ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

 

ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ
Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία
Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ μετά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία [εικόνα]

Αγνωστο πώς, ένα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 26/7/2016 έφτασε στα χέρια των μελών της ομάδας του Ρουβίκωνα, τα οποία στη συνέχεια το ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, μετά την επίθεση με μπογιές κατά της τουρκικής πρεσβείας από αντιεξουσιαστές-μέλη του Ρουβίκωνα, η πρεσβεία ζήτησε «από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΑ INDYMEDIA:

“…Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Αντιμέτωποι με ενα διαχρονικά εγκληματικό και φασιστικό καθεστώς, οι Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές δίνουν τη ζωή τους καθημερινά, παλεύοντας για τις κοινές μας αξίες και ιδανικά. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους στον κοινό μας αγώνα. 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ DHKP-C

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ YPG

ΥΓ. Όσον αφορά στο σχόλιο μέσω twitter του Τούρκου Πρέσβη Kerim Uras, ότι ο Ρουβίκωνας “υποστηρίζει το αντιδημοκρατικό πραξικόπημα στην Τουρκία” είναι τόσο αστείο όσο και γραφικό. Στο αναρτημένο κείμενό μας αναλύονται ακριβώς οι λόγοι της παρέμβασής μας (https://athens.indymedia.org/post/1561581/). Δεν είναι όμως καθόλου γραφική αυτή η φωλιά των Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ στη Βασιλέως Γεωργίου. Δεν χρειάζεται απλά μπογιές στο κτήριό σας “Κύριε Kerim”, να τιναχτεί στον αέρα χρειάζεται!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι περισσότερες  ιδεολογίες έχου  υποστεί διάβρωση. Τη διάβρωση στη μεταφορική της εικόνα την εννοούμε ως μια γάγγραινα που κατατρώγει το σώμα κάποιας ιδεολογίας, είτε με την υποβάθμισή  της σε ιδεολόγημα-ιδεοληψία, είτε με την εμμονή μελών της  να αφίστανται από τις βασικές αρχές και αξίες, όπως τις καθιέρωσαν και τις υπηρέτησαν οι φορείς-ιδρυτές της  και από τις οποίες εμφορούντο  διαχρονικά οι οπαδοί της.

Η αναρχία-αναρχισμός είναι πολιτικο-κοινωνικό κίνημα με κύριο και καθοριστικό (ακόμα και ετυμολογικά) γνώρισμά της την κατάργηση της  “αρχής” στην αρχαιοελληνική σημασία του όρου, που σήμαινε “εξουσία” (σήμερα “κράτος”)   και την επικράτηση  της αταξικής- αντιεξουσιαστικής κοινωνίας. Ο αναρχικός, πρωτίστως και κυρίως, είναι αντικρατιστής, αφού το κράτος θεωρείται ως ισχυρός  μοχλός πίεσης του ατόμου και της κοινωνίας  και στέρησης    της ελευθερίας τους.

Ο αναρχισμός αντιτίθεται στη ΒΙΑ. Ακόμα και στον αγώνα για την κατάργηση του βασικού ενόχου της στέρησης της ελευθερίας του ατόμου, που είναι όπως είπαμε το κράτος.  Ο αναρχικός χρησιμοποιεί ΒΙΑ μόνο στην περίπτωση αυτοάμυνας και ουδέποτε ως επίθεση. Μάλιστα, τη βία ο αναρχισμός την καταλογίζει ως βασικό ελάττωμα, εργαλείο και μέσο για την επιβολή της εξουσίας του  αστικού κράτους. Και αρνείται να καταφεύγει στις ίδιες με τους αστούς μεθόδους,

Η “κοινωνία” ,η υποστήριξη, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη είναι ουσιώδεις  αρετές που οφείλει να ενστερνίζεται και να υπηρετεί κάθε αναρχικός. Αποτελούν τον πρωτεύοντα και ισχυρό εξοπλισμό του. Και  σκοπός του αγώνα του, είναι, μέσω της ατομικής δράσης,αλλά και της συλλογικότητας, η μετάβαση του ατόμου στην ατομικότητα, το  αυτεξούσιο και οι κοινωνίες στην  αυτοδιαχείρισή τους από τα ίδια τα μέλη τους.

Από την περιεκτική αυτή εισαγωγή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η  “καρδιά” της αναρχίας δέχεται και διανέμει  ζωογόνο αίμα από δυο κεντρικές, ιδεολογικές  αρτηρίες: Την κατάργηση της κράτους και την άρνηση χρήσης βίας, πλην των περιπτώσεων της αυτοάμυνας.  Αυτοί οι  όροι είναι “εκ των ων ουκ άνευ” για τον αναρχισμό.

