ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Η “ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ” ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
  2. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
  3. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!
1. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ»
Σάλος με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών -Τι λένε τα κόμματα
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

 

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αγνώστους έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος κινούνταν πεζός στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου με τον αστυνομικό συνοδό του, καθώς εκτελούσε την υπηρεσία του στο κέντρο της Αθήνας (για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας), λόγω της πορείας αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών υπέρ των προσφύγων, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μόλις η συγκέντρωση τελείωσε, ο διοικητής της Τροχαίας άρχισε περπατώντας να κατηφορίζει την οδό Πανεπιστημίου, με σκοπό να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του.

Φορώντας τη στολή του και ενώ περπατούσε στην οδό Πανεπιστημίου, έγινε αντιληπτός από μικρή ομάδα αγνώστων (πιθανότατα 4 άτομα). Αυτοί με πρωτοφανή βιαιότητα του επιτέθηκαν και άρχισαν με μπουνιές και κλωτσιές να τον χτυπούν στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ χρησιμοποίησαν και καδρόνια.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής των Εξαρχείων, με τον διοικητή της Τροχαίας να έχει πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό ότι η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Με τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του και του εξέφρασε τη συμπάθειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διαμαντόπουλος υπέστη ελαφρά διάσειση και έχει εκδορές και μώλωπες. Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το πρωί της Τετάρτης.

Η “Πέμπτη φάλαγγα”  είναι όρος που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Ισπανικού  εμφυλίου, όταν οι Εθνικιστές,  για να κάμψουν την αντίσταση των Δημοκρατικών στη Μαδρίτη, μαζί με τη στρατιωτική δύναμη  που την αποτελούσαν 4 φάλαγγες, χρησιμοποίησαν  και μια άοπλη φάλαγγα (δικοί τους άνθρωποι) στο εσωτερικό της Ισπανικής πρωτεύουσας. Σκοπός της πέμπτης αυτής φάλαγγας  ήταν η υπονόμευση, κυρίως με προπαγάνδα, της αξιοπιστίας και του κύρους των δημοκρατικών . Με διαδόσεις, δηλαδή, αποπροσανατολιστικές πληροφορίες, εσκεμμένα ψεύδη (διασπορά ψευδών ειδήσεων), που θα μπορούσαν  και να διασύρουν τους αντιπάλους, αλλά  και να κάμψουν το ηθικό των αντιστασιακών. Δίπλα σ’ αυτά,  μετέρχονταν και άλλες μεθόδους, όπως δολιοφθορές και προβοκάτσιες ,τις οποίες χρέωναν ,φυσικά,  στους δημοκρατικούς.

Οι Ναζί,οι Σταλινικοί αλλά και οι μυστικές υπηρεσίες  των κρατών σε όλες τις περιόδους (ειρήνης και πολέμου), χρησιμοποίησαν για την κατίσχυσή τους την προσφιλή αυτή μέθοδο, η οποία απέδιδε τις περισσότερες φορές πιο πολύ και από  τα όπλα και η δύναμη . Στην αρχαιότητα επίσης (και στην ελληνική)  ήταν διαδεδομένη και λίαν αποτελεσματική η χρησιμοποίηση  “βαλτών”, “κατασκόπων”,”  καλοθελητών”, “ποταγωγήδων”, που δούλευαν  στο “εσωτερικό” στο στρατόπεδο του εχθρού, διαβρωτικά και αποπροσανατολιστικά.

