρχείο, έγιναν ομηρικές μάχες για να διεκδικήσω το αυτονόητο, το συνταγματικό μου δικαίωμα να δώσω όνομα στα παιδιά μου ,χωρίς να τα βαπτίσω. Με τίποτα δεν το δέχονταν οι υπάλληλοι. Κόντεψα να κάνω απεργία πείνας, έξω από το δημαρχείο της Αγ.Παρασκευής. Τελικά αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν.

΄Ελα, όμως, που τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στο σχολείο των παιδιών, όπου μου ζήτησε πιστοποιητικό… βάπτισης ο διευθυντής!΄Οταν του είπα πως είναι αβάπτισα, φρίκαρε. Με κοίταζε σαν να ήμουνα από άλλο πλανήτη και ο πιο μισητός εχθρός του, ο αντίχριστος!  Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πανάθλιος, διέδωσε σε όλο το σχολείο, ακόμα και στους συμμαθητές,  πως η Σεμίνα και η Βανέσα ήταν αβάπτιστα. Αλλά, σιγά εκείνες  που θα κώλωναν. Τους τα “έχωναν χοντρά”. Τίς είχα δασκαλέψει καλά.

 

Και τώρα  δε μετανιώνω γιατί κράτησα αυτή τη στάση.  Κι ας  έκαναν στην αρχή πόλεμο και σε μένα και στα παιδιά μου. Είπαμε, η συμμόρφωση στις αρχές σου θέλει αγώνα, συνέπεια, σταθερά βήματα. Αλλά αξίζει τον κόπο.  “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν κρατιούνται”. Πάει τελείωσε!

 

2. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ
Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής στην Πάτρα έπαθε εγκεφαλικό την ώρα του καθήκοντος
Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής στην Πάτρα έπαθε εγκεφαλικό την ώρα του καθήκοντος

 

Την ώρα του καθήκοντος κατέρρευσε προχθές, ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Νικολακόπουλος της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς σε Δραγώλαινα και Βούντενη.

Οπως αναφέρει το patrastimes.gr, η πίεση του κ. Νικολακόπουλου ήταν μεγάλη και δεν άντεξε! Είδε τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια, ήταν συνεχώς με τον ασύρματο στα χέρια, συντόνιζε και έτρεχε από σημείο σε σημείο.

Μετά από όλο αυτό το άγχος και προς το τέλος της κατάσβεσης δυστυχώς ο υποστράτηγος δεν άντεξε. Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο. Ο κ. Νικολακόπουλος νοσηλεύεται στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου.

Αν αυτό το κράτος στέκεται ακόμα στα… πήλινα πόδια του, οφείλεται στον “πατριωτισμό” (όχι τον κίβδηλο) κάποιων ανθρώπων σαν το Νίκο Νικολακόπουλο παραπάνω, που “δεν καταλαβαίνουν χριστό”, όταν είναι να επιτελέσουν το έργο τους. Σε όλα τα πόστα βρίσκεις παλικάρια σαν και τον υποστράτηγο. Κρατάνε στους ώμους τους τα ελάχιστα ψήγματα της   αξιοπρέπειας αυτού του κράτους που… διαπρέπει  στη  διαφθορά, τη διαπλοκή, τις  πελατειακές σχέσεις.

Να είχαμε πεντακόσιους-χίλιους Νικολακόπουλους!   Θα ήταν η Ελλάδα αλλιώτικη.

 

3. Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Η ΕΕ πρέπει να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Η ΕΕ πρέπει να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο απηύθυνε χθες εκ νέου έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος της Ρωσίας μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίνοντας ότι η επιβολή τους δεν συνέβαλε να επιλυθεί κανένα ζήτημα.

Δεν είναι μόνο ακροδεξιός, ο …βλαχαντερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας, αλλά και ανόητος.  ΄Αρση των κυρώσεων για το δικτάτορα Πούτιν και “ούτε γάτα, ούτε ζημιά” στην Ουκρανία!

Είναι και ανιστόρητος ο πανάθλιος κρυφο-Ναζί. Ας μην ήταν ο Χάβελ στην εξουσία, που αγωνίστηκε για   το “βελούδινο διαζύγιο”  Τσεχίας και  Σλοβακίας και θα σου έλεγα εγώ τί θα συνέβαινε ακόμα και σήμερα. ΄Ενας ατέλειωτος εμφύλιος στην πρώην Τσεχοσλοβακία, με σίγουρους νικητές τους Τσέχους ακόμα και για λόγους ιστορικούς.

΄Ενας ηγέτης, όταν είναι ανιστόρητος,εκτός των άλλων,  είναι και επικίνδυνος. Στην Ευρώπη σήμερα χρειάζονται “κλωτσιά” οι κυβερνήσεις στην Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία. Για αρχή τουλάχιστον.