Αυτό το “ευαγγέλιο”  έγραψαν και διάδωσαν οι “πατριάρχες” του αναρχισμού.   Σ΄αυτές τις αρχές επικεντρώθηκαν και αυτά ακριβώς θεωρούν εκείνοι  ως την πεμπτουσία της ιδεολογίας τους. Και ποιος τολμάει, αν δε θέλει να γίνει “αποσυνάγωγος”  και αιρετικός , να απορρίψει το κυρίαρχο αυτό “ευαγγέλιο”;

Σήμερα ο αναρχισμός έχει υποστεί ως ιδεολογία, ειδικά στην Ελλάδα,  πρωτοφανή  διάβρωση-αλλοίωση σε σημείο να  έχει καταντήσει    σκιά του παλιού εαυτού  του. Τα μέλη του λεγόμενου αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, με τη δράση τους, πολλές φορές,  είτε αφίστανται εντελώς από τις βασικές αξίες και ασεβούν στις ακατάλυτες αρχές της αναρχίας, είτε ακολουθούν μέσα και  διαχειρίζονται τακτικές διαφορετικές από εκείνες, που καθιέρωσαν και κατέστησαν διαχρονικές αξίες οι πρωτεργάτες του αναρχισμού.

΄Ετσι, απρόκλητη  και ασύστολη βία, τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες και κάθε είδους εγκληματική, ακόμα και ποινική δραστηριότητα, βαπτίζονται   αναρχική δράση και επιζητούν ιδεολογική-πολιτική κάλυψη. Δεν είναι πολύ μακρινές  οι ημέρες πίσω μας,  που καθαρά “ποινικοί” με τα καλάσνικοφ στο ένα χέρι και το πληκτρολόγιο για άλλοθι  στα άλλο, “γάζωναν”…  εχθρικούς στόχους  και κυκλοφορούσαν κείμενα-παρεμβάσεις-προκηρύξεις  στα οποία εξηγούσαν το…ανεξήγητο. Πώς, δηλαδή,  από αντιεξουσιαστές  κατάντησαν  μπαχαλάκηδες και το χειρότερο  σε φονιάδες ή  από αναρχικοί σε Μαρξιστές-Λενινιστές, ακόμα και …Σταλίνες.

Βεβαίως και ο Μαρξ και ο Λένιν και ο Τρότσκι και άλλλοι “καθαγιασμένοι” κομμουνιστές, κρατούν   αναμφισβήτητα   δυνατό “σφυρί και καλέμι”     στο σμίλεμα  της αναρχικής ιδεολογίας.΄ Ομως, ο αναρχισμός δεν είναι Μαρξισμός-Λενινισμός-Τροτσκισμός. Είναι άλλο πράγμα η  ΑΝΑΡΧΙΑ.

Είναι ώρα μετά απ΄αυτά  να επιστρέψουμε στην αφορμή απο την οποία προχωρήσαμε,όπως λέγαμε χτες,στη σύνταξη αυτής της παρέμβασης-απάντησης.  Απευθύνεται τόσο  σε συντάκτες  πρόσφατων κειμένων που αναφέρονται στο πραξικόπημα στην  Τουρκίας  και  ανέβηκαν    στα athens indymedia όσο και  στο “Ρουβίκωνα”,που πέρα από το κείμενό του-παρέμβαση, προχώρησε σε μια  πρωτοφανή ενέργεια να ανεβάσει   στο διαδίκτυο απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δηλώνουν (και είναι) αναρχικοί. “Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας”, είναι ο πλήρης και…κατακυρωμένος τίτλος τους. Οι ακτιβιστικές τους ενέργειες είναι πολλές και οι περισσότερες πρωτότυπες. Διακρίνονται  από  ευρηματικότητα και συνοδεύονται  από τσαγανό, απαραίτητο για να είναι  αυτό που λενε πως είναι.

Και όσο αυτές οι ακτιβιστικές τους  ενέργειες είναι πολιτικές και μάλιστα το σπουδαιότερο χωρίς τη χρήση ακραίας βίας ,είναι και αποδεκτές και καλοδεχούμενες από εκείνους που δηλώνουν επίσης αναρχικοί και αντικρατιστές.  Βασική, όμως, αρχή  και πέρα από τη μη χρήση βίας, είναι όλες οι ενέργειες του “Ρουβίκωνα”,αλλά και κάθε αναρχικού,  να συνάδουν με την ιδεολογία του αναρχισμού, όπως ακριβώς τη γνωρίσαμε εμείς οι παλιότεροι και την  καθορίσαμε επιγραμματικά παραπάνω .