Και  να έρθουμε σε μας σήμερα.  Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως  στις τάξεις των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, εδώ και χρόνια, δρούσαν και δρουν ανενόχλητα ίδια παράσιτα.  Ανέκαθεν ο “χώρος”,  η “πλατεία υπέφερε  από τους εγκάθετους της ασφάλειας, που κατάφερναν να διεισδύσουν στις τάξεις του…εχθρού με χίλιους τρόπους. Προφασίζονταν φυσικά τους ομοϊεδάτες-συντρόφους, είχαν αποστηθίσει τσιτάτα, ονόματα πρωτοπόρων και συγγραφέων   από τον αναρχικό χώρο και γνώριζαν απ΄έξω και ανακατωτά χαρακτηριστικές αναφορές σε κείμενά τους. Κανονικοί,  δηλαδή, “ένοικοι”  της πλατείας,  που δε δίσταζαν, ακόμα και μπάφους να φουμέρνουν  δημόσια  και επιδεικτικά, για να πείθουν περί της…αναρχικότητάς  τους.

“Λύκοι” με λίγα λόγια “με ένδυμα προβάτου”. Κανείς, βέβαια, δεν είχε πληροφορίες  για δαύτους. ΄Εδιναν ψεύτικα στοιχεία, οι περισσότεροι δήλωναν  γεννημένοι από μετανάστες γονείς  σε ευρωπαϊκές χώρες, έτσι που  ήταν  αδύνατο να εντοπίσει κανείς  “από πού κρατάει η σκούφια” τους. Κάποιοι το έπαιζαν και …”τρομοκράτες”,  μάχιμοι στην ένοπλη λαϊκή πάλη,οπότε είχαν κάθε λόγο να αρνούνται να δίνουν περισσότερα στοιχεία για την πραγματική τους ταυτότητα.

Στις πορείες, τις διαδηλώσεις, οι συγκεκριμένοι προβοκάτορες βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και κυρίως σε ρόλους μπαχαλάκικους. ΄Εκαιγαν, χτυπούσαν, πετούσαν μολότωφ κατά παντός κινούμενου στόχου. Από τις παρατάξεις  των ΜΑΤ, τουλάχιστον ένας  Ματατζής, όχι πάντα ο επικεφαλής, είχε κυρίως νοηματική ή ακόμα και …”φρυκτωρική” συνεννόηση με τους δικούς του. ΄Επαιρναν εντολές, πού και πώς θα χτυπήσουν, αλλά και τον τρόπο που θα διαφύγουν.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πυρκαγιές ,αλλά και η δολοφονία των  τραγικών υπαλλήλων της τράπεζας Μαρφίν το 2010. Γράφαμε για τη συγκεκριμένη πυρομανή δράση των μπαχαλάκιδων:

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ “ΕΚΑΨΕ” ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
13.02.12