 

4. Eικόνες σοκ από κρυφή κάμερα: «Μάνα» σάπιζε στο ξύλο το γιο της

Μια γυναίκα, μητέρα ενός βρέφους συνελήφθη επ’ αυτοφόρω να κακομεταχειρίζεται τον γιο της.

Ο πατέρας, που υποπτεύονταν την σύζυγό του για βιαιοπραγία έναντι του παιδιού τους, αποφάσισε να τοποθετήσει κρυφές κάμερες ασφαλείας. Και δυστυχώς, οι φόβοι του ήταν βάσιμοι. Οπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα βρίσκεται στο κρεβάτι με το γιο της όταν ξαφνικά αρχίζει να τον χτυπά και να τον ταρακουνά βίαια.

 (http://www.iefimerida.gr/video/285039/eikones-sok-apo-kryfi-kamera-mana-sapize-sto-xylo-gio-tis)

Ποιος είπε πως δεν είναι ο χείριστος  φασιμός να έχει δικαίωμα ακόμα και ο ψυχοπαθής,όπως αυτή “μάνα” στο βίντεο, να κάνει παιδιά; Τί είναι τα παιδιά, αν δεν τα σέβεσαι; Μέσο ικανοποίησης-εκπλήρωσης των συμπλεγάτων, των απωθημένων,  των στερεότυπων του καθενός;

Στο μέλλον ο άχρηστος και επικίνδυνος, θα ελέγχονται αυστηρά και δε θα του δίνεται δικαίωμα να τεκνογονεί για το…ονόρε ή το καπρίτσιο του. Δε φταίει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα  να υφίσταται  τη σωματική και ψυχική κακοποίηση ενός αλητήριου, ανισόρροπου γονιού. Είναι φασισμός, είπαμε.

5. Κοτόπουλο σε αργή βράση, με πατάτες
Κοτόπουλο σε αργή βράση, με πατάτες

Εκτέλεση

  • Βάλτε στο κοτόπουλο τον βασιλικό, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τυλίξτε το καλά με τα υλικά να πάρει αρώματα και γεύσεις
  • Βάλτε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Κόψτε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και βάλτε τις σε γάστρα. Προσθέστε τους το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατέψτε καλά να πάρουν παντού
  • Προσθέστε το κοτόπουλο στη γάστρα και αναμείξτε
  • Ανάψτε το φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο επί 7 ώρες σε χαμηλή φωτιά (170-160 βαθμούς) ή 3-4 ώρες σε υψηλή φωτιά (200-190 βαθμούς)
  • Σερβίρετε αμέσως βάζοντας από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και τον φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: Κοτόπουλο σε αργή βράση, με πατάτες | iefimerida.gr

΄Οπως το είπαμε στον τίτλο: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΝΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ. Πριν, όμως, ταλαιπωρούνται για χρόνια από  εγκεφαλικά, καρκίνους, καρδιές. Χωρίς ποιότητα ζωής,  ανάπηροι.

Δεν ξέρει να τρώει ο΄Ελληνας. Το φαγητό που τρώει, τον… τρώει τελικά.  Και δεν είναι μόνο πώς το μαγειρεύει, εντελώς ανθυγιεινά και επικίνδυνα.΄Οπως προτείνει στη συνταγή της η φυλλάδα παραπάνω: “Βάλτε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια / Προσθέστε τους το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατέψτε καλά να πάρουν παντού/Ανάψτε το φούρνο και ψήστε το κοτόπουλο επί 7 ώρες!

Είναι ολόκληρη η τροφική  αλυσίδα στην Ελλάδα ένας εφιάλτης. Φυτοφάρμακα με ισχυρά δηλητήρια σε ζαρζαβατικά και φρούτα, ορμόνες στα κρέατα, μολυσμένα νερά, λευκές-κατεργασμένες τροφές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ (αλεύρια, μακαρόνια, ρύζια, άλλα όσπρια μη βιολογικά).

Και οι δολοφόνοι-αγρότες το παίζουν… θύματα. Μόνο τα φράγκα τους νοιάζουν. Να κλέβουν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, ευρωπαϊκά κονδύλια. Κι αν δεν τα πάρουν, βγάζουν τα τανκς στους δρόμους, εκβιάζουν και κρατούν έναν ολόκληρο πληθυσμό όμηρο. Το ότι σκοτώνουν το κόσμο στην ψύχρα, ποσώς τους ενδιαφέρει.Βγαίνουν κι από πάνω οι αλήτες.

Η Ελλάδα της αφροσύνης και της παρα-φροσύνης.  Παντού καφρίλα. Δοξάστε την!