Η ενέργεια της  εφόρμησης των μελών του “Ρουβίκωνα” στην τουρκική πρεσβεία και η εκτόξευση κόκινου, συμβολικού χρώματος για το πολύ  αίμα που πράγματι έχει χυθεί κατά καιρούς στη γείτονα, θα ήταν απολύτως αποδεκτή ως αναρχική, ακτιβιστική ενέργεια, αν η συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, είχε κρατήσει μια απαραίτητη  ιεράρχηση  προτεραιοτήτων στη δράση  της. Θέλουμε να πούμε πως δεν πετάς μπογιές στην τουρκική πρσεβεία, πρώτα, έστω και με αφορμή το πραξικόπημα, αν προηγουμένως, εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο, δεν έχεις βάψει κατακόκινο το κτίριο της  ρωσικής πρεσβείας. Δε γίναμε ,δηλαδή, μάρτυρες μιας  συμβολικής επίθεσης για την  τακτική του δικτάτορα Πούτιν, που έχει επιβάλει ένα ιδιόμορφο, μαφιόζικο καθεστώς στη Ρωσία, δολοφονώντας  αντιπάλους και ακτιβιστές. Δε μάθαμε  να κατάγγειλε   κανείς από το χώρο των αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα τον κατ΄ εξοχήν υπεύθυνο, το νέο  “Τσάρο”  (υπόδικο στο διεθνές ποινικό δικαστήριο ) για 10.000 νεκρούς στην Ουκρανία ,μεταξύ  των οποίων άμαχοι, παιδιά, αλλά και επιβάτες επιβατικού αεροπλάνου. Δεν πέρασε ο Ρουβίκωνας από τους Ρώσους ,που ίδρυσαν νέο κράτος στην Αν. Ουκρανία, να αφήσει κι εκεί  την…κάρτα του και δεν ξέρουμε γιατί βιάστηκε να πάει να αφήσει διαπιστευτήρια μόνο στην πρεσβεία του “Σουλτάνου”.

΄Ασε, δε, που πέρα από τους Ρώσους ιμπεριαλιστές, δικτάτορες παγκόσμια, υποφήφιοι  για “μπογιάτισμα”  ,είναι και  άλλοι πολλοί. Και ΟΛΟΙ έχουν πρεσβείες στην Αθήνα.  Μείναμε εδώ  και χρόνια να επισκεφτόμαστε την  αμερικάνικη πρεσβεία, που διατηρεί  την…προτεραιότητα και την αποκλειστικότητα συμβολικού  στόχου και  ακτιβιστικών ενεργειών. Ένας  εύκολος στόχος, ωθούμενος από έναν εντελώς ηλίθιο πια αντιαμερικανισμό, που οφείλουμε σήμερα , ακόμα και οι αναρχικοί, να αναθεωρήσουμε.

 ΄Οταν έχεις το  “παιδοβούβαλο”   της Πιονγκγιάνγκ να…παίζει με το κλειδί των πυρηνικών του  στο χέρι και τους Κινέζους δικτάτορες, που σεμνύνονται πως υπηρετούν… κομμουνιστικό καθεστώς, να απομυζούν το αίμα της κινέζικης,εργατικής τάξης (για να μείνουμε σ΄αυτούς μόνο), δε βγάζεις το επαναστατικό-αγωνιστικό σου άχτι μόνο στο κτίριο των Αμερικανών στη Β. Σοφίας. Και κάτι άλλο. Δε θα ήθελα ούτε μπορώ  να φανταστώ τον μέλλον της ανθρωπότητας, αν είχαν 17 αεροπλανοφόρα οι παραπάνω δικτάτορες που ονοματίσαμε. Καιρός ,λοιπόν, για επαναπροσδιορισμό  των παλιομοδίτικων, ακτιβιστικών μας στόχων. Πρώτο αυτό.