  “Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο – Σε απόγνωση οι έμποροι – Βουβή διαμαρτυρία το βράδυ
Τις πληγές της, οι οποίες θα πάρουν μέρες να επωλουθούν, μετρά από σήμερα το πρωί η Αθήνα, μετά τη χθεσινοβραδινή επέλαση των κουκουλοφόρων, οι οποίοι πυρπόλησαν, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν από καταστήματα, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, έως στάσεις λεωφορείων και κάδους απορριμμάτων. Έως το μεσημέρι είχαν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 150 καταστήματα, ενώ κάποια ανέδυαν ακόμη καπνούς. (ΜΜΕ)
Κι όμως! Την Αθήνα,τουλάχιστον χτες βράδυ,δεν την έκαψαν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι. 100 ,200 αλλά και 500 αλήτες, όντως, δεν μπορούν να κάψουν την Αθήνα,όπως τα κατευθυνόμενα μικρόφωνα και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι   της “βιομηχανίας ενημέρωσης” παπαγαλίζουν-προπαγανδίζουν. Την Αθήνα την έκαψαν οι ίδιες οι αστυνομικές δυνάμεις που ολιγώρησαν σκόπιμα και να επέμβουν αποφασιστικά, να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους  και να προλάβουν τις καταστροφές. Αλλά και όταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες πυρκαγιές, δεν έκαναν τίποτα για να ανοίξουν το δρόμο και να διευκολύνουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
΄Εχουμε την καταλυτική μαρτυρία αστυνομικού μέσα από το “σώμα”, εν υπηρεσία εκείνες τις ώρες και αυτόπτη μάρτυρα των διαδραματιζομένων τη χτεσινή νύχτα. Μας “βρήκε”  για να μας εμπιστευτεί την μαρτυρία του και να εκφράσει την αγανάκτηση και το θυμό του για τη σκόπιμη και κατευθυνόμενη αδράνεια των συναδέλφων του. “ Από μέρες άκουγα τα μισόλογα, τα υπονοούμενα, τις απειλές των συναδέλφων. Και δεν είναι η πρώτη φορά… ΄Οταν ήμουνα μπροστά, επειδή δε με “πάνε”, γιατί δεν ανήκω σε καμιά κλίκα, όπως οι περισσότεροι απ΄αυτούς και απλά κοιτάζω να κάνω έντιμα και σωστά  τη δουλειά μου, χωρίς τραμπουκισμούς και υπερβολές, σταματούσαν και άλλαζαν κουβέντα. Οι περισσότεροι έβριζαν χυδαία τον Παπαδήμο, αλλά και τον προδότη τον πρόεδρο (σ.σ τον Καρατζαφέρη), που συνεργάστηκε με τα “Κουμμούνια”!(ποια είναι τα “Κουμμούνια”,αλήθεια;)… ΄Ημουνα με τη διμοιρία μου στο κέντρο (λέει το σημείο,αλλά για λόγους ευνόητους δεν το αναφέρουμε) και, όταν σχεδόν απέναντί μας σε απόσταση αναπνοής, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταγε μολότωφ και πέτρες, μου έκανε εντύπωση, που δεν πήραμε εντολή να τους απωθήσουμε. Συνέχιζαν ανενόχλητοι τις επιθέσεις και εμείς τους παρακαλουθούσαμε χωρίς καμιά κίνηση… Βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας να βάζουν φωτιές να πυρπολούν στην αρχή κάδους, μετά μαγαζιά, κτίρια και μεις πάλι εκεί,ακίνητοι, αδρανείς. Καμιά εντολή ούτε να τους συλλάβουμε, ενώ ήταν πανεύκολο, ούτε να τους απωθήσουμε…΄Εβλεπα από τις ματιές τους, τις συνωμοτικές κινήσεις και την όλη συμπεροφορά τους πως ήταν εσκεμμένη η ολιγωρία και η αδιαφορία των συναδέλφων. Είχαν αποφασίσει να μείνουν αδρανείς, για να καεί πάλι η Αθήνα. Και την έκαψαν”!
Αυτά είπε, σχεδόν κλαίγοντας, ο αστυνομικός . Αποκάλυψε και άλλα πολλά ακόμα, συγκλονιστικά,απίστευτα  και για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων και για τον τρόπο “σύλληψης” των “υπόπτων”. Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα γενικότερα θέματα που αφορούν τις συμπεροφορές  “οργάνων μέσα στο σώμα”, σε κάποιες περιπτώσεις και ονομαστικά, αλλά παρακάλεσε σ΄αυτή τη “φάση” να μην τα δημοσιεύσουμε. Σεβόμαστε την επιθυμία του. Και επειδή είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την αξιοπιστία του, πιστεύουμε μέχρι “κεραίας” αυτά που  υποστηρίζει.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, οι “μπάτσοι”,είτε ως κουκουλοφόροι οι ίδιοι, είτε με τη σκόπιμη ολιγωρία και την αδράνειά τους, ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  Τί λέει τώρα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής; Να,το οργανωμένο σχέδιο ,που υποστηρίζει πως υπήρχε χτες, για να καεί η Αθήνα.  Μόνο που δε τον ενημέρωσαν σωστά ή ο ίδος δεν κατάλαβε ποια  πλευρά το είχε οργανώσει. Τώρα που το έμαθε και το κατάλαβε, για να δούμε,λοιπόν,τί θα κάνει.

Σήμερα, η ίδια ιστορία της “πέμπτης φάλαγγας” συνεχίζεται στις τάξεις των αναρχικών-αντιεξουσιαστών.  Στην πλατεία, την εποχή τη δική μου (μιλάμε για τη δεκαετία του ’80) είχαμε τουλάχιστον  100 μπαχαλάκηδες- ασφαλίτες. Μια από τις αποστολές τους  ήταν να φωτογραφίζουν τις μούρες  μας,  όσοι είμαστε μόνιμοι ή συχνοί θαμώνες ,για να γίνεται μετά πιο εύκολη η ταυτοποιησή  μας από τις διάφορες “υπηρεσίες”. Ο ίδιος  πληροφορήθηκα λίγα χρόνια πριν για τη δράση  εκείνων  των  σπιούνων  από φωτογραφίες μου. Στο φάκελό μου που διατηρούσε η τότε ΚΥΠ (πιθανότατα τις έχει  ακόμα και ως…Μανωλιός-ΕΥΠ), φιγουράριζε η  μούρη μου σε διάφορες πόζες και μάλιστα…  ατσαλάκωτη και μακρυμάλλικη, όπως ήταν τότε.

Αυτή την ώρα, στις…4 “λεγεώνες” των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, ζει και βασιλεύει  και η “πέμπτη φάλαγγα” των μπαχαλάκηδων-χαφιέδων. Οι περισσότεροι δεν είναι  ασφαλίτες πια, αλλά Χρυσαυγίτες. Η αξιόπιστη μαρτυρία ατόμων που παλιότερα φιλοξενήσαμε  στο σάιτ είναι καταλυτική.  Η εγκληματική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, σχεδίασε και πραγματοποίησε: 1. την άλωση της ελληνικής αστυνομίας. ΄Οπως λέγαμε, πάνω από το 40% της σημερινής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ είναι Ναζί και καταγραμμένοι  ως στελέχη  στις μυστικές λίστες της Χ. Α. 2. Τη δυσφήμιση, συκοφάντηση, διαπόμπευση της αναρχικής -αντιεξουσατικής ιδεολογίας και των φορέων της.

 Πέτυχε και στους δύο στόχους της, αφού η αστυνομία είναι  εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια  η “πέμπτη φάλαγγα” των Ναζί, που τη χρησιμοποίησαν πολλές φορές στις επιθέσεις και τις δολοφονίες  μεταναστών. Στα “Εξάρχεια” υπολογίζονται πως δρουν αυτή την ώρα περισσότεροι από 50 χρυσαυγίτες, τους οποίους είναι δύσκολο να  ξεδιακρίνει κανείς, αφού είναι “αχαρτογράφητοι”, χωρίς, δηλαδη, αναρχικό “φάκελο” και οι περισσότεροι με καταγωγή από επαρχίες. Αυτά τα αβαντάζ τους καθιστούν “ανώνυμους” και ικανούς  να δρουν ανενόχλητοι   στο “χώρο”.