Το δεύτερο  τώρα, είναι  τα κείμενα που αναφέρονται στο  πραξικόπημα στην Τουρκία και  τα οποία ανέβηκαν σωρηδόν, όπως είπαμε,  στα indymedia από τότε , μέχρι την πρόσφατη επίσκεψη  (ως μπογιατζήδες)  των μελών του Ρουβίκωνα  στην πρεσβεία της. Εμείς που παρακολουθούμε στενά την αντιπληροφορική δραστηριότητα του εν λόγω ιστότοπου και το κοπτο-ραπτικό βίτσιο  των διαχειριστών του, κάνουμε διάφορες παρεμβάσεις-απαντήσεις σε θέματα, όπως και στα  τελευταία με αφορμή το τουρκικό πραξικόπημα. Δυο φορές, όμως,  οι ψαλιδοχέρηδες τα έκαναν  κι αυτά… ρετάλια. ΄Ετσι επανερχόμαστε  με τρίτη   παρέμβαση. Αυτή εδώ.

Για να μην αναδημοσιεύουμε  τα δύο προηγούμενα κείμενά μας (ήταν και “σεντόνια”)  στα οποία περιγράφαμε   σε τί διαφωνούσαμε με εκείνα τα κείμενα  , θα αρκεστούμε  εδώ επιγραμματικά στα εξής σχόλια πάνω στις παρεμβάσεις αναρχικών και φυσικά και σε εκείνη  της συλλογικότητας  του Ρουβίκωνα:

1. Είναι διάχυτη  η εντύπωση πως… ξύνισε σε κάποιους αναρχικούς   σφόδρα, γιατί δεν κατάφεραν τελικά οι δικτάτορες της γείτονας να επικρατήσουν. Το επεσήμαναν και οι Τούρκοι στο απόρρητο κείμενό του ΥΠΕΞ  που ανέβασαν  στο διαδίκτυο οι Ρουβίκωνες.  Δε λέμε πως όλοι αυτοί  είναι υπέρ του πραξικοπήματος, αλλά δείχνουν να  θεωρούν το “Σουλτάνο” πιο επικίνδυνο από τους στρατοκράτες -πραξικοπηματίες. Και κάτι τέτοιο, αν μη τι άλλο, είναι ανιστόρητο.

2. Ανιστόρητες επίσης είναι οι  αναφορές κειμένων σε γενοκτονίες, όπως  χαρακτηρίζουν την εκρίζωση  Ελλήνων από τη Μ.Ασία. Είναι λίαν επικίνδυνες  τέτοιες  αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ένα ιστότοπο αντιπληροφόρησης. Καμιά γενοκτονία δεν έκαναν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων  στη Σμύρνη το ΄22.

3. Οι ” Γκρίζοι Λύκοι” είναι  πρώην απόστρατοι ή πατεράδες-αδέρφια στρατιωτών που σκοτώθηκαν απο Κούρδους και έχουν, όχι απλά ακροδεξιά, αλλά φασιστική-ναζιστική συμπεριφορά στις δραστηριότητές τους. Και είναι υπέρμαχοι (“στρατόκαυλοι”) και  υποστηρικτές των πραξικοπηματιών και όχι οπαδοί του Ερντογάν, όπως ισχυρίζονται κάποιοι στα indymedia.

4.Τα στήθη τους στις κάνες των ερπυστριοφόρων αντέταξε ο τούρκικος λαός. Οπαδοί  όλων των κομμάτων και όχι μόνο του Ερντογάν. Κάτι,που όπως γράφαμε πρόσφατα,δεν έκανε ο ελληνικός λαός ,ούτε τον  Απρίλη του ΄67, ούτε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Από την πρώτη στιγμή, όταν  οι εκπρόσωποι  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, άρχισαν να μεταδίδουν πληροφορίες  τη νύχτα του πραξικοπήματος  την Παρασκευή, 15/7, έγινε φανερό πως στους δρόμους βγήκε ο τούρκικος λαός. Κι ακόμα στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ερντογάν την ίδια νύχτα κινήθηκαν όλες οι ανακοινώσεις των αρχηγών των τούρκικων κομμάτων. Είναι ασέβεια, ύβρις στους πάνω από 250  νεκρούς και τις εκατοντάδες τραυματίες   της  αντίστασης εναντίον της τούρκικης χούντας, που  ήταν σχεδόν μοιρασμένοι οπαδοί κομμάτων, να  δωρίζουμε τον αγώνα τους στον Ερντογάν.  Να μη ξεχνάμε ακόμα πως εδώ και λίγες ημέρες , χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν πάλι  στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν κατά του πραξικοπήματος και οι διοργανωτές δήλωναν επίσημα πως ήταν πάνω  από 10.000 και οπαδοί ΟΛΩΝ των κομμάτων της Βουλής.