Είναι αυτοί, που συμπεριφέρονται  ως μπαχαλάκηδες στις διαδηλώσεις και τις πορείες και οι οποίοι συμπαρασύρουν  άτομα , κυρίως νέας σοδειάς, που έχουν μεν καθαρό ιδεολογικό, αναρχικό, προσανατολισμό, αλλά είναι “αδιάβαστοι”, ακατατόπιστοι.  Δε γνωρίζουν για παράδειγμα πως η αναρχία είναι ιδεολογία που δεν αποδέχεται τη βία. Αντιθετα, μια από τις  θεμελιακές αρχές της είναι η  ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, πάση  θυσία. Γράφαμε:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ
Βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι περισσότερες  ιδεολογίες έχου  υποστεί διάβρωση. Τη διάβρωση στη μεταφορική της εικόνα την εννοούμε ως μια γάγγραινα που κατατρώγει το σώμα κάποιας ιδεολογίας, είτε με την υποβάθμισή  της σε ιδεολόγημα-ιδεοληψία, είτε με την εμμονή μελών της  να αφίστανται από τις βασικές αρχές και αξίες, όπως τις καθιέρωσαν και τις υπηρέτησαν οι φορείς-ιδρυτές της  και από τις οποίες εμφορούντο  διαχρονικά οι οπαδοί της.
Η αναρχία-αναρχισμός είναι πολιτικο-κοινωνικό κίνημα με κύριο και καθοριστικό (ακόμα και ετυμολογικά) γνώρισμά της την κατάργηση της  «αρχής» στην αρχαιοελληνική σημασία του όρου, που σήμαινε «εξουσία» (σήμερα «κράτος»)   και την επικράτηση  της αταξικής- αντιεξουσιαστικής κοινωνίας. Ο αναρχικός, πρωτίστως και κυρίως, είναι αντικρατιστής, αφού το κράτος θεωρείται ως ισχυρός  μοχλός πίεσης του ατόμου και της κοινωνίας  και στέρησης    της ελευθερίας τους.
Ο αναρχισμός αντιτίθεται στη ΒΙΑ. Ακόμα και στον αγώνα για την κατάργηση του βασικού ενόχου της στέρησης της ελευθερίας του ατόμου, που είναι όπως είπαμε το κράτος.  Ο αναρχικός χρησιμοποιεί ΒΙΑ μόνο στην περίπτωση αυτοάμυνας και ουδέποτε ως επίθεση. Μάλιστα, τη βία ο αναρχισμός την καταλογίζει ως βασικό ελάττωμα, εργαλείο και μέσο για την επιβολή της εξουσίας του  αστικού κράτους. Και αρνείται να καταφεύγει στις ίδιες με τους αστούς μεθόδους,
Η «κοινωνία» ,η υποστήριξη, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη είναι ουσιώδεις  αρετές που οφείλει να ενστερνίζεται και να υπηρετεί κάθε αναρχικός. Αποτελούν τον πρωτεύοντα και ισχυρό εξοπλισμό του. Και  σκοπός του αγώνα του, είναι, μέσω της ατομικής δράσης,αλλά και της συλλογικότητας, η μετάβαση του ατόμου στην ατομικότητα, το  αυτεξούσιο και οι κοινωνίες στην  αυτοδιαχείρισή τους από τα ίδια τα μέλη τους.
Από την περιεκτική αυτή εισαγωγή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η  «καρδιά» της αναρχίας δέχεται και διανέμει  ζωογόνο αίμα από δυο κεντρικές, ιδεολογικές  αρτηρίες: Την κατάργηση της κράτους και την άρνηση χρήσης βίας, πλην των περιπτώσεων της αυτοάμυνας.  Αυτοί οι  όροι είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για τον αναρχισμό.
Αυτό το «ευαγγέλιο»  έγραψαν και διάδωσαν οι «πατριάρχες» του αναρχισμού.   Σ΄αυτές τις αρχές επικεντρώθηκαν και αυτά ακριβώς θεωρούν εκείνοι  ως την πεμπτουσία της ιδεολογίας τους. Και ποιος τολμάει, αν δε θέλει να γίνει «αποσυνάγωγος»  και αιρετικός , να απορρίψει το κυρίαρχο αυτό «ευαγγέλιο»;
Σήμερα ο αναρχισμός έχει υποστεί ως ιδεολογία, ειδικά στην Ελλάδα,  πρωτοφανή  διάβρωση-αλλοίωση σε σημείο να  έχει καταντήσει    σκιά του παλιού εαυτού  του. Τα μέλη του λεγόμενου αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, με τη δράση τους, πολλές φορές,  είτε αφίστανται εντελώς από τις βασικές αξίες και ασεβούν στις ακατάλυτες αρχές της αναρχίας, είτε ακολουθούν μέσα και  διαχειρίζονται τακτικές διαφορετικές από εκείνες, που καθιέρωσαν και κατέστησαν διαχρονικές αξίες οι πρωτεργάτες του αναρχισμού.
΄Ετσι, απρόκλητη  και ασύστολη βία, τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες και κάθε είδους εγκληματική, ακόμα και ποινική δραστηριότητα, βαπτίζονται   αναρχική δράση και επιζητούν ιδεολογική-πολιτική κάλυψη. Δεν είναι πολύ μακρινές  οι ημέρες πίσω μας,  που καθαρά «ποινικοί» με τα καλάσνικοφ στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο για άλλοθι  στα άλλο, «γάζωναν»…  εχθρικούς στόχους  και κυκλοφορούσαν κείμενα-παρεμβάσεις-προκηρύξεις  στα οποία εξηγούσαν το…ανεξήγητο. Πώς, δηλαδή,  από αντιεξουσιαστές  κατάντησαν  μπαχαλάκηδες και το χειρότερο  σε φονιάδες ή  από αναρχικοί σε Μαρξιστές-Λενινιστές, ακόμα και …Σταλίνες.
Βεβαίως και ο Μαρξ και ο Λένιν και ο Τρότσκι και άλλλοι «καθαγιασμένοι» κομμουνιστές, κρατούν   αναμφισβήτητα   δυνατό «σφυρί και καλέμι»     στο σμίλεμα  της αναρχικής ιδεολογίας.΄ Ομως, ο αναρχισμός δεν είναι Μαρξισμός-Λενινισμός-Τροτσκισμός.  Είναι άλλο πράγμα η  ΑΝΑΡΧΙΑ.

 Το χτεσινό περιστατικό της κακοποίησης του αρχηγού της Τροχαίας σε καμιά περίπτωση δεν είναι έργο ιδεολόγων και ΕΠΩΝΥΜΩΝ αναρχικών. Είναι έργο Ναζί, ανώνυμων προβοκατόρων-μασκοφόρων. Προβοκάτσια της “πέμπτης φάλαγγας” του Μιχαλολιάκου  που σκοπό έχει να αμαυρώσει  το αναρχικό κίνημα και να χρεώσει σ΄αυτό ακραίες , βίαιαιες, τέτοιες ενέργειες. Και νομίζει ο επικεφαλής των Ναζί στην Ελλάδα πως μπορεί να συνεχίζει να παραμένει άγνωστη  η ομάδα των προβοκατόρων του και να περνάει για πολύ ακόμα  απαρατήρητη. ΄Ομως, αυτές οι ενέργειες είναι φως φανάρι πως δεν μπορεί να αποτελούν έργο “αγαθών” αναρχικών, αλλά φορέων της βίας και της καταστροφής. Και  τέτοιοι είναι μόνο   οι Ναζί.

 Η αλήθεια είναι πως πολλοί απ΄αυτούς, έμειναν στην “πλατεία” μεγάλο διάστημα. ΄Οταν, όμως, από άστοχες ή τυχαίες ενέργειες κατάλαβαν πως  γρήγορα θα έπεφταν  οι μάσκες, “λάκησαν” από το χώρο. Είχαν αρχίσει να γίνονται  ορατοί, κυρίως από τις άγριες επιθέσεις, εναντίον στόχων,που δε στοιχειοθετούσαν αυτή την ιδιότητα. Οπότε “κάηκαν ως χαρτιά” και η εγκληματική οργάνωση τους απέσυρε. Δεν είναι καινούρια αυτά που λέμε για τους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”.

Σήμερα κρύβονται  στους τόπους καταγωγής τους στην ελληνική επαρχία (Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή κ.α) και ελάχιστοι απ΄αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί . Μένουν, όμως,   πολλοί άλλοι, που σύντομα  θα “ξεβρακωθούν”, επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι στην πλατεία που τους έχουν “μυριστεί” και τους ψάχνουν. Είναι σίγουρο πως θα την κάνουν κι αυτοί πριν αποκαλυφθεί η αποστολή τους.