5. Αφήσαμε τελευταία για σχολιασμό την πιο σπουδαία παρατήρηση,ακριβώς γι΄αυτό το λόγο. Οι ΄Ελληνες αναρχικοί (και όχι άλλων χωρών απ΄όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) έχουν μια εντελώς αντι-αναρχική άποψη για το κράτος. Το ίδιο διαπιστώσαμε και για τους συντάκτες κάποιων κειμένων  του Ρουβίκωνα . Στέκονται αλληλλέγυοι όχι στους Κούρδους,  ως πολίτες μιας χώρας που δέχονται σκληρή και ανεπίτρεπτη πίεση από το τουρκικό κράτος, ανεξάρτητα από το ποιος ασκεί την εξουσία στη γείτονα, όπως, άλλωστε συμβαίνει σε  χιλιάδες άλλες «εθνότητες» και μειονότητες στον κόσμο, αλλά ως…πατριώτες-στρατιώτες  που αγωνίζονται για “χαμένες πατρίδες”!

Οι δικοί μας εδώ αναρχικοί, ευαισθητοποιούνται όλως ιδιαιτέρως  για τους Κούρδους , αποδέχονται και στηρίζουν μάλιστα  την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στα παλιά σύνορα!   Και εν  πάση περιπτώσει μπερδεύουν εντελώς τη συμπαράσταση που οφείλουμε να επιδεικνύουμε  όλοι στους καταπιεσμένους Κούρδους  ,κάτι όμως που  είναι εντελώς διαφορετικό  από την επικρότηση της ίδρυσης  ενός νέου κουρδικού  κράτους!

Ποσώς ενδιαφέρει έναν ορθόδοξο αναρχικό να προστεθεί μια ακόμα  εξουσία  στις εκατοντάδες που υπάρχουν. Ο σωστός αντιεξουσιαστής  είναι πρωτίστως αντικρατιστής και αντίθετος στη βία και μάλιστα την τυφλή . Είναι ακατανόητη για μας η στάση των Ελλήνων αναρχικών (δε λέμε στο σύνολό τους), που λειτουργούν, όπως  η παλιά ΚΥΠ στα θέματα των Κούρδων και σιγοντάρουν την  επίσημη ελληνική, “εθνική” γραμμή, την ίδρυση, δηλαδή,  ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους. Κι εδώ να σημειώσουμε  με την ευκαιρία πως κατά πάσα πιθνανότητα οι Κούρδοι της Ελλάδας ήταν εκείνοι που  υπέκλεψαν (και έδωσαν) το απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ ,το οποίο ανέβασε ο Ρουβίκωνας.

Είναι γνωστές οι στενές σχέσεις ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών με Κούρδους. Να μην ξεχνάμε πως  παλιότερα ο ελληνικός στρατός εκπαίδευε Κούρδους  αντάρτες. Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε πως κάποιες δεκαετίες  πριν, το έχουμε ξαναγράψει εδώ,  σε ερημική περιοχή της Εύβοιας (πιθανότατα και αλλού) υπήρχε παρόμοιο στρατόπεδο. Και ακόμα Κούρδοι “αγωνστές”-κρατικιστές (καμιά σχέση με το αναρχικό κίνημα) διατηρούν  άριστες σχέσεις στα “Εξάρχεια” με αναρχικούς, όταν  οι τελευταίοι γνωρίζουν  πολύ καλά πως αυτοί οι Κούρδοι  είναι οπαδοί της ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους ή το χειρότερο, κάποιοι από τους  ίδιους ή συμπατριώτες τους, είναι υπεύθυνοι για χτυπήματα τυφλής βίας με θύματα αθώους τούρκους πολίτες.

Για να τελειώνουμε με αυτό το ζήτημα. Εμείς παλεύουμε να χτίσουμε ένα “ΕΘΝΟΣ”, μια “ΠΑΤΡΙΔΑ”. Τον κόσμο ολόκληρο. Σ΄ αυτή την παγκόσμια ΧΩΡΑ θα ζουν αρμονικά, όλες οι φυλές  της γης, ανεξάρτητα από τις άλλες ιδιαιτερότητες-διαφορετικότητές τους. Σε καμιά απερίπτωση δε θέλουμε  ίδρυση νέων κρατών. Στόχος μας είναι να γκρεμίσουμε το κράτος με το χρόνο. ΄Οχι να βάλουμε πλάτη να χτιστούν νέα.  Δε λέγεται αυτό αναρχισμός, δεν είναι  πολιτικές, ακτιβιστικές τέτοιους είδους απόψεις.