 

2. Αστυνομικοί: Αδύναμη η πολιτεία να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας στα Εξάρχεια
 Αστυνομικοί: Αδύναμη η πολιτεία να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας στα Εξάρχεια

 

Να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση στο Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής καλεί τα κόμματα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε  με  τον  πλέον κατηγορηματικό  τρόπο  την  πρωτοφανή, απρόκλητη  επίθεση  και  τον  τραυματισμό από  τους  γνωστούς  αγνώστους  του Διευθυντή  της  Διεύθυνσης  Τροχαίας Αθηνών,  ο  οποίος  ήταν  σε  διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια μέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας  ενώ παράλληλα εκφράζουμε  τόσο  τη  συμπάθεια  όσο  και την  αλληλεγγύη  μας  στον  ίδιο  και  στην οικογένειά  του,  για  την  περιπέτεια  την οποία  βίωσε,  ασκώντας  ευόρκως  τα καθήκοντά του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων  κατά καιρούς  διακηρύσσονται  στερεοτύπως  από διάφορους  κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας  που  δρουν στη  συγκεκριμένη  περιοχή,  οργανώνοντας και  εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ).

Η  από  την  πλευρά  τους  άσκηση  βίας, στο όνομα  μιας ξεπερασμένης  δήθεν αντικρατικής αντίληψης  τείνει  να προσλάβει  επικίνδυνες  διαστάσεις  όταν  η δική τους αποθράσυνση ταυτίζεται με την αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας. Ιδίως τελευταία, όταν κάποιοι αμετανοήτως δογματικά, δεν αντιλαμβάνονται το κακό που συντελείται και τον κίνδυνο που διατρέχουν αστυνομικοί και πολίτες, όταν ανέχονται είτε καλύπτουν  πράξεις  βίας  και  ανομίας  λόγω ιδεοληπτικών  αντιλήψεων  και συμπεριφορών.

 Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α)  να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και

β)  να  συμβάλουν  χωρίς  τις  ανέξοδες αντιπαραθέσεις  στην  ενίσχυση  των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε  να είναι σε  θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι  ο  στόχος  τους,  δικό  μας μέλημα  είναι  και  πρέπει  να  είναι  η περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους».

Αφήστε τα…χωροφυλακίστηκα αστεία, και τις κουτοπονηριές, συνδικαλιστάδες μου.  Ξέρετε πολύ καλά πως τους δράστες της επίθεσης στον αρχηγό της Τροχαίας, δεν μπορείτε να τους αναζητήσετε στην “πλατεία”, αλλά μέσα στο δικό σας “σπίτι”. Το 40% στο  “σώμα” σας είναι  χρυσαυγίτες-προβοκάτορες. Τα λέμε παραπάνω.

3. Παρουσιάστηκε η Παραολυμπιακή ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Ρίο -Καλή επιτυχία από τον ΠτΔ
φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσιάστηκε σήμερα η ομάδα των Παραολυμπιακών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ρίο.

Η παρουσίαση της ομάδας έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την τελετή παρακολούθησαν οι Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης, βουλευτές και δήμαρχοι.

«Οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για νέες μεγάλες επιδόσεις, σαν κι αυτές που έχετε επιτύχει ως τώρα κι ακόμη μεγαλύτερες» τόνισε για τους αθλητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτές, αφού ξέρουμε καλά το υψηλό ήθος σας και την ανυπέρβλητη δύναμη της ψυχής σας. Εκτός όμως από τις ευχές μας σας συνοδεύει και η γενική αναγνώριση, ως Ελλήνων Αθλητών οι οποίοι με τις λαμπρές επιδόσεις τους αλλά, κυρίως, με το πραγματικά εμβληματικό παράδειγμα της ζωής τους είναι πανάξιοι εκπρόσωποι του γνήσιου Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους.
Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας» κατέληξε ο ΠτΔ .

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ο κάθε προσκεκλημένος ξεχωριστά, έδωσε τις ευχές του στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Γιώργο Φουντουλάκη.

Το πρώτο γκρουπ πετάει αυτή την ώρα για Ριο.